Imlil

Hoog in de Atlas ligt het bergdorpje Imlil. Als onderdeel van je rondreis door Marokko mag een bezoek aan dit bijzondere dorp en haar prachtige natuur absoluut niet ontbreken. Overnachten in Imlil gaat in de meeste gevallen echter een beetje anders dan in de rest van Marokko en op deze pagina delen we wat handige tips en een aantal van onze favoriete plekjes om hier te nacht door te brengen.

Overnachten in Imlil

Imlil ligt diep in het hoge Atlasgebergte en is de perfecte tussenstop tijdens een reis door Marokko. Bijvoorbeeld wanneer je vanuit Marrakesh via de bergen naar Agadir rijdt. (Maak dan ook zeker een stop in Taroudant!). Verwacht in Imlil geen stranden, uitgebreide soukh’s, kasbah’s of andere typisch Marokkaanse taferelen; het dorp is een echt bergdorp waar veel locals al generaties lang wonen en waar het bergtoerisme tegenwoordig een aardig belangrijke rol speelt.

Imlil ligt aan de voet van de Jbel Toubkal, met een hoogte van 4200 meter de hoogste berg van Noord-Afrika. Veel bergbeklimmers en hikers maken een meerdaagse tocht naar de top van de berg, maar ook als je geen doorgewinterde en ervaren klimmer bent, kunnen we een bezoek aan Imlil zéker aanrader!

Je kunt namelijk prachtige wandeltochten maken, de waterval bezoeken en samen met een gids genieten van het geweldige uitzicht. Want mooi is het zeker in Imlil. Daarnaast is er in het dorp genoeg te zien en te doen, waaronder de nodige winkels, cooperatieve bedrijven en meer.

Hotel Imlil

Hotels in Imlil

Overnachten in Imlil gebeurt allemaal in herbergen, guesthouses en dars. Vaak zijn het kleine hotelletjes bestaande uit 2 tot 8 kamers waarbij een lokale familie als host optreedt. Verwacht dus geen luxe hotels met poespas maar bereid je voor op de ultieme lokale ervaring vol persoonlijke aandacht, veel liefde en oprechte gastvrijheid. Wij hebben tijdens ons bezoek aan Imlil echt genoten van de geweldige vibe en manier waarop we door onze host in het dorp zijn begeleid.

Imlil is grofweg in twee delen onder te verdelen. Het basisdorp ligt aan de weg en is waar de meeste restaurants en winkels te vinden zijn. Hier zijn ook een aantal guesthouses en hotels te vinden. Vanuit het basisdorp kronkelt een pad naar boven waar het andere deel van Imlil ligt en waar de meeste accommodaties te vinden zijn. Er loopt geen weg naar dit deel van Imlil, vervoer gaat te voet, paard of per ezel.

Vanuit het hoge deel van het dorp loop je in een minuut of 8 naar het basisdorp. Als die tocht naar boven geen beperking voor je is, kies dan voor het hoge deel van het dorp voor het beste uitzicht vanuit je guesthouse en de meest local ervaring. Als je minder goed ter been bent, is Imlil eigenlijk sowieso niet de beste bestemming voor jou en kun je het misschien beter overslaan.

Onze favoriete hotels in Imlil

Hotel Imlil

Dar Amadine

Bekijk op Trivago

Dar Amadine is het domein van Abdou, de host die samen met zijn gezin in het huis naar de guesthouse woont. Zijn familie woont al generaties lang in de vallei en daardoor kent hij iedereen in het dorp maar ook de omgeving als geen ander. Hij is een geweldige gastheer en kan je veel vertellen over het gebied maar neemt je met liefde mee voor een hike door de natuur.

Dar Amadine heeft 3 kamers die ieder een eigen badkamer hebben. Er is een goed bed en vanuit de kamers heb je een waanzinnig uitzicht over de vallei en de bergen. Dat is wakker worden met een geweldig uitzicht en de frisse gezonde berglucht in je slaapkamer. Er is ook Wi-Fi, want die foto’s wil je wel met het thuisfront delen natuurlijk!

Ontbijt eet je op het balkon met datzelfde waanzinnige uitzicht of, als het wat frisser is, gewoon binnen. Het is vers, uitgebreid en wordt met liefde door Abdou voor je klaargemaakt. Al met al de beste plek voor een of meerdere overnachtingen in Imlil dankzij de super locatie, waanzinnig gastvrije host en een prijskaartje van een paar tientjes per nacht.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Riad Jnane Imlil

Riad Jnane

Bekijk op Trivago

Riad Jnane is een wat grotere lodge en ligt in de drukte van het basisdorp. De kamers hier zijn simpel maar heel degelijk en bieden alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf na een dag hiken in de natuur. De kamers hebben een eigen badkamer (iets dat wij persoonlijk wel kunnen waarderen) en een prima bed. Sommige van de wat duurdere kamers hebben een klein balkonnetje met goed uitzicht.

Als een van de weinige plekken in Imlil kun je bij Riad Jnane een plons nemen in het zwembad in de tuin. Hoewel het geen enorme plunge pool is, is een zwembad hebben, zeker in de zomermaanden, wel lekker. Een prima bonus bij je overnachting dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Atlas Prestige Imlil

Atlas Prestige

Bekijk op Trivago

Dit is ook een mooie dar en ligt in het hoge deel van Imlil. Het is typisch berbers ingericht vol kleden, lekkere stoelen en prachtige kleurrijke elementen. De kamers zijn mooi, comfortabel en super compleet ingericht.

Qua prijs is deze accommodatie iets duurder, maar daar krijg je ook een prima verblijf in de bergen voor terug.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar en al meer dan 15 jaar actief als ondernemer in de reisbranche. Daardoor reis ik veel, heb ik veel beleefd maar kan ik je ook het nodige vertellen over de vele geheimen uit de reissector.