Mestre

De hotels in Mestre zijn een stuk goedkoper én praktischer dan die in Venetië. Overnachten in Mestre doe je omdat het vlakbij Venetië en ligt en vaak dé plek is voor een goedkope overnachting! Behalve dat Mestre de ideale locatie is om te slapen, is het stadje zelf ook niet saai; er is een leuk en historisch stadscentrum waar je je uitstekend kunt vermaken. Dat maakt Mestre een prima plek om te overnachten als je de hotels in Venetië veel te duur vind!

Hotel Mestre

Overnachten in Mestre

Mestre en het nabijgelegen district van Marghere worden vaak genoemd als het ‘vasteland van Venetië‘. Ook worden het vaak buitenwijken van Venetië genoemd, al zijn het losstaande gemeentes. Toch is deze benaming niet heel raar; gezien de locatie van Mestre aan de voet van de landtong die Venetië met het vasteland verbindt en waarover een grote weg en een spoorlijn loopt die eindigt in het historische centrum van Venetië.

Voor veel mensen is een hotel in Mestre een goed idee als ze een trip naar Venetië maken. Het is namelijk de uitstekende uitvalsbasis voor iedereen die een fijne en voordelige plek zoekt om te overnachten in de buurt van Venetië.

Als je bijvoorbeeld met de auto reist en een gratis of goedkope parkeerplek nodig hebt dan kun je kiezen om te overnachten in Mestre, of wanneer je goedkoper wilt overnachten, want ook in dat geval zit je in Mestre wel goed. De gemiddelde kamerprijzen liggen hier namelijk stukken lager dan in Venetië, en via de trein, die elke paar minuten vertrekt, zit je razendsnel in het hart van de stad.

Het oude historische stadscentrum van Mestre legt het natuurlijk af tegen Venetië maar is sfeervol, leuk en best groot. Een prachtig stukje stad om doorheen te wandelen, te genieten van de immense buitenhuizen van oude rijke Venetianen en de prachtige tuinen die hier in de 17e eeuw zijn aangelegd. Zowel in het oude centrum als bij het station van Mestre zijn goede hotels en leuke plekken om te overnachten te vinden.

Hotels in Mestre

Mestre telt relatief veel hotels waarvan eigenlijk alle hotels gericht zijn op mensen die een goedkoop hotel in de buurt van Venetië zoeken. Qua hotel aanbod is Mestre redelijk divers: Veel grote hotelketens hebben hier 1 of 2 vestigingen, vaak van hun mid-market of familie merken. Dit zijn wat grotere en comfortabele hotels die niet extreem luxe en duur zijn. Echte middenklassers dus.

Er zijn een paar luxe en dure hotels in Mestre te vinden maar in alle eerlijkheid zou je er dan ook voor kunnen kiezen om je overnachting in Venetië te doen.

Hotel Mestre Centrum

Overnachten in het centrum van Mestre

Naar boven

Het oude centrum van Mestre is leuk, sfeervol en zit vol karakter. Het is een van de oudere stadscentra van Italië en is stevig beïnvloed door de gouden eeuwen van Venetië. Veel van de rijke handelaren uit Venetië hadden ook huizen in Mestre. De een nog mooier dan de andere en voorzien van ruime tuinen (want dat kon in Venetië natuurlijk niet) is het centrum van Mestre een mix van kleine paleisjes, grote pakhuizen en verstopte (en openbare) tuinen en parken.

Dat maakt het centrum een mooie plek om te overnachten. Vanaf hier loop je in een minuut of 5-10 naar het station van Mestre maar er rijden ook bussen vanuit het centrum naar Venetië. Het enige dat in het centrum van Mestre wel écht lastig is, is parkeren. Dat is duur, omslachtig en soms zelfs niet eens mogelijk.

De leukste hotels in het centrum van Mestre:

Hotel Venezia 3-***
Bekijk dit hotel
Een leuk hotel in het centrum van Mestre. Prima kamers met mooie inrichting en lekkere bedden. Parkeren kan voor de deur.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Centrale 3-***
Bekijk dit hotel
Mooi en schoon hotel in een modern gebouw vlak achter de oude stad. Niet heel duur maar prima kamers en lekker bed.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel bij station Mestre

Overnachten bij het station van Mestre

Naar boven

Het station van Mestre wordt vaak gezien als het 2e station van Venetië. Het station bediend zowel regionale treindiensten als veel lange afstandstreinen met bestemmingen als Milaan, Turijn, Bologna, Florence en Rome. Praktische alle treinen die richting Venetië gaan stoppen ook in Mestre waardoor er elke paar minuten een trein vertrekt naar Venetië. De rit Venetië duurt ook maar een paar minuten, een ideale verbinding dus.

Vanaf het station loop je in een minuut of 5 naar het centrum van Mestre. Rondom het station zijn een aantal prima hotels te vinden die zich, niet verrassend, vooral richten op de reizigers die graag naar Venetië gaan. De prijzen voor hotelkamers in dit deel van de stad liggen comfortabel laag en parkeren is redelijk goed te doen. Daarmee is de buurt rondom het station de beste plek om te overnachten in Mestre als je de stad met de veel grotere buurman wil combineren.

De leukste hotels bij het station van Mestre:

Best Western Plus Hotel Bologna 4-****
Bekijk dit hotel
Een prima 4-**** hotel direct naast het station van Mestre. Best Western staat bekend om de wat zakelijke en degelijke inrichting en dit hotel is daarin absoluut geen uitzondering. Prima en moderne kamers met lekkere bedden zijn de standaard. Het ontbijt is uitgebreid en parkeren kan in de parkeergarage. Qua kwaliteit, locatie en prijs een uitstekend hotel.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Plaza 4-****
Bekijk dit hotel
Een modern en leuk hotel met mooie en een hippe inrichting. Een mix tussen zakenhotel en design hotel waarbij je in de kamers een prima bed, luxe badkamer en alle voorzieningen gaat treffen die je nodig hebt. Het ontbijt is zeer uitgebreid (in buffetvorm) en staat al vroeg voor je klaar. De hond mag ook mee, een uitzondering in het verder vrij conservatieve Italië. Een prima plek en een goede prijs voor je overnachting.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Trieste 3-***
Bekijk dit hotel
Dit is een wat kleiner en goedkoper hotel vlakbij het station van Mestre. Qua comfort hoef je niets in te leveren want de kamers zijn recent helemaal gerenoveerd en voorzien van veel nieuwe snufjes. Toch is de prijs aantrekkelijk en heb je een fijn hotel te pakken waar je uitstekend gaat overnachten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.