Mestre

Overnachten in Mestre doe je omdat het vlakbij Venetië en ligt en vaak dé plek is voor een goedkope overnachting! Behalve dat Mestre de ideale locatie is om te slapen, is het stadje zelf ook niet saai; er is een leuk en historisch stadscentrum waar je je uitstekend kunt vermaken. Dat maakt Mestre een prima plek om te overnachten als je de hotels in Venetië veel te duur vind!Waar overnachten in Mestre?

Mestre en het nabijgelegen district van Marghere worden vaak genoemd als het ‘vasteland van Venetië‘. Ook worden het vaak buitenwijken van Venetië genoemd, al zijn het losstaande gemeentes. Toch is deze benaming niet heel raar; gezien de locatie van Mestre aan de voet van de landtong die Venetië met het vasteland verbindt en waarover een grote weg en een spoorlijn loopt die eindigt in het historische centrum van Venetië.

Voor veel mensen is een hotel in Mestre een goed idee als ze een trip naar Venetië maken. Het is namelijk de uitstekende uitvalsbasis voor iedereen die een fijne en voordelige plek zoekt om te overnachten in de buurt van Venetië.Als je bijvoorbeeld met de auto reist en een gratis of goedkope parkeerplek nodig hebt dan kun je kiezen om te overnachten in Mestre, of wanneer je goedkoper wilt overnachten, want ook in dat geval zit je in Mestre wel goed. De gemiddelde kamerprijzen liggen hier namelijk stukken lager dan in Venetië, en via de trein, die elke paar minuten vertrekt, zit je razendsnel in het hart van de stad.

De beste plek om te overnachten in Mestre is dan ook bij het station. Hier zul je de meeste hotels vinden en kun je vaak gratis of goedkoop parkeren. Vanaf hier loop je ook snel naar het historische centrum van Mestre, waar het overigens ook gezellig is en je je prima zult gaan vermaken.

Waar overnachten in Mestre Italie2

Overnachten bij het station van Mestre

Naar boven

Het station van Mestre wordt vaak gezien als het 2e station van Venetië en is, op basis van het aantal passagiers, treinbewegen ook een stuk kleiner. Toch stoppen de meeste treinen richting Venetië ook in Mestre en heeft de stad een station dat behoorlijk fors is voor het aantal inwoners. Dagelijks stoppen er namelijk meer dan 500 treinen en gebruiken meer dan 80.000 mensen het station.


Vanaf het station van Mestre is het zo’n 5 tot 7 minuten rijden naar Venezia Santa Lucia, het hoofdstad in het centrum van Venetië. Dat maakt een hotel bij het station van Mestre dan ook de aller beste plek om te overnachten. Gelukkig heb je genoeg keuze, er zijn een paar hele leuke hotels te vinden.

  • Best Western Plus Hotel Bologna: The Bologna is an outstanding hotel, especially for the price. Services include a book exchange, free Wi-Fi, and free Internet terminals in the lobby. Parking is available, and you can choose from two restaurants
  • The Plaza: The Plaza is modern, with 210 guest rooms. All rooms have free Wi-Fi, parking is available at the “Parking Stazione” next door, and there’s a stylish bistro-café, the Soul Kitchen, at street level.
  • Hotel Trieste: This 27-room hotel is a few meters west of the Best Western Hotel Bologna: Just turn left after crossing the street from the railroad station, and you’ll see the Trieste ahead of you. Wi-Fi is free at the Trieste, and on-site parking is available for a fee.