Nancy

Als je wil overnachten in Nancy zit je hier goed! Dit zijn de beste hotel tips in een van de mooiste steden van Lotharingen! Het is een stad vol bijzondere architectuur, inclusief bijzondere tuinen en prachtige pleinen en heeft binnen Frankrijk een bijzondere status. Ooit was het de stad van hertogen en deze luxe vorstelijke vibe is eigenlijk nooit verdwenen. En dat ga je tijdens je overnachtingen in Nancy ook wel merken; de stad zit vol met kleine paleisjes! Dit zijn de beste hotels van de stad!Overnachten in Nancy

Nancy is eigenlijk niet echt een stad waarvan je denkt ‘laten we daar eens naartoe gaan’. En dat is wel jammer, want zowel Nancy als de hele regio Lotharingen is écht de moeite waard en prachtig. Behalve hele mooie natuur behoren ook plaatsen als Colmar en Straatsburg tot de regio en deze zijn prima te combineren met zowel auto als trein.

Nancy dan, het is een stad die al eeuwenlang bewoond wordt door de Franse elite: Adelbloed, hertogen, koningen en andere hooggeplaatsen hebben de stad hun thuis genoemd. Al die rijkdom, historie en bijzondere verhalen komen terug in het stadsbeeld: Nancy is een prachtige stad vol gebouwen uit de 17e en 18e eeuw waar grandeur vanaf straalt. Het is een stad met veel winkels, goede restaurants en vooral heel veel sfeer. Daarmee lijkt de stad een beetje op Dijon (mocht je dat kennen).

De Notre Dame, het Place Stanislas en Jardin Botanique du Monte zijn plekken die je echt niet mag overslaan en waar je natuurlijk ook het liefste dicht bij in de buurt wilt overnachten. En dat kan, want het aanbod van hotels in Nancy is behoorlijk groot en daar zitten een aantal hele fijne plekken tussen.

Hotels in Nancy

Hoewel Nancy niet meer de statige en belangrijke stad is die het ooit was, is het nog steeds een populaire plek voor toeristen en dagjesmensen, zitten er verschillende grote kantoren en zetelt de regionale overheid hier. Dat zorgt ervoor dat het aanbod aan hotels in en rondom Nancy best aardig is. Je hebt keuze uit veel 3- en viersterren hotels. Een deel van die hotels horen bij grote ketens (zoals Ibis) en hebben wat meer kamers terwijl er gelukkig ook de nodige kleinere hotels in de stad te vinden zijn. Die mix tussen groot, klein, luxe en wat minder luxe maakt dat er praktisch voor iedereen een lekker plekje te vinden is. Ideaal!

De beste plekken om te overnachten in Nancy

Het oude centrum van Nancy is de beste plek om je hotel te boeken. Het centrum van Nancy bestaat eigenlijk uit twee delen: Het Vieille Ville en het Ville Neuve. 

De twee stadsdelen zijn naadloos in elkaar gematched waardoor je het soms niet doorhebt, toch is het Vieille Ville deel van Nancy het écht oude en barokke deel van de stad en wordt het gekenmerkt door smalle en krappe steegjes. Het stamt uit de tijd dat Nancy de zetel van hertogen was. Het hotelaanbod in dit deel van Nancy is beperkter maar wel erg mooi: Veel paleiselijke gebouwen die zijn omgebouwd tot hotel zijn hier te vinden.

Het nieuwere deel van Nancy heet Ville Neuve en is in de periode 1550 gebouwd. Het is ruimer opgezet en bestaat uit brede boulevards en grote pleinen. Er is een prachtige overdekte markt en het kasteel van Place Stanislas is het middelpunt van beide stadsdelen. De beste plek om te overnachten is wat ons betreft Ville Neuve omdat het wat groter is en qua loopafstanden overal perfect in de buurt ligt. En het station van Nancy inclusief, dat ligt op 10 minuten lopen van Ville Neuve.

Snel naar:

Onze favoriete hotels in Nancy

Hotel D'haussonville Overnachten Nancy

Hotel D’haussonville 4-****

Bekijk op Trivago

Een romantisch en intiem plekje in het oude hart van Nancy. Dit prachtige 4-**** hotel ligt echt midden in het centrum van de stad en was ooit de woning van de aristocratie van Nancy.

Tegenwoordig is het een klein hotel met 7 kamers die prachtig zijn ingericht. Verwacht veel barokke elementen, prachtige kleuren en comfortabele bedden en badkamers. En bovenal: Er zit een uitstekend restaurant bij het hotel waar je ‘s ochtends heerlijk kunt ontbijten.

Parkeren is lastig en duur. Zorg ervoor dat je je auto aan de rand van het centrum parkeert of kom met de trein. Het station van Nancy is een minuutje of 10 lopen maar de wandeling is de moeite waard.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Grand Hotel De La Reine - Place Stanislas Overnachten Nancy

Gran Hotel de la Reine 4-****

Bekijk op Trivago

Direct aan een van de mooiste pleinen van Nancy, het place Stanislas, ligt dit prachtige 4-**** hotel de een en al statuur uitstraalt. Niet gek ook, de beroemde Marie-Antoinette heeft er geslapen toen ze een afspraak met Louis XVI had. Onze geschiedenisles is een beetje roestig, maar dit feit wordt in het hotel breed uitgemeten en de sommelier kon ons er van alles over vertellen.

Die grandeur uit het verleden is nog steeds terug te vinden in het hotel overigens: Het prachtige gebouw is super mooi en klassiek maar stijlvol ingericht en erg luxe. Er is een toprestaurant te vinden, een gezellige bar, een sportschool en andere extra’s. De kamers zijn ook mooi: Luxe, comfortabel en klassiek. Wil je jezelf écht verwennen? Probeer dan een ‘royale’ kamer te scoren met uitzicht over het prachtige plein voor de deur!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel De Guise Nancy Overnachten Nancy

Hotel De Guise Nancy 3-***

Bekijk op Trivago

Dit prima 3-*** hotel ligt in het oude deel van het centrum van Nancy en ligt op ongeveer een kwartiertje lopen vanaf zowel het station als het Place Stanislas, het hart van het centrum. Het is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis dat vroeger onderdak bood aan een rijke koopmansfamilie. Tegenwoordig zit er een heel mooi en stijlvol hotel in met een handvol hotelkamers die prachtig ingericht zijn.

Net als veel van de andere hotels in Nancy is ook in Hotel De Guise een overdaad aan kunst en knipogen te vinden die terugdenken aan de hoogtijdagen van Nancy. Daarvoor hoef je qua comfort overigens helemaal niet in te leveren: De kamers zijn ruim en super comfortabel ingericht waardoor je echt uitstekend gaat slapen.

Behalve een toplocatie in het centrum is dit hotel ook nog heel betaalbaar. Een gemiddelde prijs per nacht ligt rond de €75 per kamer en dat is echt een topdeal.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten Nancy Frankrijk

Overnachten in het centrum van Nancy

Naar boven

De leukste hotels in centrum van Nancy:

Hotel de l’Academie 2-**
Bekijk dit hotel
Met een prijskaartje van nog geen €50 per nacht is Hotel de l’Academie een uitstekende deal. Het is een goedkoop en degelijk hotel met een super locatie in het oude centrum van Nancy. Verwacht geen gekkigheid, over the top zaken maar gewoon een goed bed en een fijne badkamer. Het ontbijt is goed en goedkoop en vanaf de voordeur loop je in 10 minuten naar het place Stanislas.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Maison de Myon 3-***
Bekijk dit hotel
Een luxe hotel in het hart van de stad. Individueel ingerichte kamers en lofts laten oud en nieuw perfect samensmelten met gepolijste houten vloeren, eigentijds meubilair en moderne kunst. Een eigen keuken is beschikbaar voor degenen die willen koken en er is ook een wijnproeverij in de ‘grotten’.”
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

ibis Nancy Centre Gare 3-***
Bekijk dit hotel
Dit is een heel degelijk hotel van de bekende ibis keten. Het ligt midden in het centrum van Nancy, praktisch naast het station van de stad. De kamers zijn degelijk en comfortabel ingericht maar niet overdreven luxe. Bedden zijn gewoon goed, badkamers prima. En het prijskaartje? Meestal voor minder dan €120 per nacht wat uitzonderlijk goed is.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Best Western Plus Crystal, Hotel & Spa 4-****
Bekijk dit hotel
Dit hotel is zeker eentje van de wat luxere categorie. Het ligt midden in het centrum op een minuut of 10 van het station en is een van de betere hotels van de stad. Er zijn prachtige en comfortabele kamers en op het dak is een van de weinig rooftop-bars van Nancy te vinden. Daarnaast kun je in de spa he-le-maal genieten en kun je ook nog eens uitstekend ontbijten!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.