Dusseldorf Airport

Overnachten bij Dusseldorf Airport is in sommige gevallen een absolute noodzaak. Reizen levert immers al genoeg stress op en voor dag en dauw de deur uit om een vroege ochtendvlucht te pakken of juist na een lange vlucht laat aankomen is voor veel mensen niet de meest aantrekkelijke keuze. Gelukkig is de oplossing simpel: Rondom Dusseldorf Airport zijn tal van goede hotels te vinden die qua prijzen van heel goedkoop tot vrij prijzig maar behoorlijk luxe gaan. Onze tips over de beste hotels om te overnachten bij Dusseldorf Airport lees je op deze pagina.Waar overnachten bij Dusseldorf Airport

Met tientallen vluchten per uur is Dusseldorf een belangrijk vliegveld. En regelmatig komen wijzelf ook uitstekende deals tegen die niet vanaf de Nederlandse luchthavens te vinden. Zo bespaar je zomaar €200 per persoon als je vertrekt vanaf Dusseldorf. Een nadeel bij goedkope vluchten kan echter wel zijn dat je soms heel vroeg vertrekt of juist erg laat aankomt. Niets is zo fijn om de avond voor vertrek al richting het vliegveld te gaan, hier een lekker hotel te boeken zodat je de volgende dag fris en fruitig en volledig uitgerust aan je reis kunt beginnen.

En eerlijk gezegd geldt dit credo andersom natuurlijk net zo hard: Na een lange vliegreis nog die lange reis naar huis maken is voor niemand leuk. Heerlijk om bij aankomst lekker in te checken en in een goed bed te ploffen. De volgende ochtend lekker relaxed doen, een ontbijt scoren en dan richting huis gaan maakt de reis zoveel minder stressvol dat we dit dan ook iedereen kunnen aanraden.

Je kunt overigens ook prima in een hotel in het centrum van Dusseldorf overnachten. De verbindingen met het OV zijn uitstekend en binnen een minuut of 20-25 zit je vanuit het centrum op de luchthaven.Hotels bij de terminal van Dusseldorf Airport

Het liefste slaap je natuurlijk op loopafstand van de terminal zodat je geen taxi of hotelshuttle hoeft te nemen en bij aankomst ‘s avonds direct naar je hotel kunt. Op Dusseldorf Airport zijn 3 hotels die op loopafstand van de terminal liggen. Zoals je kunt verwachten is het prijsniveau van deze hotels hoger dan de verder van de terminal gelegen hotels. Qua kwaliteit en gastenbeoordelingen zit je echter bij alle drie helemaal goed want het is allemaal tip top in orde hier.

Een hele goede keuze als je op je budget moet letten is het GästeHaus am Flughafen Düsseldorf. Het is meer een pension dan een enorm hotel maar ligt desalniettemin op slechts 5 minuten lopen van het vliegveld. Zelf hebben we hier uitstekend geslapen in de geluidsdichte kamers. Je hoort werkelijk helemaal niets van de vliegtuigen die buiten voorbij vliegen. Wij betaalden in de zomerperiode €149 per nacht wat, gezien de locatie en de kwaliteit van dit hotel een goede prijs is.

Het 4-sterren Maritim Hotel Dusseldorf ligt eveneens vlakbij de terminal maar is een wat luxer hotel dan het bovengenoemde GästeHaus. In het Maritim Hotel kun je relaxen in de spa met groot zwembad of de vakantiekilo’s eraf sporten in de gym. Het fijnste aan dit hotel is dat je via de overdekte voetgangersbrug direct in de terminal staat. Als je een tarief boekt waarbij het ontbijt zit inbegrepen verwen je jezelf extra; Het ontbijt is uitgebreid en groot.

De meest luxe optie om te overnachten vlakbij de terminal van het vliegveld is in het eveneens 4 sterren Sheraton Duesseldorf Airport Hotel. Hier geniet je tijdens je overnachting van een grote kamer met veel voorzieningen. Er is een gym en je kunt 24/7 aan de roomservice!

Overnachten in de buurt van Dusseldorf Airport

Omdat de prijzen van hotels op loopafstand van de terminal best hoog kunnen zijn én gratis parkeren vaak niet mogelijk is, is voor veel mensen een hotel dat juist iets verder van het vliegveld ligt een goede optie. Naast het vliegveld ligt de ‘Dusseldorf Messe’, een groot conferentiecentrum waardoor er ook in de omgeving genoeg goede hotels te vinden zijn.

De goedkoopste optie is het Airport Lounge Hotel Düsseldorf dat op een paar kilometer van het vliegveld ligt. Lopen naar de terminal kan niet dus zorg voor een taxi. Je hebt in dit hotel een kamer voor ongeveer €80 per nacht en de wifi en parkeren is gratis.

Een wat duurdere en luxere optie is het 4-sterren Lindner Hotel Düsseldorf Airport. Hier heb je een mooie kamer met eigen badkamer (met bad(!)) en er is een shuttle naar het vliegveld. Qua prijs ben je ongeveer €100 per nacht kwijt voor een kamer.

Een bekend hotel op onze site is er eentje van de Van der Valk keten. Ook bij het vliegveld van Dusseldorf is er eentje te vinden! In het Van der Valk Airporthotel Düsseldorf slaap je heerlijk want de bedden zijn enorm. Er is een mooie gym en je kunt gratis gebruikmaken van de hotelshuttle naar het vliegveld.

Booking.com