Dusseldorf Airport

Overnachten bij Dusseldorf Airport is in sommige gevallen een absolute noodzaak. Reizen levert immers al genoeg stress op en voor dag en dauw de deur uit om een vroege ochtendvlucht te pakken of juist na een lange vlucht laat aankomen is voor veel mensen niet de meest aantrekkelijke keuze. Gelukkig is de oplossing simpel: Rondom Dusseldorf Airport zijn tal van goede hotels te vinden die qua prijzen van heel goedkoop tot vrij prijzig maar behoorlijk luxe gaan. Onze tips over de beste hotels om te overnachten bij Dusseldorf Airport lees je op deze pagina.

Overnachten bij Dusseldorf Airport

Met tientallen vluchten per uur is Dusseldorf een belangrijk vliegveld. En regelmatig komen wijzelf ook uitstekende deals tegen die niet vanaf de Nederlandse luchthavens te vinden. Zo bespaar je zomaar €200 per persoon als je vertrekt vanaf Dusseldorf. Een nadeel bij goedkope vluchten kan echter wel zijn dat je soms heel vroeg vertrekt of juist erg laat aankomt. Niets is zo fijn om de avond voor vertrek al richting het vliegveld te gaan, hier een lekker hotel te boeken zodat je de volgende dag fris en fruitig en volledig uitgerust aan je reis kunt beginnen.

En eerlijk gezegd geldt dit credo andersom natuurlijk net zo hard: Na een lange vliegreis nog die lange reis naar huis maken is voor niemand leuk. Heerlijk om bij aankomst lekker in te checken en in een goed bed te ploffen. De volgende ochtend lekker relaxed doen, een ontbijt scoren en dan richting huis gaan maakt de reis zoveel minder stressvol dat we dit dan ook iedereen kunnen aanraden.

Je kunt overigens ook prima in een hotel in het centrum van Dusseldorf overnachten. De verbindingen met het OV zijn uitstekend en binnen een minuut of 20-25 zit je vanuit het centrum op de luchthaven.

Hotel bij Terminal van Dusseldorf Airport

Hotels bij Dusseldorf Airport

Dusseldorf Airport behoort tot een van de grotere vliegvelden van Duitsland (Na Frankfurt en Munchen). Omdat ook grote steden als Keulen gebruikmaken van Dusseldorf Airport, heeft de luchthaven een aardig aantal zakelijke gebruikers. Dat zorgt ervoor dat er ook veel hotels bij het vliegveld te vinden zijn. Die richten zich in eerste instantie op passagiers die een vroege of late vlucht hebben, maar dankzij de aanwezigheid van een groot conferentiecentrum is er nog een tweede type reiziger. De mix van hotels bij en in de buurt van Dusseldorf Airport is daarmee behoorlijk divers te noemen.

Qua prijskaartje is bekend dat hotels direct bij de terminal altijd het duurste zijn en dat is bij Dusseldorf Airport geen uitzondering. Gelukkig zijn er ook goedkopere hotels die wat verder van de terminal afliggen en qua prijs een stuk aantrekkelijker zijn. Er zijn 3 soorten hotels bij Dusseldorf Airport te vinden:

  • Hotels bij de terminal: Hotels die direct aan of op loopafstand van de terminal van Dusseldorf liggen. Deze hotels zijn wat groter, luxer en ook duurder. Je hoeft hier niet met een taxi of bus en loopt binnen een paar minuutjes van de lobby naar de check-in. Ideaal!
  • Hotels met een shuttle: Deze hotels liggen niet op loopafstand van Dusseldorf Airport maar bieden een shuttledienst aan die je kunt gebruiken.
  • Park & Fly Hotels: Dit zijn hotels die een park & fly arrangement aanbieden. Parkeren bij het hotel, 1 nachtje slapen en dan de auto op het terrein laten staan tijdens je reis.

 

Hotel bij Dusseldorf AIrport

Hotels op loopafstand van de terminal van Dusseldorf Airport

Naar boven

Het liefste slaap je natuurlijk op loopafstand van de terminal zodat je geen taxi of hotelshuttle hoeft te nemen en bij aankomst ‘s avonds direct naar je hotel kunt. Op Dusseldorf Airport zijn 3 hotels die op loopafstand van de terminal liggen. Zoals je kunt verwachten is het prijsniveau van deze hotels hoger dan de verder van de terminal gelegen hotels. Qua kwaliteit en gastenbeoordelingen zit je echter bij alle drie helemaal goed want het is allemaal tip top in orde hier.

De leukste hotels bij de terminal van Dusseldorf Airport:

Sheraton Duesseldorf Airport Hotel 5-*****
Bekijk dit hotel
De meest luxe optie om te overnachten vlakbij de terminal van het vliegveld is in het mooie en luxe Sheraton Dusseldorf Airport Hotel. Zoals bij veel andere Sheraton Airport hotels ligt het hotel direct aan de terminal vast waardoor je vanuit de lobby direct naar het vliegveld kunt lopen. Het hotel is van alle gemakken voorzien en heeft ruime, moderne en zakelijk ingerichte kamers waarvan een flink aantal met mooi uitzicht op het vliegveld. Er is een gym & spa die 24/7 geopend is, het ontbijt begint extra vroeg en er is ook 24/7 roomservice. Een uitstekende locatie voor je overnachting direct bij de terminal van Dusseldorf Airport. Hou er wel rekening mee dat parkeren hier niet kan en dat de prijs van je hotel een stuk forser is.
Shuttle naar vliegveld: Niet nodig.
Afstand tot terminal: 0 kilometer.
Reistijd naar vliegveld: 1 minuut lopen.
Parkeren: Op het vliegveld.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Maritim Hotel Dusseldorf 4-****
Bekijk dit hotel
Het 4-sterren Maritim Hotel Dusseldorf ligt eveneens vlakbij de terminal van Dusseldorf Airport. In het Maritim Hotel kun je relaxen in de spa met groot zwembad of de vakantiekilo’s eraf sporten in de gym. Het fijnste aan dit hotel is dat je via de overdekte voetgangersbrug direct in de terminal staat. Als je een tarief boekt waarbij het ontbijt zit inbegrepen verwen je jezelf extra; Het ontbijt is uitgebreid en groot en daarmee heb je hier een heel fijn hotel te pakken.
Shuttle naar vliegveld: Niet nodig.
Afstand tot terminal: 0 kilometer.
Reistijd naar vliegveld: 2 minuten lopen.
Parkeren: Op het vliegveld.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

GästeHaus am Flughafen Düsseldorf
Bekijk dit hotel
Een hele goede keuze als je op je budget moet letten is het GästeHaus am Flughafen Düsseldorf. Het is meer een pension dan een enorm hotel maar ligt desalniettemin op slechts 5 minuten lopen van het vliegveld. Zelf hebben we hier uitstekend geslapen in de geluidsdichte kamers. Je hoort werkelijk helemaal niets van de vliegtuigen die buiten voorbij vliegen. Dit is het minst luxe hotel van de drie keuzes die je hebt om bij de terminal van Dusseldorf Airport te overnachten maar is ook zonder twijfel de goedkoopste optie.
Shuttle naar vliegveld: Niet nodig.
Afstand tot terminal: 0 kilometer.
Reistijd naar vliegveld: 5 minuten lopen.
Parkeren: Gratis parkeren tijdens verblijf. Geen park & fly mogelijk.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Dusseldorf Airport

Hotels bij Dusseldorf Airport met shuttle

Naar boven

Rondom het vliegveld van Dusseldorf zijn aardig wat hotels te vinden. Dat heeft uiteraard met de aanwezigheid van het vliegveld te maken maar ook met de Dusseldorf Messe, een van de grootste conferentiecentra van westelijk Duitsland (alleen de ‘Messe’ in Keulen is groter). Het conferentiecentrum en het vliegveld trekken veel reizigers aan en daarom is er een vrij ruime keuze aan hotels die vlakbij het vliegveld liggen.

De hotels die dichtbij het vliegveld van Dusseldorf liggen zijn vrij zakelijk en richten zich vooral op het zakelijke segment. Qua aanbod ligt de focus op 3 en 4 sterren en kun je de nodige voorzieningen verwachten. Een heel belangrijke service van de hotels die niet op loopafstand van het vliegveld liggen is de aanwezigheid van een shuttle service. Omdat je liever niet met de taxi gaat en het OV lang niet altijd even relaxed is, is het wel fijn om tussen het vliegveld en je hotel een transfer te krijgen. De hotels in dit overzicht bieden allemaal een shuttledienst aan van en naar de terminal zodat je heel makkelijk en zonder stress kunt reizen.

De leukste hotels bij Dusseldorf Airport met shuttle:

Lindner Hotel Dusseldorf Airport 4-****
Bekijk dit hotel
Een wat duurdere en luxere optie vlakbij Dusseldorf Airport is het 4-sterren Lindner Hotel Düsseldorf Airport hotel. Hier heb je een mooie kamer met eigen badkamer (met bad) en er is een shuttle naar het vliegveld. HEt ontbijt staat extra vroeg voor je klaar en als zelfs dát te laat is, maken ze met liefde een pakketje voor je klaar. Een uitstekende locatie voor een relaxte, comfortabele en betaalbare overnachting bij het vliegveld. Parkeren Qua prijs ben je ongeveer €100 per nacht kwijt voor een kamer.
Shuttle naar vliegveld: Gratis en rijdt 24/7.
Afstand tot terminal: 2 kilometer.
Reistijd naar vliegveld: 5 minuten rijden.
Parkeren: Op eigen terrein. Park & Fly is mogelijk.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Van der Valk Airporthotel Düsseldorf 4-****
Bekijk dit hotel
Een bekend hotel op onze site is er eentje van de Van der Valk keten. Ook bij het vliegveld van Dusseldorf is er eentje te vinden! In het Van der Valk Airporthotel Düsseldorf slaap je heerlijk want de bedden zijn enorm. Er is een mooie gym en je kunt gratis gebruikmaken van de hotelshuttle naar het vliegveld. Daarnaast kun je bij het Van der Valk Airporthotel Dusseldorf gebruikmaken van een Park & Fly pakket. De auto kun je 14 dagen kwijt op het terrein van het hotel als onderdeel van 1 overnachting voor of na je vlucht.
Shuttle naar vliegveld: Gratis en rijdt 24/7.
Afstand tot terminal: 3 kilometer.
Reistijd naar vliegveld: 10 minuten rijden.
Parkeren: Op eigen terrein. Park & Fly is mogelijk.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Holiday Inn Express Dusseldorf City Nord 3-***
Bekijk dit hotel
Een fijn plekje om de nacht door te brengen is het Holiday Inn Express Dusseldorf Nord. Het ligt iets verder van het vliegveld maar heeft uitstekende verbindingen met Dusseldorf centrum en biedt een gratis shuttle naar het vliegveld en een aantrekkelijk Park & Fly arrangement. Daarmee heb je een fijne plek om te overnachten bij het vliegveld van Dusseldorf te pakken en spaar je flink wat geld uit.
Shuttle naar vliegveld: Gratis en rijdt 24/7.
Afstand tot terminal: 4 kilometer.
Reistijd naar vliegveld: 14 minuten rijden.
Parkeren: Op eigen terrein. Park & Fly is mogelijk.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Airport Lounge Hotel Dusseldorf
Bekijk dit hotel
De goedkoopste optie is het Airport Lounge Hotel Düsseldorf dat op een paar kilometer van het vliegveld ligt. Lopen naar de terminal kan niet dus zorg voor een taxi. Je hebt in dit hotel een kamer voor ongeveer €80 per nacht en de wifi en parkeren is gratis.
Shuttle naar vliegveld: Gratis en rijdt 24/7.
Afstand tot terminal: 3 kilometer.
Reistijd naar vliegveld: 10 minuten rijden.
Parkeren: Op eigen terrein. Park & Fly is mogelijk.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.