Aken

Aken is een prachtige stad met een mooi en historisch stadscentrum dat uitstekend goed te bewandelen is. En omdat het vlakbij de Nederlandse grens ligt ben je er meestal ook supersnel. Deze prachtige stad met unieke gothische cathedraal is wat ons betreft dus ook een écht aanrader om te bezoeken! Ontdek een geweldige stad en plan een leuk weekendje weg naar Aken!

De leukste plekken om te overnachten in deze bijzondere Duitse stad? In dit artikel delen we de leukste buurten en onze favoriete hotels in de stad!
Waar overnachten in Aken?

Voor veel mensen is een van de grootste pluspunten aan Aken dat het in de driehoek Duitsland, België en Nederland ligt. Voor anderen is de prachtige gothische kathedraal die in het hart van de stad te vinden is een absolute publiekstrekker. Wat ons betreft zijn beide elementen belangrijk; danzij de super locatie zit je in no-time in deze leuke stad die, met onder andere de kathedraal, behoorlijk wat leuks te bieden heeft!

We hebben ‘m al eerder genoemd maar je komt er simpelweg niet onderuit; de Kathedraal is hét topstuk van Aken en de nummer 1 bezienswaardigheid van de stad. Het is een kerk van meer dan 1200 jaar oud, de laatste rustplaats van Karel de Grote en vele andere Duitse vorsten. Het was een van de eerste UNESCO werelderfgoed toevoegingen in Duitsland (in 1978) en de Kathedraal trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. Toegegeven, vanaf de top heb je een prachtig uitzicht en een klim naar boven is dan ook zeker een aanrader.


Als je voor de eerste keer in Aken komt dan is overnachten in een wat toeristischer gebied misschien wel aan te raden. Daarvoor kun je het beste terecht in de buurt bij het station en in het oude centrum, grofweg in de buurt van de centrale ringweg. Dit is ook waar we onze aandacht in dit artikel het meeste op richten omdat het centrum ook echt het leukste stukje van Aken is.

Overnachten in Aken Duitsland

De leukste hotels om te overnachten in Aken

Er is genoeg aanbod van hotels in Aken en het is dan ook niet moeilijk om het juiste hotel te vinden. Of je nu voor een goedkoop hotel gaat of juist wat meer luxe of zelfs een art of boutique hotel zoekt; in Aken is de keuze best goed en de prijzen voor hotelkamers liggen er, in vergelijking met bijvoorbeeld Keulen, behoorlijk laag!

Overnachten bij de kerstmarkt van Aken

De kerstmarkt van Aken wordt gehouden in het centrum en als je een hotel bij de kerstmarkt van Aken zoekt, dan zit je in het centrum op de juiste plek. Vooral rondom de kathedraal is het in de weken in aanloop naar kerst een en al gezelligheid met vele kraampjes en winkeltjes.Leuke hotels in Aken

  • INNSiDE by Meliá Aachen: INNSIDE by Melia is een heerlijk hotel van de Melia keten uit Spanje. Hou rekening met veel luxe elementen, kamers met heerlijke bedden en overdadige badkamers. En als je met de auto komt zit je goed; je kunt als gast van het hotel gratis parkeren in de garage.
  • Art Hotel Superior: Dit mooie 4-sterren hotel ligt aan het randje van het centrum van Aken en behoort tot een van onze favorieten. Er is een heerlijk zwembad met wellness centrum, je kunt geweldig ontbijten (en in het weekend éxtra lang) en slapen komt goed in de zachte en hemelse bedden. Ja, dit mooie hotel was voor ons wel even genieten. Qua prijs ook behoorlijk betaalbaar: Wij waren €89 kwijt voor een nacht.
  • Hotel Pullman Aachen Quellenhof: Erg luxe hotel met prachtige kamers, zalen, een grote spa, gym, zwembad en uiteraard een luxe en 5-***** bediening. In dit hotel ga je genieten van echte luxe, vlakbij het centrum van Aken. Qua prijskaartje is het wel te doen; wij waren voor een nachtje zonder ontbijt zo’n €140 kwijt.

Goedkope hotels in Aken

  • Hampton By Hilton Aachen Tivoli: Dit is een prima keuze voor wie een goedkoop hotel in Aken zoekt. Behalve goede en moderne kamers met een frisse inrichten en lekkere bedden heb je in dit hotel, dat overigens op een prima locatie ligt, ook de beschikking over een sportschool en maak je gebruik van de spa. Wat heb je nog meer nodig?
  • Galerie Wohnung: In Galerie Wohning slaap je goed