Aken

Aken is een prachtige stad met een mooi en historisch stadscentrum dat uitstekend goed te bewandelen is. En omdat het vlakbij de Nederlandse grens ligt ben je er meestal ook supersnel. Deze prachtige stad met unieke gothische cathedraal is wat ons betreft dus ook een écht aanrader om te bezoeken! Ontdek een geweldige stad en plan een leuk weekendje weg naar Aken!

De leukste plekken om te overnachten in deze bijzondere Duitse stad? In dit artikel delen we de leukste buurten en onze favoriete hotels in de stad!

Waar overnachten in Aken?

Voor veel mensen is een van de grootste pluspunten aan Aken dat het in de driehoek Duitsland, België en Nederland ligt. Voor anderen is de prachtige gothische kathedraal die in het hart van de stad te vinden is een absolute publiekstrekker. Wat ons betreft zijn beide elementen belangrijk; dankzij de super locatie zit je in no-time in deze leuke stad die, met onder andere de kathedraal, behoorlijk wat leuks te bieden heeft!

We hebben ‘m al eerder genoemd maar je komt er simpelweg niet onderuit; de Kathedraal is hét topstuk van Aken en de nummer 1 bezienswaardigheid van de stad. Het is een kerk van meer dan 1200 jaar oud, de laatste rustplaats van Karel de Grote en vele andere Duitse vorsten. Het was een van de eerste UNESCO werelderfgoed toevoegingen in Duitsland (in 1978) en de Kathedraal trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers. Toegegeven, vanaf de top heb je een prachtig uitzicht en een klim naar boven is dan ook zeker een aanrader.

De leukste hotels in Aken

Als je voor de eerste keer in Aken komt dan is overnachten in een wat toeristischer gebied misschien wel aan te raden. Daarvoor kun je het beste terecht in de buurt bij het station en in het oude centrum, grofweg in de buurt van de centrale ringweg. Dit is ook waar we onze aandacht in dit artikel het meeste op richten omdat het centrum ook echt het leukste stukje van Aken is.

Overnachten in Aken Duitsland

De leukste hotels om te overnachten in Aken

Naar boven

Er is genoeg aanbod van hotels in Aken en het is dan ook niet moeilijk om het juiste hotel te vinden. Of je nu voor een goedkoop hotel gaat of juist wat meer luxe of zelfs een art of boutique hotel zoekt; in Aken is de keuze best goed en de prijzen voor hotelkamers liggen er, in vergelijking met bijvoorbeeld Keulen, behoorlijk laag!

Overnachten bij de kerstmarkt van Aken

De kerstmarkt van Aken wordt gehouden in het centrum en als je een hotel bij de kerstmarkt van Aken zoekt, dan zit je in het centrum op de juiste plek. Vooral rondom de kathedraal is het in de weken in aanloop naar kerst een en al gezelligheid met vele kraampjes en winkeltjes.

INNSiDE by Meliá Aachen 4-****
Bekijk dit hotel
INNSIDE by Melia is een heerlijk hotel van de Melia keten uit Spanje. Hou rekening met veel luxe elementen, kamers met heerlijke bedden en overdadige badkamers. En als je met de auto komt zit je goed; je kunt als gast van het hotel gratis parkeren in de garage.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Art Hotel Superior 4-****
Bekijk dit hotel
Dit mooie 4-sterren hotel ligt aan het randje van het centrum van Aken en behoort tot een van onze favorieten. Er is een heerlijk zwembad met wellness centrum, je kunt geweldig ontbijten (en in het weekend éxtra lang) en slapen komt goed in de zachte en hemelse bedden. Ja, dit mooie hotel was voor ons wel even genieten. Qua prijs ook behoorlijk betaalbaar: Wij waren €89 kwijt voor een nacht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Pullman Aachen Quellenhof 5-*****
Bekijk dit hotel
Erg luxe hotel met prachtige kamers, zalen, een grote spa, gym, zwembad en uiteraard een luxe en 5-***** bediening. In dit hotel ga je genieten van echte luxe, vlakbij het centrum van Aken. Qua prijskaartje is het wel te doen; wij waren voor een nachtje zonder ontbijt zo’n €140 kwijt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goedkope hotels in het centrum van Aken

Hampton By Hilton Aachen Tivoli 3-***
Bekijk dit hotel
Dit is een prima keuze voor wie een goedkoop hotel in Aken zoekt. Behalve goede en moderne kamers met een frisse inrichten en lekkere bedden heb je in dit hotel, dat overigens op een prima locatie ligt, ook de beschikking over een sportschool en maak je gebruik van de spa. Wat heb je nog meer nodig?
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Galerie Wohnung 2-**
Bekijk dit hotel
Een appartement zodat je alles voor jezelf hebt. Heel handig en fijn als je wat langer in Aken moet verblijven, de hele familie meeneemt en je graag thuis wil koken of wanneer je een beetje op de kleintjes moet letten. Echt prima waarde, een uitstekende locatie en qua prijs ook erg aantrekkelijk.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Station Aken

Overnachten bij het station van Aken

Hoewel Aken lekker klein en compact is kun je op vele manieren in de stad komen. Als je met de trein naar Aken komt (want de stad heeft uitstekende verbindingen met onder andere Luik en Keulen) dan is het wel lekker om een hotel bij het station van de stad te scoren. Dat kan, er is een ruim aanbod aan hotels te vinden op loopafstand van het station van Aken.

Vanaf het station loop je overigens in een minuut of 10 naar het oude centrum. Een prima locatie om in de stad te overnachten dus, vooral omdat de stationsbuurt een heel andere vibe heeft dan het centrum maar absoluut de moeite waard is om te ontdekken. Qua overnachtingsmogelijkheden kunnen we de onderstaande hotels zéker aanraden:

a&o Aachen Hauptbahnhof 2-**
Bekijk dit hotel
Direct naast het centraal station van Aken ligt het a&o hotel Aachen Hauptbahnhof. Net als de andere a&o hotels is ook deze vestiging een baken van degelijkheid. Je krijgt hier prima kamers, een eigen badkamer, een degelijk ontbijt en snelle wifi. En een lage prijs, want dit is een van de goedkopere plekken om te overnachten in Aken.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Klenkes am Bahnhof
Bekijk dit hotel
Dit is een leuk familiehotel zonder fratsen maar met mooie kamers met een lekker bed en een eigen badkamer. Het ontbijt is uitgebreid en vers. Een uitstekende middenmoter in Aken waardoor je voor een redelijke prijs kunt overnachten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel am Marschiertor 3-***
Bekijk dit hotel
Dit hotel is wat zakelijker maar daardoor ook extra goed. De kamers zijn ruim, lekkere bedden en vriendelijke service. Geen gekkigheid, wel een prima prijskaartje en een verblijf vol comfort. Kunnen we dus zeker aanraden!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.