Mechelen

Na een dagje Mechelen een overnachting toevoegen? Doen! Deze Belgische stad is super gezellig en heeft een aantal leuke en sfeervolle plekken voor je overnachting. Mechelen is een Belgische plaats die vaak over het hoofd gezien wordt tijdens het kiezen van een leuke stedentrip bestemming in België en dat terwijl het een geweldige stad is waar je je makkelijk een kort of lang weekend kunt vermaken. Het ligt in het hart van Vlaanderen en is zeer goed bereikbaar. Tel daar een historisch middeleeuws stadscentrum en een prachtig marktplein bij op en je snapt dat wij met enige regelmaat een bezoek brengen aan deze leuke stad. Ook hotels zijn hier goedkoper dan in andere steden én er zijn er meer dan genoeg waardoor je voor een goedkoop weekendje weg in België perfect terecht kunt in Mechelen!

Overnachten in Mechelen

Mechelen is een van onze favoriete Belgische steden. Waarom? Omdat het een kleine en compacte maar erg gezellige stad is. Het historische stadscentrum leent zich dan ook uitstekend voor een leuk weekendje weg of een stedentrip. Of je nu een liefhebber bent van bier en graag een bezoek brengt aan de oude brouwerij of gewoon lekker drankjes gaat doen bij het Stadscafe van Mechelen of je liever cultuur en historie gaat ontdekken in het museum… In Mechelen kan het allemaal!

Qua overnachtingen heb je in Mechelen wat minder keuze dan in andere steden. In het centrum zijn absoluut de nodige hotels te vinden en ook rondom de stad zijn een aantal mogelijkheden. Toch is de keuze relatief beperkt wat je ook terugziet in het aanbod. Ons advies: overnachten in Mechelen doe je natuurlijk in het centrum van de stad voor de optimale en leukste ervaring!

Waar overnachten in Mechelen

Overnachten in het centrum van Mechelen

Het oude knusse centrum van Mechelen is natuurlijk waar je het liefste gaat overnachten! De stad is erg compact en je kunt eigenlijk alles goed lopen. Het hart van het centrum wordt gevormd door de Sint Rumbold Kathedraal die hoog boven al het andere uittorent. Rondom de kathedraal liggen vele kleine kronkelende straatjes met leuke boetiekjes, barretjes en restaurantjes. Er zijn verschillende pleinen in de stad waar markt gehouden wordt en tussen die pleinen zijn heel veel winkels te vinden. Al met al is het centrum van Mechelen by far de meest gezellige plek en is dit waar je wil overnachten als je op zoek bent naar een hotel in de gezelligheid!

De leukste hotels in het centrum van Mechelen:

Hotel Elisabeth 3-***
Bekijk dit hotel
Als je lekker in het centrum wil overnachten en zo min mogelijk stappen wil toen tussen de grote markt en je hotel dan zit je in Hotel Elisabeth wel goed. Het is een leuk en recent opgefrist hotel in het hart van Mechelen. Kamers zijn ruim, volledig en geluidsdicht. Een nacht kost hier ongeveer €120.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel NH Mechelen 3-***
Bekijk dit hotel
Een andere goede keuze is het Hotel NH Mechelen. Dit hotel ligt aan de Korenmarkt en dus super centraal. Kamers zien er fris en nieuw uit en het bed is lekker groot; ideaal om na een dag Mechelen uitgeput een lekker bed in te rollen! Ook hier betaal je ongeveer €120 per nacht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Novotel Mechelen Centrum 4-****
Bekijk dit hotel
Een luxere optie om te overnachten in het centrum van Mechelen is in het Novotel Mechelen Centrum. Tijdens onze stedentrip in Mechelen sliepen we hier en waren we €85 per nacht kwijt. Daar kregen we een fijn en modern hotel in het centrum van de stad voor terug.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goedkope hotels in Mechelen:

Hobbit Hotel Mechelen 3-***
Bekijk dit hotel
Het Hobbit Hotel Mechelen ligt iets buiten het centrum maar is met een kleine tien minuten lopen helemaal niet ver buiten de stad. De kamers zijn ruim, licht en compleet. We sliepen in dit hotel in het najaar van 2018 voor €75 per nacht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Best Western Hotel Golden Anchor 3-***
Bekijk dit hotel
Tegenover de Brusselse Poort op een paar minuten van het centrum vindt je het Best Western Hotel Golden Anchor. Dit is zo’n typisch fris en modern 3*** hotel van een bekende keten. Dat zie je ook terug in de beoordelingen die goed zijn. Extra handig is dat je bij dit hotel gratis kunt parkeren.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.