Positano

Positano is de wereldberoemde kustplaats genesteld in de groene heuvels van de Amalfi kust. Alsof je een pittoreske ansichtkaart binnenstapt: een kiezelstrandje, pastelkleurige huisjes versierd met Bougainvillea, bogen en balkonnetjes. Dit is bella Italia in al haar glorie! Het heuvelachtige dorp is een en al accommodatie. We speurden de leukste adresjes op, die tegelijkertijd relatief geprijsd zijn. Kijk mee, dit zijn de 7 leukste hotels in Positano. 

De leukste hotels om te overnachten in Positano

Dromerig Positano is de ultieme bestemming aan de glinsterende Amalfi kust. Stel je voor: je zit met je snoet in de Italiaanse zon, blik op de pastelkleurige casa’s en azuurblauwe zee. Glaasje prosecco in je hand, frisse zeebries in je haar. Dat wil toch iedereen?

Mocht je bang zijn dat Positano alleen voor de rich and famous is weggelegd, dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn best wat B&B’s en boutique opties te vinden waar je niet je leven lang voor hoeft te sparen.

Even wat praktische info. Vanaf Amsterdam vlieg je direct op Napels, het dichtstbijzijnde vliegveld bij Positano. Je kunt er uiteraard ook met de auto komen, maar realiseer je dat in Positano zelf parkeren alleen is toegestaan voor inwoners.

Mediterraans weer krijg je volop in juni, juli en augustus, maar de accommodatieprijzen liggen in deze maanden ook het hoogst. De schouderseizoenen zijn daarom perfect: september en oktober of april en mei. Mild weer, lagere prijzen, en minder competitie bij restaurants en zonnebedjes.

Zo, over naar de orde van de dag: de leukste plekken om te overnachten in Positano!

Leukste hotels in Positano

Overnachten in Positano: charmante B&B’s en pastelkleurige boutique hotels

Positano is duur. Sterker nog, het is een van de duurste bestemmingen van het land, samen met overige kandidaten als eiland Capri en exclusief Portofino. Overnachten in Positano is dan ook bij uitstek niet goedkoop. Maar wie goed zoekt en soepel boekt, kan er voor een heel redelijk bedrag al terecht.

Het aanbod uitpluizen is een hele kluif, want zo’n beetje elk pastelkleurig pand op de heuvel van Positano is een hotel, een B&B of een gasthuis. We gingen de uitdaging voor je aan, en kozen de leukste plekjes uit. Die voor Positaanse begrippen betaalbaar zijn, en waar het goed toeven is.

Het leeuwendeel bestaat uit B&B’s die druipen van authentieke charme. Met knusse Mediterraanse kamers en met een beetje geluk een ansichtkaart-uitzicht. Tussen de B&B’s zitten een paar wat luxere boutique hotelletjes verscholen, waar je uit kunt pakken. We sluiten af met de allerexclusiefste toko van het dorp, gewoon, omdat we het niet konden laten. Dromen mag, toch?

Dit zijn de leukste hotels in Positano

Villa Yiara - Overnachten in Positano - Foto Booking.com

Charmante B&B met kamers voor elk budget, allemaal met een eigen terras met uitzicht op zee

Bekijk bij Trivago

Villa Yiara 1-* is een charmante B&B aan de rand van Positano. En dat is fijn om verschillende redenen. Zo komt de hoge ligging met fenomenaal uitzicht, en is dit een optie met kamers voor verschillende budgetten. Hij is uitsluitend voor volwassenen, dus de kids moeten het een weekendje met opa en oma doen.

De kamers die je bij Villa Yiara kunt boeken, bestaan uit witte vertrekken met gele en gouden details. Elke kamer heeft een eigen terrasje met dat gewilde uitzicht op zee en het dorp. Er is een prestigieuze stek met een jacuzzi op het terras, en er is een appartementje met een eigen keukentje.

Ontbijt wordt geserveerd op je kamer, en bestaat uit vers fruit, croissantjes, koffie en sap. Proeft natuurlijk extra lekker vanaf je eigen balkonnetje, met de Italiaanse zon op je snoet. Een pittoresk plaatje dat het hartstikke goed doet op je socials, mocht dat je ding zijn.

Villa Yiara is een authentieke B&B met kamers voor vrijwel elk budget. Ze komen elk met zo’n prestigieus terras met uitzicht, en dat maakt ‘m met recht een prima kandidaat als onderkomen!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Villa Maria Antonietta - Overnachten in Positano - Foto Booking.com

Betaalbaar overnachten in het eerste gasthuis van Positano, waar de tijd en de prijzen stil lijken te staan

Bekijk bij Trivago

We blijven in de categorie charmante en betaalbare B&B’s, met Hotel Villa Maria Antonietta 2-**. Authentiek, gerund door een lokale familie, en voor Positano spotgoedkoop. Precies alles waar we van houden!

Stap bij Villa Maria Antonietta binnen, en het is even alsof je terugstapt in de tijd. Terug naar de glamoureuze tijd waarin Positano net ontdekt werd. De villa gaat dan ook al eventjes mee: sinds 1955, en mag zich daarmee een van de O.G.’s onder de gasthuizen in Positano noemen. Veel is er onveranderd gebleven, waaronder de prijzen, die de inflatie volledig gemist lijken te hebben.

Kamers zijn Mediterraans retro, met pastelkleuren, bloemenprintjes en brocante tafelkleedjes. Ze zijn allemaal gericht op het zuiden en hebben een balkonnetje, variërend in formaatje Frans tot wat ruimer met plastic stoeltjes.

Er is een klein terrasje met uitzicht op zee, en in de hele accommodatie hangt een huiselijke sfeer. In twee minuutjes wandel je naar het strand.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Palazzo Murat - Overnachten in Positano - Foto Booking.com

Luxe hotel met botanische tuin, een zwembad en een restaurant

Bekijk bij Trivago

Hotel Palazzo Murat 4-**** is een wat luxere optie in het hart van Positano. Dit prestigieuze adres heeft een buitenzwembad, een beeldschoon terras en weelderige kamers.

Een beetje afhankelijk van wanneer je komt, tikt een ‘gewone’ kamer hier al gauw de vierhonderd euro aan, wat een beetje standaard is voor dit type hotels in Positano. Soms kun je een last minute kans grijpen voor zo’n driehonderd euro per nacht. Je kunt natuurlijk ook uitpakken met een suite. Die hebben ruimte voor vier personen, dus mocht je de rekening splitten is dat ook te doen.

Palazzo Murat heeft een botanische tuin, en die oase van groen is best wel heel uniek in het kleinschalige Positano. In die tuin ligt een heerlijk zwembad, omringd door palmen en zonnebedjes. Ook vrij uniek onder de betaalbare opties in Positano! Omdat Palazzo Murat vrij aan de voet van de heuvel ligt, kijk je vanuit hier aan de ene kant tegen het pittoreske dorp aan, en aan de andere kant over de azuurblauwe zee.

Ook verscholen in de tuin ligt het restaurant van het hotel, de perfecte spot voor een romantisch diner. Tot slot is er bar Le Petit Murat, genesteld op een binnenplaats en liefkozend de huiskamer van Positano genoemd.

Heb je best wat te besteden, en wil je van jouw trip naar Positano een onvergetelijke maken, dan is het Palazzo Murat een onderkomen dat daar perfect bij past!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Pupetto - Overnachten in Positano - Foto Booking.com

Hotel aan het strand met een romantisch restaurant

Bekijk bij Trivago

Pal aan het strand overnachten? Het kan, namelijk bij Pupetto 3-***. Deze ligt aan het Fornille strand, een baaitje links van het Positano strand. Via een wandelpad loop je er zo naartoe.

De kamers bij Pupetto zijn dik in orde. Ze liggen genesteld tegen de heuvel, en komen daardoor met uitzicht over zee. In totaal zijn er slechts 34, dus het vergt wat planning om hier een stek te veroveren. Onder die 34 zijn er ook familiekamers beschikbaar, waar je met in totaal 4 personen kunt overnachten.

Er is een groen terras waar je in traditionele, romantische setting krakend verse vis en zeevruchten eet. De vangst van de dag bepaalt het menu, welke wordt aangevuld met traditionele gerechten. Nog een terras lager vind je een bar-restaurant aan het strand, zodat je vanaf je zonnebedje op je wenken bediend wordt.

Pupetto is de perfecte combinatie tussen luxe en authentiek, en biedt een heerlijk verblijf voor een heel redelijke prijs.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Buca di Bacco - Overnachten in Positano - Foto Booking.com

Authentiek en historisch verblijf aan het strand van Positano

Bekijk bij Trivago

De eer van veruit de meest idyllische spot gaat naar Hotel Buca di Bacco 4-****. Dit adres ligt namelijk direct aan de ‘Spiaggia Grande’, het hoofdstrand van Positano.

Dit kleinschalige optrekje heeft in totaal 46 slaapkamers, variërend in formaat en luxe. Alleen de goedkoopste kamer komt zonder uitzicht, de rest heeft elk een of meerdere balkons of een terras. Kamers zijn ingericht in het onofficiële kleurenpalet van de Mediterraan: blauw, wit en geel.

Het Buca di Bacco restaurant is er eentje om hoe dan ook te bezoeken, of je er nou overnacht of niet. Het druipt er namelijk van charme en authenticiteit, wat mede komt doordat dit restaurant al ruim 100 jaar oud is. Je kunt er terecht voor een traditioneel Italiaans diner, een aperitivo, of allebei.

Mocht je onder de indruk zijn van je diner, welke kans we best groot inschatten, dan kun je er als gast voor kiezen om een kookles te volgen. Leer hoe je traditionele streekgerechten klaarmaakt, en eindig met een proeverij van je eigen kookkunsten.

Buca di Bacco heeft in elk geval de beste locatie. Of het restaurant de beste is van het dorp, dat moet je zelf maar gaan beoordelen! Boek er een kamer en geniet van jouw bucketlist verblijf aan het strand van Positano.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Savoia - Overnachten in Positano - Foto Booking.com

Vriendelijk familiehotel met centrale ligging en een boel verschillende kamers

Bekijk bij Trivago

Hotel Savoia 4-**** gaat al eventjes mee, dit adres ontvangt al sinds 1936 toeristen met open armen. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer, en runt Savoia met volledige toewijding aan het jou naar de zin maken.

Savoia heeft een centrale ligging, namelijk bovenin het midden van Positano. De kamers zijn comfortabel en voorzien van vrolijk betegelde vloeren. Er zijn 13 verschillende types, waaronder een familiekamer, suites en een volledig ingericht appartement. Twee van die suites hebben een eigen jacuzzi op hun privéterras.

Vanuit Savoia kijk je uit op de pittoreske heuvels van Positano. Het leeuwendeel van de kamers heeft een eigen balkonnetje of een terras, zodat je optimaal van dat wereldberoemde plaatje kunt genieten.

Tot slot heeft Hotel Savoia een eigen restaurant genaamd D’Aiello, waar je een gastronomische avond wacht. Op het menu staat de Italiaanse keuken in een modern jasje, welke geserveerd wordt met adembenemend uitzicht.

Savoia is een vriendelijk familiehotel met een hele rits aan verschillende kamers: voor ieder wat wils!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Le Sirenuse - Overnachten in Positano - Foto Booking.com

Extreem chique oord met de meest luxe faciliteiten zoals een spa, een restaurant met Michelin-ster en een tennisbaan

Bekijk bij Trivago

Positano zit vol extreem luxe adresjes, en we zijn ons er heus wel bewust van dat menig sterveling zich daar nooit een kamer kan veroorloven. Vandaar onze opstelling vol met kleinschalige, betaalbare opties. Maar we pakken er toch ééntje mee, omdat we het niet laten kunnen. Onder het motto ‘als je het doet, doe het dan goed’, gaan we voor Le Sirenuse 5-*****.

Le Sirenuse is het adres waar de jetsetters en de 1% van de wereld zomervakantie viert. Maar het schijnt dat het er een stuk minder pretentieus is dan de overige vijfsterrenhotels, en dat de werknemers er warm en vriendelijk zijn.

Dit stijlvolle adres ligt op een klif, en dat betekent dat het met het uitzicht helemaal snor zit. Ook het decor is van wereldklasse. Om een beeld te schetsen: terracotta vloeren, botanische planten, antieke meubels en oude kunst. Er is een restaurant bekroond met Michelin-ster, die volledig door (400!) kaarsen wordt verlicht. Een zwembad omringd door citroenboompjes. En huiselijke kamers vol pluche details.

Le Sirenuse heeft een privéboot waar gasten tochtjes op kunnen maken (zei er iemand een dagtripje Capri?), een champagne en oesterbar, een uitgebreide spa en een tennisbaan.

Goed. Ik droom nog even verder.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.