Riga

Een leuk hotel nodig in Riga? Kijk niet verder! Na verschillende bezoeken aan deze leuke stad heb ik de leukste wijken, buurten en per wijk de leukste en beste plekjes om te overnachten voor je onder elkaar gezet. Van Boutique Hotel tot luxe paleisje tot goedkoop stekje… Geniet van de Letse hoofdstad en scoor een geweldig hotel!

Over Riga

De hoofdstad van Letland is Riga en sinds een jaar of 15 is het toerisme in deze stad behoorlijk ontwikkeld. Riga wordt ook wel “het Berlijn van de Baltics” genoemd en staat bekend om een unieke vibe vol rauwe historie, prachtige culturele hoogtepunten en een bruisend nachtleven dat voldoet aan ieders wensen. In combinatie met relatief lage prijzen maakt dat Riga een perfecte bestemming voor een stedentrip die niet onderdoet voor de populaire Europese bestemmingen.

Rijke historie

Riga heeft een rijke en bijzondere geschiedenis en die is zeker terug te vinden tijdens een bezoek aan de stad. Het oude centrum is prachtig en doet niet onder voor steden als Praag of Boedapest. Van smalle straatjes met prachtige Art Nouveau gebouwen tot middeleeuwse forten en kerken en natuurlijk de niet te missen invloeden uit de tijd dat het land onder de Sovjet-Unie viel (persoonlijk hou ik wel van de brute architectuur). En buiten het middeleeuwse stadscentrum tref je een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden, goede restaurants, veel winkels en allerhande activiteiten.

Riga is niet groot en de meeste dingen zijn goed te belopen. En anders is de taxi spotgoedkoop en rijden en bussen en trams naar elke uithoek van de stad.

Hotels in Riga

Hotels in Riga

Als hoofstad van Letland en daarmee een van de grootste Baltische economiën is Riga een belangrijk zakencentrum. De combinatie met het steeds verder groeiende toerisme heeft gezorgd voor een behoorlijk groot aanbod aan hotels in de stad.

Laten we beginnen bij het goede nieuws: Hotels in Riga zijn in de regel niet duur. Als je in de zomer komt is het overigens een stukje duurder dan in de winter. En je hebt een hele ruime keuze.

De afgelopen jaren zijn er flink wat grotere hotels van de bekende ketens in de stad verschenen. Radisson Blu heeft er bijvoorbeeld vijf en ook het Franse Accor is met verschillende formules aanwezig. Dat zorgt voor goede prijzen maar ook van goede kwaliteit. Goedkoop overnachten in Riga is dus helemaal geen garantie op een slecht hotel. Ter info: Ik boekte in november (laagseizoen) een kamer in een uitstekend 4-**** hotel inclusief ontbijt voor €65 per nacht.

Als je meer van de luxe hotels bent heb ik ook goed nieuws: Er zitten een aantal hele mooie en luxe hotels in Riga. De absolute blikvanger is zonder twijfel het super-de-luxe 5-***** Kempinski midden in het oude centrum. Als je het kunt betalen (alsnog wel €600 per nacht) zou ik hier zeker boeken!

Overnachten in Riga

Leukste buurten van Riga

Riga is klein en compact en met 600.000 inwoners ook geen hele grote stad. De rivier Daugava doorkruist de stad al ligt het zwaartepunt van de stad aan de oostoever (hier is het oude centrum te vinden). Mijn advies is dan ook om zeker aan de oostkant van de rivier te overnachten.

Snel naar:

  • Favoriete hotels: Onze persoonlijke favoriete hotels in stad.  > Bekijken
  • Centrum: Het oude centrum is de aller beste plek om te overnachten in Riga. Vol bruisend nachtleven, uitstekende restaurants en een waanzinnige vibe vol historie en cultuur.  > Bekijken
  • Centra Rajons: Centra Rajons, ook wel de nieuwe stad, is het deel van Riga ten noorden van het oude centrum. Vol Art Nouveau, boutique hotels en vele hippe bars en restaurants een waanzinnig leuk deel om te overnachten.
    > Bekijken
  • Stationsbuurt: De stationsbuurt ligt tegen het oude centrum en Centra Rajons aan. Het is redelijk modern en druk maar telt ook een aantal uitstekende en leuke hotels. Daarnaast uitstekend verbonden met OV en centrum op 10 minuten lopen.
    > Bekijken
  • Kipsala: Kipsala is een bijzonder plekje en vrij onbekend. Het ligt ook aan de westkant van de Daugava maar is sfeervol, kleinschalig en erg leuk om in te overnachten.
    > Bekijken
  • Ägenskalns: Ägenskalns ligt aan de overkant van de Daugava. Een rustige en degelijke wijk met vooral veel woonhuizen. Hotels zijn hier erg goedkoop maar met de tram zit je in 5 minuten in het oude centrum.  > Bekijken

Mijn favoriete hotels in Riga

Naar boven

Er zijn zo-veel leuke en toffe hotels in Riga te vinden dat het best een uitdaging is om daar een selectie in te maken. Ik ben nu vier keer in Riga geweest en heb tijdens elke trip in een ander hotel geslapen. Omdat ik hier zelf hele fijne ervaringen had en elk van deze hotels dan ook absoluut een plekje verdiend op de lijst van leukste hotels in Riga deel ik mijn persoonlijke top-3 hotels in Riga met je.

Maar scroll ook gerust verder. Ik neem je mee door de leukste stadsdelen en buurten en deel per buurt ook nog een aantal hele leuke plekken om te overnachten die je zeker ook moet overwegen.

Mijn favoriete hotels in Riga:

Hotel Justus - Overnachten in Riga - Foto Booking.com

Leuk Boutique Hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Zin in een leuk en sfeervol boutique hotel om je overnachting in Riga nét even dat beetje extra te geven? Check dan Hotel Justus 3-*** dat midden in het centrum van Riga ligt.

Dit karaktervolle boetiekhotel mixt knobbelige muren van baksteen met karaktervolle smeedijzeren bedframes en de moderne gemakken van tegenwoordig.

Vroeger, lang lang geleden was in dit pand een oude taverne gevestigd en daarna heeft het lang dienst gedaan als drukkerij. Veel van die geschiedenis en de bijbehorende verhalen zijn nog terug te vinden in het gebouw en dat zorgt voor een unieke plek om te overnachten vol sfeer en charme.

Kamers zijn heel comfortabel en ingericht met alles wat je nodig hebt. En daarbovenop is het prijskaartje ook nog eens heel erg prima!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Dome Hotel - Overnachten in Riga - Foto Booking.com

Luxe Spa Hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Soms snak ik naar een beetje extra luxe. Als je een luxe hotel in het centrum van Riga zoekt, is het Dome Hotel 5-***** een goede keuze. Hoewel het van alle gemakken voorzien is en behoorlijk luxe is, betaal je hier alsnog niet de hoofdprijs voor je overnachting en dat maakt het zo’n super fijn plekje.

Dit schitterende 5-****** hotel heeft een modernere kijk op luxe dan zijn concurrenten, van het chique moderne barterras omringd door de sierlijke daken van Riga tot het plaatselijk geprezen visrestaurant, onder leiding van een in Noma opgeleide chef-kok. Boek in het laatste voor sierlijke ceviche van forel of Baltische haring met wasabi en kokosnoot.

Later kun je slapen in glamoureuze pastelkleurige kamers met veel comfort. Er is ook een stijlvolle stedelijke spa met prachtig uitzicht over de stad.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Bridge Hotel - Overnachten in Riga - Foto Booking.com

Goedkoop hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Toen ik een goedkoop plekje nodig had om te overnachten in Riga kwam ik uit bij het Bridge Hotel 2-**. Een prima plek voor wie een eenvoudige (maar comfortabele) thuisbasis zoekt voor zijn verblijf in de Letse hoofdstad.

Zoals de naam al aangeeft, ligt het hotel op korte afstand van de Oude Stad, over de Daugava rivier (via de Vanšu brug).

Na een dag verkennen kun je in de gemeenschappelijke keuken je marktverse ingrediënten bereiden voor een lokaal geïnspireerd diner voordat je gaat slapen in een van de privékamers van het hotel, waar maximaal vier personen kunnen slapen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotels in Kipsala, Riga

Overnachten in het oude centrum van Riga

Naar boven

Als je voor het eerst in Riga bent dan moet je eigenlijk gewoon een hotel boeken in het oude stadscentrum. Dit middeleeuwse deel van Riga is zonder twijfel het meest sfeervole deel en zit vol verborgen pleintjes, historische gebouwen en staat in z’n geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dit deel van Riga is bekend om de bezienswaardigheden als de kathedraal, de St. Peterskerk en het Art Nouveau complex van de Zwarte Hoofden. En als je lekker wil eten is de keuze reuze: Het is druk, gezellig en bruisend hier.

De leukste hotels in het centrum van Riga:

Hilton Garden Inn Riga Old town 4-****
Bekijk dit hotel
Dit mooie 4-**** hotel ligt aan de oever van de rivier en is luxe en charmant. Het is een typisch Amerikaans hotel met grote bedden, luxe badkamers en een uitgebreid ontbijt. Verder veel andere extra voorzieningen wat dit een heerlijk hotel in het centrum van Riga maakt. Qua prijskaart helemaal niet zo gek. Heel aantrekkelijk!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Dome Square Apartment
Bekijk dit hotel
In hartje centrum ligt dit leuke appartement. Met een eigen keuken, ruime woonkamer, slaapkamer me super uitzicht en een ruime badkamer de perfecte plek voor wie graag alles voor zichzelf heeft. Het appartement is ruim, luxe en heel compleet en daarmee een van de betere plekjes om te overnachten in het centrum van Riga!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Radisson Hotel Old Town Riga 4-****
Bekijk dit hotel
Aan de noordrand van het oude centrum ligt het 4-* Radisson Hotel. Dit mooie gebouw was vroeger iets anders, maar tegenwoordig huist er dit stijlvolle en mooie hotel. Je hebt er alles wat je nodig hebt en kamers zijn heel luxe. Een aanrader, want om de prijzen hoef je het in Riga dus niet te laten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotels in Kipsala, Riga

Overnachten in Centra Rajons

Naar boven

Direct tegen het oude middeleeuwse centrum van de stad aangeplakt tref je Centra Rajons, een moderne buurt die uit de late 18e en begin van de 19e eeuw stamt. In deze tijd was er door handel enorm veel geld in Letland en dat is destijds op een goede manier geïnvesteerd: Dit is een prachtig stadsdeel vol majestueuze gebouwen in Art Nouveau stijl.

Qua vibe is het een beetje hetzelfde als de bekende buurt XX in Barcelona. Omdat het allemaal wat groter en moderner is, straalt Centra Rajons een compleet andere vibe uit dan het oude centrum. Qua afstand ligt het oude centrum trouwens op maximaal 15 minuten lopen (of 5 minuten met het OV).

Er zijn echt veel leuke hotels in deze wijk te vinden en ze komen in allerlei soorten en maten. Van grotere ketens (Radisson Blu is een aanrader) tot unieke boutique hotels en kleine schattige B&B’s.

De leukste hotels in Centra Rajons:

A1 Hotel Riga City Center 3-***
Bekijk dit hotel
Een degelijk hotel in Centra Rajons met een heel aantrekkelijk prijskaartje. Kamers boek je al voor vanaf €40 per nacht en daar krijg je een nette plek met lekker bed en eigen badkamer voor terug. De buurt is leuk en gezellig en eigenlijk is dit het beste hotel qua prijs, kwaliteit en locatie in de buurt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Smart Inn 3-***
Bekijk dit hotel
Een leuk plekje om te overnachten in Centra Rajons. Netjes ingerichte kamers met prive badkamer op een mooie plek in de wijk. Ook heel betaalbaar.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Radisson Blu Elizabete 4-****
Bekijk dit hotel
Een heel groot hotel dat op alle fronten luxe uitstraalt. Mooie kamers met waanzinnig uitzicht over de stad (hoger is beter!). Mooi zwembad met gym, spa en wellness in de kelder en op het dak een toffe sky-bar met super uitzicht over de stad. Meerdere restaurants zijn beschikbaar en het personeel doet er alles aan om je goed te helpen. Het beste? De prijs! Dit is helemaal geen duur hotel maar ligt aan de rand van Centra Rajons, tegen het oude centrum aan. Perfecte locatie dus!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotels bij het station van Riga

Overnachten bij het station van Riga

Naar boven

De buurt rondom het station van Riga is een wat minder bruisende buurt maar heeft wel flink wat voordelen. De buurt ligt ten oosten van het oude centrum en ten zuid-oosten van Centra Rajons en is vooral een groot verkeersknooppunt met flink wat winkelcentra.

Hoewel dat misschien niet aantrekkelijk klinkt, is het eigenlijk vooral een hele praktische buurt. Met de beste verbindingen naar alle uithoeken van de stad met het OV (echt spotgoedkoop) en prima aanbod van goede en betaalbare hotels (stuk goedkoper dan in het centrum) heb je hier eigenlijk een prima buurt gevonden om te overnachten in Riga.

En als je loopt dan sta je binnen een minuut of tien in het oude centrum. Dus echt afgelegen zit je ook zéker niet.

De leukste hotels bij het station van Riga:

Mercure Riga Centre 4-****
Bekijk dit hotel
Direct naast het station gelegen 4-* hotel. Typisch Mercure hotel met ruime en nette kamers waar alles te vinden is wat je nodig hebt. Goede bedden, grote TV, prima wi-fi en een kleine gym. Er is ook een bar en een restaurant. Ontbijt is lekker en uitgebreid. Een aanrader qua locatie omdat je super centraal en op loopafstand van zowel de oude stad als het nieuwe deel van Riga zit. Qua prijs helemaal niet gek voor wat je krijgt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Nika Apart Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Leuk apparthotel met nette en mooie kamers. Goede bedden, prima uitzicht en alle voorzieningen aanwezig. Erg goedkoop te boeken buiten het hoogseizoen. Aanrader voor wie goedkoop appartementje zoekt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ibis Riga Centre 3-***
Bekijk dit hotel
Dit hotel zonder poespas is een uitstekend budgetkeuze in Riga. Prima kamers, super locatie en een prijs die niet te beaten is. Alles is aanwezig en van topkwaliteit. Aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotels in Kipsala, Riga

Overnachten in Kipsala

Naar boven

Kipsala is een van de onontdekte pareltjes in Riga. Het ligt op een eiland in de Daugava rivier en is klein, schattig maar extreem sfeervol met historische houten huisjes en een dorpse sfeer.

In Kipsala ga je geen drukte vinden maar zijn wel een aantal hele leuke hotels te vinden die daarnaast ook een geweldig uitzicht over Riga bieden. En als je naar de stad wil dan is het slechts een wandeling van 20 minuten (prachtige wandeling over de brug!) of vijf minuten met het OV naar het centrum!.

De leukste hotels in Kipsala:

Riga Islande Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Dit leuke 4-* hotel ligt in het sfeervolle Kipsala en heeft mooie en nette kamers met super uitzicht. Er zijn veel voorzieningen beschikbaar waaronder een gym, spa met wellness en een goed restaurant. Vanaf hier zit je in 15 minuten in het oude centrum wat het een uitstekend hotel maakt op alle fronten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Vantis Riverside 3-***
Bekijk dit hotel
Super hotel aan het water met uitzicht over Riga. Kamers heel modern en recent helemaal gerenoveerd. Aantrekkelijke prijzen voor goede kamers. Afstand naar het centrum wat verder (20-25 minuten met OV) maar de locatie en super leuke buurt compenseren daar ruimschoots voor!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotels in Ägenskalns, Riga

Overnachten in Ägenskalns

Naar boven

Als je vooral een goedkoop hotel in Riga zoekt dan moet je de rivier over. Aan de overkant van de Daugava ligt Ägenskalns, een vrij rustige buurt waar vooral gewoond wordt. Toch zijn er hier ook flink wat hotels te vinden die je voor veel minder boekt dan wanneer je een hotel in het centrum zoekt.

De afstand tot het centrum valt ook erg mee. Met het OV, dat heel regelmatig rijdt, zit je binnen een minuut of tien in het centrum.

De leukste hotels in Ägenskalns:

Primo Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Een goed en goedkoop hotel in Riga. Alles is eigenlijk in orde en van prima kwaliteit. Geen vervelende verrassingen dus maar wel een uitstekend prijskaartje. Een nacht boek je soms voor minder dan €45 per kamer. En dat is inclusief een uitstekend ontbijt en gratis parkeren. Aanrader dus!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Bellevue Park Hotel Riga 4-****
Bekijk dit hotel
Excellent Hotel aan de overkant van de Daugava. Met OV zit je in 10 minuten in het centrum. Het hotel heeft een enorm zwembad met aanpalende spa en wellness + gym. Dat maakt het een heel compleet en comfortabel plekje om te overnachten. De locatie is prima voor wie met de auto komt. Deze parkeer je gratis. Kamers zijn ruim en luxe en comfortabel en verder is alles tip-top geregeld. Een goed hotel in Riga!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Radisson Blu Daugava Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
In het sfeervol Scandinavisch ingerichte Radisson Blu Daugava Hotel kom je niets tekort: Prachtige uitzichten uit de kamers op Riga, veel extra voorzieningen, een mooie gym, spa, meerdere restaurants en een kamer die van A tot Z helemaal in orde is. En dan de prijs: Die is laag en aantrekkelijk. Een super plekje voor liefhebbers van comfort en een waanzinnig uitzicht op de stad.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.