Cardiff

Een leuk hotel in Cardiff ga je dankzij de tips op deze pagina zeker vinden! Deze leuke, onontdekte maar sfeervolle en gezellige stad zit vol leuke plekjes, unieke buurten en wijken om te ontdekken. Ik neem je mee langs de leukste hotels, B&B’s en andere plekken om te overnachten in Cardiff.

Over Cardiff

Cardiff is een gezellige en bruisende (maar niet hele grote) stad in Wales. Met een rijke historie, een centrum vol bezienswaardigheden en sfeervolle en unieke plekjes om te ontdekken is de hoofdstad van Wales tegenwoordig een steeds populairder wordende bestemming onder mensen die een unieke stedentrip in Europa willen maken of een vakantie in Wales vieren. Als je in de buurt bent, moet je de stad zéker bezoeken!

Met roots die meer dan 6000 jaar teruggaan zit de stad vol historie. Het middeleeuwse stadscentrum zit vol met overblijfselen uit onder andere de Romeinse periode. Ook daarna is er flink gebouwd en kun je in het centrum een prachtig fort uit de 11e eeuw bezoeken.

Behalve flink wat historie kun je in Cardiff ook je lol op in het nachtleven. De stad staat bekend als een van de gezelligste en meest bruisende steden van de UK en telt honderden pubs, goede restaurants en een aantal concertzalen en nachtclubs waar je je zeker gaat vermaken.

Hotels in Cardiff

Cardiff is een populaire bestemming bij Britten en wint ook steeds meer aan populariteit op het Europopese vasteland. Daarnaast is er een aardig aantal bedrijven in de stad te vinden waardoor er een goed en breed aanbod aan leuke hotels in de stad te vinden is. Van luxe en fancy tot zakelijke luxe-hotels in het centrum tot budget opties aan de rand van de stad. Er is een ruime keuze aan plekjes om te overnachten voor ieder budget.

Gemiddeld gezien kunnen we wel stellen dat overnachtingen in Cardiff relatief goedkoop zijn, zeker als je het vergelijkt me andere populaire Engelse steden zoals Liverpool, Manchester of Londen.

Leukste hotel in Cardiff

Waar overnachten in Cardiff

Cardiff is niet zo groot en heeft een vrij compact stadscentrum. Je kunt de stad redelijk goed belopen en het is geen grote uitdaging als je in een hotel gaat overnachten dat iets buiten het centrum ligt (Zoals in Londen of Manchester bijvoorbeeld een veel grotere uitdaging is).

Het centrum is natuurlijk waar alle magie plaatsvindt en waar je als eerste naar moet kijken. De grote winkelstraten Hayes, St. Mary’s Street en Queen Street liggen in het centrum net als veel van het nachtleven. Door de ligging langs de Taff, de rivier die dwars door Cardiff stroomt, kun je hier ook een super leuke wandeling maken en genieten van alle city vibes.

Als je vlakbij het centrum wil overnachten maar iets buiten de drukte wil zitten moet je naar Riverside kijken. Deze buurt ligt tegenover het centrum aan de overkant van de Taff en is groter, rustiger en biedt tal van leuke en boeiende hotels om in te overnachten.

Een andere interessante hoek om in te overnachten in Cardiff ligt juist buiten het centrum. In Penarth bijvoorbeeld, toch zo’n 15 minuten van het centrum verwijderd. Als je hier je hotel boekt, zit je vlakbij de zee en dat kan voor veel mensen juist de reden zijn om in deze buurt een plek te boeken.

Cardiff Bay is een ander deel van de stad en bestaat uit de oude haven. Tegenwoordig is het een prachtig ontwikkeld stuk van Cardiff vol leuke en unieke eettentjes, bars, boutique winkels en een aantal hele leuke hotels.

Dit zijn mijn favoriete hotels in Cardiff

Hotel Jurys Inn Cardiff - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Betaalbaar hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Achter de klassieke gevel van Hotel Jurys Inn Cardiff 4-**** tref je meer dan 100 mooie kamers en suites. In elke kamer is alles te vinden wat je van een goed 4-**** mag verwachten. Uiteraard is er razendsnelle wifi, een goed gevulde minibar, koffie en thee en is er een grote TV te vinden. Het bed is goed, zacht en voorzien van meerdere kussens.

Uiteraard heb je een eigen badkamer tot je beschikking met een heerlijke douche en gratis toiletartikelen.

In de ochtend staat een uitgebreid continental ontbijt voor je klaar met, uiteraard, de bekende Britse items maar ook vers fruit, yoghurt, warme en koude dingen en een goede kop koffie.

Qua locatie is Hotel Jurys Inn een goede keuze. Je zit namelijk naast het station en busstation van Cardiff en het centrum van de stad ligt op nog geen 5 minuten lopen. En dan de prijs: Voor een overnachting ben je in de regel minder dan €100 per nacht kwijt en dat is in Cardiff echt een hele goede prijs.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Novotel Cardiff Centre - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Luxe hotel in het centrum van Cardiff

Bekijk bij Trivago

Zin in een leuk en luxe hotel in het centrum van Cardiff? Check dan het Novotel Cardiff Centre 4-**** dat vlakbij het Cardiff Castle te vinden is. De grote en bruisende campus van de universiteit ligt ook vlakbij en op tien minuten lopen zit je bij de grote winkelstraten van de stad.

Hoewel de normale kamers al meer dan goed zijn, gaan de echte liefhebbers van luxe en romantiek voor de superior queen kamer. Deze heeft een extra groot bed, een heerlijke luxe badkamer en een waanzinnig uitzicht over de stad.

Behalve de heerlijke kamers is er een fijn binnenzwembad beschikbaar, kun je sporten in de gym en is er een goed restaurant waar ontbijt, lunch en diner beschikbaar zijn. Hoewel dit hotel zeker een wat duurder plekje is, gaat je overnachting in dit uitstekende hotel nooit tegenvallen en is ‘t de premium prijs meer dan waard.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
The Angel Hotel - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Fancy Boutique Hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

In een prachtig pand uit de 18e eeuw is het mooie boutique hotel ‘The Angel Hotel’ gevestigd. Met veel aandacht voor design, de geschiedenis van het pand en luxe en comfort is dit een van mijn favoriete hotels in Cardiff.

Als je hier een kamer boekt ben je iemand in lijn van vele beroemdheden. Onder andere de Beattles, Anthony Perkins en Greta Garbo hebben hier een kamer geboekt. Best een tof idee.

Qua locatie zit je bij het The Angel Hotel helemaal goed: Het centrum ligt op loopafstand dus je hebt geen OV of taxi nodig om de mooie plekjes te bereiken.

De kamers in dit hotel zijn netjes en hebben echt alles wat je nodig hebt om maximaal te relaxen. Een fijn bed, een super uitzicht en een eigen badkamer.

The Angel Hotel is zeker niet het goedkoopste hotel van Cardiff maar is vrij goed geprijst. Met het oog op het toffe design, het fijne gebouw en de comfortabele kamers kan ik een overnachting hier dan ook zeker aanraden.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Cardiff Sandringham Hotel - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Goedkoop hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Goedkoop overnachten in Cardiff? Check dan het Cardiff Sandringham Hotel 2-** dat midden in het centrum van de stad ligt en behalve super prima prijzen voor de kamers ook hele goede beoordelingen krijgt.

De kamers zijn hier klein en knus en voorzien van een lekker bed, wifi, een koffie & theeset, een TV en hebben een eigen badkamer. Allemaal niet superfancy en hypermodern maar schoon, compleet en netjes. En dat is wat telt als je gewoon goedkoop wil slapen.

We kunnen er kort over zijn: Qua prijs is dit hotel niet te tippen en van alle budgethotels in Cardiff is dit hotel by far het aller beste. Toeslaan dus, als een goedkoop hotel in ‘t centrum is wat je zoekt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Pontcanna Inn - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Uniek hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Echt uniek overnachten in Cardiff? Dan moet je het Pontcanna Inn zéker eens bekijken. Dit unieke hotel is klein want er zijn maar tien kamers. Maar elke kamer is uniek en absoluut de moeite waard voor wie een toffe overnachting in authentiek hotel aan de rand van het centrum van Cardiff zoekt.

Op de begane grond zit de pub met het restaurant. Hier bestel je typisch ‘pub-grub’, een goede maaltijd waar de Engelse pubs om bekendstaan. ‘S ochtends is er een fijn ontbijt met verse producten.

De kamers zijn netjes en leuk en ingericht met ‘t oog op comfort. Zo is er razendsnelle wifi, een groot en breed bed en heb je een moderne badkamer met regendouche.

Al met al een meer dan goed hotel dat qua locatie en voorzieningen een hele goede middenmoter is qua prijs.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Lincoln House Private Hotel - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Boutique Hotel aan de rand van het centrum

Bekijk bij Trivago

Het Lincoln House Private Hotel 3-*** is misschien wel een van de meest toffe hotels van Cardiff. Dit prachtige gebouw is in authentieke staat gehouden en heeft een aantal prachtig ingerichte kamers die de grandeur van het Victoriaanse tijdperk doen uitstralen.

Aan comfort geen gebrek overigens: De kamers zijn comfortabel en heerlijk relaxed. In combinatie met de super sfeer, de prima prijzen en centrale locatie een van de leukste boutique hotels in Cardiff.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Voco St. David's Cardiff - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Uniek hotel bij de haven

Bekijk bij Trivago

Het moderne Voco St. David’s Cardiff torent uit boven het water van Cardiff Bay. Als je op zoek bent naar een hotel in Cardiff aan zee, zal het prachtige uitzicht op het water van deze accommodatie je niet teleurstellen. Dag en nacht kun je genieten van het schilderachtige zeezicht vanuit de ramen van vloer tot plafond of het privébalkon van je kamer. Bovendien geniet je in stijl van designer toiletartikelen, klimaatbeheersing en satelliet-tv. En als je upgrade naar een suite, kun je genieten van maaltijden in een apart eetgedeelte.

Over maaltijden gesproken, je kunt genieten van verrukkelijke Welshe en internationale gerechten in het Admiral St. David restaurant. Van ontbijt en lunch tot afternoon tea en diner, het is een culinair avontuur dat wacht om ervaren te worden. De bar, die vanaf het middaguur geopend is, biedt een uitgebreide cocktailkaart waar Welshe gin en wodka de sterren zijn. Ondertussen kun je je volop laten verwennen in de Marine Spa. Neem een duik in het bubbelbad en laat je zorgen wegdrijven terwijl je op een bubbelend waterbed zit.

Het 5-sterren voco St. David’s Cardiff ligt op korte loopafstand van het Techniquest wetenschaps- en ontdekkingscentrum. Ook het Red Dragon Centre indoor entertainment complex is dichtbij.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Sleeperz Hotel Cardiff - Overnachten in Cardiff- Foto Booking.com

Goedkoop hotel bij het station

Bekijk bij Trivago

Wil je goedkoop overnachten in Cardiff en graag bij het station in de buurt zitten? Dan moet je het Sleeperz Hotel Cardiff 3-*** bekijken. Het ligt direct naast het station en het centrum ligt op een paar minuten afstand.

De kamers zijn hier heel fijn. Niet al te groot maar met een lekker bed en een eigen badkamer. De wifi is gratis en razendsnel. Er is een TV en een minibar. Precies genoeg om comfy te overnachten.

Qua prijskaartje ligt dit hotel aan de onderkant van de markt. Zeker buiten het hoogseizoen zou een nacht minder dan €100 moeten kosten. Een prima deal!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.