De mooiste boutique hotels op Kreta

Kreta, dat is toch wel de ultieme vakantiebestemming. Vol resorts, vakantieparken en grand hotels. Maar voor een écht bijzondere ervaring, boek je een boutique hotel. Zo’n beeldschoon adres met intieme sfeer en net dat beetje extra service. Wij speurden de allerleukste voor je op, kijk snel mee naar de mooiste boutique hotels op Kreta! 

Kleinschalig en luxe overnachten op Kreta

Het Griekse eiland Kreta zit bommetje vol vakantieadresjes. Logisch, want het eiland trekt enorme aantallen bezoekers die komen profiteren van de Griekse zon, gastvrijheid en keuken. Wil jij dat ook, maar dan zonder te vechten om een strandbedje of een tafeltje? Overweeg dan eens een boutique hotel.

Boutique hotels zijn kleinschalig, er zitten vaak minder dan 100 kamers in. Daarnaast opereren ze over het algemeen zelfstandig. Zonder zo’n grote naam boven zich, moeten ze hun beste beentje voor zetten om te kunnen concurreren. En dat betekent dat een boutique adresje vaak niet alleen heel intiem is, maar ook sublieme service verzorgt.

Op Kreta zitten een aantal van dit soort exclusieve adresjes. Bijvoorbeeld in de havenstadjes Chania en Rethymno, waar je naast een heerlijke plek om te overnachten ook stadse voorzieningen binnen handbereik hebt. Zoek de rust op aan de onontdekte zuidelijke kust in Ierapetra of underdog Hora Sfakíon, of sluit je af van de buitenwereld in het binnenland in Kapsaliana of Moni Sougia. Tot slot vonden we een adresje in het pittoreske Georgioupoli.

Gaat je kroost mee op sleeptouw? Let dan eventjes op, ongeveer de helft van de boutique adresjes die we noemen zijn uitsluitend voor volwassenen. Bij elk van de adult-only hotels benoemen we dat specifiek in de omschrijving. Geen zorgen, er zit genoeg tussen voor een onbezonnen familievakantie op Kreta.

Je hoort het: genoeg keuze en gegarandeerd een adresje dat al je vakantiedromen uit laat komen!

Leukste boutique hotels op Kreta (2) Leukste boutique hotels op Kreta (2)

De mooiste boutique hotels op Kreta

  • 1. Pepi Boutique Hotel 2-**, Rethymno. > Bekijken
  • 2. Chania Flair Boutique Hotel 5-*****, Chania. > Bekijken
  • 3. Kapsaliana Village Hotel 5-*****, Kapsaliana. > Bekijken
  • 4. Palazzino di Corina 4-****, Rethymno. > Bekijken
  • 5. Monastery Estate Retreat 3-***, Moni Sougia. > Bekijken
  • 6. Cressa Suites 4-****, Rethymno. > Bekijken
  • 7. Numo Ierapetra Beach Resort 5-*****, Ierapetra. > Bekijken
  • 8. Elia Zampeliou 3-***, Chania. > Bekijken
  • 9. The Authentic Village Boutique Hotel 4-****, Hora Sfakion. > Bekijken
  • 10. Pilot Amphora 5-*****, Georgioupoli. > Bekijken
Pepi Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Pepi Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

1. Landelijk en intiem hotel in het historische hart van Rethymnon

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Het adult-only Pepi Boutique Hotel ligt pal in het oude havenstadje Rethymno. Dit historische adres druipt van charme en weet liefhebbers van authentieke, landelijke stijl feilloos in te palmen. Je hebt hier het beste uit twee werelden: rust en het bruisende dorpsleven.

Er zijn in totaal 13 kamers, 2 suites en 2 maisonnettes waar je uit kunt kiezen. Elk komt met een zweem van historie in de vorm van een houten plafond, oude foto’s en natuursteen. De maisonnettes hebben een eigen buitenruimte, maar ook met de overige kamers kun je van de Griekse buitenlucht genieten. Pepi heeft namelijk een beeldschone binnenplaats. De bar loop vanaf de levendige straat over in de rustige tuin, dus je kunt kiezen waar je zin in hebt: mensen kijken of je overgeven aan een oase van rust.

Ook in die binnentuin aanwezig: een zwembad en comfortabele loungebedjes. Mocht je dus de azuurblauwe zee af willen wisselen met een verfrissende duik in het zwembad, dan kan dat bij Pepi gewoon. Tot slot is er een heuse wijnkelder, waar je de lekkerste Griekse wijnen kunt proeven, uiteraard vergezeld met een hapje.

Dompel je onder in de authentieke charme van het Pepi Boutique Hotel, en geniet van het bruisende Rethymno in combinatie met een heerlijk rustig verblijf.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
Chania Flair Deluxe Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Chania Flair Deluxe Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

2. Luxe kamers met een bubbelbad en sauna

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Waarom kiezen tussen luxe, stijlvol, en romantisch als je het totaalplaatje kunt krijgen? Het Chania Flair Boutique Hotel 5-***** is alles ineen, en legt als adult-only boutique hotel met vijf sterren de lat hoog.

‘Flair’ ligt op steenworp afstand van zee, maar heeft ook een eigen zwembad. Daar blijft het niet bij, er is namelijk ook een dakterras, een fitnessruimte, en je kunt er terecht voor individuele schoonheidsbehandelingen of massages. Of allebei, natuurlijk.

De kamers bij Flair, die zijn hartstikke ruim en chique. De inrichting is modern en in elke kamer zitten extra’s verstopt. Een buitendouche op je balkon, bijvoorbeeld. Ga je voor een tandje luxer, dan komt je kamer zomaar met een eigen bubbelbad en/of sauna. Boek je de meest luxe kamer, dan krijg je je eigen chauffeur tot je beschikking om Kreta mee te ontdekken.

Op het dakterras tuur je over zee onder het genot van een hapje en een drankje. Niet zomaar wat dagelijkse kost. Nee, innovatieve en verfijnde gerechtjes gepaard met creatieve cocktails. Hadden we al genoemd dat dit hele gebeuren CO2-neutraal opereert? We zeiden toch dat Flair de lat hoog legt?

Deze is dus voor de echte luxepaarden onder ons, die ook om duurzaamheid geven. Chania Flair is romantisch, stijlvol, en super-de-luxe.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
Kapsaliana Village Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Kapsaliana Village Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

3. Exclusief complex in het ongerepte binnenland

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Graag even je aandacht, want dit is een wel heel uniek adres. Kapsaliana Village Hotel 5-***** ligt in het onontdekte binnenland van Kreta, en is een ode aan het dorpje, autheticiteit, en luxe. Hier staat het leven op een tandje rustiger, zodat je bewust van de omgeving en dit bijzondere hotel kunt genieten. Ontdek het zelf, en boek een kamer bij Kapsaliana Village.

Bij Kapsaliana dompel je je op unieke wijze onder in luxe. Niet op een manier van overdaad, maar juist op een minimalistische en bewuste manier. Wat voorheen een olijfolie molen, een kerk, en een handjevol woningen waren, is langzaam maar zeker omgetoverd tot een complex bestaande uit 22 suites en kamers, waar toeristen als jij even terug naar de basics kunnen. Maar dan op een luxe manier. Volg je hem nog?

Dan de lijst aan voorzieningen. Te beginnen met twee zwembaden, waarvan eentje verwarmd. Er is een hoofdrestaurant en eentje waar je van boer tot bord eet. Aan het zwembad is een bar voor lichte snacks en drinken, en er zit een cocktailbar genesteld onder de citroenbomen. Toe aan wat privacy? Over het gehele complex zitten romantische hoekjes verstopt, waar je intiem kunt dineren. Tot slot is er een fitnessruimte en een massage/yoga kamer.

Kapsaliana is zo’n plek waar je terug in de tijd stapt. Je zit hier pal in het binnenland van Kreta, weg van alle drukte en afleidingen. Kun je dat best gebruiken, een flinke dosis rust en luxe? Boek dan een unieke ervaring bij het Kapsaliana Village Hotel.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
Palazzino Di Corina - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Palazzino Di Corina - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

4. Pittoresk hotel met een charmante binnentuin in hartje Rethymno

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Veel charmanter dan het Palazzino di Corina 4-**** ga je het niet krijgen. Dit opgeknapte Middeleeuwse pand zit vol authentieke details. Het hotel is omgeven door terrasjes waar het heerlijk toeven is, en zit vol authentieke kamers. Als klap op de vuurpijl zit je hier pal in het historische Rethymno.

Palazzino di Corina heeft en traditionele sfeer, mede dankzij de antieke inrichting en het behoud van historische details. Maar wie nu aan een oud en stoffig hotel denkt, komt bedrogen uit. Van een groen terras vol houten tafeltjes tot een charmant zwembad in de binnentuin; deze ongedwongen plek is alles behalve saai!

Aangezien je midden in het stadje Rethymno zit, bevind je je hier omringd door allerlei leuke uitgaansgelegenheden. Van authentieke Griekse taverna tot kleinschalige koffietentjes. En niet geheel onbelangrijk: je overnacht hier vlak bij het strand.

Ben je op zoek naar een ongedwongen, authentieke plek midden in een bruisend stadje? Bingo: Palazzino di Corina is jouw perfecte onderkomen op Kreta!

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
Monastery Estate Retreat - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Monastery Estate Retreat - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

5. Afgezonderd retreat met privézembaden

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Vind je het allemaal wel best met die overspoelde dorpjes, en trek je veel liever het ongerepte binnenland in? Dan is het Monastery Estate Retreat 3-*** iets voor jou. Genesteld in het adembenemende landschap van hartje Kreta vind je dit unieke adres, waar je je eventjes compleet van de buitenwereld kunt afzonderen.

Monastery Estate heeft drie compleet verschillende adresjes op Kreta. Maar wat ons betreft is dit de bijzonderste. Er zijn namelijk maar weinig hotels in de ongerepte natuur van het binnenland, laat staan eentje van zo’n klasse als deze.

De kamers en suites zijn een fijne mix tussen modern minimalistisch en natuurlijk traditioneel. Sommigen hebben een privézwembad, een bubbelbad of een sauna. Bij Mones Tavern kun je uitgebreid de Griekse keuken proeven.

Je moet er wat voor overhebben, want op een plek als deze kom je niet zomaar. Maar voor degene die de tocht maken; deze bijzondere plek midden in de natuur zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke vakantie.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
Cressa Ghitonia Village - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Cressa Ghitonia Village - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

6. Betaalbare suites met jacuzzi’s en een terras

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Mocht je het nog niet door hebben: Rethymno barst van de fijne boutique adresjes. De laatste die onze lijst haalt is Cressa Suites 4-****. Minstens net zo heerlijk als de eerdergenoemde plekken in Rethymno, maar net weer even anders. De inrichting is bijvoorbeeld een stuk moderner, maar de echte reden waarom dit een uitzonderlijk hotel is: de prijs.

Cressa Suites is gerust een buitenkansje te noemen, met een prijs-kwaliteitverhouding waar je u tegen zegt. Helaas (of niet) geldt ook hier: alleen volwassenen zijn welkom. Voor een bescheiden tarief krijg je een eigen suite, eventueel met een eigen terras en/of een jacuzzi. De suites zijn huiselijk en modern ingericht.

Daarnaast heeft Cressia een knus dakterras, welke zo over de daken van historisch Rethymno uitkijkt. Hier kun je terecht voor een aperitief, of kun je je dag beginnen met een ontbijt. Die laatste kan overigens ook op je kamer worden geserveerd. Voor grotere trek kun je bij de talloze opties in Rethymno terecht.

Lijkt het je heerlijk, de exclusiviteit en intimiteit die een boutique hotel biedt, maar wil je daar niet per se je spaarrekening voor leegtrekken? Cressia biedt de uitkomst, en zorgt ervoor dat je op niets hoeft in te leveren.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
NUMO Ierapetra Beach Resort - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com NUMO Ierapetra Beach Resort - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

7. Trendy boutique resort aan zee

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Verscholen aan de onontdekte zuidelijke kust van Kreta ligt het adembenemende Numo Ierapetra Beach Resort 5-*****. Dit gloedjenieuwe resort is niets minder dan beeldschoon. Numo wist bovendien de reusachtige ketens voor te zijn en kaapte zo een unieke locatie aan zee weg.

Dacht je alles gezien te hebben, kom je Numo tegen. Vijf sterren, kleinschalig want: boutique, adult-only dus lekker rustig, én aan zee. Deze nieuwste cool kid on the block heeft het allemaal. Tel daar ook nog eens een trendy inrichting bij op en de mooiste kamers, en je begrijpt waarom dit paradijsje hoog scoort.

Goed, je zit hier aan de minder bekende zuidkust van het eiland. Maar je vervelen, daar komt wat Numo betreft niets van in. Eigenhandig zorgen ze voor een ellenlange lijst aan vertier, zoals regelmatige bezoekjes van Dj’s en chefs, meerdere restaurants, een bar, een koffietent, een spa en een fitness zone. Dan zijn we er nog niet. Er is ook nog eens een winkel, een buitenbioscoop en een onderwater-kunstexpositie. Zo dan.

Qua kamers heb je ruim de keus, Numo heeft namelijk 12 verschillende types. Van eentje met een balkon tot eentje met een compleet eigen zwembad; er is voor ieder wat wils.

Ben jij best bereid om een nieuw deel van Kreta te ontdekken, maar dan wel compleet in luxe en in stijl? Numo Ierapetra Beach Resort it is!

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
Elia Zampeliou Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Elia Zampeliou Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

8. Knus verblijf aan de Venetiaanse haven van Chania

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Elia Zampeliou 3-*** ligt midden in het historische centrum van Chania, en is een adult-only boutique hotel. Dit authentieke adresje is lekker ongedwongen met betaalbare kamers.

Nog even over de ligging. Elia Zampeliou ligt namelijk aan de Venetiaanse haven. Dit beeldschone staaltje architectuur is zo’n 300 jaar geleden door de Venetianen uit de grond gestampt, en je kunt er vandaag de dag nog altijd van genieten. Al helemaal als je een verblijf bij Elia Zampeliou boekt.

De kamers zijn knus en huiselijk ingericht, sommigen hebben een exclusief uitzicht op zee. Beneden is een gewelfd barretje waar in de ochtend ook het ontbijt wordt geserveerd. Elia Zampeliou is een hotel zonder al teveel poespas, wat ervoor zorgt dat de kamerprijzen laag liggen. En met een omgeving als Chania heb je ook niet zoveel nodig, alles ligt op steenworp afstand!

Boek je verblijf bij Elia Zampeliou en je bent verzekerd van een knusse kamer op toplocatie.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
The Authentic Village Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com The Authentic Village Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

9. Bijzonder boutique hotel opgezet als een authentiek Grieks dorp

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

Hora Sfakíon is misschien niet de eerste must-visit op je lijstje, maar daar hoopt The Authentic Village Boutique Hotel 4-**** snel verandering in te brengen. Het ligt aan de onontdekte zuidelijke kust van het eiland, en prijst zichzelf om authenticiteit. Mocht je dus zoeken naar een écht Grieks vakantieadresje, dit is er eentje.

Authentic Village is gebouwd door een leger aan lokale ambachtslieden, met als inspiratie een authentiek Grieks dorp. Alles heeft een natuurlijk en minimalistisch uiterlijk, om op deze manier de natuurlijke omgeving alle aandacht te geven die ze verdient.

Kies uit een van de 14 kamers, elk in simplistische maar comfortabele stijl. Dit simpele principe is doorgevoerd tot in de details. Dat betekent dat hier alles een tandje rustiger gaat en de omgeven bent door kalmte. Maar ook dat het hotel geen lange lijst voorzieningen heeft. Geen zorgen, buiten ‘The Authentic Village’ zit genoeg.

Zo krijg je bij je verblijf korting bij een lokale bakkerij, zijn er twee stranden in Hora Sfakíon, en zit je op steenworp afstand van de hoofdweg. Aan deze weg vind je pinautomaten, restaurantjes, en zo’n beetje alles wat je nodig hebt tijdens een fijne vakantie.

Waan je een local in een authentiek dorpje, en reis af naar het zuiden van Kreta voor een kalm verblijf bij The Authentic Village Boutique Hotel.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.
Pilot Amphora Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com Pilot Amphora Boutique Hotel - Boutique Hotels op Kreta - Foto Booking.com

10. Modern vijfsterren boutique hotel tussen rustig en bruisend in

Naar boven.
Bekijk bij Trivago

We sluiten ons lijstje af met een dijk van een tip, namelijk: Pilot Amphora 5-*****. Yes, nog eentje met die felbegeerde vijfsterrenstatus! Dompel je onder in luxe en in rust bij dit stijlvolle adres.

Het Pilot Amphora ligt in het pittoreske Georgioupoli, een dorpje zo’n beetje tussen Chania en Rethymno in. Georgioupoli is iets minder toeristisch dan deze twee havenstadjes, maar er is genoeg keuze aan restaurantjes en stranden. De perfecte basis als je van iets meer rust houdt, maar wel graag centraal wil zitten om het eiland te verkennen.

De kamers zijn hier hartstikke modern en komen met of zonder zwembad, aan jou de keus. Elke kamer is ruim en komt met fijne extra’s, zoals een walk-in douche en een balkon. Er is een fitnessruimte en een groot zwembad, met genoeg ruimte om een dagje of twee te loungen. Claim de cabana gewapend met een goed boek, en die ultieme vakantiedag is van jou.

Er is een bar en een restaurant aanwezig voor een verfrissende cocktail, een Grieks diner of een lichte maaltijd. Maar ook in de omgeving heb je ruim de keuze. Voor de afwisseling!

Een rustig optrekje maar hartstikke modern. Het bestaat! Boek een prachtige kamer bij het Pilot Amphora en geniet van een heerlijke Griekse vakantie.

➜ Klik hier voor meer informatie en boeken.

Simone

Van oog in oog staan met gorilla’s in Congo tot de Transsiberië Expres in hartje winter, mij kun je wakker maken voor een nieuw avontuur. Maar wat ik minstens net zo leuk vind? Een goede stedentrip! Weinig dingen maken mij zo gelukkig als het ontdekken van een nieuwe stad. Ik weet feilloos de leukste plekjes te vinden, en die deel ik graag! Lees meer over ons.