Cassis

Het is misschien wel een van de mooiste plekjes aan de Franse Zuidkust: Cassis. Dit heerlijke relaxte dorpje tussen Marseille en Toulon is een must als je in de buurt bent. Ik heb de leukste hotels en andere plekken om te overnachten in Cassis voor je onder elkaar gezet.

Over Cassis

Grofweg tussen Marseille en Toulon, in een vaak vergeten (maar oh zo mooi) stukje Franse kust ligt het dorpje Cassis. Als ik naar Zuid Frankrijk ga, dan is Cassis een van mijn favoriete plaatsen om te zitten en daar heb ik een aantal goede redenen voor.

Zonder hoogbouw en met behoud van oorspronkelijke sfeer en charme is Cassis namelijk een heerlijke plek om te zitten. Een authentiek Frans havenstadje met leuke en lokale restaurants, een mooie boulevard om aan te relaxen en in de buurt allerlei kleine verborgen strandjes. En met Marseille en Toulon om de hoek een baken van rust, ruimte en mooie natuur.

Hotel in Cassis

Hotels in Cassis

In Cassis zijn verbazingwekkend veel leuke plekken te vinden om te overnachten. Er zitten in het oude centrum een aantal mooie hotels & B&B’s die zeker de moeite waard zijn. Ook aan het strand kun je leuke plekjes vinden die qua aantal sterren varieren van gemiddeld 3 tot 5 sterren.

Qua prijsstelling is Cassis geen hele dure bestemming al moet gezegd worden dat de hotelprijzen in de zomermaanden stevig omhoog schieten en soms wel twee of drie keer de prijs zijn van wat je buiten de zomervakantie betaald. Het kan dus zeker lonen om in het voor of naseizoen te kijken voor een wat goedkoper overnachting.

Waar overnachten in Cassis?

Qua grootte stelt Cassis eigenlijk maar weinig voor. Het plaatsje ligt om de oude natuurlijke haven heen en wordt omringd door heuvels en bergen. Het stadje heeft een aantal buitenwijken die in die heuvels liggen en waar je prachtige luxe villas treft. Leuk om te zien maar niet de meest praktische plek om te overnachten.

Het leukste deel om in te overnachten in Cassis is natuurlijk het oude centrum dat grofweg rondom de haven te vinden is. Hier vind je kronkelende straatjes en steegjes en verborgen plekjes dat dit deel van de stad een van de leukste stukjes maakt. Een auto wegzetten is heel lastig, dus hou er rekening mee dat je een stukje moet lopen met je koffers.

De oude stad van Cassis heeft geen strand dus als je een hotel in Cassis zoekt dat dichtbij het strand ligt dan moet je kijken naar Plage du Bestouan, dat op zo’n tien minuten lopen van het oude centrum van Cassis ligt en waar je ook een aantal hele leuke hotels kunt vinden.

Dit zijn onze favoriete hotels in Cassis

Hôtel Les Roches Blanches Cassis - Overnachten in Cassis - Foto Booking.com

Luxe 5-***** hotel met infinity pool

Bekijk bij Trivago

Het super-de-luxe Hôtel Les Roches Blanches Cassis 5-***** ligt niet ver van het centrum van Cassis. Het hotel zit vol met alles wat je van een luxe 5-***** hotel mag verwachten. Uitzonderlijk goede service, extreem luxe kamers met hemelbedden, uitzicht over de Middellandse Zee, balkons met openslaande deuren en marmeren badkamers. Love it!

Uiteraard zijn alle basics in orde: Er is razendsnelle wifi, overal airco, roomservice, een gym, spa, en natuurlijk meerdere zwembaden. Het topstuk is de infinitypool die een waanzinnig uitzicht over de lager gelegen Middellandse Zee biedt en waar iedere gast van het hotel met veel liefde de dagen doorbrengt.

Dit is geen goedkoop hotel en het prijsniveau past bij wat je mag verwachten van een luxe 5-***** hotel aan de dure Cote ‘d Azur maar als het wel binnen je budget past heb je echt een waanzinnig lekker plekje te pakken.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Le Clos Des Arômes - Overnachten in Cassis - Foto Booking.com

Goedkoop hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Een heel leuk plekje in het hart van Cassis is het goed beoordeelde en super leuke Hotel Le Clos Des Arômes. Het hotel ligt op een paar minuten lopen van de oude haven en daarmee zit je dus echt hartje, hartje centraal. Parkeren is lastig, dus zet je auto aan de rand van de stad neer en loop het laatste stukje.

Het hotel is erg mooi ingericht en zit vol met authentieke elementen die door de eigenaars zijn toegevoegd. Kamers zijn netjes, schoon en voorzien van een sterke airco, een fijn bed en hebben hun eigen badkamer. Het hotel is verder knus en klein en is behoorlijk betaalbaar.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel et Appartement _Le Maguy_ - Overnachten in Cassis - Foto Booking.com

Goedkoop hotel aan de rand van het centrum

Bekijk bij Trivago

Als je met de auto komt en deze graag bij je hotel wil parkeren dan moet je eens kijken naar Hotel de France Maguy 3-***. Dit middenklasse hotel ligt op ongeveer twintig minuten lopen van de oude haven en het centrum. Niet super centraal dus, maar wel in een rustige buurt met goede parkeergelegenheid.

Het hotel heeft meer faciliteiten dan de meeste andere hotels die in het centrum van Cassis te vinden zijn. Zo is er een bubbelbad, een zwembad en een tuin met terras. De kamers zijn mooi en netjes en je kunt hier terecht in een prima betaalbare standaardkamer of jezelf verwennen met een suite die extra groot en ruim is. Een prima plek om te overnachten in Cassis als je de auto voor de deur wil hebben.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
The Originals Boutique, Hôtel Cassitel, Cassis - Overnachten in Cassis - Foto Booking.com

Boutique hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Een heel leuk hotel in het centrum van Cassis is het boutique hotel The Originals Boutique Hôtel Cassitel. Dit kleine maar schattige hotel ligt vlakbij de haven van het dorp en alle gezelligheid en drukte ligt om de hoek. De ideale uitvalsbasis voor een verblijf in Cassis op niveau dus.

De kamers zijn recent gemoderniseerd en voorzien van heerlijke bedden. Sommige kamers hebben ook een eigen balkon met zitje en super uitzicht. Met veel zon, een prachtig uitzicht is dit dé plek om ‘s avonds nog even lekker te genieten van een wijntje uit de buurt.

Er is elke ochtend een ontbijt beschikbaar en alles bij elkaar boek je dit leuke boutique hotel voor een relatief lage prijs. Ideaal!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
HPC Suites - Overnachten in Cassis - Foto Booking.com

Luxe hotel met buitenzwembad bij het centrum

Bekijk bij Trivago

Het HPC Suites 4-**** complex ligt super centraal in Cassis, op loopafstand van de haven en het centrum en is een van de luxere complexen in het stadje. Met een prachtige grote binnentuin inclusief zwembad is het een plek die uitermate geschikt is voor families met kinderen. Maar ook als je zonder kinderen een fijne plek zoekt is dit hotel een hele goede keuze.

Het zwembad is groot en dat geldt ook voor de kamers hier. Die zijn voorzien van een groot bed en een fijne badkamer. Sommige kamers zijn groter en hebben ook een eigen keukentjes met woonhoek en een balkon of terras. Al met al echt een fijn hotel waar je luxe en comfortabel kunt overnachten in het centrum van Cassis.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.