Menton

Menton is een heerlijk schattig dorpje tussen Monaco en de Italiaanse grens en een uitstekende plek om een aantal nachten door te brengen. Het sfeervolle en gezellige stadscentrum met de oude haven, de kleine strandjes en de relaxte vibe en sfeer maken het een perfecte bestemming voor families met kinderen. De leukste hotel om te overnachten in Menton heb ik voor je onder elkaar gezet!

Over Menton

De laatste grote stad aan de Franse kant van de Riviera is Menton. Het is de enige grote plaats die tussen Monaco en de Italiaanse grens te vinden is. Menton is een kleurrijke en levendige vissershaven met veel sfeer en charme en zonder extreem massa-toerisme. En hoewel rijkenreservaat Monaco en de mondaine, dure Cote d Azur vlakbij liggen, is daar in Menton maar weinig van te merken.

Met een prachig breed strand, een gezellige boulevard en een authentiek, compact en oud stadscentrum is Menton de perfecte spot om een paar nachten te verblijven als je een vakantie of reis langs de Cote ‘d Azur maakt of op doorreis naar de Bloemenriviera bent. In dit sfeervolle stad je ga je alles vinden wat je nodig hebt, en stukken betaalbaarder dan op veel andere plekken in de regio.

Met de trein bereik je alle leuke plekken aan de Cote ‘d Azur trouwens makkelijk. Menton ligt op zo’n tien minuten van Monaco terwijl Nice en plaatsen als Cannes en Frejus op maximaal 30 minuten treinen liggen.

Hotels in Menton

Het aantal hotels in Menton is zeker niet zo groot als in andere badplaatsen langs de Cote ‘d Azur en is vrij divers. Er zijn veel 3-sterren hotels te vinden maar langs het strand zitten ook een aantal hele mooie en luxe 5-***** hotels die zeker niet onderdoen voor wat je in bijvoorbeeld Cannes of Saint Tropez zult tegenkomen.

Ik vind Menton met z’n kleinschaligheid en vrij relaxte vibe sowieso erg geschikt voor families met kinderen en in de stad zijn ook flink wat prima appartementen of apart-hotels te vinden waar je niet alleen een overnachting met bed en badkamer boekt maar ook een keuken of kitchenette voor jezelf hebt.

Hotel in Menton

Waar overnachten in Menton?

Het pittoreske en leukste deel van Menton is het oude deel van de stad dat tussen het station en de zee ligt. Menton is met de trein goed verbonden: De spoorlijn van Nice naar de Italiaanse grens stopt op alle leuke plekken langs de Cote ‘d Azur.

De buurt rondom het station is wat goedkoper en minder gezellig. Hier tref je wel een aantal prima hotels en plekjes om te overnachten. Direct tegen de stationsbuurt aan ligt het oude centrum van Menton dat bestaat uit middeleeuwse straatjes en pleinen. Uiteindelijk kom je uit bij de zee waar een aantal hele leuke stranden te vinden zijn.

Het grootste deel van de hotels in Menton is het oude centrum van de stad te vinden. In de regel kun je stellen dat hoe dichter jouw hotel bij de zee ligt, hoe hoger de prijs per nacht is. De boulevard van Menton is leuk en gezellig en niet uber-toeristich.

Iets ten oosten van het oude centrum ligt Vieux Port, een wat nieuwer deel van de stad met de jachthaven. Dit is een wat ‘posher’ deel van Menton met luxere restaurants en hotels. Hier zou ik niet per se overnachten om de unieke sfeer of vibe al zit je hier op loopafstand van het oude centrum.

Dit zijn onze favoriete hotels in Cassis

Hotel Lemon - Overnachten in Menton - Foto Booking.com

Goedkoop hotel op loopafstand van het centrum

Bekijk bij Trivago

Een wat goedkoper hotel in Menton is Hotel Lemon 2-** dat iets verder van het strand en de haven af ligt. Lopend ben je er overigens in minder dan een kwartiertje waardoor je alsnog een meer dan prima locatie hebt.

Het hotel is lekker kleurrijk en schattig ingericht en zit vol met pastelkleurige elementen. Bijna een beetje een boutique hotel achtige vibe die perfect past in het complete plaatje van een authentieke Franse badplaats.

Hotel Lemon ligt in een rustige buurt en is het ideale budgethotel in Menton. Kamers zijn netjes en schoon, hebben lekkere bedden, gratis wifi en een eigen badkamer.

Qua prijs is dit een prima deal. Kamerprijzen liggen behoorlijk laag ten opzichte van andere hotels in Menton en daar krijg je echt prima waarde voor terug.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel Vacances Bleues Royal Westminster - Overnachten in Menton - Foto Booking.com

Stijlvol hotel aan de boulevard

Bekijk bij Trivago

Als je een fijn hotel direct aan de boulevard (en dus het strand) van Menton zoekt moet je eens kijken naar Hotel Vacances Bleues Royal Westminster 3-*** dat er echt heerlijk bijligt. Als je de deur uitstapt sta je direct aan de boulevard en alle bezienswaardigheden, gezelligheid en dingen die Menton zo leuk maakt liggen op loopafstand.

Het hotel is gevestigd in een prachtig gebouw vol details dat stamt uit de rijke 19e eeuw (toen het strandtoerisme zich serieus ontwikkelde) en heeft kamers met zeezicht. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht, hebben een eigen badkamer en veel extra’s zoals wifi, minibar, roomservice en meer.

Er is een nette en mooie gym beschikbaar, je huisdier mag mee en qua prijskaartje zit je hier ook goed: Het hotel is relatief goedkoop voor alles wat je krijgt. Een aanrader dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Ibis Styles Menton Centre - Overnachten in Menton - Foto Booking.com

Leuk boutique hotel in het centrum

Bekijk bij Trivago

Voor een goed en leuk boutique hotel in het centrum van Menton moet je naar het Ibis Styles Menton Centre 3-*** kijken. Dit leuke hotel is een stevige upgrade ten opzichte van de normale Ibis hotels en zit vol met leuke extra’s, mooie en stijlvol ingerichte kamers met uitstekende bedden en andere bonus-dingen.

Qua locatie zit je echt in het hart van Menton, met het station en het strand op loopafstand. Op het dak tref je een super leuk dakterras met super uitzicht (en mogelijkheid om drankjes te doen). En het prijskaartje hier is goed: Niet zo duur maar met veel waarde voor wat je betaald. Een aanrader dus voor iedereen die een tof boutique hotel in Menton zoekt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel Riva Art & Spa - Overnachten in Menton - Foto Booking.com

Betaalbaar luxe hotel aan het strand

Bekijk bij Trivago

Als je lekker luxe en comfy aan het strand van Menton wil overnachten maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen dan moet je naar Hotel Riva Art & Spa 3-*** kijken. Dit mooie middenklasse hotel staat uitstekend aangeschreven en ligt direct aan het strand van Menton.

Dit hotel heeft prachtige kamers met lekkere bedden en een grote badkamer. De echte bonus kun je vinden op het dak: Een bubbelbad met uitzicht! Waanzinnig relaxt en daarmee is het Riva Art & Spa 3-*** een uitstekend plekje om te overnachten in luxe!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Napoléon - Overnachten in Menton - Foto Booking.com

Overnachten in een luxe hotel

Bekijk bij Trivago

Een van de meest luxueuze hotels in Menton is Hotel Napoleon 4-****, een viersterrenhotel dat goed wordt beoordeeld op boekings- en beoordelingssites. Dicht bij de zee en met luxe voorzieningen als een buitenzwembad, een 24-uurs receptie en sommige kamers met uitzicht op het strand. Andere hoogtepunten zijn gratis WiFi en een bar op het terrein.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Résidence Pierre & Vacances Les Citronniers - Overnachten in Menton - Foto Booking.com

Goedkoop en centraal appartement

Bekijk bij Trivago

Een fijne plek waarbij je ook alles voor jezelf hebt is Résidence Pierre & Vacances Les Citronniers 3-*** dat op zo’n tien minuten lopen van het strand ligt. Dit complex bestaat uit appartementen met een eigen kitchenette, woonhoek en een fijne slaapkamer. De prijs voor deze appartementen ligt een klein stukje hoger dan bij hotels, maar doordat je zelf kunt koken maak je dat ruimschoots goed.

De locatie van dit appartementencomplex is meer dan prima te noemen: Alles zit op loopafstand. De prijs is relatief goed. Wij zijn wel fan!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.