Dakar

Een vakantie in Senegal is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Dakar. De stad is een van de grootste en drukste steden van West Afrika en heeft vele gezichten. Kies voor een leuk hotel bij een van de kleine stradsstranden of ga voor de full experience en boek je overnachting in een van de wat drukkere delen van de stad. Wat je ook zoekt, deze heerlijke Afrikaanse hoofdstad gaat het je zeker geven. We hebben de leukste buurten van Dakar en de beste en leukste hotels in de stad voor je onder elkaar gezet zodat jij je volgende overnachting in Dakar makkelijk gat vinden.

Leukste hotels in Dakar

Hotels in Dakar

Goedkope hotels in Dakar zijn best lastig te vinden als je een beetje een westerse maatstaaf wil aanhouden. De meeste écht goedkope hotels voldoen misschien niet aan die basis-eisen en kunnen zelfs een beetje ‘dodgy’ zijn. Daartegenover staat dan weer dat er in Dakar meer dan genoeg middenklasse en luxe hotels te vinden zijn die wél aan die maatstaaf voldoen. Het nadeel hier is dat deze hotels vaak behoorlijk overpriced zijn en dat maakt Dakar een relatief dure stad om in te overnachten.

Toch is de keuze qua hotels in Dakar echt enorm en kun je terecht in super-de-luxe en statige hotels waar zakenreizigers, diplomaten en de elite de nacht doorbrengen, ga je voor een unieke overnachting in een van de boutique hotels in Dakar of toch voor een middle of the road middenklasser waar het ook prima toeven is.

Overnachten in Dakar

Waar overnachten in Senegal?

Dakar is een stad van vele gezichten, kleuren, buurten en stammen en elk deel van de stad heeft zo haar eigen karakter maar ook voor en nadelen. We presenteren daarom de belangrijkste buurten waar je in Dakar kunt overnachten en waarom dat is. Zie hieronder het overzicht en hierboven de kaart.

  • Plateau: Plateau is het centrum van de stad, je vindt er restaurants, veel bedrijven, de haven om naar Gorée te gaan, kunstgalerijen, grote hotels en drukke markten. Qua ligging ligt het super centraal in de stad en is er van alles te zien en te doen. Het is een wat armer deel van Dakar (zeker ten opzichte van andere buurten). Met de TER in de buurt en ook de toegang tot de snelweg is Plateau de beste buurt als je authentiek, centraal en betaalbaar wil overnachten. Hou er rekening mee dat de stranden van Dakar vrij ver zijn.
  • Ouakam & Mamelle: Goed compromis tussen typisch Senegalese wijk, goedkoop en goed gelegen vlak bij Mamelle, een meer traditionele haar met een mooi uitzicht op het Renaissance monument. Deze wijk kan een goed alternatief zijn voor het duurdere Almadies. Vanaf hier zit je zowel snel bij de stranden in het noorden als in het stadscentrum in het zuiden van Dakar.
  • Almadies, Ngor en Yoff: De nieuwste wijken van Dakar met moderne en hoog oprijzende gebouwen, veel restaurants en bars langs de zee. Een van de coolste plaatsen in Dakar, maar duur. Vakantiestemming en nietsdoen gegarandeerd. Uit het midden tegenover het bord op de kaart, maar hetzelfde kun je er wonen en gemakkelijk te voet lopen, ideaal voor surfers.

Dit zijn onze favoriete hotels in Dakar

Radisson Blu Hotel - Leukste hotels in Dakar - Foto Booking.com

Radisson Blu Hotel 5-*****

Locatie: Ten zuiden van Mamelle
Bekijk bij Trivago

Een van de weinig 5-sterren hotels in Dakar. Een prachtige plek direct aan de Corniche en met een paadje naar het strand. Kamers zijn hier van 5-sterren niveau en van allerlei luxe en voorzieningen voorzien. Er is een prachtig zwembad buiten, een grote gym met spa, meerdere restaurants en bars en de service is hier uitstekend. Daar betaal je dan ook voor: Dit hotel behoort tot een van de duurderen van Dakar.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
La Maison Abaka - Leukste hotels in Dakar - Foto Booking.com

La Maison Abaka 3-***

Locatie: Ngor
Bekijk bij Trivago

Erg leuk hotel aan het strand van Ngor. Daardoor ligt het hotel wat verder weg van de drukte van het oude centrum van Dakar maar is de gezelligheid van het wat toeristischer stukje Ngor en Yoff een stuk dichterbij. Het hotel richt zich volledig op westerse toeristen dus aan alles is gedacht en je bent uitstekend voorzien.

De kamers zijn netjes en sfeervol ingericht en voorzien van een stevige airco, een fijn bed, een eigen badkamer en natuurlijk is er gratis WiFi. Daarnaast kun je in de achtertuin van het hotel een plons maken in het zwembad en hier ook prima chillen en relaxen als je een dagje de deur niet uit wil. Er is een restaurant waar je zowel lokale als westerse gerechten kunt bestellen. Qua prijskaartje, locatie en kwaliteit een uitstekende middenklasser die mijn waardering zeker kan verdragen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Residenza d'Epoca Campo Regio Relais - Leukste hotels in Siena - Foto Booking.com

La Résidence 3-***

Locatie: Almadies
Bekijk bij Trivago

Als je een fijn hotel in Dakar zoekt in een leuke buurt dan is het driesterren La Residence een goede kanshebber. De buurt, Alamadies is een gezellige en bruisende wijk met veel internationale inwoners en meerdere hotels. Hier mixen toeristen, expats en de wat rijkere locals met elkaar waardoor je een hele relaxte sfeer hebt en er een groot aanbod is aan bekende westerse restaurants.

Hotel La Residence is hierin geen uitzondering en is van uitstekende kwaliteit: Je hebt de beschikking over een hele mooie kamer die van alles voorzien is: snelle WiFi, airco, een lekker bed, een mooie badkamer en meer. En natuurlijk is er een zwembad aanwezig: Het hotel heeft een vrij fors zwembad met ligbedjes, een poolbar en leuke restaurantje. Hier is het genieten geblazen voor relatief goede prijzen. Dit hotel is namelijk behoorlijk goedkoop als je je bedenkt dat het een van de beter beoordeelde hotels in de buurt is.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Jardin Savana Dakar - Leukste hotels in Dakar - Foto Booking.com

Hotel Jardin Savana Dakar 4-****

Locatie: Plateau
Bekijk bij Trivago

Op het zuidelijkste puntje van Plateau ligt het mooie en luxe 4-**** Hotel Jardin Savanna Dakar. Waar Plateau een drukke en luidruchtige buurt is (het is tenslotte het stadshart van Dakar) is Hotel Jardin Savana een oase van rust en ruimte. Het hotel zelf is prachtig gelegen maar een van de mooiste stukken is zonder twijfel de tuin met enorme zwembad en super uitzicht over de stad. Hier is het goed toeven en ga je heerlijk relaxen en chillen.

De kamers zijn erg mooi en modern ingericht en voorzien van kleurrijke kunst, een goed bed, een eigen badkamer en allerlei extra voorzieningen die je lang niet overal aantreft als je gaat overnachten op het Afrikaanse continent.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel Fleur de Lys Plateau - Leukste hotels in Dakar - Foto Booking.com

Hôtel Fleur de Lys Plateau 4-****

Locatie: Plateau
Bekijk bij Trivago

Dit prachtige 4-**** boutique hotel ligt in de drukke wijk Plateau en wanneer je de deur uit stapt sta je direct in de drukte van hartje Dakar. Wat mij betreft de perfecte locatie om te overnachten als dit het deel van Dakar is waar je wil overnachten. Dit hotel is van alle gemakken voorzien en heeft nette en ruime hotelkamers en een klein mar fijn zwembad op het dak van het hotel. Hier plons je na een warme dag in de stad in om lekker af te koelen. Qua prijs is dit hotel niet te matchen. Je boekt 4-**** met alle faciliteiten maar bent hier maar weinig aan kwijt. Ideaal!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Ibis Dakar - Leukste hotels in Dakar - Foto Booking.com

Ibis Dakar 3-***

Locatie: Plateau
Bekijk bij Trivago

Met zoveel Franse roots in Senegal is de aanwezigheid van een van de bekende Franse hotelketens natuurlijk geen verrassing. Accor is zeker aanwezig in Senegal en heeft ook in Dakar een aantal hotels. Een heel leuk hotel van Accor in Dakar is het Ibis Dakar dat midden in het oude centrum van de stad te vinden is. Met de haven, het station en de drukke winkelstraten op loopafstand zit je tijdens je overnachting in dit hotel midden in de drukte van de stad.

Het Ibis in Dakar is een hotel zoals je kunt verwachten van Ibis: Netjes, zakelijk en kleurrijk. Eigenlijk voelt het bijna alsof je een willekeurig Ibis hotel in hartje Parijs binnenstapt en dat is op een bepaalde manier best een prettig gevoel.

De kamers hier zijn erg mooi en voorzien van hele fijne boxspring bedden. Er is supersnelle wi-fi en de badkamer is modern en ruim. Vanuit de hoge kamers heb je ook een erg mooi uitzicht over de haven van Dakar. Er is een mooi zwembad omringd door veel groen. Het ontbijt is huge trouwens. Je overnachting in het Ibis in Dakar is ook behoorlijk betaalbaar want in tegenstelling tot veel andere hotels in het centrum van Dakar betaal je hier relatief weinig.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.