Genève

Benieuwd naar de leukste plekken om te overnachten in Genève? Of in welke buurt je jouw hotel het beste kunt boeken? En waar je vooral niet moet overnachten? Geen stress. Op deze pagina deel ik alle noodzakelijke informatie zodat jij de leukste plekken van Genève gaat vinden en je een geweldig bezoek aan deze bijzonder mooie en leuke Zwitserse stad gaat hebben. Dit zijn de leukste buurten en hotels in Genève!

Overnachten in Geneve

In het uiterste westen van Zwitserland ligt de bijzondere stad Genève. Behalve de grootste stad van het Franssprekende deel van Zwitserland is Genève ook internationaal een erg belangrijke stad. Veel grote internationale organisaties hebben hier hun hoofdkantoor. Ook de vele banken en vermogensbeheerders vinden Genève een fijne stad en dat heeft ervoor gezorgd dat de stad tot een van de rijksten van Europa behoort. En al dat geldt heeft er dan ook zéker voor gezorgd dat de stad een prachtige plek geworden is. Een stedentrip in Genève is dan ook absoluut de moeite waard, al moet je niet vergeten dat het ook wel een erg dure stad is.

De stad zit vol met leuke restaurants, winkels en kronkelende straten. En het hoogtepunt van de stad is de boulevard aan het Meer van Genève met de bekende fontein die ruim 120 meter hoog spuit. Lekker compact en goed te belopen maakt Genève een heerlijk stad in alle seizoenen. Maar waar te overnachten? Wij hebben daar het antwoord op!

In Genève is een van de duurste hotels ter wereld te vinden. Als je het Royal Penthouse in hotel President Wilson boekt, ben je minimaal €70.000 per nacht kwijt.

Overnachten in Genève

De leukste buurten van Genève

Genève is een vrij compacte stad met een centrum dat doorkruist wordt door de rivier de Rhone. Het centrum heeft twee gezichten: De noordkant van de Rhone is druk, bruisend en een mix van drukke studentenbuurten en luxe exquisiete 5-***** hotels in allerlei smaken. Een prachtig deel om te zitten, zowel voor de luxe reiziger als de budget bewuste bezoeker.

Ten zuiden van de Rhone is de stad anders: Hier ligt het oude middeleeuwse centrum met de kleine straatjes en steegjes. Dit is een heel ander Genève dan aan de overkant en erg leuk. Zo is er voor elke bezoeker een passende buurt met ditto overnachtingsmogelijkheden te vinden. Doe er je voordeel mee en ontdek de leukste plekken om te overnachten in Genève.

Snel naar:

  • Favoriete hotels: Onze persoonlijke favoriete hotels in Genève. > Bekijken
  • Het centrum: In het centrum en Plainpalais zit je goed als je voor ‘t eerst in Genève gaat overnachten en wanneer je dicht bij de gezelligheid en drukte wil zitten. > Bekijken
  • Eaux Vives: Rustiger en relaxter dan het centrum van Genève maar super centraal en betaalbaar. Perfect voor gezinnen met kinderen. > Bekijken
  • Quai du Mont Blanc: Een van de mooiste stukken van Genève dat een waanzinnig uitzicht op de stad en de bergen geeft. Duurder stuk maar wel erg mooi. > Bekijken
  • Paquis: Als je een goedkoop hotel in Genève zoekt en dicht bij het nachtleven wil zitten. Leuke buurt maar wel druk. > Bekijken

Onze favoriete hotels in Genève

Hotel Central - Overnachten in Genève - Foto Booking.com

Hotel Central 2-**

Bekijk bij Trivago

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een prima plek als je wil overnachten in het centrum van Genève. In tegenstelling tot veel andere hotels in het centrum van Genève, die behoorlijk prijzig kunnen zijn, is dit hotel iets goedkoper en is het een echt middenklasse hotel. Het hotel ligt midden in het centrum van Genève, zodat je gemakkelijk naar plaatsen als het Horloge Fleurie (de Bloemenklok) kunt lopen en beroemde uitzichten als de Jet d’Eau fontein kunt spotten,

Sommige kamers hebben veel karakter, met zichtbare balken en leuke balkonnetjes. Het is ook een prima optie als je de stad met het gezin bezoekt, want sommige kamers hebben een stapelbed voor de kinderen. Hoewel dit hotel maar 2 sterren heeft, krijgt het alleen maar goede reviews en scoor je hier dus een heerlijk plekje van kwaliteit waar het goed toeven is.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Design Hotel F6 - Overnachten in Genève - Foto Booking.com

Design Hotel f6 3-***

Bekijk bij Trivago

Als je een betaalbaar maar leuk en trendy ingericht hotel in Genève zoekt, dan is Design Hotel F6 een hele goede keuze. Dit is een echt juweeltje in het centrum van de stad en ligt nog steeds midden in het hart van de actie, en op loopafstand van alles wat je tijdens je vakantie in Genève zou willen.

De kamers zijn licht en vrolijk, maar vrij eenvoudig, dus werken goed als slaapplaats na een drukke dag sightseeing, of als je de stad voor zaken bezoekt.

Ik vind het leuk dat, hoewel de prijzen lager liggen, het hotel toch enkele stijlvolle elementen heeft, vooral in de hoofdreceptie en op het buitenterras.

Er is ook een sauna, fitnesscentrum en Turks bad. Het is een van de beste plaatsen om in Genève te verblijven als je een budget hebt, maar niet op comfort wilt inleveren.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Suisse - Overnachten in Genève - Foto Booking.com

Hotel Suisse 3-***

Bekijk bij Trivago

Hotel Suisse in Genève is ideaal voor wie een handig pension zoekt, het ligt vlak naast het hoofdstation. Gelukkig zullen geen treinen de slaap van jou of je kleine huisdier verstoren in deze gezellige, compacte kamers. Snooze niet zonder wekker; gratis vervoerskaarten van Genève kun je bij de balie claimen. Ook na het uitchecken ben je welkom om de stad te verkennen, want je gastheren slaan je bagage met plezier voor je op.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten in het centrum van Genève

Overnachten in het centrum van Genève

Naar boven

Genève heeft roots die teruggaan tot aan het begin van de jaartelling en het oude centrum van de stad ligt ten zuiden van de Rhone, rondom de kathedraal van St. Pierre. Hier tref je kronkelende middeleeuwse straatjes en steegjes, verborgen kerken en gebedshuizen, knusse boetiekjes, de nodige goede restaurants een hoop winkels. En misschien wel het beste: het oude centrum heeft veel van haar originele charme behouden.

De locals fietsen er ‘s ochtends rond, scoren een verse koffie en een broodje bij de bakker en maken er het beste van. En ‘s avonds veranderd het centrum in een gezellige en knusse buurt waar veel buiten de deur gegeten en gedronken wordt. Je gaat ‘t hier absoluut gezellig hebben.

Ook de wijk naast het oude centrum is erg leuk. Plainpalais is waar de grote gebouwen uit de 19e eeuw te vinden zijn en waar grandeur en luxe de boventoon voeren. Dit deel van Genève is wat zakelijker en minder bruisend. Toch zitten hier een aantal hele leuke en goede hotels in de buurt en loop je vanuit Plainpalais in een paar minuten naar het oude centrum (of naar de overkant van de Rhone waar andere buurten te vinden zijn).

Een van de grootste bezienswaardigheden in Plainpalais is trouwens de vlooienmarkt dat volgens zeggen de grootste openluchtmarkt van heel Europa is.

Hotels in het centrum van Genève

De hotels in het centrum van Genève komen in alle soorten en maten. Er zijn goedkopere hotels te vinden die relatief goedkoop zijn maar je kunt ook los in een luxe en sfeervol boutique hotel, een prima middenklasser of jezelf verwennen in een van de luxe hotels die hier te vinden zijn.

Qua prijsniveau liggen de hotels in het centrum van Genève aan de hoge kant. Dat geldt overigens voor bijna alles in Genève maar een hotel in het centrum van de stad is niet significant goedkoper of duurder dan in andere delen van de stad.

Bekijk de leukste hotels in het centrum van Genève >
Overnachten in Eaux Vives, Genève

Overnachten in Eaux Vives

Naar boven

Deze wijk ligt ten oosten van het centrum en Plainpalais en is een stuk rustiger en minder druk dan in het centrum. Dat maakt een hotel in Eaux Vives perfect voor gezinnen met kinderen die een leuke en rustige buurt zoeken om in te overnachten.

Bij vlagen voelt de wijk een beetje dorps aan en echt druk en rumoerig is het eigenlijk nergens. Er zijn een aantal prachtige grote en groene parken waar het in de warme zomermaanden goed toeven is terwijl je overigens in een minuut of tien aan het Meer staat of in het oude centrum zit.

Hotels in Eaux Vives

Je hebt in Eaux Vives wat minder keuze uit hotels dan in het centrum van Genève maar het aanbod dat er is, is van prima kwaliteit. Er zijn vooral goede middenklasse hotels in dit deel van Genève te vinden. Reken op veel 3 en 4 sterren hotels en appartementen van prima kwaliteit met een gemiddeld prijsniveau. De prijs kan hier en daar iets hoger liggen omdat de wijk rustig maar toch erg centraal is.

 

Bekijk de leukste hotels in Eaux Vives >
Overnachten in Quai du Mont Blanc, Genève

Overnachten in Quai du Mont Blanc

Naar boven

Een van de meest fancy wijken van Genève is Quai du Mont Blanc. Het ligt aan de overkant van de Rhone en kijkt uit op de bekende fontein van Genève en het oude centrum en Plainpalais. De boulevard die aan de noordkant van de Rhone langs de stad loopt is een van de meest romantische en mooie stukjes van de stad.

De buurt zelf is erg leuk en mooi en de bijzonder mooie en fraaie architectuur zorgt voor een prima vibe. Veel van de wat duurdere en luxere hotels van Genève zijn in Quai du Mont Blanc te vinden.

Hier vind je ook de Bains des Pâquis, een van de bekendste attracties in Genève en de plaatselijke hot spot tijdens de zomerdagen sinds 1872. Het kunstmatige schiereiland ligt aan het meer, en het uitzicht is hier ook legendarisch door de vuurtoren aan het eind. Het lijkt wel een van de coole plekjes die je in de oude Franse films ziet!

Als je trouwens een hotel bij het station van Genève zoekt dan moet je in Quai du Mont Blanc kijken, het centraal station van de stad met treinen naar onder andere Bazel, Bern, Zurich en andere plaatsen in Zwitserland (maar ook naar Parijs of Lyon)

Hotels in Quai du Mont Blanc

Het aanbod van hotels in Quai du Mont Blanc is enorm en je hebt een ruime keuze uit de wat goedkopere hotels (zoals veel 3-sterren hotels bij het station) of prima middenklasse hotels. En praktisch alle luxe 5-sterren hotels van Genève zijn ook in dit stadsdeel te vinden. Van de ultieme luxe van het Four Seasons tot een van de duurste hotels ter wereld…. alles kan in dit deel van de stad!

Bekijk de leukste hotels in Quai du Mont Blanc >
Overnachten in Paquis, Genève

Overnachten in Paquis

Naar boven

Ten noorden van het station van Genève, niet ver van het statige Quai du Mont Blanc, ligt deze buurt waar het centrum van het nachtleven van Genève te vinden is. Onder andere dé straat met alle clubs is hier te vinden. Paquis is dus vooral erg geschikt voor wie op zoek is naar een drukke wijk en dicht bij het nachtleven van Genève wil zitten.

Wat ik zo leuk vind aan Paquis is dat het zo gevarieerd is, er zijn hier dingen te doen voor elk type reiziger, ongeacht de tijd van het jaar waarin je op bezoek bent. Het station ligt hier ook vlakbij, dus je kunt je gemakkelijk buiten de stad wagen als je in de stemming bent! Alle liefhebbers van eten, waaronder ikzelf natuurlijk, zullen blij zijn te weten dat er ook tonnen eetgelegenheden zijn, dus zorg ervoor dat je ze tijdens je verblijf in Genève allemaal bekijkt.

Je vindt ook een paar bezienswaardigheden in Paquis, zoals het Palais des Nations, waar de kantoren van de Verenigde Naties in Genève zijn gevestigd en dat in een mooi historisch gebouw uit 1936 staat. Het Internationale Museum van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan is ook een grote bezienswaardigheid die tonnen interessante tentoonstellingen heeft.

Bekijk de leukste hotels in Paquis >