Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand is een stad midden in het hart van Frankrijk. Het ligt op zo’n 10 uur rijden (vanaf Utrecht) en is een knooppunt van snelwegen. Dit maakt het de perfecte stop onderweg naar de Zuid-Franse Côte d’Azur of Spanje. Stiekem is in Clermont-Ferrand zelf ook best wel wat te doen, dus op doorreis of niet; boek een leuke plek en reis af naar het hart van Frankrijk!

De leukste plekken om te overnachten in Clermont-Ferrand

Even een paar feitjes op een rij; in Clermont-Ferrand is ongeveer één op de vijf inwoners student. Het ligt omringd door Chaîne des Puys, een vulkaanveld erkent als Werelderfgoed door UNESCO. En zoals we al eventjes benoemden; hier komen dus een boel snelwegen samen. Als kers op de taart is het hier ook nog ‘ns heel betaalbaar. We durven het zelfs spotgoedkoop te noemen in vergelijking met de chique zuiderburen als Saint Tropez en Cannes.

Je kunt dus gemakkelijk in Clermont-Ferrand stoppen als je op doorreis bent. Wel zo handig: hebben een aantal hotels in de lijst staan waar je (gratis) kunt parkeren. Met 2 uur treinen ben je in Lyon, dus een combi stedentrip behoort ook altijd nog tot de mogelijkheden. Maar je mag ook best ‘ns overwegen om gewoon naar Clermont-Ferrand te gaan zonder verder te reizen.

Clermont-Ferrand heeft namelijk alles in petto wat je van een leuke Franse stad verwacht. Een Middeleeuws plein met boetiekjes en terrassen, een overheerlijke markt met streekproducten, en een flinke dosis levendigheid die alle studenten met zich meebrengen. Genoeg te zien, te doen en te beleven, dus!

Leukste hotel Clermont Ferrand

De leukste hotels om te overnachten in Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand heeft qua overnachtingen twee opties die interessant zijn. Kies een hotel in de nabije omgeving van het historische centrum uit, om ultiem cultuur te snuiven en de stad te voet te verkennen. Of kies een hotel wat verder buiten het centrum, vaak gemakkelijk toegankelijk met de auto en inclusief parkeerplek.

We vonden in Clermont-Ferrand in totaal zeven fijne adresjes die tot deze opties behoren. Lees snel verder, dan helpen wij je om er eentje te kiezen die het beste bij je reis past.

Dit zijn onze favoriete hotels in Clermont-Ferrand

The Originals Boutique, Hôtel Le Lion - Hotel in Clermont Ferrand - Foto: Booking.com

Hotel Le Lion 3-***

Bekijk bij Trivago

Hotel Le Lion is een knus hotelletje pal aan het hoofdplein van de stad: Place de Jaude. Je hebt dus vanaf je kamer uitzicht op de bedrijvigheid, én je kunt de stad wel heel gemakkelijk te voet verkennen. Het moderne interieur is een fijne afwisseling met de Middeleeuwse architectuur van de binnenstad, en met slechts 29 kamers ben je hier gegarandeerd van een persoonlijke sfeer.

Lange dag achter het stuur gezeten? Dan heb je vast trek. Kom even bij op het terras van de stijlvolle brasserie en bar in het hotel. Wel eerst even je bolide wegzetten, wat kan in de parkeergarage aan het Place de Jaude. De volgende dag weer een boel kilometers voor de boeg? Je kunt bij Le Lion vanaf 7 uur in de ochtend ontbijten, aan het buffet of met de ‘express’ optie.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Best Western Plus Hôtel Litteraire Alexandre Vialatte - Hotel in Clermont Ferrand - Foto: Booking.com

Best Western Plus Hotel Literary Alexandre Vialette 4-****

Bekijk bij Trivago

Zo, dat is nog eens een mond vol. Dit hotel is namelijk onderdeel van de Best Western Plus keten, én een ode aan Franse auteur Alexandre Vialette. Intimi noemen het hotel gewoon Vialette, dus dat doen wij vanaf nu ook.

Bij Vialette is het heerlijk toeven. Je zit hier aan het pittoreske Place Delille, tussen het historisch centrum en het treinstation in. Vialette is van alle gemakken voorzien; zo is er een bibliotheek, een fitnessruimte, een flexwerkplek en een dakterras. Je wordt er voorzien van een heerlijk ontbijt en er is een lounge bar waar je een drankje kunt doen. Voor een stevigere maaltijd moet je de deur uit, maar dat is geen enkel probleem met het aanbod in de nabije omgeving.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
ARTYSTER CLERMONT-FERRAND - Hotel in Clermont Ferrand - Foto: Booking.com

Artyster 3-***

Bekijk bij Trivago

Bij Artyster boek je een kunstzinnige kamer net aan de rand van het historisch centrum. Het zit vol stads ontwerp en kleurrijk interieur, dus een beetje kunstliefhebber zit hier helemaal op zijn plek. De kamers mogen dan knus zijn, de minimalistische inrichting en de kleine prijskaart maken dit een dijk van een tip.

Je kunt er al vanaf 6:30 aanschuiven voor een heerlijk vers ontbijtje, die beneden in de gezellige woonkamer geserveerd wordt. Hier kun je trouwens ook terecht voor een maaltijd later op de dag. Er is een bescheiden binnentuintje en een fitnessruimte, maar goed: wie het kleine niet eert…

Artyster is een fantastische optie om tussen hip Clermont-Ferrand te overnachten in het historisch centrum.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
B&B HOTEL Clermont Ferrand Centre - Hotel in Clermont Ferrand - Foto: Booking.com

B&B Hotel Clermont-Ferrand Centre 3-***

Bekijk bij Trivago

Voor de reislustige types op doorreis: eventjes opletten. Dit zou namelijk wel eens de beste optie voor jou kunnen zijn. B&B Hotel Clermont-Ferrand Centre ligt namelijk aan een hoofdweg, is betaalbaar, én komt met een gratis parkeerplek. Zo hoef je dus niet op ontdekkingstocht door de kleinere straatjes in het centrum, ben je geen fortuin kwijt aan een kamer en bespaar je op parkeren. Winnen!

Nu horen we je denken; dan is dit vast zo’n onpersoonlijk weg hotel. Maar ook dan kunnen we je blij verrassen; dit sfeervolle hotel heeft een trendy en moderne inrichting. Bij trek zit beneden bar-restaurant Anatole, en dat is fijn, want in de nabije omgeving is de keus iets beperkter. Tot slot is er een heerlijk dakterras waar je van het Franse zonnetje kunt genieten.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Clermont Estaing - Hotel in Clermont Ferrand - Foto: Booking.com

Hotel Clermont Estaing 3-***

Bekijk bij Trivago

Wil je het allerliefst een hotel in een iets levendigere omgeving, maar inclusief parkeerplek? U vraagt, wij draaien. Of, nou ja. Hotel Clermont Estaing draait. Hier zit je vlak bij het Middeleeuws district Le Vieux Montferrand, waar je struikelt over de authentieke boulangers en charcuteries.

Het hotel zelf is vrij simpel. Prima kamers voor een prima prijs, een terrasje, een bar en dus die felbegeerde parkeerplek. Ook niet heel ver hier vandaan ligt het L’Aventure Michelin. Dit wereldberoemde bandenmerk heeft een vestiging in Clermont-Ferrand en een bijbehorend museum.

Een comfortabel bed en een ontbijtje, soms heb je gewoon niet veel meer nodig. Als je een betaalbare en simpele slaapplek wilt inclusief een parkeerplekje dan ben je bij Estaing aan het juiste adres.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Novotel Clermont-Ferrand - Hotel in Clermont Ferrand - Foto: Booking.com

Novotel Clermont-Ferrand 4-****

Bekijk bij Trivago

Het Novotel Clermont-Ferrand ligt pal aan het vliegveld en zo’n beetje aan de snelweg, wat zorgt voor een uitstekende verbinding met allerhande bestemmingen. Je kunt vanuit hier naar Parijs, Porto of Ajaccio vliegen, dus de kans is klein dat je gebruik zult maken van het vliegveld. Maar die snelweg, dat is dan weer wel interessant.

Ook interessant: de parkeergelegenheid bij het Novotel. Je kunt hier dus je auto kwijt zonder torenhoge parkeerkosten, hoera! Tel daarbij op dat dit een vrij luxe optie is (er is zelfs een zwembad), en dit is een goede kanshebber als onderkomen.

Nog even over het hotel zelf: de kamers zijn licht en modern ingericht. Er is een restaurant en een bar aanwezig en een fitnessruimte. Voor een verfrissende duik moet je buiten zijn, er is een riant zwembad met wat strandstoeltjes aanwezig.

 

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel Radio - Hotel in Clermont Ferrand - Foto: Booking.com

Hotel Radio 3-***

Bekijk bij Trivago

We sluiten ons lijstje af met een bijzondere plek, net wat verder buiten het centrum. Hotel Radio is een ode aan art deco, de populaire stijlbeweging vol geometrie, kleur en gestileerde vormen. Onder het motto vroeger was alles beter, is het sinaasappelsap hier nog met de hand geperst en hoef je geen moeilijke codes in te toetsen om je auto gratis te parkeren. Geen zorgen, er is wel gewoon gratis wifi aanwezig!

Voor een gastronomisch feestje moet je in het restaurant zijn. Hier worden ware kunstwerkjes voorgeschoteld, elk met verse producten uit de regio. Er zijn in totaal 29 kamers, waar je vanaf 3 uur ‘s middags in kunt en pas om 12 uur de volgende middag weer uit moet.

Hotel Radio is voor het type reiziger dat eens iets anders wilt, en zich in een eigenzinnige en een tikje koppige toko prima thuis voelt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.