Zadar

Op zoek naar het leukste hotel om te overnachten in Zadar? Wij hebben de beste plekjes voor je onder elkaar gezet! Zadar is een prachtig stadje in Kroatië, pal aan de Dalmatische kust. Het heeft een prachtig historisch centrum gelegen op een schiereiland en een turquoise zee. De zonsondergangen zijn hier van een ander kaliber, avond op avond geniet je van dit natuurspektakel. Tel daar uitstekende restaurants, mooie stranden en tal van highlights bij op en je snapt dat je zéker een paar nachten moet blijven!

De leukste plekken om te overnachten in Zadar

Zadar was ooit een stuk minder bekend dan Dubrovnik, Zagreb en Split. Maar voornamelijk de populariteit van festivals bracht daar verandering in. Kroatië heeft jaarlijks een flink aanbod aan festivals op de agenda staan, en een groot deel daarvan vindt plaats op de eilanden voor de kust van Zadar. Mocht je een festival meepakken en vanuit Zadar de boot op gaan, dan is het zeker de moeite waard om er een paar dagen in Zadar zelf aan vast te plakken.

Zonvakantie in Zadar

Ook als je niet zo’n festivalganger bent is Zadar heerlijk. Deze leuke stad en regio leent zich namelijk uitstekend voor een uitstekende zonvakantie.

En dankzij prima verbindingen met de luchthaven naar onder andere Schiphol, Eindhoven, Charleroi en Dusseldorf kun je met het vliegtuig snel en makkelijk naar deze leuke stad vliegen.

Er zijn prachtige stranden waar je aan het eind van de dag de zon in de zee ziet zakken. Een historisch centrum met Romaanse en Venetiaanse ruïnes. En de fijne lage prijzen die je van Kroatië gewend bent verdienen natuurlijk ook een eervolle vermelding. Zadar zelf is geen hele grote stad waardoor je in een compact stadje terechtkomt.

Aan de randen van Zadar zijn prachtige stranden en schilderachtige dorpjes te vinden waar het goed toeven is. Genoeg redenen dus om de stad te bezoeken!

Overnachten in Zadar

De leukste plekjes om te overnachten in Zadar

Zadar is een kuststad met een aantal buurten waar je kunt overnachten. Het is even afhankelijk van je wensen welke buurt het beste bij jouw vakantie past.

Wil je graag cultuur snuiven en zo nu en dan met een boot richting de eilanden? Dan zit je in Old Town het beste: Lekker central, historisch en ook wel stevig toeristisch. Zeker in het hoogseizoen is het hier druk en vrij duur.

Als je echter een goedkoper hotel bij he centrum van Zadar zoekt, is daar een nieuwer deel van de stad. De ‘New Town‘ is minder oud, minder sfeervol maar stukken lokaler en goedkoper om te overnachten. En in een minuut of 10 loop je naar het oude centrum. Hier heb je net even wat meer ruimte. Ook een handige plek als je met het openbaar vervoer komt, hier zit namelijk het bus- en treinstation gevestigd.

Wil je graag het beste van twee werelden? In de ochtend het stadje in en culturele hotspots af, ‘s middags lekker luieren op het strand? Dan boek je een plek bij Kolovare Beach in de buurt. Hier zit je nog altijd vlak bij het historisch centrum, én bij het strand.

Kom je vooral voor zon, zee en strand, dan is er altijd nog Diklo Beach. Deze omgeving ligt een stukje noordelijker van het centrum. Hier kun je in alle rust je vitamine D aanvullen.

Natuurlijk zijn er altijd nog onze favorieten. De hotels die op een top locatie liggen en met kop en schouders boven de rest uitsteken. Wil je dus zeker zijn van een heerlijk verblijf? Dan boek je een optie uit ons lijstje favorieten!

Snel naar:

  • Favoriete hotels: Onze persoonlijke favoriete hotels in Zadar.  > Bekijken
  • Old Town: Het historische centrum met Venetiaanse en Romaanse ruïnes, oude stadsmuren en de ferry haven.  > Bekijken
  • New Town: Net buiten het centrum heb je iets meer ruimte en betaal je een stuk minder.  > Bekijken
  • Kolovare Beach: De ultieme mix tussen stad en strand.  > Bekijken
  • Diklo Beach: In alle rust genieten van de Dalmatische kust doe je in de omgeving van Diklo Beach.  > Bekijken

Onze favoriete hotels in Zadar

Naar boven

De Kroatische kuststad Zadar heeft een boel fijne plekken om te overnachten. Maar wil je er helemaal zeker van zijn dat je op de allerbeste plek zit? Scrol dan even een klein stukje door, en bekijk onze persoonlijke favorieten.

Zo vind je er bijvoorbeeld en super-de-luxe spa, een heuse glamping en een trendy hostel. Voor ieder wat wils, dus!

Onze favoriete hotels in Zadar:

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera - Overnachten in Zadar - Foto Booking.com

Hotel & Spa Iadera 5-*****

Bekijk bij Trivago

De Dalmatische kust wordt ook wel de mooiste kust van Europa genoemd. Wil je daar ultiem van genieten? Dan ben je bij Hotel & Spa Iadera van Falkensteiner aan het juiste adres. Het ligt op een Peninsula genaamd Punta Skala, een stukje ten noorden van Zadar. Hier ben je dus vrijwel elke dag verzekerd van prachtig uitzicht en adembenemende zonsondergangen.

Er is een spa van meer dan 6000 vierkante meter, waar je allerlei ontspannende behandelingen kunt ondergaan. Sporten kan zowel binnen als buiten, er is voor elke sportieveling wel iets te doen.

Eten en drinken kun je bij verschillende gelegenheden, van een buitenterras met zeezicht tot een luxe restaurant. De frisse kamers hebben een maritiem thema en zijn van alle gemakken voorzien. Je zit hier in het minder drukke noorden, een stukje buiten Zadar, waar je in alle rust van je vrije dagen kunt genieten. En met een klein kwartier rijden sta je in het centrum!

 

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Holiday Home Bajlo - Overnachten in Zadar - Foto Booking.com

B&B Kuća Bajlo 3-***

Bekijk bij Trivago

Heb je liever iets huiselijks en knus? Dan moet je bij B&B Kuća Bajlo zijn. Deze vegetarische B&B wordt gerund door een Vlaams-Kroatisch koppel. Er is slechts capaciteit voor 10 man, waardoor er een fijne persoonlijke sfeer hangt.

Je bent hier verzekerd van een gezonde start van je dag in de vorm van een uitgebreid ontbijt buffet. Alles is vegetarisch en zelfs vegans kunnen er hun hart ophalen. In de avond wordt er regelmatig een vegetarisch buffet voorgeschoteld, met liefde klaargemaakt door je hosts.

Er zijn 5 kleurrijke kamers, een keuken waar je zelf ook gebruik van mag maken en een prachtig groene tuin. De ligging is ook niet verkeerd. Met een dikke tien minuten wandelen sta je op Kolovare Beach. Wie nog tien minuten doorwandelt, komt bij de stadspoort van het historisch centrum terecht.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Boutique Hostel Forum - Overnachten in Zadar - Foto Booking.com

Boutique Hostel Forum 2-**

Bekijk bij Trivago

Boutique Hostel Forum ligt in het middelpunt van het historisch centrum. En dat is niet alleen fijn omdat je dan direct het culturele hart van Zadar instapt. Een hele fijne bijkomstigheid is het uitzicht. Je mag dan in een hostel zitten, het uitzicht vanuit elke kamer, daar hangt in de meeste Europese steden een flinke prijskaart aan.

Boutique Hostel Forum denkt daar even anders over. Er zijn gedeelde slaapzalen en privékamers, elk voor een enorm vriendelijke prijs. Daarnaast zijn er een aantal gezamenlijke ruimtes, waaronder een bar met biljarttafel en een minibioscoop.

In de bar worden regelmatig interessante mensen uitgenodigd om wat te vertellen. Voor verveling hoef je hier sowieso niet bang te zijn. Wil je er toch graag uit? Je bent hier omringd door de bruisende binnenstad van Zadar, waar genoeg te beleven valt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Almayer Art & Heritage Hotel and Dépendance - Overnachten in Zadar - Foto Booking.com

Almayer Art & Heritage Hotel 4-****

Bekijk bij Trivago

Het Almayer Art & Heritage Hotel is een hele mond vol, net als hun omschrijving. Zo zijn ze een adult-only hotel, een design hotel én kleinschalig genoeg om ook de titel boutique mee te pakken. Maar mocht je maar één ding willen onthouden, dan zouden wij het omschrijven als charmant.

Deze heerlijke plek ligt in de punt van het historisch centrum, en heeft 16 dubbele kamers. De kamers zijn retro-chic ingericht en ruim opgezet, sommigen komen zelfs met vide. In de geheime Mediterraanse binnentuin ligt een waar gastronomisch paradijs onder de naam Corte Restaurant. Ook als je voor een andere optie in onze lijst kiest, is dit romantische restaurant zeker de moeite waard.

Kom je voornamelijk naar Zadar om in stijl flink kunst en cultuur op te doen? Dan is het Almayer Art & Heritage hotel voor jou.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Falkensteiner Premium Mobile Homes and Camping Zadar - Overnachten in Zadar - Foto Booking.com

Falkensteiner Premium Glamorous Camping 5-*****

Bekijk bij Trivago

De enige kampeerplek in Zadar, die verdient natuurlijk een plekje in onze lijst. Maar toen we zagen wat voor een camping dit is, hebben we hem gewoon gepromoveerd tot favoriet. Je zult op deze website niet snel een camping tussen onze stedentrip favorieten vinden, dus dan moet ‘ie wel je aandacht waard zijn!

De Falkensteiner Premium Glamorous Camping ligt op een enorm complex. Het is er groen en rustig, en dat kamperen zo slecht nog niet is, dat bewijst deze plek maar weer. Niet voor niets zit het woordje premium in de naam, er is namelijk een spa, een privéstrand, een zwembad en een chique restaurant aanwezig.

Er zijn 13 glamping units beschikbaar. Dit zijn van die prachtige tenten met een terras, keuken en soms zelfs een bovenverdieping. Er zijn ook wat huisjes beschikbaar, en natuurlijk mag je altijd je eigen tent/camper/caravan meenemen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten in centrum van Zadar

Old Town

Naar boven

Het oudste deel van de stad Zadar ligt op een Peninsula. Dit historische hart zit vol pittoreske steegjes, parken langs de kades en oude gebouwen. Delen van de oude stadsmuren zijn nog in tact, er zijn wereldberoemde kunstinstallaties en allerlei leuke plekjes voor een hapje en een drankje. In het kort: het oude centrum van Zadar is de perfecte uitvalsbasis voor jouw stedentrip.

De leukste hotels in Old Town:

Hotel Bastion 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel Bastion is gebouwd op de overblijfselen van het historische Venetiaanse fort. Er zijn elegante kamers, een fijne spa en een restaurant aanwezig. Alles staat hier in het teken van de historie van het pand, in combinatie met de moderne luxe van een hedendaags hotel. Houd je wel van een vleugje klassiek? Dan is dit je juiste plek voor je.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

10 Heritage Rooms 4-****
Bekijk dit hotel
10 Heritage Rooms zit gevestigd in een charmant stenen pand met felgroene luiken. Je zit hier in een verborgen steegje, waardoor je in alle rust van je verblijf kunt genieten. Het bruisende deel van de stad ligt op loopafstand. Deze budgetvriendelijke optie heeft slechts 4 slaapkamers en een gedeeld buitenterras.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Art Hotel Kalelarga 4-****
Bekijk dit hotel
Art Hotel Kalelarga is een modern design hotel in het hart van het centrum. Er zijn 10 slaapkamers, elk met zorg ingericht. De natuurlijke kleuren en materialen zorgen voor een rustgevende uitstraling. Er is een klein buitenterras aanwezig en een bistro, dus een al-fresco ontbijtje behoort tot de mogelijkheden.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Palazzo Venezia Bed & Breakfast 4-****
Bekijk dit hotel
Kleine geschiedenisles: Zadar behoorde in een ver verleden tot de republiek van Venetië. Het Palazzo Venezia doet deze geschiedenis eer aan en staat volledig in het teken van, je raadt het al, Venetië. Van de muurschilderingen tot de materialen, alles is hier voorzien van een flinke dosis Italiaanse flair.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel in Zadar

New Town

Naar boven

Net buiten het historisch centrum en een stukje verder landinwaarts vind je New Town. Gezien deze ligging zit je hier een stukje ruimer en goedkoper. Dat betekent dat het aanbod hier vooral aan ruime appartementen bestaat. Of je nu op accommodatie wilt besparen of graag buiten de drukte verblijft, onderstaande opties zijn voor elk type reiziger een succes.

De leukste hotels in New Town:

Guverna New City 3-***
Bekijk dit hotel
Slaap je het liefst op een plek waar je in alle rust je eigen gang kunt gaan? Boek dan een appartementje bij Guverna New City. Deze komen met een keuken, een eigen tuintje en genoeg ruimte om ongestoord je eigen ding te kunnen doen. Je zit hier vlak bij het busstation en je hoeft maar een kwartiertje te lopen en je staat aan de kust.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Villa Diana Zadar 4-****
Bekijk dit hotel
Villa Diana heeft een aantal ruime, moderne appartementen beschikbaar, compleet met uitgebreide keuken en woonkamer. Je zit hier vlak bij de supermarkt, dus een avondje zelf koken wordt je heel gemakkelijk gemaakt. Gelegen in een rustige woonwijk kun je hier in alle rust van je vakantie genieten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Mirabilis Residence 4-****
Bekijk dit hotel
Bij het Mirabilis Residence zit je helemaal goed als je van stijlvol luxe houdt waar je geen hoofdprijs voor hoeft te betalen. In het moderne pand zitten minstens net zo moderne kamers, en er is een buitenzwembad voor de luie dagen waarop je het liefst lekker thuis blijft.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in centrum van Zadar

Kolovare Beach

Naar boven

Wil je het beste van twee werelden? Kolovare Beach en omgeving ligt vlak bij het historisch centrum van Zadar, en aan zee. Hier kun je dus prima in de ochtend het stadje inwandelen voor wat cultuur, en in de middag languit de zon in. Het kiezelstrand is een populaire bestemming onder zowel toeristen als lokalen. Er is een stuk gras en dennenbomen voor de nodige schaduw. Daarnaast zijn er allerlei opties voor een versnapering. Klinkt dat je als muziek in de oren? Onderstaande adresjes liggen in de buurt van Kolovare Beach.

De leukste hotels in Kolovare Beach:

Hotel Kolovare 4-****
Bekijk dit hotel
Het gelijknamige Hotel Kolovare is ruim en modern opgezet. Kamertypes variëren van eenpersoonskamers tot appartementen, dus er is voor ieder wat wils. Er is een à-la-carte restaurant, maar je kunt er ook voor kiezen om alles inclusief te boeken.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Apartment & Rooms Lavandula 4-****
Bekijk dit hotel
Zoek je een moderne, comfortabele kamer in een kleinschalig onderkomen? Lavandula is het antwoord. Je zit hier in een rustige woonwijk en je kunt voor het hotel parkeren. Er zijn kamers en wat ruimere studio’s beschikbaar, en met net iets meer dan 5 minuten wandelen sta je op het populaire Kolovare strand.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goedkoop Hotel in Zadar

Diklo Beach

Naar boven

Diklo Beach ligt zo’n 4 kilometer ten noorden van het centrum van Zadar. Als je op een rustige plek wil overnachten en vooral wil genieten van zon, zee en strand, dan boek je het beste je overnachting in de buurt van dit fijne kiezelstrand. Er zijn voldoende barretjes en restaurants aanwezig, dus je hoeft je niet druk te maken over taxi’s of avondritjes.

De leukste hotels in Diklo Beach:

Villa Zadar Superior 3-***
Bekijk dit hotel
In Villa Zadar Superior zit je op slechts 150 meter van het strand. Deze prachtige Mediterraanse moderne villa heeft verschillende appartementen beschikbaar, waar je met 4 tot 7 personen in kunt verblijven. Je hebt er je eigen keuken en alle ruimte om van je vakantie te genieten. Er is een gedeeld zwembad, een ruim terras en je kunt er fietsen huren. Lekker makkelijk, want fietsen richting het centrum van Zadar is prima te doen!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

B&B Demar 4-****
Bekijk dit hotel
Ben je op zoek naar een moderne, luxe kamer, vlak bij het strand? Dan is B&B Demar iets voor je. De prachtig lichte kamers komen met glazen schuifpuien en een glazen balkonwand, zodat er niets van je uitzicht bederft. Er is een groot buitenzwembad aanwezig, waar je heerlijk op een bedje kunt luieren.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Villa Triana 4-****
Bekijk dit hotel
Villa Triana ligt letterlijk aan het strand, dus veel dichterbij dan dit kom je niet. De villa bestaat uit klassieke, elegante kamers, en enkele balkons en terrassen vanuit waar je zo op zee uitkijkt. De gouden details en luxe tapijten eren de historie van de Adriatische kust. Er is een buitenzwembad met een aantal fijne bedjes en een groene tuin.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.