Manchester

De leukste hotels in Manchester? Dat zijn er nogal wat. Het is een superstad vol unieke wijken en buurten. Deze grote Engelse stad heeft een rijk industrieel verleden, een rauw randje en een boel creativiteit. We hebben het natuurlijk over Manchester! Het is na Londen en Edinburgh de drukst bezochte stad in het Verenigd Koninkrijk, en wij begrijpen best waarom. Zelf ook het bruisende Manchester ontdekken? Dan zijn dit de leukste plekken om te overnachten in Manchester!

De leukste overnachtingen in Manchester

Manchester ligt in het noordoosten, en is met iets meer dan een half miljoen inwoners de op vier na grootste stad van Engeland. De stad is door de eeuwen heen veranderd van belangrijke industriële stad naar creatieve hotspot.

Er zijn allerlei redenen die Manchester de perfecte stedentrip maken. Dat je er een wedstrijd van Manchester United of Manchester City bij kunt wonen, bijvoorbeeld. Of een mengelmoes aan Romeinse, industriële en hypermoderne architectuur kunt bekijken.

Maar ook als je geen voetbal- of architectuurliefhebber bent, heeft de stad voldoende te bieden. Je kunt er eindeloos winkelen, heerlijk eten en gezellig borrelen. En samen met een leuk hotelletje, maakt dat een stedentrip al snel de moeite waard, toch?

We vonden prachtige Victoriaanse herenhuizen in groene buitenwijken, trendy LGBTQ+ vriendelijke boutique hotels en luxueuze spots. Kijk snel mee en kies een slaapplek uit voor jouw volgende stedentrip.

De leukste buurten om te overnachten in Manchester

Manchester heeft een enorm centrum, welke uit allerlei kleinere buurten bestaat. Het winkel-walhalla Central Retail District, waar zo’n beetje elk merk dat er toe doet een vestiging heeft. Of het bruisende Gay Village waar je tot de late uurtjes cocktails kunt drinken met de LGBTQ+ community van de stad.

In Piccadilly zit je lekker centraal in de buurt van al het openbaar vervoer, en in het creatieve Northern Quarter, wandel je van platenzaak naar tattoo shop.

Dan is er nog Deansgate, een bruisende wijk vol historie. Voor wie de drukte van het centrum wil ontsnappen is er Didsbury. Deze groene buitenwijk is waar ‘posh’ Manchester hun onderkomen heeft, en waar verrassend veel te doen is.

Snel naar:

  • Favoriete hotels: Onze persoonlijke favoriete hotels in Manchester.  > Bekijken
  • Central Retail District: Dit winkel walhalla ligt midden in het centrum en barst van de leuke adresjes.  > Bekijken
  • Gay Village: Bruisend gebied waar je tot in de late uurtjes onderdompelt in de LGBTQI+ scene van de stad.  > Bekijken
  • Piccadilly: Het knooppunt van openbaar vervoer, waarmee je gemakkelijk de stad en de omgeving ontdekt.  > Bekijken
  • Northern Quarter: Het hippe kwartier vol geinige tentjes en street art.  > Bekijken
  • Deansgate: Bruisende buurt rijk aan historie en op een centraal gelegen plek.  > Bekijken
  • Didsbury: Een welvarende wijk vol groen en rust, een stuk buiten het centrum.  > Bekijken

Onze favoriete hotels in Manchester

Naar boven

Een bruisende stad als Manchester trekt een boel creatievelingen aan met unieke horeca concepten. Sommige hotels steken wat ons betreft met kop en schouders boven de competitie uit, en verdienen een plekje op onze erelijst. Omdat ze klimaatneutraal zijn, of een zwembad op het dak hebben, bijvoorbeeld.

Ben jij op zoek naar het kaf van het koren voor jouw stedentrip naar Manchester? Bekijk dan ons lijstje favorieten, want daar zit gegarandeerd een bijzondere ervaring voor je tussen!

Onze favoriete hotels in Manchester:

The Alan Hotel - Overnachten in Manchester

The Alan Hotel 4-****

Bekijk bij Trivago

Dit creatieve boutique hotel ligt genesteld tussen de buurten Deansgate en Gay Village. Het is het perfecte plaatje; het hotel is van top tot teen met zorg en precisie samengesteld. Je vindt er 137 kamers in moderne stijl, een bar-restaurant waar je de hele dag terecht kunt en fijne werkplekken.

Het interieur van dit hotel bestaat uit pastelkleuren, marmer, bakstenen muren en open plafonds. Zo blijf alles in balans: chique en stijlvol, maar alles met een ruw randje. Elke kamer komt met een boel extraatjes, zoals een Chromecast om je favoriete serie te streamen op de 50″ beeldschermen, organische doucheproducten en lokaal geroosterde koffie.

Bij The Alan klopt alles, en dat geeft een heerlijk gevoel. De kers op de taart? Het is een heel betaalbare optie, met kamerprijzen die beginnen rond de honderd euro.

 

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
King Street Townhouse - Overnachten in Manchester

King Street Townhouse 4-****

Bekijk bij Trivago

Het King Street Townhouse zit in een statig renaissancepand, in hartje centrum. Als je er zeker van wilt zijn dat je stedentrip aan niets ontbreekt, dan is dit de plek. De klassieke kamers zijn van alle gemakken voorzien. Boek je bijvoorbeeld een kamer boven het kleinste formaat dan zit er een vrijstaand bad in.

Mocht je toch voor het kleine formaat gaan, dan is je kans op badderen daarmee nog niet verkeken. Het King Street Townhouse is namelijk trotse eigenaar van een infinity zwembad. We kunnen je alvast vertellen dat dit vrijwel uniek is in Manchester, en al helemaal gezien ‘ie op de zevende verdieping ligt.

We zijn er nog niet. Je kunt er namelijk ook een bioscoop afhuren. Of wat dacht je van een Britse ‘afternoon tea’ compleet met scones en champagne? Voor een écht bijzondere ervaring huur je de wijnkelder af, waar je van een uitgebreid diner voor maximaal 16 personen geniet.

King Street Townhouse is een bijzonder hotel. Zo eentje waar je je alles kunt wensen, en het nog kan krijgen, ook. Daar hangt best een behoorlijke prijskaart aan. Maar mocht je het je kunnen veroorloven, dan wordt dit er sowieso eentje voor in de boeken.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Native Manchester - Overnachten in Manchester

Native Manchester 4-****

Bekijk bij Trivago

Native ligt vlak bij het treinstation, en beschikt over 162 luxeappartement(jes). Niet alleen wij zijn fan; The Sunday Times heeft Native tot beste hotel in Noord-Engeland bekroond in 2019.

Er zijn 9 verschillende typen appartementen waar je uit kunt kiezen. De eerste is klein maar fijn: een praktisch ingerichte studio, perfect voor één of twee reizigers. Dit loopt op tot een luxe penthouse waar je met z’n vieren kunt verblijven, in twee aparte slaapkamers met eigen badkamers. Hier zit een buitenterras bij welke panoramisch uitzicht over de stad biedt.

Elke kamer, groot of klein, komt met een eigen keuken én een bank en televisie. Zo kun je dus in alle comfort een avondje binnen blijven. Wil je tijdens jouw stedentrip ondervinden hoe het is om als local in Manchester te verblijven? Dan is dit de juiste plek.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
BrewDog DogHouse Manchester - Overnachten in Manchester

BrewDog Doghouse 4-****

Bekijk bij Trivago

BrewDog klinkt je misschien bekend. Dit populaire speciaalbier vind je wereldwijd in de schappen, en heeft brouwerijen en bars in allerlei wereldsteden. Sommigen zijn extra speciaal, omdat je er ook kunt overnachten. Zoals bij die in Manchester. Het Doghouse heeft 18 kamers volledig in het teken van het goudgele drankje.

Dat is misschien lastig voor te stellen, dus schetsen we even een beeld. De kamers zijn rauw en industrieel, met eigenschappen die je ook in een bar terugvindt. Neon verlichting, bijvoorbeeld, maar ook een tap. In de douche hangt een koeling met biertjes, want zeg nu zelf: een biertje drinken onder de douche is toch gewoon het ultieme genot?

BrewDog doet hun naam eer aan, en heeft het hotel compleet hond vriendelijk gemaakt. Je hoeft voor dit stedentripje je trouwe viervoeter dus niet bij je familie te dumpen. Het hotel is volledig klimaatneutraal, dus je bent ook nog ‘ns lekker bezig voor het milieu. Naast de 18 kamers is er een dakterras, een bar en een restaurant waar het bier rijkelijk vloeit. Proost!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Football- Overnachten in Manchester

Hotel Football 4-****

Bekijk bij Trivago

Voor de echte voetbalfanaten is er altijd nog Hotel Football. Het ligt op steenworp afstand van het Old Trafford stadion, en staat geheel in het teken van voetbalclub Manchester United. Van de toiletartikelen tot het behang en van de snacks in je minibar tot je badjas, alles is hier rood en geel gekleurd.

Bij Cafe Football kun je de hele dag door terecht voor een hapje en een drankje. Wil je echt uitpakken? Informeer dan naar de mogelijkheden op een wedstrijddag, waarin een luxe overnachting, een driegangendiner en een ontmoeting met de man van de wedstrijd in het verschiet liggen.

Je zit hier qua locatie zuidwestelijk van het centrum, op loop afstand van de hippe Quays. Er zit genoeg in de buurt om je te vermaken, van lokale pubs tot theaters. De enorme evenementenlocatie O2 Victoria Warehouse, het cricketterein… We kunnen nog even doorgaan. Vervelen hoeft dus niet! Er is voldoende parkeergelegenheid, en het openbaar vervoer brengt je met 20 minuten naar het centrum.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotels in Manchester

Overnachten in Central Retail District

Naar boven

Het hart van het centrum bestaat uit het Central Retail District. Zoals de naam al verklapt, is dit een waar paradijs voor winkelaars. Noem ‘n merk, en de kans is groot dat je het in een van de straatjes vindt. Van al dat winkelen krijg je natuurlijk trek. Geen zorgen, want er zitten meer dan genoeg leuke eet- en drinktentjes in de buurt. Geen zin om met al je nieuwe aanwinsten door de stad te sjouwen? Dan boek je bij een van de onderstaande hotels!

De leukste hotels in het centrum van Manchester:

Stock Exchange Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Het Stock Exchange Hotel bevindt zich in de voormalige beurs van Manchester. De rijke historie hebben ze vast weten te houden, met een perfect gerestaureerd pand als resultaat. In de gewelfde ruimte waar vroeger gehandeld werd in valuta, prik je nu een vorkje. Sporten mag als gast bij het exclusieve GSquared om de hoek. Alle luxe is ook in de kamers doorgevoerd. Als je echt uit wilt pakken, zijn er ook een aantal bijzondere suites beschikbaar.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Gotham 5-*****
Bekijk dit hotel
Mag het van jou altijd wel een tandje meer? Dan boek je bij het gelijkgezinde Hotel Gotham. Niks geen Hollandse nuchterheid, maar gewoon een flinke portie decadentie. Een leren behang, een bontje op bed, meer is meer. Bij Club Brass drink je, uitsluitend tussen leden en andere gasten, een exclusieve cocktail. Lijkt het je wel wat, zo’n lidmaatschap? Dan krijg je er ook toegang tot de meest exclusieve auto’s bij via Auto Vivendi. Tot slot kun je terecht bij Face Place, voor een gezichtsbehandeling populair onder de Hollywoodsterren. Op de kleintjes letten, dat doe je maar als je weer terug bent in het nuchtere Holland.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel in Manchester

Overnachten in Gay Village

Naar boven

Gay Village is de kleurrijke buurt rondom Canal Street. Het is compact, maar er valt altijd iets te beleven. Je vindt hier de LGBTQ+ uitgaansgelegenheden van de stad. Maar naast de bruisende barretjes zit er ook een prachtig park met eerbetoon aan Alan Turing, een aantal ruimtes voor evenementen en leuke eettentjes. Vooral tijdens het jaarlijkse Pride Festival, een van de grootste ter wereld, wordt het hier druk. Mocht je er tegen die tijd (augustus) een kamer willen bemachtigen, dan boek je dus het beste ver van tevoren.

De leukste hotels in Gay Village:

Velvet Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
De bruisende bar van Velvet is reden genoeg voor een bezoekje. Maar als je je helemaal wilt onderdompelen in het lokale uitgaansleven, dan boek je hier ook ‘n kamer. Dat de voorste kamers niet te stilste zijn, wordt goedgemaakt in de vorm van een ‘party package’: een korting op je kamer, een fles bubbels en een laat uitchecken. De kamers zijn glamoureus en kleurrijk, de medewerkers enthousiast en je krijgt als gast 20% korting op eten en drinken in het restaurant.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Brooklyn 4-****
Bekijk dit hotel
Officieel ligt Hotel Brooklyn net boven Gay Village, maar aangezien het om een steenworp afstand gaat, tellen we ‘m toch mee. Hier slaap je in een klein stukje Brooklyn, in Manchester. En net als dat Brooklyn thuis is voor een mengelmoes aan mensen, heeft dit hotel ook voor ieder wat wils. Van knusse kamers tot ruime suites. Vertier vind je in de trendy cocktailbar op de bovenste verdieping, in het restaurant waar bottomless brunch (lees: onbeperkt drankjes) wordt geserveerd, of bij de buren waar een hip casino gevestigd zit.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Leven 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel Leven is vernoemd naar het Nederlandse woord, en dat is dan ook precies wat je hier kunt doen: leven. In een van de prachtig ontworpen ruimtes, die knus en huiselijk aanvoelen. Zo liggen er wat boeken in de kast, heb je een keuken tot je beschikking en genoeg ruimte om je spullen op te bergen. Net als thuis. Beneden is er een lobby/lounge, welke als een gezamenlijke huiskamer een fijn verlengde van je kamer biedt. Je kunt er terecht voor een koffie, een cocktail of een snack. Grotere trek? Je zit omringd door leuke restaurantjes, dus je hoeft nooit ver te zoeken!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel centrum van Manchester

Overnachten in Piccadilly

Naar boven

Piccadilly is de transporthub van Manchester. Hier ligt het hoofd treinstation van de stad en kom je van de snelweg af. Er ligt een grote parkeerplaats en je stapt gemakkelijk over op de tram, bus of metro. Het loopt door de stad in, en eindigt bij Piccadilly Gardens, waar je omringd door eet- en drinktentjes heel centraal zit. Kom je dus met eigen of openbaar vervoer naar Manchester? Dan is het handig om een hotel in deze buurt uit te kiezen.

De leukste hotels in Piccadilly:

Dakota 4-****
Bekijk dit hotel
Het Dakota is het stijlvolste boutique hotel in Piccadilly. De kamers hebben donkere tinten, wat zorgt voor een elegante, chique uitstraling. Er is een grill restaurant en een bar aanwezig in het hotel. Wil je in intieme setting op een bijzondere stedentrip proosten? Dat kan in de exclusieve champagnekamer. Een frisse neus halen doe je op het verwarmde buitenterras. Wil je een chique hotel waar je gemakkelijk je auto in de buurt kunt parkeren? Kies dan voor het Dakota.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

ABode 4-****
Bekijk dit hotel
ABode ligt op slechts twee minuutjes wandelen van het Piccadilly station. De huiselijke kamers zijn lekker licht en komen met een boel fijne extra’s. Koffie, thee en koekjes, bijvoorbeeld, en een Marshall Bluetooth speaker. Je kunt in de brasserie ontbijten. Voor een hapje in de avond hoef je ook nooit ver, want je zit hier omringd door allerlei leuke tentjes. Chinatown, Gay Village en Northern Quarter liggen alle drie op loopafstand, dus als je niet tussen deze drie locaties kunt kiezen is dit de perfecte middenweg!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel bij station Manchester

Northern Quarter

Naar boven

Het Northern Quarter is de hipste buurt van de stad, en ligt tussen het Central Retail District en Piccadilly. Dit is de buurt waar je van platenzaak naar boho bar loopt, terwijl je ondertussen street art kunt bewonderen. In deze buurt komen de creatievelingen van de stad samen om lekker hun eigen ding te doen. Past dat wel bij je? Kies dan een van onderstaande hotels uit.

De leukste hotels in Northern Quarter:

The Cow Hollow Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
In het hart van deze creatieve buurt vind je met slechts 16 kamers het intieme The Cow Hollow Hotel. Bij je stijlvolle kamer komen alle technische snufjes die je van thuis gewend bent, met behoud van de Victoriaanse stijl in het interieur. In de cocktailbar wacht je een glaasje bubbels en antipasti van het huis, en voor de grotere trek moet je even een medewerker aan de mouw trekken. Dan krijg je een lijstje met de leukste eetplekken in de buurt, geordend op prijs, keuken en specialiteit.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

The Abel Heywood Boutique Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
The Abel Heywood is een warme pub en hotel in één, vol karakter. In de pub is er altijd wel iets te doen, van thema quizavonden tot gin proeverijen. Boven vind je 15 stijlvolle, comfortabele slaapkamers, waar je even de rust op kunt zoeken. In de pub kun je traditioneel Britse gerechten bestellen, zoals de roast op zondag, of een klassieke pie. Liever iets minder Brits? In de omgeving zit een overdaad aan keuze.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goedkoop overnachten Manchester

Overnachten in Deansgate

Naar boven

Het bruisende Deansdate ligt in het zuiden van het centrum en is rijk aan historie. De gelijknamige weg die dwars door de buurt loopt speelt namelijk een grote rol in het verbinden van allerlei buurten in het centrum. Het was ooit een van de gevaarlijke straten van de stad, maar die tijden zijn lang voorbij. Inmiddels is het vaak het decor voor festiviteiten, zoals de Gay Pride of wanneer een van de voetbalclubs een prijs in de wacht sleept. Je kunt er flink winkelen en zult ook niet snel verlegen zitten om een eet- of drinkgelegenheid. Tot slot zitten er een aantal erg leuke slaapadresjes, dus lees snel verder.

De leukste hotels in Deansgate:

INNSiDE 4-****
Bekijk dit hotel
Het INNSiDE is een zusje van bekende keten Meliã, die wereldwijd succesvolle, luxe hotels opereren. Hier boek je een moderne kamer op een van de 10 verdiepingen. Dit ruime hotel zit vol groen. Beneden kun je zowel binnen als buiten terecht bij First Street Bar & Kitchen, en er is een fitness ruimte met sauna beschikbaar. Op een steenworp afstand vind je meer eetgelegenheden, en je zit hier vlak bij allerlei evenement- en concerthallen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Moxy Manchester City 3-***
Bekijk dit hotel
Het Moxy blaast als nieuwkomer een frisse wind door Manchester. Boek er een betaalbare kamer, check-in aan de bar en claim meteen je drankje van het huis. Kun je daarna chillen in een van de kleurrijke sociale ruimtes. Pak een drankje of snack uit de koeling, speel een pot tafelvoetbal, of strijk nog snel even je blouse voor het uitgaan. Of pak even je rust op je comfortabele kamer, natuurlijk.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

YOTEL 4-****
Bekijk dit hotel
Heb je het liever allemaal nog een beetje funkier? YOTEL biedt het antwoord. Je kunt er digitaal inchecken, en een hapje of drankje doen bij het hippe Motley. De retro kamers zijn praktisch ingericht en het gehele hotel is van allerlei innovatieve snufjes voorzien. Je zit hier op een top locatie, vlak bij eindeloze winkelstraten, musea en uitgaansgelegenheden.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goedkoop overnachten in Manchester

Overnachten in Didsbury

Naar boven

Aan de noordelijke oever van de rivier Mersey ligt het groene Didsbury. Dit is waar de stulpjes van ‘posh’ Manchester liggen. Het is er rustig, prachtig lommerrijk en al met al, heerlijk vertoeven. Er is een straatje met allerlei leuke koffietentjes, eetplekken en winkels. Vanuit trein station East Didsbury sta je binnen een kwartiertje op het Piccadilly station. Wil je dus in alle rust en groen overnachten, in de chique buitenwijk van Manchester? Dan is een van onderstaande adresjes voor jou.

De leukste hotels in Didsbury:

Didsbury House Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Op loopafstand van het Fletcher Moss park en het treinstation, ligt Didsbury House Hotel. Dit schattige boutique hotel zit in een Victoriaans herenhuis. Er zijn 27 slaapkamers beschikbaar, de een nog huiselijker dan de ander. Bloemetjesbehang, pastelkleuren en sommige zelfs een vrijstaand bad: in deze kleine retraites kom je helemaal tot rust. Er is een bar exclusief voor gasten en een aantal gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een buitenterras inclusief openhaard.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Eleven Didsbury Park 4-****
Bekijk dit hotel
Nog zo’n parel in deze fijne wijk, is Eleven Didsbury Park. Ook hier zit je op loopafstand van groen, het treinstation en het centrum van de wijk. Er zijn 20 gezellige kamers en suites met knus interieur. Bij Eleven Didsbury Park kun je ook terecht voor een hapje en een drankje. Een lichte snack, een complete afternoon tea, of een intiem diner. U vraagt, zij draaien. Er is een prachtige tuin waar je in kunt ontspannen. Voor nog meer groen wandel je in tien kleine minuten wandelen naar het heerlijke Fletcher Moss Park.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.