Comomeer

Het leukste hotel aan het Como Meer? Het leukste dorpje? Kiezen is lastig want aan dit prachtige meer in Noord-Italië zijn een aantal heerlijke plekjes te vinden. En wie houdt er nu niet van een heerlijke vakantie aan een gigantisch meer in de prachtige bergen van Italië? Het Comomeer is dan ook een erg populaire bestemming voor allerlei soorten vakantiegangers. In de weekends is het de hotspot voor Milanezen die graag even de drukke stad uit willen. Terwijl het door de week net een uitermate rustige plek is waar je kan genieten van prachtige uitzichten over het meer, een adembenemende zonsondergang en dit alles met een prachtige backdrop van de Italiaanse en Zwitserse Alpen.  

Overnachten bij het Comomeer

Het Comomeer weet al jaren haar bezoekers te charmeren met haar helderblauwe water, hoge bergtoppen, relaxte zonnige dagen en prachtige nachten met een eindeloze sterrenhemel. Het meer heeft iets uniek dat iedere bezoeker weet te appreciëren.

Een vakantie hier betekend genieten van de kleine dorpjes aan de oever van het meer, je laten onderdompelen in de lokale cultuur en vooral de lokale keuken. Uitdagende hikes over de bergpieken, spannende watersporten, of rustig zonnebaden en zwemmen behoren allemaal tot het mogelijke activiteiten pakket. Het is dan ook niet voor niets zo’n populaire bestemming. En het grote voordeel: Het Comomeer ligt niet ver van Milaan waardoor het goed met deze stad te combineren is! En als je twee populaire meren in het noorden van Italië wil combineren, plak er dan nog een paar dagen Gardameer aan vast!

Wat je ook wil doen tijdens je vakantie en waar je ook besluit om te overnachten, door de uitstekende ferry, bus en trein verbindingen kun je je vlotjes verplaatsen naar de andere dorpjes en steden omheen het meer.

Overnachten Como Meer

Het prachtige meer verspreidt zich over een grote oppervlakte tussen de bergen. Ieder dorpje errond heeft zijn eigen unieke sfeer en uitstraling. Er zijn niet per se betere of slechtere plekken om te overnachten, ze hebben vooral allemaal een uniek karakter. Waar je nu juist je overnachting moeten boeken hangt dus voornamelijk af van wat je zoekt voor je vakantie en wat je leuk vindt.

Snel naar:

  • Favoriete hotels: Onze persoonlijke favoriete hotels bij het Como Meer.  > Bekijken
  • Overnachten in Como : De enige echte stad aan het meer en dus ook veel te zien en te doen. > Bekijken
  • Overnachten in Bellagio: Een romantisch dorpje perfect voor een luxueus verblijf op een centrale plek.  > Bekijken
  • Overnachten in Varenna: Rustig dorpje met prachtig uitzicht over het meer en de bergen.  > Bekijken
  • Overnachten in Menaggio: Een mengeling tussen de drukte van Como en de romantiek van Bellagio.  > Bekijken

Onze favoriete hotels bij het Comomeer

Naar boven

Ieder dorpje aan het Comomeer heeft zijn eigen unieke sfeer met daarbij ook een uiteenlopend aanbod aan Hotels. Zo vind je in Bellagio voornamelijk iets duurdere en luxueuze hotels, terwijl je in Varenna en Mennagio eerder de gezellige en familiale hotels zal terugvinden. In Como zelfs is het aanbod een stuk uiteenlopender en vind je gemakkelijk voor ieder budget een leuk hotel. Dit zijn alvast onze favorieten rondom dit prachtige meer.

Onze favoriete hotels bij het Comomeer:

Grand Hotel Villa Serbelloni - Leukste hotel Como Meer

Grand Hotel Villa Serbelloni 5-*****

Bekijk bij Trivago

Dit prachtige vijfsterrenhotel is het enige in Bellagio. Het hotel straalt pure luxe uit, met binnen en buitenzwembaden, en een uitgebreide spa. Je vind hier hoge plafonds, indrukwekkende wenteltrappen en prachtige kroonluchters van Murano-glas. Er zijn ook twee prachtige tuinen die bezocht kunnen worden door gasten die niet in het hotel verblijven.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Villa Flori - Leukste hotel Como Meer

Hotel Villa Flori 4-****

Bekijk bij Trivago

Villa Flori is een prachtig hotel gelegen tussen Como en Cernobbio. De ferry van Tavernola is ook slechts op enkele honderden meters. Het is een uitstekend hotel als je op zoek bent naar een luxueuze overnachting, die overal dicht bij is, maar wel lekker rustig is gelegen. Je kan hier ook gratis je auto parkeren. Het hotel ligt vlak aan de waterkant, met enkel de hoteltuin en een klein straatje ertussenin. Elke kamer heeft dan ook een eigen balkon met uitzicht op het meer. Behalve van je heerlijke luxueuze kamer kan je hier ook genieten van een verfijn restaurant en heerlijke drankjes.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Locanda Sant' Anna - Leukste hotel Como Meer

Locanda Sant’ Anna 3-***

Bekijk bij Trivago

Dit leuke hotel ligt een stukje uit het centrum van Argegno. Het is een ideale keuzen om te overnachten als je met de auto op vakantie bent. Je kan je wagen hier gemakkelijk en gratis parkeren. Het familiehotel is een echte aanrader voornamelijk vanwege de rust en de natuur waarmee het wordt omringd. Kinderen kunnen hier spelen in de grote tuin, terwijl je van het prachtige uitzicht kan genieten. Het hotel heeft ook een populaire restaurant waar ze lokale gerechten serveren, gepaard met een uitgebreide wijnkaart.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Como

Overnachten in Como – Grootste stad bij het meer

Naar boven

Aan de zuidelijke oever van het Comomeer ligt deze stad van bijna 100 000 inwoners. Deze prachtige stad met haar pittoreske haven, heerlijk Italiaans eten, leuke winkeltjes en historische gebouwen is een uitstekende plek om te overnachten. Vanuit Como kun je gemakkelijk de rest van het  meer gaan verkennen door middel van de ferry’s, bussen en treinen. Ook in de stad zelf kun je je uitstekend vermaken. Er zijn een heleboel musea die je kan bezoeken, je kan de Brunate funicular (een soort van treintje) de berg op nemen en je kunt ‘s avond uitgebreid gaan stappen. Doordat dit een grote stad is, vind je hier een uitgebreid aanbod aan hotels en hostel. Ongeacht je budget, je zult hier zeker iets vinden wat je leuk vindt.

De leukste hotels in Como:

Hotel Metropole Suisse 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel Metropole Suisse is een elegant viersterrenhotel, gelegen in het hartje van Como. Hoewel het hotel niet helemaal aan de waterkant ligt, heb je wel prachtige uitzichten over de Alpen en het Comomeer. De ferry pier ligt vlak voor het hotel, waardoor je zo het meer op bent. Het hotel is praktisch ingericht, met niet te veel overbodige versieringen. Het is geen superdeluxe hotel, maar het heeft wel alles wat je nodig hebt. De kamers zijn ruim en aangenaam met een klassiek interieur. Na een dagje op het meer kun je lekkere verse vis gaan eten in het restaurant van je hotel.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Como 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel Como is een van de premiumhotels die je kan vinden hier aan het meer. Vanaf het dakterras kunnen de gasten genieten van de prachtige uitzicht met een lekker drankje. De grote kamers, zijn perfect zoals je ze verwacht in een viersterrenhotel. De houten vloeren, grote bedden en neutrale kleuren zorgen voor een nette hedendaagse stijl in de kamer. Vlak bij het hotel vind je een groot aanbod aan cafeetjes en bakkerijtjes. Het Baradello Kasteel is op nog geen kilometer wandelen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Bellagio

Overnachten in Bellagio – Romantische Luxe

Naar boven

Bellagio is het populairste en meest toeristische dorpje aan het meer. De hotels, restaurants en barretjes zitten vaak vol met toeristen en het is er gezellig druk. Voornamelijk in het weekend word dit charmante dorpje regelmatig overrompeld door Milanezen die de drukke stad ontvluchten.  Bellagio ligt net op de plek waar het meer zich in twee deelt. Het is een erg romantische bestemming boordevol geschiedenis en met 2 prachtige stranden aan het meer. Het is een uitstekende bestemming om jezelf goed te verwennen. De hotels zijn weelderig en luxueus, net zoals de restaurants en de boetiek winkeltjes.

De leukste hotels in Bellagio:

Hotel Belvedere 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel Belvedere is een viersterrenhotel dat al vier generaties lang door vrouwen wordt uitgebaat. Dit stijlvolle hotel dateert uit 1880. Het ligt op een prachtige plaats, vlak aan de waterkant en bij de ferry stop. Het hotel straalt een serene sfeer uit en is dan ook een uitstekende plek om even tot rust te komen en te genieten van je vakantie. Zo kan je vanuit het zwembad genieten van prachtige uitzichten over het meer, of heerlijke en uitgebreid ontbijten op het dakterras.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Du Lac 3-***
Bekijk dit hotel
In het hartje van Bellagio, vlak bij het dorpsplein ligt dit fijne budgethotel. Een verblijf bij Hotel Du Lac, betekend een onderdompeling in de lokale cultuur. Je kan hier genieten van de lokale keuken en de gezellige barretjes. Eens terug in het hotel kan je op het dakterras aanschuiven voor een heerlijke maaltijd met prachtig uitzicht. Al de kamers zijn onlangs gerenoveerd, om zo veel mogelijk comfort te voorzien.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Varenna

Overnachten in Varenna – Prachtig uitzicht en rustig

Naar boven

Aan de noordoostelijke kust ligt Varenne. Een klein pittoresk dorpje met grootse uitzichten en een prachtige zonsondergang. Varenna is even romantisch al Bellagio, maar net een tikkeltje authentieker en rustiger. De cafeetjes en restaurants hebben een lokalere sfeer en je zult je hier meer kunnen onderdompelen in de cultuur. Het is een uitstekende plek om te ontspannen en de betekenis van “Dolce far niente” (de kunst van het niets doen) helemaal onder de knie te krijgen.

De leukste hotels in Varenna:

Hotel du Lac Varenna 4-****
Bekijk dit hotel
Tussen de bossige heuvels, aan de oevers van het Comomeer, vind je dit gezellige hotel. Hotel du Lac Varenna ligt zo dicht aan de waterkant dat het zelfs zijn eigen pier heeft. Overnachten in dit hotel betekend je helemaal overgeven aan de “lakeside way of living”. Je ontbijt en dineert op het terras aan de waterkant en hebt een prachtig zicht over het meer vanuit je kamer. De kamers zijn rustiek en traditioneel ingericht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Villa Cipressi 4-****
Bekijk dit hotel
Villa Cipressi is een uitstekende keuze voor een luxe verblijf in dit rustige dorp. Het hotel is omringd door prachtige botanische tuinen en op loopafstand naar verschillende winkeltjes, restaurants en ook de ferry. Het hotel biedt verschillende soorten prachtige kamers en suites aan.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Mennagio

Overnachten in Menaggio – Perfect voor avonturiers

Naar boven

Mennagio is een mengeling tussen het stadsleven in Como en de romantische, rustige sfeer van Bellagio en Varenne. Aan de westelijke kant van het meer, tegenover Varenna, heb je hier ook een uitstekende verbinding met Como en Lugano in Zwitserland. Je kan dus alle kanten uit. Door de bergachtige omgeving kan je hier uitstekend hiken. Het is dus een ideale plek om te verblijven als je graag een verblijf aan het meer wil combineren met wat avontuurlijke activiteiten.

De leukste hotels in Menaggio:

Grand Hotel Menaggio 4-****
Bekijk dit hotel
Dit hotel is een totaalpakketje. Je kan er zwemmen in het buitenzwembad, met zicht op het meer. Je kan lekker gaan dineren in een van de twee restaurants, uiteraard ook met uitzicht op het meer en begeleid van prachtige live piano muziek. De kamers zijn uitermate comfortabel en ingericht op een klassieke, maar luxueuze manier.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Garni Corona 3-***
Bekijk dit hotel
Hotel Garni Corona kijkt uit over het Comomeer. Het is een hartelijke en warme plek om te overnachten. Door de lokale ligging in Mennagio, kan je ook vlotjes de andere plekken bij en rond het meer gaan bezoeken. Het is een erg charmant en typisch Italiaans hotel, met schattige balkonnetje die over het meer uitkijken. De kamers zijn dan ook ingericht volgens die typische Italiaanse stijl.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.