Split

Split is één van de populairste bestemmingen in Kroatië, met haar turquoise zee, weelderige groene bergen een never-ending feestjes is het een ideale bestemming voor alle soorten reizigers. Je kan er genieten van de natuur, de cultuur, de geschiedenis en het heerlijke lokale eten. Bovendien krijg je dit alles ook nog eens voor een erg vriendelijke prijs. Ben je nog op zoek naar de beste plek om je accomodatie te boeken? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij hebben een praktisch overzicht gemaakt van de leukste hotels in de leukste buurten, zo kan je snel een beslissing maken en heb je meer tijd om te besluiten welke bikini of zwembroek je zal meenemen op je volgende vakantie. 

Waar overnachten in Split

Aan de Adriatische kust, ongeveer halverwege het land vind je de tweede grootste stad van het land, Split. Deze historische stad is omringd door weelderige groene bergen en kraakheldere blauwe zee. In de stad vind je 1 van de meest indrukwekkende Romaanse monumenten, namelijk het Paleis van Diocletianus. Binnen de muren van het paleis is het gezellig druk en gevuld met winkeltjes, bars, cafeetjes en restaurants. Dankzij de overheersing van het oude Venetië, voelt Split bij vlagen wat Italiaans aan, en dat is een geweldige vibe!

Aan de prachtige kustlijn heb je de Riva, een promenade die van het oude stadscentrum helemaal tot aan het moderne centrum reikt en doorloopt tot aan de haven (Waar de boot naar Bol en Hvar vertrekt) van Veli Varos (een iets rustigere buurt, zuidwestelijk van het centrum).

Split is ook een uitstekende bestemmingen voor jong volwassenen die houden van een feestje. De buurt Bacvice, een stukje ten oosten van het centrum, staat bekend om zijn goede feestjes en een heerlijke strand.

Afhankelijk van wat je leuk vind en wat je zoekt in je vakantie is het dus slim om wel of niet voor een bepaalde buurt te kiezen. Als je graag lekker rustig zit en geniet van de natuur is Bacvice en Old Town misschien niet de beste keuze voor je.

Overnachten Split

In split heb je veel verschillende opties op vlak van accommodatie. Hou je van een feestvakantie en veel op het strand relaxen dan kies je best voor een leuk hotel in Bacvice. Ben je meer een musea ganger dan is Veli Varos ideaal, of hou je van een echte city trip met veel cultuur en lekkere restaurants verblijf dan in het Historisch Centrum. Voor vakanties met het gezin is Znjan dan weer ideaal.

Snel naar:

  • Favorieten: Onze favoriete hotels in Split.   > Bekijken
  • Historisch Centrum : Centraal, dicht bij al de bezienswaardigheden en een goede verbinding naar de stranden.  > Bekijken
  • Bacvice: Ideaal voor een strand een feest vakantie gecombineerd met wat cultuur en geschiedenis.  > Bekijken
  • Veli Varos: Authentiek met veel musea en gezellige kleine strandjes.  > Bekijken
  • Znjan: Een stukje uit het centrum met een prachtig strand en veel watersport gelegenheden. Ideaal voor gezinnen.  > Bekijken

Onze favoriete hotels in Split

Naar boven

Het is erg moeilijk soms om te bepalen wat nu juist de beste deal is, of welk hotel het beste bij je reisstijl past. Om je keuzen een beetje gemakkelijker te maken zijn hier onze all time favorites in Split. Van luxehotels met prachtig uitzicht of inifinity pools tot romantische boutique hotels.

Onze favoriete hotels in split:

Kastel 1700 Boutique Hotel - Hotel Split

Kastel 1700 Boutique Hotel 3-***

Bekijk bij Trivago

Dit traditionele hotel is gevestigd in een historisch gebouw in het midden van het stads centrum, vlak bij de promenade. De kamers aan de zee-kant hebben een prachtig uitzicht over de baai en de haven. Het hotel bestaat al 30 jaar en dat merk je ook aan de uitstekende gastvrijheid.

De kamers zijn traditioneel ingericht maar super comfortabel. De perfecte mix tussen klassiek en lekker relaxen, dus. Het ontbijt is uitgebreid, vers en haalt een dikke voldoende (wat ons betreft). En het uitzicht, tja, dat is natuurlijk onbetaalbaar!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Mediterra Residence - Hotel Split

Mediterra Residence 4-****

Bekijk bij Trivago

Deze luxueuze studios liggen tussen het Historisch centrum en Bacivce. De perfecte plek om zowel van het strand als van het stadsleven te genieten. Je zit vlak bij de haven van split en kan dus ook supervlot uitstapjes maken naar de nabij gelegen eilanden. De studios zijn op een prachtige maar minimalistische manier ingericht.

Je vind er alles wat je nodig hebt voor een lange of korte overnachting in Split. De keuken is voorzien van alle praktische dingen zoals een oven en zelfs een vaatwasmachine.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Camera Hotel - Hotel Split

Camera Hotel 4-****

Bekijk bij Trivago

Dit is een van de mooiere en leukst ingerichte hotels van de stad in deze prijscategorie. Je merkt meteen dat er erg goed is nagedacht over de inrichting. Elke kamer heeft een mooi kleurenpallet en prachtige bijpassende muurschilderingen achter het bed. Het is perfect gelegen om het historisch centrum te gaan verkennen of om de Marjan Heuvel te gaan beklimmen.

Voor de meest behulpzame eigenaars is niets te veel gevraagd en ze zullen er alles aan doen om je verblijf zo perfect mogelijk te maken. Het ontbijt is dan ook fenomenaal, het is net alsof je naar een luxueuze versbakkerij gaat, maar dit dan elke ochtend en zonder een cent extra te betalen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten Centrum Split

Overnachten in het centrum van Split

Naar boven

Kom je voor de eerste keer naar Split en vraag je je af wat de beste plek is om te overnachten? Het historisch centrum is gegarandeerd de beste keuze! Het is het hart van de stad en de plek met de belangrijkste bezienswaardigheden. In het stadscentrum zal je je nooit vervelen. Of je nu een vroege vogel bent of graag tot zonsopgang gaat feesten, er is altijd wel iets te doen.

Het historisch centrum is ook Unesco Wereld Erfgoed. Zelfs als je helemaal nergens heen gaat en gewoon in de stad gaat rondkuieren kan je je ogen de kost geven aan gebouwen en huizen in Gotische en Barok stijl. De hoofdatracties in het centrum zijn uiteraard Diocletianus’ paleis en de promenade genaamd Riva.

De Riva loopt helemaal langs de waterkant van het oude centrum tot het nieuwe en is volgepakt met bomen, winkeltjes, restaurants en pubs. Als je graag in het midden van al de actie wil logeren dan is een Hotel op of vlak bij Riva de beste keuzen. Wil je graag wat rustiger logeren of heb je geen heel groot budget, dan kan je beter een stukje verder landinwaarts een hotel uitzoeken.

De leukste hotels in het centrum van Split:

Hotel Luxe Split 4-****
Bekijk dit hotel
Dit stijlvolle boutique hotel in het centrum van Split is de perfecte plek voor luxereizigers. Het hotel heeft een perfecte ligging op enkele honderden meters van het strand, van het Diocletianus Paleis en van de ferry haven. De flamboyante kamers zijn de perfecte uitvalbasis om de stad te gaan verkennen. Om je vakantie nog ontspannender te maken kan je gratis gebruik maken van hun spa faciliteiten zoals een sauna en een jacuzzi.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Sleep Split 4-****
Bekijk dit hotel
Dit leuke guesthouse is gelegen in een UNECSO-beschermd historisch complex, in het centrum van Split. Op slechts enkele meters vind je al het Paleis. De guesthouse bied je een luxe boutique suites met een prachtig uitzicht over de old town en al de historische gebouwen. Je bent omringd door cafeetjes, restaurants, bars en winkels en het strand is op een kwartiertje wandelen. Ideaal dus als je graag een keer wil uitgaan tijdens je verblijf.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hostel Split
Bekijk dit hotel
Hostel split ligt in het midden van het stadscentrum en biedt een ruim aanbod aan kamers aan. Je kan kiezen tussen een bedje in een slaapzaal, een tweepersoonskamer of zelf een famillie kamer. Dit allemaal voor een erg budgetvriendelijke prijs. Eender welker kamer je kiest, je zal altijd een comfy bed krijgen in een erg schone kamer.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Split

Overnachten in Bacvice – Direct aan het strand en bij nightlife.

Naar boven

En stukje ten zuiden van het centrum ligt de levendige buurt Bacvice. Deze hippe buurt staat bekend voor het Bacvice strand wat zowel toeristen als locals aantrekt. Het zandstrand en bezaaid met zonnebedjes en parasols. Je kan hier gemakkelijk de hele dag vertoeven.

Vanaf dat de zon onder gaat kan je heerlijk gaan eten in 1 van de vele restaurants. Daarna kan je jezelf gaan uitleven in de vele clubs die hier in de zomer te vinden zijn. Gelukkig liggen de meeste hotels net ver genoeg van de vele clubs, zodat je alsnog heerlijk rustig kan slapen.

De leukste hotels in Bacvice:

Vera 4-****
Bekijk dit hotel
Dit appartement is praktische ingericht met alles wat je nodig hebt, zelfs een wasmachine. Zo kan je je favoriete outfit elke dag dragen als je wil! Het ligt op slecht een minuutje wandelen van het strand. Op 10 minuutjes wandelen ben je zelfs al in het centrum van Split. De perfecte beach-city trip combo. Wees er optijd bij om deze te boeken want er is maar 1 studio beschikbaar.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Apartment MTM 3-***
Bekijk dit hotel
MTM apartment is de beste budget optiein deze buurt. Je zit vlak bij de haven, met het strand op enkele minuten wandelen, maar ver genoeg zodat je geen last hebt van het nachtlawaai. Je vind er alles wat je nodig hebt en je kan er verblijven met tot wel 4 personen. De ideale plek dus als je met je vrienden op vakantie bent. Er is zelfs een terras waar je ‘s avonds al gezellig een drankje kan doen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Boutique Hotel  Bacvice 4-****
Bekijk dit hotel
Een prachtig boutique hotel op 5 minuutjes wandelen van het strand en ook vlak bij het centrum van Split. De romantische kamers met grtore bedden en inloopdouce zijn perfect voor een romantische vakantie met je partner. Het ontbijt dat geserveerd wordt is fenomenaal, met zoveel keuze dat je een hele week nodig hebt om alles uit te proberen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Split

Overnachten in Veli Varos – Authentiek en dicht bij centrum

Naar boven

Aan de zuidewestelijke kant van het centrum van Split heb je een gezellige en historische wijk genaamd Veli Varos. Deze pittoreske buurt ligt aan de voet van de Marjan Heuvel en dankt zijn charme aan de kronkelende kasseien straatjes. De strandjes hier zijn kleiner en lekker rustig. Je hebt keuze uit verschillende strandjes die elk in een eigen kleine baai liggen. In dit stadsdeel vind je een veel musea en er is een groot aanbod aan culturele activiteiten. Het is ook een perfecte uitvalsbasis als je houdt van wandelen.

Je kan vanhieruit namelijk meteen het Marjan Park inwandelen naar het obersvatie dek met het beste uitkijkpunt van Split. Het is een erg fijne plek, een stukje uit het centrum en met een erg authentieke sfeer. Je hebt hier nog steeds veel keuze aan restaurantjes etc. maar het is allemaal net iets lokaler. Als je zin hebt om het stadscentrum of de andere stranden te gaan verkennen, neem je gewoon de bus, de taxi, of maak je er een leuke wandeling van.

De leukste hotels in Veli Varos:

Studio Lucy  4-****
Bekijk dit hotel
Studio Lucy is de perfecte budget optie in deze buurt. Je kan hier met vier personen overnachten, wat perfect is voor een klein gezien, of gewoon lekker ruim voor 2 personen. Op enkele minuutjes wandelen vind je al het eerste restaurantje en een supermarkt. Het bed is lekker comfortabel en de douche is superfijn. Al de hydrojets zorgen ervoor dat gegarandeerd 100% zandvrij bent.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Casa Costabella  4-****
Bekijk dit hotel
Wil je graag omgeven zijn door de rust en de authentieke sfeer van Veli Varos, maar toch niet te ver van het centrum zitten? Boek dan je verblijf bij Casa Costabella. De ietswat sobere maar ruime en comfortabele kamers hebben een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Je bent vlak bij de promenade rond de haven waar je de keuzen hebt uit vele restaurantjes.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

2NIGHTSTUDIOS  4-****
Bekijk dit hotel
Deze luxeuze studios bevinden zich op de Marjan heuvel. Elke studio heeft zijn eigen terras inclusief prachtig uitzicht. Tijdens de zomermaanden kan je ook gebruikmaken van het zwembad en de zonnebedjes. Het is de perfecte plek om te verblijven als je met de auto op vakantie bent, er is namelijk gratis parking aanwezig op hetzelfde domein.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Goedkoop hotel Split

Overnachten in Znjan – Perfect voor gezinnen

Naar boven

Zjan ligt op ongeveer 5km van het centrum. Het is een rustige buurt, gelegen aan het Znjan strand. Dit is een geweldig strand, dat zich enkele kilometers lang uitstrekt. Je vindt hier veel watersporten en het is ook een abosolute favoriet voor gezinnen met kleine kinderen.

Er is namelijk ook een kinderpark in de buurt waar de kids zich helemaal kunnen gaan uitleven als ze het strand beu zijn. Er is een uitgebreide keuze aan goede hotels in de deze buurt en je hebt ook veel opties qua restaurantjes. Hier en daar vind je ook een leuke bar, maar het is eerder een rustige buurt met niet al te veel uitgaansgelegenheden. De sfeer is hier erg ontspannen en laid-back.

De leukste hotels in Znjan:

Villa M 3-***
Bekijk dit hotel
In dit condo hotel kan je heerlijk relaxen. Tegen dat het weer tijd is om naar huis te gaan ben je helemaal ontspannen en zen. Je kan genieten van de heerlijk ruime appartementen of kamers en in de zomer heb je ook toegang tot het zwembad en de jacuzzi. Wil je toch even opwarmen? Dan kan je gebruik maken van de sauna die aanwezig is.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Elu Iris 3-***
Bekijk dit hotel
Dit nieuwe hotel bevind zich vlak bij het Znjan strand. Vanuit je gezellige en praktische kamer geniet je van een prachtig zeezicht. Je kamer is leuk ingericht met vele kleurrijke details en je kan kiezen voor een kamer met of zonder balkon.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Apartments Znjan 3-***
Bekijk dit hotel
Apartments Znjan biedt accomodatie voor twee tot vier personen in een gezellige villa. Deze vriendelijk geprijsde appartementen komen met een fijne tuin en gratis parking. Je bevind je hier op enkele minuten wandelen van het strand en het centrum van Split is op 10 minuutjes rijden.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.