Bordeaux

Bordeaux is een heerlijke stad aan de oever van de La Garonne. De stad staat bekend om zijn wijnen en het is dan ook een echte foodie bestemming. Terwijl wijn en lekker eten uiteraard het eerste zijn waar we aan denken als we aan Bordeaux denken, heeft deze stad nog veel meer te bieden. De stad is erg rijk aan cultuur en heeft indrukwekkende architectuur. Sinds 2007 kan deze stad zich ook trotse eigenaar noemen van het grootste stedelijke UNESCO werelderfgoed van de wereld. Zeker de moeite waard om een keer te gaan bezoeken dus. Hoogst waarschijnlijk weet je ondertussen al hoe geweldig deze stad is en ben je daarom opzoek naar de beste plek om te overnachten. Wij delen je mening en vinden Bordeaux ook een fantastische stad. Om je ervaring nog completer te maken helpen wij je graag bij het zoeken van de leukste hotels in Bordeaux!



Overnachten in Bordeaux

Bij een bezoek aan Bordeaux is het niet heel moeilijk om de beste wijk uit te zoeken voor je hotel. De stad zelf is best groot, maar het centrum en al de bezienswaardigheden liggen aardig dicht bij elkaar. Het is dan ook het fijnste om dicht bij het stadscentrum te logeren. Bordeaux beschikt over een groot aanbod aan hotels, appartementen en Bed and Breakfast, waardoor het soms overweldigend kan zijn om de beste accommodatie uit te zoeken. Daarom hebben wij hier voor jou onze favoriete plekken om te overnachten op een rijtje gezet. Voor de mensen die liever niet in het stadscentrum verblijven hebben we ook onze favoriete hotels buiten de stad even besproken.

Hotels in Bordeaux

Bordeaux behoort tot een van de grotere steden van Frankrijk en is een belangrijk regionaal centrum. Er zitten veel hoofdkantoren, de regionale overheid en andere bedrijven waardoor de stad flink wat zakenreizigers aantrekt. Daarnaast hebben de toeristen Bordeaux al een tijdje gevonden (en dat snappen we!). Die combinatie zorgt ervoor dat je een flink aanbod aan hotels in Bordeaux kunt vinden. De stad is wel wezenlijk anders dan andere grote en populaire Franse steden zoals Nice of Parijs: Daar ligt de nadruk namelijk veel meer op dure en luxe hotels terwijl in Bordeaux de boel nog wat dichter bij de kern is gebleven qua hotelaanbod.

Hotels in deze fijne stad komen dan ook in vele soorten en maten. Er zijn aardig wat hotels te vinden die wat aan de grotere kant zijn en bij bekende ketens horen (Zoals bijvoorbeeld Mercure, Novotel en Ibis), maar gelukkig zijn er ook nog de nodige kleinschalige hotels te vinden in de stad. Verder zitten er aardig wat leuke B&B’s en zelfs de nodige boutique hotels zijn in Bordeaux goed vertegenwoordigd.

Qua comfort, sterren en prijsklasses is de stad heel veelzijdig. Je kunt hier goedkoop overnachten als je een hotel kiest dat wat verder buiten het centrum ligt maar kunt jezelf ook volledig in de watten leggen in een van de luxe hotels die de stad rijk is. Gelukkig hebben we het complete plaatje aan overnachtingsmogelijkheden in Bordeaux voor je onder elkaar gezet zodat jouw zoektocht een stukje makkelijker wordt!

Snel naar:

  • De leukste hotels van Bordeaux: Onze favoriete plekken om te overnachten in Bordeaux.   Bekijken
  • Overnachten in het centrum van Bordeaux: De beste plek om te overnachten.    Bekijken
  • Overnachten in Chartrons: Cultuur en historie.    Bekijken
  • Overnachten in een wijnhotel: Authenitiek genieten van heerlijke wijn.    Bekijken

De leukste hotels van Bordeaux

Naar boven

Bordeaux is een grote stad met een enorm aanbod aan hotels, appartmenten en Bed and Breakfasts. Wij hebben voor jou de beste plekjes om te overnachten samengebracht in deze overzichtelijke lijst. Als eerste vind je onze absolute favorieten, die we hebben gekozen omdat ze iets unieks hebben, uitstekende waarde voor hun geld hebben, of gewoon niet te missen zijn. Verder vind je ook nog een overzicht van de beste plek om te overnachten in het centrum van Bordeaux, en in de Chartrons wijk. Als extraatje hebben we ook nog een aantal wijnhotels beschreven, die perfect zijn als je je graag een keer helemaal wil onderdompelen in het wijnmaken en wijnproeven of voor als je gewoon een keer wat anders wil dan de stad.

Onze favoriete hotels in Bordeaux:

Zodat je geen uren moet spenderen aan research en het lezen van revieuws hebben wij hier onze meest favoriete hotels van Bordeaux op een rijtje gezet. Sommige liggen in het hartje van Bordeaux, andere liggen een stukje uit het centrum, maar ieder hotel heeft iets unieks en bijzonders waardoor ze onze favorieten zijn.

Mama Shelter Bordeaux Centre Overnachten in Bordeaux Booking.com

Mama Shelter 3-***

Bekijk op Trivago

Dit boutique hotel is de perfecte plek wanneer je graag andere reizigers ontmoet als je op vakantie bent. Het is een simpel maar comfortabel hotel met compacte en nette kamers. Het hotel heeft een gezellige rooftop bar met een uitstekend uitzicht over de kathedraal en ook het restaurant binnenin is erg stijlvol en gezellig om te relaxen.

Mama Shelter is vrij centraal gelegen, waardoor je op een kleine tien minuutjes aan de waterkant bent. Ga je graag met je favoriete viervoeter op vakantie? Dan is dit hotel een uitstekende keuze, Mama shelter is namelijk ook een diervriendelijk hotel.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Villa Chaleemar Overnachten in Bordeaux Booking.com

La Villa Chaleemar

Bekijk op Trivago

La Villa is een erg kleine en gezellige B&B met drie stijlvolle en comfortabele slaapkamers. De ontvangst van Leena, de gastvrouw, is erg hartelijk waardoor je het gevoel hebt dat je bij vrienden of familie op vakantie bent. De B&B ligt vlak bij de Jardin Public waardoor je ondanks dat je in een grote stad bent, toch omringd bent met groen. De fijne ligging en de economische prijs maken van deze B&B de uitgelezen plek om Bordeaux te gaan verkennen.

Wanneer je hier overnacht zal je nooit ver moeten lopen om ergens heen te gaan. Leena zal je graag helpen met het vinden van de beste restaurantjes, winkeltjes en verborgen plekjes in de buurt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Château Grattequina Hôtel OVernachten Bordeaux Booking.com

Chateau Grattequina 4-****

Bekijk op Trivago

Chateau Grattequina biedt een unieke overnachting op nog geen 15 minuutjes van het stadscentrum van Bordeaux. Het is een authentieke 19e eeuwse Chateau die is omgebouwd tot een hotel. Het hotel ligt op de oever van de Garonne, waardoor je kan genieten van fraaie uitzichten over de rivier. De kamers zijn erg ruim en indrukwekkend, met een houten vloeren en moderne badkamers.

Sommige kamers beschikken over een eigen balkon waar je een lekker wijntje kan drinken, maar er is ook een gemeenschappelijk balkon waar je van de zonsondergang kan gaan genieten. In het midden van de weelderig groene tuin, vind je een zwembad waar je lekker kan gaan zonnebaden en zwemmen. Wanneer je genoeg gerelaxed hebt aan in deze mooie omgeving kan je gebruik maken van de gratis shuttle van het hotel die je via de revier rechtstreeks naar het stadscentrum brengt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten in Bordeaux

Hotels in het centrum van Bordeaux: De beste plek om te overnachten.

Naar boven

Het centrum van Bordeaux is waar al de voornaamste toeristische activiteiten te vinden zijn. Het ligt vlak aan de oever van de Garonne, met een gezellige en levendige promenade en een ruim aanbod aan bootexcursies. Het centrum heeft een eindeloos aanbod aan restaurantjes en barretjes en in de late uurtjes kan je er ook uitstekend gaan stappen. Het centrum heeft het grootste aanbod aan hotels in  verschillende prijs klasses.

Het 18e eeuwse historische stadscentrum is de fijnste plek om te verblijven in Bordeaux. Vanwege een nieuwe ingevoerde regel de het autoverkeer in de stad regelt, is het nu een stuk rustiger in Bordeaux dan in de meeste andere grote steden. Behalve het lekkere eten en de uitstekende wijn is Bordeaux erg rijk aan cultuur en architectuur. Een van de leukste dingen om te gaan bezichtigen is de Pey Berland klokkentoren, het is zowat hoogste gebouw van de stad en draagt bij aan het unieke karakter van Bordeaux. Ook de Sint Andre’s Kathedraal en het Rogan Paleis zijn de moeite waard voor een bezoekje.

Vanuit het stadscentrum loop vlotjes naar de oever van de Garonne, waar je het bekende Place de le Bourse terugvindt. Het is een groot plein dat doorheen de geschiedenis erg belangrijk is geworden voor de stad. Hier in de buurt vind je ook de oudste kerk van Bordeaux, gebouwd in de 6e eeuw en beschermplek van tombes die in de afstammen van de 4e eeuw.

Een stuk verder kan je je gaan uitleven in Sainte Catherine, de uitbundige winkelstraat die zowat alles aanbiedt van luxe merken, tot eigenzinnige winkeltjes van creatievelingen.

Op het einde van een drukke vol nieuwe indrukken en ervaringen is het natuurlijk erg belangrijk om terug te kunnen keren naar een fijn een comfortabel hotel. Als je besloten hebt welke activiteiten je allemaal wil gaan doen, kan je gemakkelijk de beste plek uitzoeken om te overnachten. Hieronder vind je al vast onze suggesties voor de leukste hotels in het centrum van Bordeaux.

De leukste hotels in centrum van Bordeaux:

Hotel Konti Bordeaux  4-****
Bekijk dit hotel
Dit diervriendelijke hotel ligt op een uitstekende locatie om de hele stad te gaan verkennen. Het ligt vlak bij de Place Des Grands Homme en het bekende Theatre de Bordeaux. Het 18e eeuwse gebouw is omgetoverd tot een modern hotel met kleurijke en inspirerende kamers. Als je in dit hotel overnacht krijg je echt waar voor je geld. Je vind er alles van een standaard eenpersoonskamer tot een luxe tweepersoonskamer met kingsize bed.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Villa Victor Louis
Bekijk dit hotel

Als je graag wil weten hoe het voelt om een royal te zijn moet je deze 18e eeuwse villa kiezen als verblijf in Bordeaux. De inrichting van het gebouw is gebaseerd op een authentiek 18e eeuwse villa, met grote, ruime kamers, ramen die van de grond tot aan het plafond reiken en gordijnen in allerlei pastelkleuren. Je kan er kiezen tussen kamers, appartementjes of studios en je kan er heerlijk ontbijten met zicht op de gezellige stadstuin. Op slechts 10 minuutjes wandel je tot het midden van het historisch centrum met een ruime keuze aan activiteiten en restaurantjes.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Beau studio centre ville
Bekijk dit hotel

Deze kleine gezellige studio is een uitstekend accommodatie keuze als je graag in het stadscentrum van Bordeaux wil overnachten maar ook op je budget moet letten. Voor een uitstekende prijs krijg je een gezellig appartementje met eigen keuken en badkamer. Dit verblijf is inclusief gratis parking en dus ideaal als je met de auto Bordeaux komt bezoeken. Hoewel het net iets verder van het historisch centrum ligt, is het centrum nog steeds wandelbaar. Indien je liever met het openbaar vervoer gaat heb je enkele minuten lopen een bus en een tramhalte.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel in Bordeaux

Overnachten in Chartrons: Cultuur en historie

Naar boven

Chartrons is een buurtje net buiten het historische centrum en is erg authentiek en rijk aan cultuur. Het staat vol met 18e eeuwse residenties en er zijn een hele hoop kleine franse cafeetjes en restaurantjes verspreid over de hele buurt. Als je door de straten slentert kom je overal kleine parkjes tegen waar de locals samenkomen om spelletjes te spelen of een glaasje wijn te drinken.

Als je ervoor kiest om in Chartrons te overnachten zal je het echte Bordeaux leren kennen. In deze wijk vind je het Natuurhistorisch Museum en het Museum van Hedendaagse Kunst, dat verschillende tentoonstellingen aanbiedt doorheen het jaar. Beide zijn fijne plekken om enkele uren door te brengen.

De leukste hotels in Chartrons:

Mercure Bordeaux Cité Mondiale Centre Ville 4-****
Bekijk dit hotel

Een overnachting in dit hotel zal je niet teleur stellen. Hoewel het in de Chartrons wijk ligt, is het nog steeds erg dicht bij het historisch centrum, waardoor je gemakkelijk beide buurten kan gaan verkennen. Het is huisdiervriendelijk en bied verschillende kamers aan, afhankelijk van je budget. Als je besluit om hier te verblijven, boek dan zeker een kamer inclusief ontbijt. Op de zevende verdieping wordt er een heerlijk Frans onbijt buffet geserveerd, met als leuke extra een erg mooi uitzicht over de stad.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hostel 20 Bordeaux Centre
Bekijk dit hotel

Deze hostel is een uitstekende plek voor de budgetreiziger. Je kan hier overnachten in een gedeelde slaapkamer, maar je kan kiezen uit gemengde slaapzalen of slaapzalen enkel voor vrouwen. De bedden zijn voorzien van gordijntjes waardoor je voldoende privacy hebt. Als je geen zin hebt om ‘s ochtends opzoek te gaan naar ontbijt kan je voor 3 euro een heerlijk ontbijt bijboeken. ‘s Avonds kan je nieuwe vrienden maken in de gezellige bar waar ze erg goedkope biertjes op tap aanbieden. Het hostel verhuurt ook fietsen, waarmee je de stad kan gaan verkennen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in het centrum van Bordeaux

Overnachten in een wijnhotel: Authentiek genieten van heerlijke wijn

Naar boven

Heb je genoeg van de stad en wil je graag een unieke wijnervaring beleven, boek dan een overnacgting in een van de authentieke wijnhotels in de buurt van Bordeaux. Je kan hier van alles leren over het maken van de wereldberoemde Bordeaux wijn en het beste van alles is dat je ze hier ook uitgebreid kan proeven.

De leukste wijnhotels in Bordeaux:

Les Sources des Caualie 5-*****
Bekijk dit hotel

Dit vijfsterren Chateau is op slechts 20 minuutjes rijden van de stad Bordeaux. Is de perfecte plek om te overnachten als je graag de stad wil gaan bezoeken maar ook een nachtje in een Chateau wil verblijven. De Chateau heeft uitstekende kamers met grote comfortabele bedden. Het is omringd door een grote tuin en heeft zelfs een verwarmd binnenzwembad in een buitengewoon mooi gebouw. Je hoeft het domein ook helemaal niet te verlaten aangezien ze de hele dag door heerlijk eten serveren.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Chateau Pape Clement
Bekijk dit hotel

Deze magnifieke mansion is omringd door 60 hectare aan wijngaarden en ligt op slechts 8km van het centrum van Bordeaux. Overnachten in Chateau Pape Clement is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Wanneer je hier boekt, krijg je en totaalpakket inclusief een heerlijk artisanaal ontbijt. Je kan op aanvraag heerlijke wijnproeverijen doen of je verlekkeren bij een gastronomische avondmaal. Al de kamers zijn erg ruim en voorzien van een marmeren, maar moderne badkamer. Een leuk extraatje zijn al de gratis producten die je in iedere kamer terugvind.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.