De beste hotels in de zonnigste plekken ter wereld en wat je moet inpakken voor je bezoek

Aangezien veel delen van België, vooral Brussel, de laatste tijd te maken hebben met recordlage temperaturen, is het de perfecte tijd om een zonnige vakantie te overwegen. Belgen hebben immers te kampen met temperaturen onder nul, en de autoriteiten hebben gewaarschuwd dat deze koude perioden het hele jaar kunnen aanhouden. Natuurlijk zijn er onder de vele zonnige bestemmingen die je kunt bezoeken een paar die opvallen door hun prachtige bezienswaardigheden en mooie hotels.

Dus, als je geïnteresseerd bent om naar een van deze bestemmingen te vliegen, is hier een handige gids over enkele van de zonnigste bestemmingen ter wereld, het beste hotel op elke plek, en wat je moet meenemen om ervoor te zorgen dat je optimaal van je reis kunt genieten.

De beste hotels in de zonnigste bestemmingen

Aruba

Aangezien Aruba meer zon ontvangt dan welk ander Caribisch eiland dan ook, kun je verwachten dat er hier nauwelijks sombere dagen zijn. Een weelderige ontsnapping met lange stukken wit zand en kristalhelder water, Aruba zet zich in voor het beschermen van zijn lokale flora en fauna. Daarom bestaat tot wel 20% van het eiland uit het Arikok National Park.

Hoewel het misschien een flinke uitgave is, staat het Ritz-Carlton op Aruba onmiskenbaar bovenaan. Met 320 luxe kamers is dit hotel ontworpen zodat elke bezoeker kan ontspannen in ruime en elegante accommodaties. Naast de kamers zelf, maakt vooral de ervaring het Ritz-Carlton uniek. Uitstekend opgeleide medewerkers kunnen je verschillende drankjes en snacks serveren terwijl je zonnebaadt op het privéstrand van het hotel. Voor als je wilt ontspannen, heeft hun 15.000 vierkante meter grote spa alles om eventuele stress te verlichten.

Wanneer het tijd is om te eten, zijn er tal van restaurants op het terrein die je kunt proberen. Of de goed verbonden conciërgedienst kan je helpen reserveringen te maken bij de meest exclusieve eetconcepten en tours van het eiland.

 

Aswan

Gouden duinen, wuivende palmbomen en warme, zwoele winden zijn de norm in Aswan, gelegen in Egypte. Deze stad krijgt de meeste zon van het hele Afrikaanse continent, wat veel zegt. Elke dag kun je rekenen op gemiddeld meer dan 10 uur verwarmende zonneschijn. Natuurlijk helpt het ook dat Aswan de thuisbasis is van een aantal adembenemende bezienswaardigheden, zoals de oude stad Elephantine.

Misschien wel een van de beroemdste etablissementen van de stad, het Sofitel Legend Old Cataract is een 5-sterrenhotel dat bekend staat om het ontvangen van de wereldelite. Sinds de bouw in 1899 hebben iconen zoals prinses Diana en Winston Churchill hier gelogeerd. Hoewel er door de jaren heen renovaties zijn uitgevoerd, behoudt elke kamer nog steeds de klassieke architectuur, met balkons die uitkijken over de Nijl. Aangezien vervoer door de stad vaak afhankelijk is van boten, kan de conciërge dit ook voor je regelen, zodat je de prachtige omgeving op jouw manier kunt verkennen.

 

Malaga

Algemeen bekend als het toevluchtsoord voor zonaanbidders in Europa, ontvangt Malaga in Spanje meer dan 3.000 zonuren per jaar. Dit maakt het de zonnigste plek van het hele continent. Gelegen aan de “zonnekust” van het land, is deze idyllische stad echter bekend om meer dan alleen de kustlijn. Als geboorteplaats van de kunstenaar Pablo Picasso heeft het een bruisende kunstscene. Aangezien het zo dicht bij de zee ligt, staat Malaga ook bekend om zijn heerlijke keuken, die vaak vers gevangen zeevruchten bevat.

Malaga is ook gezegend met een overvloed aan charmante boetiekhotels. Zoals we al eerder op de blog hebben vermeld, is een van de beste de Vincci Selección Posada del Patio. Dit 5-sterrenhotel is gelegen aan het water in het historische centrum van Malaga. Versierd in Art Deco-stijl, zijn alle kamers voorzien van gratis extraatjes zoals Chromecast en Nespresso-machines. Wat betreft gemeenschappelijke ruimtes hebben gasten toegang tot een zwembad op het dak, een fitnessruimte, een bibliotheek, een zonnig terras en diverse drink- en eetgelegenheden.

Wat je moet voorbereiden tijdens het inpakken

Zonnebril

Zonschade kan overal optreden, maar vooral in zonnige bestemmingen waar UV-stralen vaak intenser zijn. Een van de meest kwetsbare lichaamsdelen voor de zon zijn de ogen. Zonder bescherming kunnen de ogen zelfs binnen 60 seconden blootstelling last krijgen van hoornvliesverbrandingen of irritaties. Om dit te voorkomen, zorg ervoor dat je een paar beschermende en modieuze zonnebril meeneemt. Naast het feit dat ze een geweldig accessoire zijn dat elke outfit kan verfraaien, kunnen kwaliteitszonnebrillen tot 100% van alle UV-stralen blokkeren. Onder merken zoals Serengeti vind je zelfs stijlvolle gepolariseerde zonnebrillen die ook hinderlijke schittering kunnen filteren. Aangezien de meeste zonnige bestemmingen gebieden met een hoge reflectie hebben, zoals zandduinen of kustlijnen, kan dit ook helpen om hinderlijk knijpen met de ogen te voorkomen. Al met al helpt het dragen van deze brillen je om je visuele scherpte en comfort te behouden, zodat de rest van je reis met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.

Zonnebrandcrème

Hoewel zonnebrandcrème een vanzelfsprekendheid is voor de meeste reizigers, is het belangrijk om het juiste type mee te nemen. Aangezien de eerder genoemde bestemmingen vaak warmer zijn, is het cruciaal dat de zonnebrandcrème die je meeneemt bestand is tegen het klimaat. Specifiek wil je iets dat zweetbestendig en niet uitdrogend is. Dit voorkomt dat je zonnebrandcrème eenvoudigweg smelt of afbladdert. Daarnaast wil je iets met voldoende SPF. Als vuistregel kun je het beste kiezen voor minstens SPF 50, omdat dit helpt om tot 98% van de UVB-stralen te blokkeren. Vergeet bij het aanbrengen niet om ook vaak vergeten plekken zoals de oogleden, oren en lippen te bedekken. Een zonnebrandcrème die aan de eerder genoemde normen voldoet, is Blue Lizard. Een minerale zonnebrandcrème die als rifveilig wordt beschouwd, beschermt deze je zonder schade aan het milieu te veroorzaken. Dit is belangrijk omdat je als toerist je ecologische impact wilt minimaliseren.

Ademende kleding

Ten slotte wil je ademende kleding inpakken. Voor veel reizigers wordt de vakantieoutfit voornamelijk geleid door esthetiek boven functionaliteit. Deze benadering is echter niet alleen onpraktisch, maar ook potentieel gevaarlijk in zonnige klimaten. Zonder de juiste kleding kan het lichaam gemakkelijk oververhit raken door een gebrek aan ventilatie of door de extra inspanning die nodig is om in dergelijke kleding te manoeuvreren. Houd hier rekening mee en kies voor kleding gemaakt van lichte stoffen zoals katoen of linnen. Het goede nieuws is dat merken, waaronder het lokale label Ida & Volta, duurzame loungewear aanbieden in textiel zoals vlas. Omdat vlas hol is, is het lichter en laat het lucht beter door. Zorgen dat je vakantieoutfits gemaakt zijn van zulke kleding zal ervoor zorgen dat je net zo comfortabel als stijlvol bent.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar, oprichter van WaarOvernachtenIn.nl en al meer dan vijftien jaar ondernemer in de reisbranche. Ik deel al mijn kennis en ervaring graag met je!