Mallorca

Mallorca, één van de Spaanse Belaeren, verwelkomt al dik 150 jaar zonaanbidders en rustopzoekers, en blijft een onweerstaanbare vakantiebestemming. Denk: zonovergoten stranden, eeuwig blauwe luchten en een fijne, ongedwongen charme waar je niet anders mee kunt dan je aan overgeven. Van citrusboomgaarden tot bergdorpjes en bruisende badplaatsjes: deze mediterrane parel wil je niet missen. We stelden de ultieme lijst samen, met de allerleukste hotels op Mallorca om van jouw vakantie een succes te maken. Vamanos; scrollen met die hap!

Overnachten op Mallorca

Alles over de leukste buurten en plekken om te overnachten op Mallorca

  • Favoriete hotels: Mijn persoonlijke favoriete hotels op Mallorca.  > Bekijken
  • 1. El Arenal: Deze bruisende hotspot is perfecto voor een flinke dosis zon, zee, fiësta én siësta.  > Bekijken
  • 2. Alcudia: Heerlijk ruim opgezet strandplaatsje met brede stranden, veel leuke winkels en restaurants. Perfect voor families met kinderen.  > Bekijken
  • 3. Cala d’Or: Een veelzijdig plekje met alle ingrediënten voor een onvergetelijke zonvakantie.  > Bekijken
  • 4. Port de Pollença: Een tikkie authentieker en beeldschoon, dit havenstadje is perfect voor de hele familie.  > Bekijken
  • 5. Sóller: Zoek de rust op in dit sfeervolle bergdorpje, verbonden met de haven via een historische tram.  > Bekijken
  • 6. Deià: Trek je terug in dit schilderachtige bergdorpje, dat alleen voor het fenomenale uitzicht de moeite al waard is.  > Bekijken

Tip: Hoofstad Palma de Mallorca heeft relatief weinig strand, maar wel een heel erg leuk en knus centrum. Wil je dus een wat meer stedelijke vibe (die een beetje aanvoelt als Barcelona of Valencia), dan is Palma de Mallorca een perfecte locatie. Klik hier om onze uitgebreide gids over Palma te lezen.

Leukste hotels op Mallorca, Spanje

Je vliegt er in zo’n 2,5 uur naartoe, geniet er vrijwel het hele jaar door van een lekker zonnetje én van een laidback sfeer. Tel daar de talloze badplaatsen, afgelegen baaitjes en authentieke bergdorpjes bij op, en je begrijpt: Mallorca is waar je wezen moet voor een hoge slagingskans van een ongedwongen zonvakantie.

Niet voor niets schreven we al eerder over Mallorca:

Wij kunnen er geen genoeg van krijgen, zo’n heerlijke bestemming. Dus, we voegen daad bij woord met de ultieme lijst. De allerleukste plaatsjes op het eiland (met uitzondering van Palma, die kreeg zijn eigen pagina), inclusief een handjevol hotels per plek. Van luxueuze vijfsterrenhotels, tot sfeervolle B&B’tjes, zoals je van ons gewend bent, zit er voor iedereen wel wat tussen. Kijk mee, en boek jouw perfecte verblijf op het eiland Mallorca.

Mijn favoriete hotels op Mallorca

Naar boven

Om tot favoriet te worden benoemd op vakantieparadijs Mallorca, moet je van goede huizen komen. Laat dat maar aan deze drie adresjes over. Van een luxe stek met spa tot een authentiek, goedkoop hotelletje; bij elk van onderstaande plekken weet je dat je goed zit. De locaties zijn verrassend; sommigen komen zelfs niet in onderstaande lijst terug. Zeker even checken, dus!

Mijn favoriete hotels op Mallorca:

Yartan Boutique Hotel in Mallorca - Foto Booking.com

Prachtig boutique hotel met een zwembad en een wijnkelder in een klein, authentiek dorpje

Bekijk bij Trivago

Yartan Boutique Hotel 4-****, gelegen in het charmante dorpje Artà op Mallorca, biedt een bijzondere ervaring. Ze zetten volop in op ingetogen elegantie en persoonlijke aandacht, wat, als je ‘t ons vraagt, een winnende combi is. Het voelt er heerlijk exclusief, maar dan onder het motto mi casa es su casa.

Het hotel beschikt over een prachtig dakterras, waar je elke ochtend getrakteerd wordt op een uitgebreid ontbijt met lokale specialiteiten. Kijk, da’s een lekker begin van je dag. En een onverstoord begin, Yartan Boutique Hotel is namelijk uitsluitend toegankelijk voor volwassenen.

In het plaatje van een tuin lonkt een langgerekt zwembad, verscholen ondergronds vind je een wijnkelder en er is een bescheiden, maar rustgevende Hammam. Prik een vorkje mee en ontdek de lokale keuken, of struin Artà in voor meer keus.

Daar moeten we het trouwens nog eventjes over hebben, over Artà. Dit is zo’n magisch dorpje waar je vanaf moet weten, anders zou je er niet komen. Wij verklappen ‘m lekker, want zo’n fijne plek, die moet gedeeld worden. Op dinsdag is er de lokale markt, in de nabije omgeving kun je eindeloos wandelen en het zit vol lokale boetiekjes waar je delicatessen en lokale, ambachtelijke spulletjes scoort. Maar het aller- allerleukste? Neerstrijken op een pleintje en genieten van de sfeer en de Artànen om je heen. Graag gedaan!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel D’Interior Can Colom in Mallorca - Foto Booking.com

Eenvoudig en goedkoop hotel in het binnenland van Mallorca

Bekijk bij Trivago

Een charmant driesterrenhotelletje in het hart van een schilderachtig dorpje? Claro, que sí!  Hotel D’Interior Can Colom 3-*** is er zo eentje waar je een authentieke, intieme ervaring voorgeschoteld krijgt, en dat voor een prikkie.

Can Colom zit gevestigd in een gerestaureerd herenhuis. De kamers zijn stijlvol ingericht, vaak met originele kenmerken zoals houten balken en terracotta vloeren, wat zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. De kamers zijn redelijk eenvoudig, maar met adembenemend uitzicht.

Dat Can Colom zo betaalbaar is, dat zit ‘m voornamelijk in het feit dat dit hotel zonder al teveel poespas komt. Maar wat kan jou dat schelen, zo op steenworp afstand van het centrale plein van Sóller? Je wandelt moeiteloos het dorpje in, of trekt de omringende natuur in voor een dosis avontuur. Niets meer aan doen, dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Son Penya Adults Only Hotel & Spa in Mallorca - Foto Booking.com

Luxe en rustig gelegen adult only hotel met een spa en kamers met privézwembad

Bekijk bij Trivago

Stel, je hebt de afgelopen tijd alles gegeven en staat nu op het punt om dan ein-de-lijk die zuurverdiende vakantiedagen te besteden aan een flinke portie welverdiende rust. Laten we daar nu het perfecte adresje voor hebben gevonden, en wel Son Penya Adults Only Hotel & Spa 4-****. Je leest het; dit is er eentje voor de ‘kroostloze’ vakantie, maar mocht je nog een opa-en-oma-weekje kunnen fiksen: doen!

Je krijgt er namelijk een zorgeloze en overheerlijke vakantie voor terug. Dit exclusieve verblijf bevindt zich in een prachtig gerestaureerde finca, omringd door eindeloze olijfboomgaarden en het stille, mediterrane landschap. De kamers en suites stralen een ingetogen luxe uit, met natuurlijke materialen en aardse tinten die naadloos aansluiten bij de serene omgeving. Voor wie net dat beetje extra zoekt, zijn er kamers met privéterrassen of zelfs een eigen zwembad, waar je ongestoord kunt genieten van het betoverende uitzicht.

In Son Penya draait alles om welzijn en verwennerij. Het spa- en wellnesscentrum biedt een breed scala aan verkwikkende behandelingen, compleet met binnen- en buitenzwembaden en een ontspannende sauna. Het restaurant serveert culinaire hoogstandjes, bereid met de beste lokale ingrediënten, vaak rechtstreeks van het landgoed zelf. Son Penya is niet zomaar een hotel; het is een luxe toevluchtsoord waar je volledig opgaat in een wereld van rust en comfort. Ideaal voor een romantisch uitje of een welverdiende ontsnapping.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten in El Arenal, Mallorca, Spanje

El Arenal

Naar boven

El Arenal is dé plek om te overnachten als je van levendigheid en strandplezier houdt. Hier vind je de perfecte mix van zon, zee en fiësta (en vooruit: siësta). Overdag chill je op het goudgele strand, ’s avonds duik je het bruisende nachtleven in. El Arenal zit tjokvol gezellige bars, restaurants en clubs, allemaal op loopafstand. Hoor ik daar iemand pub crawl zeggen? Of je nu komt voor de relaxte strandvibes of het uitgaansleven, in El Arenal verveel je je geen moment. Boek er een fijn hotelletje bij en geniet van alles wat deze energieke hotspot te bieden heeft!

De leukste hotels in El Arenal:

Cabot Playa Grande 3-***
Bekijk dit hotel
Hola paradijs! Hotel Cabot Playa Grande is precies wat je zoekt als je zin hebt in zon, zee en een vleugje laidback luxe. Direct aan het bruisende strand van Playa de Palma, ontwaak je hier met het geluid van golven en een uitzicht dat zó op een ansichtkaart kan. Het interieur? Fris, modern, en met een knipoog naar die mediterrane vibe die je alleen op Mallorca vindt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het ontbijt: verse sapjes, knapperige croissants en dat allemaal met je tenen bijna in het zand. Cabot Playa Grande is de perfecte mix van relaxen en ontdekken. Snel boeken, voor iemand anders het doet!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel MySeaHouse Flamingo 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel MySeaHouse Flamingo is een adult only juweeltje, pal aan de kust van Playa de Palma, en straalt één en al charme uit. Denk: stijlvolle kamers in zachte aardetinten, een zwembad dat vraagt om een frisse duik, en dat alles met de zee als je achtertuin. Begin je dag met een krakend vers ontbijtje en zie waar de dag je brengt. Zet je zonnebril op, pak je strandtas, en geniet van een vakantie, precies zoals ‘ie hoort.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Forenna Hostel
Bekijk dit hotel
Forenna Hostel is je go-to spot in Palma als je zoekt naar hip én betaalbaar, zonder in te boeten op comfort. Dit hostel mixt strak design met een relaxte sfeer en is er zo eentje perfect voor de social butterflies. De kamers zijn clean en minimalistisch, met slimme accenten die het net dat beetje extra geven. Ontmoet medereizigers in de gezellige gemeenschappelijke ruimtes, of chill op het dakterras met uitzicht over de stad. Of je nu op zoek bent naar inspiratie of gewoon een goede nachtrust, bij Forenna zit je meer dan goed. Palma ligt aan je voeten, dus ga eropuit!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Alcudia, Mallorca, Spanje

Alcudia

Naar boven

Alcudia ligt in ‘t noorden van Mallorca en staat bekend om de brede en diepe stranden in een soort baai. Omringd door veel natuurschoon en groen is dit ‘t perfecte plaatsje voor wie een relaxte plek zoekt met alle voorzieningen in de buurt, zonder de toeristische drukte. Er is een ruim aanbod aan leuke restaurantjes en winkels terwijl de hotels en resorts ruim opgezet zijn en precies voldoen aan de wensen en eisen van de gemiddelde vakantieganger.

De leukste hotels in Alcudia:

Sunwing Alcudia Beach 4-****
Bekijk dit hotel
Het perfecte plekje voor het hele gezin. Een ruim opgezet familie-resort met een fijn en groot zwembad, twee leuke restaurants en kamers die van alle gemakken voorzien zijn. Qua locatie zit je perfect: Direct aan de boulevard van Alcudia. De prijzen zijn ook heel fijn en daarmee is dit een van de betere keuze’s in Alcudia.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Appartamento Xara 3-***
Bekijk dit hotel
Met een balkon dat de hele dag zon heeft en op een toplocatie midden in ‘t dorp (en op loopafstand van het strand) is dit appartement perfect voor wie een appartementje in Alcudia zoekt. Goede prijzen en heel compleet ingericht. Word ik erg blij van!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Ivory Playa Sports & Spa 3-***
Bekijk dit hotel
Een leuk en compact hotel waar je voor niet extreem veel geld een comfortabele overnachting boekt. Het zwembad is groot en er zijn veel ligbedjes. De kamers zijn goed en modern en de prijzen zeer schappelijk. Een aanrader, dus!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Cala d'Or, Mallorca, Spanje

Cala d’Or

Naar boven

Cala d’Or is een beetje de alleskunner onder de bestemmingen op Mallorca. Een laidback vibe, een vleugje luxe, verborgen baaitjes met kristalhelder water, witte huisjes en een charmante jachthaven vol gezellige restaurants. Dat zie je toch zo helemaal voor je? Cala d’Or is een van de populairdere badplaatsen op Mallorca, dus dat brengt de nodige toeristen met zich mee. Maar overweldigend is het niet, waardoor het aantrekkelijk is voor gezinnen en koppels op zoek naar een fijne vakantie-ervaring. Eindeloos relaxen, snorkelen, of rondstruinen door het witgekalkte dorpje. Huur er een autootje bij voor een of meerdere verkenningstochten rond het eiland, en je vakantie kan niet stuk.

De leukste hotels in Cala d’Or:

Finca sa Tanca 4-****
Bekijk dit hotel
Finca sa Tanca is een oase van rust midden in het groen. Dit charmante boetiekhotel biedt een authentieke Mallorcaanse ervaring, met sfeervolle kamers en een heerlijk zwembad om bij te ontspannen. Een perfecte hideaway voor wie van natuur en rust houdt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Meliá Cala d’Or Boutique Hotel 5-*****
Bekijk dit hotel
Luxe met een vetgedrukte L! Meliá Cala d’Or is jouw ticket naar een serene vijfsterrenbeleving. Prachtige suites, een weelderige tuin en een spa die schreeuwt om een bezoekje; hier draait alles om jou en je ontspanning. Ahhh… Voel je dat? Dít is pas een plek waar je de tijd even helemaal vergeet en geniet van pure verwennerij.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Can Sull 4-****
Bekijk dit hotel
Stijlvol, intiem en oh-zo-romantisch, dat is Can Sull. Dit boutique hotel mixt modern design met een vleugje historie, en dat in het bruisende hart van Cala d’Or. Perfect voor koppels die willen wegdromen in een setting vol karakter. Het is de plek waar je ongedwongen eventjes helemaal tot rust komt en geniet van luxe zonder poespas.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Eques Petit Resort 4-****
Bekijk dit hotel
Kleinschalig, gezellig en met een warme sfeer; Eques Petit Resort voelt als thuiskomen. De kamers zijn comfortabel, het personeel geeft je een welkom gevoel vanaf het eerste moment, en het zwembad lonkt voor een duik. Een heerlijke spot voor wie houdt van gemoedelijk genieten in het prachtige Cala d’Or.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Port de Pollença, Mallorca, Spanje

Port de Pollença

Naar boven

Kom je naar Mallorca voor je rust? Port de Pollença, gelegen aan de voet van de Tramuntana-bergen, biedt die fijne combi van natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer. Dit schilderachtige havenstadje komt met een prachtig strand, een charmante boulevard vol gezellige cafés en restaurants en een authentieke sfeer die in schril contrast staat met de meeste badplaatsen op het eiland. Perfect voor een familievakantie of om wat avontuur op te zoeken, met volop mogelijkheden voor een wandel- of fietstocht. Port de Pollença is de plek waar je de echte charme van Mallorca ervaart!

De leukste hotels in Port de Pollença:

Puerto Azul Suite Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Een feestje voor gezinnen die van gemak én gezelligheid houden. Moderne suites die voelen als thuis, een groot zwembad waar de kids uren plezier beleven plus een toplocatie dicht bij het strand én het bruisende centrum van Port de Pollença om het af te maken. Terwijl de kleintjes zich uitleven in de speeltuin, nip jij van een koel drankje op het zonnige terras. Puerto Azul weet precies hoe het jouw vakantie onvergetelijk maakt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Miramar 4-****
Bekijk dit hotel
Even de aandacht voor deze parel, pal aan de boulevard van Port de Pollença. Wakker worden met het uitzicht op de schitterende baai, een duik in het chique zwembad en ontspannen in de stijlvolle spa; hier ga je het goed hebben. Hotel Miramar opende zijn deuren in 1912 als een van de eerste hotels aan de baai van Port de Pollença. Sindsdien heeft het, met zijn klassieke charme en tijdloze elegantie, generaties gasten verwelkomd die hier het echte Mallorca ervaren.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Hoposa Polletia 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel Hoposa Pollentia brengt traditie en moderniteit samen op de stijlvolste manier. Hier slaap je in strakke, moderne kamers met dat heerlijke Mallorcaanse gevoel. Geniet van lange avonden op het terras met uitzicht op zee en het strand bíjna aan je voeten. Dit hotel laat je de charme van de kust beleven met alle luxe die je nodig hebt. Opladen doe je hier, met het geluid van de golven als soundtrack.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Llenaire 4-****
Bekijk dit hotel
Hotel Llenaire is jouw geheime toevluchtsoord genesteld bovenop de heuvels van Pollença. Dit historische landhuis ademt rust en luxe, met fenomenaal uitzicht over de baai. Omringd door olijfbomen en een heerlijk zwembad, voel je de zorgen zomaar van je afglijden. Voor je het weet, vraag je je af welke dag het ook alweer is? Dé plek voor een onvergetelijk verblijf, waar elk detail klopt en de setting magisch is.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Villa Alexia Apartments 4-****
Bekijk dit hotel
Villa Alexia Apartments is jouw eigen, stijlvolle stek aan de kust, met het strand op loopafstand. Moderne, ruime appartementen waar je de dag begint met ontbijt op je balkon, omringd door het adembenemende berglandschap van Port de Pollença. Hier bepaal jij het tempo; ga op verkenning uit, of blijf nog even hangen op je eigen balkon met een goed boek. Ideaal voor wie vrijheid en een tikkie luxe zoekt, in een setting die bijna te mooi is om waar te zijn.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Sóller, Mallorca, Spanje

Sóller

Naar boven

Een verblijf in het binnenland van Mallorca: misschien niet je eerste ingeving op een hotel bekend om zijn prachtige stranden. Maar get this: dankzij centrale ligging verken je gemakkelijk heel het eiland, het is er heerlijk rustig en het landschap is er magisch. Zeker wanneer je in het betoverende dorpje Sóller verblijft. Verscholen in een groene vallei vol sinaasappelbomen, slenter je hier door smalle straatjes met oude, stenen huizen en geniet je van lokale lekkernijen op gezellige pleintjes. Het ritje met de historische tram naar de haven is een must, terwijl het omliggende berglandschap perfect is voor een hike. Wedden dat Sóller een verpletterende indruk op je gaat maken?

De leukste hotels in Sóller:

Finca Ca’s Sant 4-****
Bekijk dit hotel
Finca Ca’s Sant biedt een intieme, luxe ervaring midden in een sinaasappelboomgaard. Een stijlvolle kamer en de rust van de natuur, oftewel: alle ingrediënten voor de beste nachtrust ooit. Elk ontbijt voelt speciaal, omringd door de geur van vers fruit en de sereniteit van de tuin. Ca’s Sant heeft slechts 13 kamers en suites, dus op tijd boeken is een must!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ca N’aí 4-****
Bekijk dit hotel
Ca N’aí is een historisch landhuis, omgeven door de pracht van de Tramuntana. Hier slaap je in elegante kamers met een rustieke twist en verken je het schilderachtige landschap direct vanuit je hotel. Neem een duik in het zwembad of dwaal door de tuinen; hier voelt alles aan als een verademing. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een stijlvolle escape.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Finca Can Coll 4-****
Bekijk dit hotel
Finca Can Coll is de definitie van een verborgen parel, verscholen in de groene heuvels van Sóller. Dit boutique hotel verwelkomt je met een warme, persoonlijke sfeer en kamers die stralen van comfort en stijl. De tuin, met zwembad en weelderige bloemen, voelt als een kleine oase. Het zwembad lonkt voor een verfrissende duik en de natuur is altijd dichtbij. Kortom: hier kom je even helemaal tot rust.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Can Quatre 4-****
Bekijk dit hotel
Can Quatre is het ultieme toevluchtsoord voor wie houdt van stijl met een vleugje nonchalance. Dit hotel biedt lichte, frisse kamers en een tuin die aanvoelt als een oase van rust. Ontspan bij het zwembad of trek eropuit naar het dorp; hier mix je moeiteloos ontspanning met avontuur. En dat alles met een flinke dosis Mallorcaanse charme.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Deia, Mallorca, Spanje

Deià

Naar boven

Nog zo’n dromerige plek verscholen in het binnenland, is het dorpje Deià. Deià is van het kaliber liefde op het eerste gezicht, mede dankzij de dramatische Tramuntana bergketen en het uitzicht op de Middellandse Zee. Smalle straatjes, stenen huizen, en die betoverende, laid-back sfeer: Deià is de perfecte plek om te verdwalen, te genieten op een terras, en even helemaal niets te hoeven.

De leukste hotels in Deià:

Hotel Des Puig 4-****
Bekijk dit hotel
Met een ligging in hartje Deià, zit je bij Des Puig qua locatie top. Maar dat is heus niet de enige reden om hier je uitvalsbasis van te maken. Hier verblijf je namelijk in een stijlvol, historisch pand met authentieke, charmante kamers, zonder in te leveren op comfort. Het zwembad met uitzicht op de bergen is waar jij je middagen doorbrengt. De persoonlijke service en het knusse gevoel maken dit hotel uniek; alsof je bij vrienden logeert, maar dan met dat extra beetje luxe zoals het een goed hotel betaamd.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hostal Miramar 2-**
Bekijk dit hotel
Hostal Miramar bewijst dat eenvoud en charme hand in hand gaan. Dit gezellige hostal ligt op een toplocatie met panoramisch uitzicht over Deià en de zee. De kamers zijn basic, maar bieden alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Bijkomend voordeel is het vriendelijke prijskaartje. Goedkoop overnachten op Mallorca, dus, en wel bij Miramar!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Villaverde Deià 3-***
Bekijk dit hotel
Kleinschalig en daardoor lekker intiem, dat is Villaverde Deià in een notendop. Kom er voor het zachte prijsje en de fijne ligging, blijf voor de rustige en huiselijke sfeer. Daar geniet je optimaal van op het terras, waar elke ochtend weer een feestje is, dankzij een super uitzicht.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Sa Pedrissa 4-****
Bekijk dit hotel
Mag het een tandje luxer? Moet je bij Sa Pedrissa zijn. Deze komt namelijk met een infinity pool, een eigen restaurant en adembenemend uitzicht, wat van dit hotel een bestemming op zich maakt. Dompel je onder in luxe en geniet van een sprookjesachtige setting, het is immers ook jouw vakantie!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Simone

Van oog in oog staan met gorilla’s in Congo tot de Transsiberië Expres in hartje winter, mij kun je wakker maken voor een nieuw avontuur. Maar wat ik minstens net zo leuk vind? Een goede stedentrip! Weinig dingen maken mij zo gelukkig als het ontdekken van een nieuwe stad. Ik weet feilloos de leukste plekjes te vinden, en die deel ik graag!