Lissabon

Het is niet zonder reden dat ik in september 2023 naar Lissabon ben verhuisd. Deze heerlijke stad heeft me nooit meer losgelaten en is inmiddels ‘thuis‘. En met tientallen verschillende wijken die allemaal hun eigen verhaal en vibe hebben, ga ik je helpen bij ‘t vinden van het perfecte plekje in Lissabon. Dit zijn de leukste wijken van Lissabon en mijn verblijfssuggesties!

Waar verblijven in Lissabon?

Over Lissabon

Een stad van zeven heuvels die rammetje vol zit met cultuur, historie, honderden nationaliteiten, geweldig eten en gezegd is met een waanzinnig klimaat. Op alle fronten is Lissabon misschien wel een van de leukste hoofdsteden van Europa.

Ontdek de toffe wijken, ga naar de overkant van ‘t water, fiets rond de Taag en doe dat alles in een stad vol vriendelijke locals die je ‘t maar wat graag naar de zin willen maken!

Ik kan wel duizend redenen opnoemen om Lissabon te bezoeken, maar ik weet zeker dat je ze allemaal al hebt gehoord. Ik ga je vertellen welke wijk het meest geschikt voor je is zodat jij ‘t perfecte plekje voor je overnachting in Lissabon gaat scoren.

Overnachten in Lissabon Stad

Waar overnachten in Lissabon?

Lissabon is groot en telt talloze buurten en wijken. Dankzij de unieke geografie van de stad zit er een enorm verschil tussen de wijken. De keuze van de wijk voor je overnachting is dus extra belangrijk. Zeker ook vanwege de zeven heuvels die zorgen voor enorme hoogteverschillen en de beperkte beschikbaarheid van goed OV.

Voor iedere reiziger is er eigenlijk wel een goede plek te vinden. Aangezien ik in Lissabon woon, is het aanbod van wijken op deze pagina vrij groot. Stuur gerust een e-mail als je nog meer uitleg wil.

  • Favoriete hotels: Mijn persoonlijke favoriete hotels in Lissabon.  > Bekijken
  • 1. Baixa: Het hart van de stad. Erg druk, toeristisch en relatief overpriced. Ook super centraal gelegen. Perfect voor koppels..  > Bekijken
  • 2. Chiado: Mooi, sfeervol maar ook druk en super centraal. Perfect voor wie voor ‘t eerst in Lissabon is.  > Bekijken
  • 3. Alfama: Het oudste stukje Lissabon. Authentiek tegen de heuvel op. Super sfeervol maar veel hoogteverschil. Perfect voor koppels.  > Bekijken
  • 4. Graça: Heerlijke maar niet al te toeristische wijk. Prima locatie op de heuvels. Metro vlakbij. Ideaal voor budgetreizigers. > Bekijken
  • 5. Cais do Sodre: Een druk stukje Lissabon aan het water van de Taag. Goedkopere hotels en veel nachtleven. > Bekijken
  • 6. Avenida da Liberdade: Een prachtige lange boulevard met luxere hotels en winkels. Prachtige parken in de zijstraten. Duurder maar super centraal en aantrekkelijk. Voor wie luxer wil overnachten. > Bekijken
  • 7. Marques de Pombal: Een stukje noordelijk van het centrum maar met uitstekende OV verbindingen en leuke hotels die redelijk betaalbaar zijn. Geschikt voor families. > Bekijken
  • 8. Saldanha: Waar de locals zitten. Mooie wijk die doet denken aan Barcelona. Grote gebouwen vol sfeer. Ideaal voor families met kinderen. > Bekijken
  • 9. Principe Real: Een prachtig stukje oud Lissabon. Veel heuvels en hoogteverschil maar ook veel toffe bars en restaurants en goede hotels. Perfect voor iedere reiziger. > Bekijken
  • 10. Bairro Alto: De ‘hoge wijk’. Veel hoogteverschil en in het weekend dé plek om uit te gaan. Luidruchtig, druk en toeristisch. Heel geschikt voor wie met vrienden naar Lissabon gaat. > Bekijken
  • 11. Estrela: Een van de mooiste wijken van Lissabon met kronkelende straatjes en toffe en hippe hotels en bars. > Bekijken
  • 12. Avenida Almirante Reis: Direct aan de metro met veel betaalbare en goedkope hotels. Minder sfeervol maar stuk goedkoper.  > Bekijken
  • 13. Parque das Nações / Oriente: Vrij ver buiten het centrum maar uitstekend verbonden met OV en veel goedkope hotels.  > Bekijken
Rossio, het centrum van Lissabon

Ik neem in dit overzicht overigens alleen de wijken in Lissabon zelf mee. Buiten het de stadsgrenzen zijn ook tal van wijken en plekken die een prima uitvalsbasis kunnen zijn zoals Cascais of Sintra (allebei heel goed verbonden met de trein)

Wat is het centrum?

Lissabon is groot, heel groot, en daardoor is het lastig om één centrum aan te wijzen. Het antwoord op deze vraag kan ik je dan ook niet echt geven. Ik zou stellen dat het hart van de stad rondom Baixa en Chiado ligt.

Echter zijn alle buurten die ik op deze pagina behandel super centraal en liggen ze rondom dit stukje van de stad.

Mijn favoriete hotels in Lissabon

Rossio Garden Hotel - Mijn favoriete hotel in Lissabon - Foto Booking.com

Goed en goedkoop hotel in hartje Lissabon

Bekijk op Trivago

Soms wil je gewoon de beste locatie met voldoende comfort en luxe en daar ook niet de hoofdprijs voor moeten betalen. Bij het Rossio Garden Hotel 3-*** heb je precies dat voor elkaar. Dit goede hotel ligt aan het grote Rossio plein (super locatie dus) in een kleurrijk pand dat tip-top onderhouden is.

Alles netjes, schoon, compleet en met het comfort dat je nodig hebt. Er is airco, snelle wifi en een goed ontbijt. En het beste van dit alles: De kamerprijs is hier behoorlijk acceptabel en betaalbaar (uitzonderingen daargelaten). Ik heb al meerdere bezoekers aan Lissabon hier laten overnachten en dat zal ik blijven doen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Memmo Príncipe Real - Design Hotels - Mijn favoriete hotel in Lissabon - Foto Booking.com

Luxe Designhotel

Bekijk bij Trivago

In het hart van een van de mooiste wijken van Lissabon, Principe Real, ligt het Memmo Principe Real Design Hotel 4-****. Op alle fronten merk je dat je hier in een typisch designhotel zit: De sfeervolle receptie en lobby valt direct op, net als het restaurant. De cocktailbar is een absolute aanrader, trouwens: Ook hier alles stijlvol en sfeervol.

En dat is in de kamers niet anders. Hier grote bedden, veel luxe goodies zoals Bang & Olufsen TV’s en speakers van Bose. En in de grote badkamer fancy items. Qua locatie prachtig maar qua prijs ligt ‘t iets bovengemiddeld.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Mama Shelter Lisboa - Mijn favoriete hotel in Lissabon - Foto Booking.com

Heerlijk Boutique Hotel met rooftop bar

Bekijk bij Trivago

Het Mama Shelter Lisboa 4-**** is een van mijn favoriete plekjes! Met het leuke dakterras met bar is het altijd goed beginnen (ook aanrader als je geen hotelgast bent), maar de kamers zijn hier top-notch. Groot en ruim en met heerlijke bedden een een quirky inrichting. Dit is een typisch Boutique Hotel en op alle fronten wordt dit in ‘t hotel bevestigd. Qua locatie zit je in een super leuke en fancy wijk dus boeken maar!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Leukste hotels in Baixa, Lissabon

Baixa

Naar boven

Het absolute hart van Lissabon wordt gevormd door twee wijken die Baixa en Chiado heten. Baixa ligt op zeeniveau en ligt direct tegen de Taag aan en wordt gekenmerkt door lange rechte straten en een aantal grote pleinen.

In deze straten tref je talloze hotels, pensions, winkels en restaurants. Omdat er weinig hoogteverschil is, is deze wijk perfect voor wie wat minder goed ter been is. Ook omdat het OV hier op alle plekken samenkomt

De leukste hotels in Baixa:

AlmaLusa Baixa/Chiado 4-****
Bekijk dit hotel
AlmaLusa is een modern en rustig hotel dat zich meer richt op een jonger publiek. Het boutique hotel bevindt zich in een 18eeeuws gebouw dat heropgebouwd werd na de aardbeving in 1755. Het hotel ligt op enkele minuten wandelen van de drukke straten, waardoor het de ideale locatie is om te overnachten, als je graag dicht bij het centrum bent, maar toch een rustig hotel wilt. Als kers op de taart vind je ook nog Delfina in een het hotel. Een heerlijk restaurant dat zich focust op traditioneel Portugees eten.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Residents Aurea 4-****
Bekijk dit hotel
Aurea biedt ruime tweepersoons en familie-appartementen aan in het midden van het oude stadscentrum. Als je hier verblijft heb je het comfort van thuis op vakantie. Een fijne woonkamer, je eigen keuken en badkamer en zelfs een wasmachine, voor als je graag met schone kleren weer richting huis vertrekt. Het hotel is perfect gelegen om de hele stad te verkennen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

GS Chiado Boutique Studios & Suites 3-***
Bekijk dit hotel
Dit uitzonderlijk schone hotel is perfect gelegen als je graag gebruikt maakt van het openbaar vervoer. Het ligt op 50 meter van de Chiado/Baixa metrohalte, waardoor je in een oogwenk de hele stad kan gaan verkennen. Het hotel biedt mooie lichte kamers met erg veel details in hout. Sommige kamers hebben ook een leuk balkonnetje vanwaar je het kasteel en zelfs de kathedraal kan zien.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Chiado, Lissabon

Chiado

Naar boven

Chiado ligt juist een stuk hoger en is het deel tussen Cais do Sodre en Bairro Alto. Dit is een prachtige wijk vol fancy gebouwen uit de 18e eeuw. Hier is het goed winkelen, flaneren, genieten van prima restaurants en hotels.

Qua keuze heb je hier veel mogelijkheden. Hou rekening met hotels in het hogere segment die sowieso al wat prijziger zijn ten opzichte van andere delen in de stad.

De leukste hotels in Chiado:

Le Consulat
Bekijk dit hotel
Super leuk boutique hotelletje op een super locatie vlakbij het centrle plein. De kamers zijn hier ruim en voorzien van krachtige airco, lekkere grote bedden en een eigen privé badkamer. Qua locatie zit je hier aan de goede kant van Bairro Alto en Chiado. Een aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Solar dos Poetas
Bekijk dit hotel
Super leuk en redelijk goed te betalen hotel in het hart van Chiado. De kamers met uitzicht bieden werkelijk een adembenemend uitzicht over het centrale plein en met de grote openslaande deuren kun je van elke minuut genieten. Ontbijt is meestal inbegrepen en behoort tot een van m’n favorieten: Groot, vers en uitgebreid.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Teatro Boutique Rooms & Suites
Bekijk dit hotel
Een prachtig statig gebouw met veel klassieke afwerking. Alsof je een oud paleisje binnenloopt, zo voelde ‘t toen ik hier voor ‘t eerst binnenkwam. Kamers zijn groot en paleiselijk ingericht en hebben een geweldig uitzicht op de stad. Een aanrader voor wie van sfeer en het nodige comfort houdt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Alfama, Lissabon

Alfama

Naar boven

Volgens velen is Alfama een van de mooiste wijken van Lissabon. Het is een van de weinige wijken die de grote aardveving heeft doorstaan en dat zorgt voor middeleeuwse straatjes, steegjes en doorkijkjes. Het is ook een wijk met enorme hoogteverschillen en geen metro. Als je minder goed ter been bent, is dit niet jouw ideale wijk.

Er zijn veel hotels in Alfama al zijn ze meestal wel klein. Want eigenlijk alles in Alfama is klein en compact. Veel keuze heb je wel, en er is een ruim aanbod van goedkope tot duurdere en luxere plekjes.

Eet tip: Persoonlijk eet ik in Alfama graag bij Chapito a Mesa. Reserveer en geniet van een waanzinnig uitzicht op Lissabon en heerlijk eten.

De leukste hotels in Alfama:

Solar do Castelo Lisbon Heritage Collection 4-****
Bekijk dit hotel
Wil je graag op een unieke locatie verblijven tijdens je vakantie in Lissabon, dan is dit de place to be! Dit hotel is gelegen binnen de muren van het Saint Jorges Kasteel. Wanneer je hier overnacht waan je je een echte kasteelheer of kasteelvrouw. Hoewel het hotel in het oude kasteel ligt, hoef je je geen zorgen te maken dat de kamers ook vanuit dezelfde tijd stammen. Hoewel het interieur wel aangepast is aan de locatie en alles net wat ouder en traditioneler is, zijn de bedden heerlijk zacht en is alles uitstekend schoon. Er wordt ’s ochtends een uitgebreid ontbijt geserveerd, dat je voorbereid op een lange dag vol nieuwe indrukken en ervaringen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Largo De Se Guest House
Bekijk dit hotel
Dit kleine hotel ligt op het randje van Alfama, richting het oude stadscentrum. Wanneer je Largo De Se Guest House kiest als je accommodatie in Lissabon, heb je het beste van beide. Je bent op enkele minuten in het oude stadscentrum en ja kan vanaf je voordeur de authentieke wijk Alfama gaan verkennen. Wil je toch liever niet de berg op wandelen om het beroemde Sao Jorge kasteel te gaan bezoeken, dan kan je de iconische tram 28 nemen, die op enkele meters van het hotel een halte heeft.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Memmo Alfama Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Memmo Alfama is een van de eerst boutique hotels dat geopend werd in Alfama. Als je geen zin hebt om na een lange dag rondslenteren te moeten terugkeren naar het stadscentrum is dit de beste plek om te overnachten. Het gezellige hotel is niet bedoeld als luxe hotel, maar bied je een huiselijke sfeer, waardoor je bij aankomst meteen weer thuis voelt. Het vriendelijke personeel helpt je graag bij het plannen van je vakantie en kan zowat alles voor je regelen, van vervoer, tot het reserveren van theatervoorstellingen of restaurants. Zoals vele hotels in Lissabon biedt Memmo Alfama ook een uitstekend uitzicht zowel overdag als ’s nachts.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Graça, Lissabon

Graça

Naar boven

Graça wordt vaak over het hoofd gezien terwijl het zo’n leuke wijk is. Het ligt naar Alfama en ligt ook hoog in de heuvels. Dat zorgt ervoor dat je hier talloze fijne Miradouro’s kunt vinden (vaak mét kiosk voor een hapje en drankje).

Graça is in tegenstelling tot Alfama niet zo toeristisch waardoor er hier veel minder toeristen en juist meer locals zijn. Dat zie je ook terug in het aanbod van hotels (die wat goedkoper zijn) maar ook in het aanbod van restaurants en bars (en bezoek dus zeker Vinho da Graça voor heerlijke wijn en tapas).

Drankje doen met uitzicht?
Dan moet je naar de Miradouro do Monte Agudo. Het is een van m’n favoriete spots. Heel local (nauwelijks toeristen) en een top uitzicht (zie ook de foto hierboven)

De leukste hotels in Graça:

Andre Vila Berta Premium 3-***
Leuke en luxe studio in de leukste straat van Graça: Vila Berta. Ruim, comfortabel, met een fijn balkon en relatief betaalbaar. Op alle fronten echt een heel fijn plekje in Lissabon.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Albergaria Senhora do Monte 3-***
Bekijk dit hotel
Een simpele maar comfortabele en mooie “Albergaria” (Herberg – Overigens gewoon een hotel) bovenop de heuvel van Graça. Kamers zijn basic maar erg goed. Het uitzicht is niet te verslaan en qua prijs ben je hier helemaal geen hoofdprijs kwijt. Het restaurant is een aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Cais do Sodre, Lissabon

Cais do Sodre

Naar boven

Cais do Sodre is de buurt rondom het gelijknamige station (waar zowel de trein naar Cascais vertrekt als een metrostation is) en ligt direct aan de oevers van de Taag.

De bekende en populaire Time Out market ligt onder andere in deze buurt, net als de Pink Street, een zeer populaire uitgaansstraat.

Hoewel Cais do Sodre druk en een beetje toeristisch is, is het een prima wijk met een goed gemixt hotelaanbod, veel restaurantjes en reis je vanaf deze buurt snel en makkelijk naar elk hoekje van de stad.

De leukste hotels in Cais do Sodre:

Independente Bica 4-****
Bekijk dit hotel
Lekker eigentijds hotel met veel unieke designelementen. Zo kom je veel Scandinavische vibes tegen en doen de kamers af en toe denken aan die van de CitizenM (Vol moderne snufjes en unieke zaken). Alle kamers hebben een eigen badkamer die van alle gemakken is voorzien en het ontbijt is érg goed. Qua locatie zit je direct aan het mooie parkje van Bica, op 5 minuten lope van het station.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Casa do Mercado Lisboa 4-****
Bekijk dit hotel
Mooie betaalbare en hele sfeervolle B&B op een toplocatie vlakbij ‘t station, het centrum van de stad en Pink Street. De kamers zijn hier stuk voor stuk uniek en voorzien van lekkere bedden en grote openslaande ramen. Perfect voor een romantische getaway in het centrum van de stad.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Avenida da Liberdade, Lissabon

Avenida da Liberdade

Naar boven

Avenida da Liberdade is een van de twee grote wegen die vanuit het centrum lopen. En Liberdade, zoals de locals het noemen, behoort tot een van de mooiste en meest fancy stukjes van Lissabon. Met talloze luxe winkels van beroemde merken en veel luxere hotels is Liberdade een paradijsje voor liefhebbers van glitz & glamz.

En als je de zijstraten van deze mooie boulevard inloopt, ontdek je prachtige boutiekjes, speakeasy’s en leuke restaurantjes. Een hele sfeervolle en leuke wijk.

Dat komt wel met een prijs overigens. Alles in dit deel van Lissabon is upscale. Iets waar je zeker rekening mee moet houden voor je boekt.

De leukste hotels in Avenida da Liberdade:

Inspira Santa Marta Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Dit hotel ligt vlak bij de Avenida de Liberdade, het is een favoriet in de LGBTQ-community en het staat bekend om zijn goed smaak en vriendelijk service. Hoewel het er langst buiten een beetje gewoontjes uitziet, zal je zien dat eens je de voordeur achter je hebt gelaten het zeker de moeite waard is om hier een overnachting te boeken. Een leuk extraatje is dat al de badkamers voorzien zijn van biologisch afbreekbare producten. Het hotel heeft ook een heerlijk glutenvrij restaurant en je kan er een personal trainer boeken voor in de gym of een personal shopper, als je de luxe winkels van de Avenida de Liberdade wil gaan verkennen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

TURIM Boulevard Hotel 5-*****
Bekijk dit hotel
Direct aan de grote Avenida Liberdade ligt het statige en luxe TURIM Boulevard Hotel. Met alles erop en eraan is dit een van de beste hotels van de buurt en wordt je op je wenken bediend. Met ruime en super comfortabele kamers is dit dé plek voor de liefhebber van luxe. Qua locatie zit je midden tussen de winkels, het OV is op loopafstand en het centrum vlakbij.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Alegria Lisbon Boutique Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Dit leuke sfeervolle hotelletje ligt in een zijstraatje van Avenida Liberdade en is een van m’n persoonlijke favorieten. Klein, knus, authentiek en gezellig zijn de belangrijkste steekwoorden die naar boven komen. En met een heel acceptabel prijskaartje voor je overnachting ook nog eens niet zo duur. Een aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Marques de Pombal, Lissabon

Marques de Pombal

Naar boven

Rondom de grote rotonde van Marques de Pombal en Parque Eduardo zijn vooral veel luxe hotels te vinden. De bekendste is het Four Seasons, misschien wel één van de meest luxe hotels van de stad (waar ontbijt al €100 per persoon kost).

Toch is dit deel van de stad best wel leuk, mooi en ook praktisch. Vanaf metro station Marques de Pombal kun je de hele stad bereiken, en Parque Eduardo zit vol wandelpaden en beschutte kioskjes. En ook in de straten rondom het park is genoeg moois en fijns te vinden. Een prima buurt voor wie wat meer te besteden heeft.

De leukste hotels bij Marques de Pombal:

SANA Rex Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Leuk hotel in een modern gebouw met uitzicht op het mooie Parque Eduardo. Kamers heel modern en voorzien van alles wat je wil. Kies voor een kamer met balkon voor het beste uitzicht en je komt je kamer bijna niet meer af. Qua prijs ietsje duurder vanwege de buurt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Lux Lisboa Park 4-****
Bekijk dit hotel
Dit is een heerlijk hotel met fijn zwembad op het dak met super uitzicht. Met vier restaurants, een hoop VIP services, grote kamers met luxe badkamers, enorme bedden en op veel plekken een heel mooi uitzicht een absolute topper
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Saldanha, Lissabon

Saldanha

Naar boven

In Saldanha zitten vooral de locals. Dit is een wijk die erg doet denken aan Barcelona. Veel bomen, 20e eeuwse gebouwen vol pracht en praal en veel leuke mid-scale restaurants. Ook qua hotels zitten hier vooral veel middenklassers waar je vaak relatief betaalbaar in prima comfort en luxe zit.

Vanaf Saldanha zit je eigenlijk heel snel op alle plekken. Met de trein vanuit Entrecampos zit je zo in Sintra en de ringweg is super dichtbij dus met de auto/taxi ben je in no-time in Cascais of Caparica. En met heel veel OV en veel fietspaden is Saldanha een moderne fijna wijk waar ik ook zelf graag kom.

Tip: Aan de noordkant van Saldanha ligt Campo Pequeno, een prachtig stukje met veel goede restaurants waar het altijd goed toeven is (aanrader!).
En wil je écht goedkoop bier drinken tussen de locals? Dan moet je naar ‘100Montaditos’.

De leukste hotels in Saldanha:

Moxy Lisbon City 3-***
Bekijk dit hotel
Dit is een van m’n favoriete spots in Lissabon. Leuk, gezellig, compleet en met een fancy twist zonder overdreven duur te zijn. Het ontbijt is precies goed en elke ochtend tot laat beschikbaar. Kamers zijn niet groot maar wel super comfortabel (en voelen erg Amerikaans met het enorme bed). Op het dak een toffe rooftoppool met uitzicht. Een aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Patria Hotel
Bekijk dit hotel
Dit is een heel betaalbaar en goedkoop plekje om vrij centraal in Lissabon te verblijven. Met 1 ster helemaal geen luxe, maar wel goed en comfortabel. En met een vers ontbijtje dat elke dag voor je klaar staat meer dan een goede deal!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

EVOLUTION Lisboa Hotel 4-****
Bekijk dit hotel
Als je meer comfort zoekt dan moet je naar dit hotel kijken. Het ligt super centraal met het OV voor de deur en heeft een enorme spa met uitzicht, ruime luxe kamers en een matchend prijskaartje. Zeker niet goedkoop, wel op alle vlakken een van de betere hotels van Saldanha.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Principe Real, Lissabon

Principe Real

Naar boven

Wat mij betreft is Principe Real een van de aller leukste en meest sfeervolle wijken van Lissabon. Het ligt wat verder van het water af en wordt gekenmerkt door veel groen, prachtige parken, boutique hotels en heel veel doorkijkjes.

In Principe Real vind je de beste restaurantjes en barretjes waar ze zowel Portugees als internationaal eten op de kaart hebben staan. Pricipe Real is net wat alternatiever en heeft vele schattige winkeltjes van lokale ontwerpers en artiesten. En de wijk is dé spot voor het LGBTQ+ nachtleven van Lissabon.

De leukste hotels in Principe Real:

Memmo Principe Real 5-*****
Bekijk dit hotel
Dit hotel, dat gelegen is op het einde van de hippe shoppingstraat van Principe Real is de perfecte plek om te verblijven in deze wijk. Het is een bijzonder mooi en stijlvol hotel dat je voorziet van alles wat je nodig hebt. De hotelkamers zijn ruim en modern, met huiselijke toetsen zoals gezellige dekens en een “maak je eigen porto cocktail setje” bij aankomst. Er worden gratis walkingtours aangeboden om de buurt te verkennen en ’s avonds kan je ontspannen op hun rooftop terras dat een geweldig uitzicht biedt over Lissabon.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Botanic Views Guest House
Bekijk dit hotel
Deze gezellige guesthouse heeft gedeelde kamers vanaf 15€ per persoon maar biedt ook comfortabele prive kamers aan met gedeelde badkamer of en-suite badkamer. Het hotel ligt op het randje van de botanische tuin en op een boogscheut van Barrio Alto. Het is de perfecte plek om te verblijven als je een klein budget hebt, maar toch in de hippe Pricipe Real buurt wil verblijven. Ze bieden zelfs gratis ontbijt aan bij iedere boeking.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Flores Guest House 4-****
Bekijk dit hotel
Deze mooie guesthouse ligt in het midden van de kleine straatjes van Principe Real en is de uitgelezen accommodatie voor foodies. Met tientallen restaurantjes en barretjes in de omgeving heb je een overvloed aan keuze. Je kan gemakkelijk je dag vullen met het bezoeken van al de leuke plekjes in de nabije omgeving. Flores Guest House biedt uitsluitend prive kamers en studio’s. Het is een rustig hotel, met mooie gedecoreerde en ruime kamers.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Bairro Alto, Lissabon

Bairro Alto

Naar boven

Bairro Alto is een van de meest populaire wijken voor ‘t nachtleven. Elke avond, en zeker in de zomermaanden, komt het hier tot leven en veranderd de wijk in een groot openluchtfestival. Dankzij de kleine kroegjes eindigt iedereen namelijk voor de deur, en de smalle straatjes zijn zo snel gevuld.

Heel gezellig, maar ook erg luidruchtig. Voor een rustig verblijf moet je dus zeker niet voor Bairro Alto kiezen. Mede ook omdat het hoog ligt (De naam betekent letterlijk “Hoge wijk”). Als je andere delen van Lissabon wil gaan ontdekken, moet je dus altijd veel klimmen.

De leukste hotels in Bairro Alto:

Alface Hall Hostel and Bar
Bekijk dit hotel
Dit gezellige hostel met woonkamer en keuken is de ideale plek om te overnachten in Barrio Alto als je met een klein budget reist. Het is ingericht als een groot huis en het is net alsof je met een grote famillie samenwoont. Je kan hier een bed boeken in een gemengde slaapzaal met maximum 8 bedden of gewoon je eigen kamer. Het is ideaal gelegen om van het nachtleven te genieten en de stad te gaan verkennen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

The Independance Hostel & Suites
Bekijk dit hotel
Deze stijlvolle en moderne hostel heeft zowel gedeelde kamers als prive suites. Het is de perfecte plek om te overnachten als je graag mede-reiziergs ontmoet. Op hun rooftopterras kan je genieten van de voordelige happy hour en op donderdagavond is er zelfs een DJ. Doordat het op de rand van Barrio Alto ligt is het ‘s avonds lekker rustig en kan je zorgeloos van je nachtrust genieten na een avondje stappen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Dear Lissabon Charming House 4-****
Bekijk dit hotel
Dit artistieke hotel met zwembad is perfect voor een comfortabel verblijf in het midden van Lissabon. Het hotel heeft 19 kamers die elks ingericht zijn volgens een ander thema. Wanneer het je gelukt is om uit het extreem comfortabele bed te rollen kan je heerlijk gaan ontbijten in de tradionele portugese keuken van het hotel.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Estrela, Lissabon

Estrela

Naar boven

Voor velen een wijk die ze nooit zien. Zonde! Estrela is super sfeervol en authentiek en zit vol met toffe designwinkels, prachtige parken en kleurrijke vakwerkgebouwen. En er zijn heel veel toffe cocktailbars waar het gezellig is.

Estrela is een wat meer gepolijste wijk ten opzichte van bijvoorbeeld Bairro Alto (waar het altijd druk en rumoerig is). Estrela ligt wel wel een stukje omhoog. Niet zo hoog als Alfama, Graça of Bairro Alto maar zeker een stukje. Iets om rekening mee te houden. Er zijn overigens maar weinig hotels in Estrela te vinden en het aanbod bestaat hier vooral uit appartementen en pensions.

De leukste hotels in Estrela:

Hotel da Estrela 4-****
Bekijk dit hotel
Op een prachtige locatie midden in Estrela, in een oud paleis, zit dit mooie 4-sterren hotel. De kamers zijn heel smaakvol en comfortabel ingericht en stralen luxe uit. Toch is het niet een heel duur hotel als je kijkt wat voor prachtige kamers met uitzicht en voorzieningen je daarvoor krijgt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Lisbon Sao Bento Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Een prima hotel midden in Estrela, vlakbij Sao Bento (ook een leuke straat). Daarmee het hele centrum van Lissabon op loopafstand. Met drie sterren op alle fronten goed genoeg, maar zonder overdaad. Het ontbijt is lekker goedkoop. Net als de kamer, want dit is geen heel duur hotel en daarmee prima prijs/kwaliteit.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

The Estrela Apartment 3-***
Bekijk dit hotel
Volledig ingericht appartement van 50m2 met grote keuken, een eigen badkamer en een slaapkamer met lekker tweepersoonsbed. Eventueel kunnen in de woonkamer nog twee personen op een slaapbank slapen. Qua prijs prima, locatie idem en met alles erop en eraan een van de beter appartementen in Estrala.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Avenida Almirante Reis, Lissabon

Avenida Almirante Reis

Naar boven

Als je vooral praktisch en ook goedkoop wil overnachten in Lissabon dan is een hotel langs Avenida Almirante Reis een goede keuze. Dit is de andere grote uitvalsweg van Lissabon en heeft meerdere metrostations aan de handige groene lijn. En dat is meteen een van de USP’s van dit stukje stad.

Qua sfeer is het hier niet te vergelijken met bijvoorbeeld Avenida Liberdade, dat statig en luxe is. Almirante Reis is rauwer, authentieker en internationaler en een stukje armer. Daar heb je geen last van overigens, ik vind het een fijne wijk waar je prima betaalbaar kunt eten en ook goedkoop je hotel kunt boeken.

De leukste hotels in Avenida Almirante Reis:

WC by the Beautique Hotels 4-****
Bekijk dit hotel
Een heel leuk en sfeervol Boutique Hotel tegenover de metro. Kamers zijn ruim en fancy en heel comfortabel. De crew doet hier echt z’n best en dat voegt toe aan de goede vibe. Het ontbijt is vers en fijn. De Premium Tweepersoonskamer is een aanrader!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Sete Colinas 2-**
Bekijk dit hotel
Als je wat goedkoper wil overnachten is Hotel Sete Colinas echt een aanrader. Met twee sterren is het allemaal geen gekkigheid maar de kamers zijn modern, netjes, schoon en comfortabel. En dat is precies wat je nodig hebt. En het metrostation ligt direct voor de deur. Ideaal!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Lisbon City Hotel 3-***
Bekijk dit hotel
Voor ik naar Lissabon verhuisde was dit mijn standaard keuze. Een super locatie (met metro voor de deur), hele mooie en nette kamers, snelle wifi, goede airco, een prima ontbijt en in de regel niet al te duur. Ik heb hier altijd uitstekend overnacht voor hele goede prijzen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Parque das Nações, Lissabon

Parque das Nações / Oriente

Naar boven

Deze wijk staat niet op de kaart, omdat ‘ie vrij ver buiten het centrum van de stad ligt. Toch is het wel de moeite waard om te benoemen. Parque das Nações/Oriente is de wijk die in de jaren 90 is ontwikkeld voor de Wereld Expositie van 1998. Het is modern en ruim opgezet en daarmee een unieke wijk in Lissabon. Er zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten zoals het Oceanário de Lisboa en veel moderne architectuur zoals het Pavilhão de Portugal en het Pavilhão do Conhecimento.

En het grote station van Lissabon is hier te vinden. Vanaf Orient station kun je naar onder andere Porto of de Algarve reizen.

De leukste hotels in Parque das Nações / Oriente:

Panoramic Living 3-***
Bekijk dit hotel
Een studiocomplex met studios en appartementen van 2 tot 6 personen. Voorzien van een eigen parkeerplaats en op een super locatie bij station Oriente. De appartementen zijn super groot, modern en helemaal ingericht om je volledig te ontzorgen. En qua prijs is ‘t niet duur voor wat je krijgt. Een aanrader in dit deel van de stad!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Ikonik 3-***
Bekijk dit hotel
Dit leuke designhotel ligt vlakbij het station en heeft met drie sterren precies de voorzieningen die je nodig hebt. Het ontbijt is groot en uitgebreid (en dat maakt mij altijd blij). Zowel de standaardkamer als de luxe kamer waren tip-top in orde en van alle gemakken voorzien. Ik kan dit hotel absoluut aanraden.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Tivoli Oriente 4-****
Bekijk dit hotel
Een prachtig en luxe hotel van de bekende Tivoli keten. Met meerdere dakterrassen met super uitzichten, een groot tropisch zwembad en met gym by far een van de betere en luxere hotels in Parque das Nações. Daarmee ook ietsje duurder dan gemiddeld maar erg charmant en fijn plekje.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar, oprichter van WaarOvernachtenIn.nl en al meer dan vijftien jaar ondernemer in de reisbranche. Ik deel al mijn kennis en ervaring graag met je!