Ajaccio

Een flinke dosis zonnestralen, een relaxte sfeer, een rijke historie en dat alles in een knap jasje: we hebben d’r weer eentje gevonden, hoor! Ajaccio is een dijk van een bestemming op het zonnige eiland Corsica, en mochten de eerder benoemde aspecten nog niet overtuigend genoeg zijn, dan zijn de hotels dat wel. Kijk mee, dit zijn de leukste plekken om te overnachten in Ajaccio, Corsica!

De leukste plekken om te overnachten in Ajaccio

Ajaccio is de hoofdstad van het Franse Corsica en ligt aan de zuidwestkust van het eiland. Het stadje barst van de historie, waarvan veelal gelinkt aan Napoléon Bonaparte. Ajaccio was namelijk de geboorteplek van de beste man. Het eerbetoon in open lucht omvat onder meer zijn geboortehuis, nu een museum, verschillende beelden en in de zomer vindt er zelfs een Napoléon-week plaats.

Je komt er niet omheen, dus kun je er maar beter in meegaan. Nadat je een opfrisser in geschiedenis achter de rug hebt, is het tijd om te genieten van de rest van Ajaccio. Dit stadje heeft namelijk meer in zijn mars.

Prachtige stranden, kronkelende steegjes met leuke barretjes en boetieks, groene heuvels in de verte en een kleurrijke haven. Ajaccio is een vakantiebestemming pur sang, die absoluut de moeite waard is!

 

Leukste hotels in Ajaccio

Historische chateaus en strandhuizen aan zee: 8x overnachten in Ajaccio

De rijke historie die Ajaccio met zich meebrengt, zie je terug in de accommodaties die je er vindt. Van historische chateaux tot charmante grandeur, gebouwd op de fundamenten van, je raadt het al, plekken uit de jeugd van Napoléon.

Hoewel de prijzen vrij gemiddeld liggen, zijn de meeste hotels kleinschalig en klassiek van aard. Perfect voor een lang, romantisch weekend in Ajaccio, of om een zomerse vakantie met een gezonde dosis cultuur te combineren!

Dit zijn de leukste hotels in Ajaccio

Hotel Pozzo Di Borgo in Ajaccio - Foto Booking.com

Corsicaanse villa in het historische centrum van Ajaccio

Bekijk bij Trivago

Hotel Pozzo Di Borgo 4-**** klinkt niet alleen statig, dat ís het ook. Deze parel ligt in het oude centrum van Ajaccio, op slechts 300 meter van het strand. Het hotel ligt aan een rustige zijstraat van het historische centrum, perfect om de stad te verkennen. Fun fact: dit is de straat waarin Napoleon geboren is.

Voorheen ging dit hotel onder de noemer Palazzu U Domu, maar in 2021 ging het een flinke transformatie door, inclusief naamsverandering naar Pozzo Di Borgo. Deze nieuwe naam omarmt het verhaal van Charles André Pozzo di Borgo en zijn neef Felix, die de eigenaren graag met je delen.

Laat de oude adel sfeer je overigens niet van de wijs brengen: het enorm vriendelijke personeel zorgt er gegarandeerd voor dat je je hier helemaal thuis voelt. Tel daar ruime, schone kamers en een goed begin van je dag dankzij een ontbijtbuffet bij op, en je hebt zomaar een heerlijke uitvalsbasis te pakken!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel La Pinède in Ajaccio - Foto Booking.com

Een duurzaam verblijf aan de kust van Ajaccio

Bekijk bij Trivago

Hotel La Pinède 3-*** komt met de ideale ligging: in een rustige omgeving met uitzicht op de turquoise wateren van Barbicaja, een van de mooiste dunne zandstranden van Ajaccio.

Met slechts 38 kamers is dit de definitie van een boutique hotel. Je wordt er verwend met een intiem verblijf, ondanks dat er ook ruimte is voor grotere groepen. Zo is er een appartement van ruim 60 m² beschikbaar, die inclusief een privétuin en een overdekt terras komt. Hoe heerlijk is dat?

Kies je voor La Pinède, dan draag je gelijk je steentje bij aan duurzame ontwikkeling op Corsica. Zo beperken ze er hun CO2-uitstoot, omarmen ze lokale producten en begint je dag met een ecologisch verantwoord ontbijtje. Kom je met je elektrische bolide? Pas de probleme: met een snellaadstation voor de deur heb je zo weer genoeg juice om het eiland te ontdekken.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Rosie’s Club in Ajaccio - Foto Booking.com

Je eigen appartement in Ajaccio

Bekijk bij Trivago

Bingo! Bij Rosie’s Club 3-*** vonden we de ideale ligging. Op steenworp afstand van de bushalte naar het vliegveld, de haven én het treinstation. En dan wandel je ook nog ‘ns zo Ajaccio in. Laat je overigens niet afschrikken: hoewel de buitenkant misschien wat liefde kan gebruiken, kregen de appartementen binnenin dat in overvloed. Dus, op zoek naar een ruime stek, volledig (stijlvol) uitgerust en van alle gemakken voorzien? Op naar Rosie’s Club…

Je eigen appartement bij Rosie’s Club komt met fijne details zoals airconditioning, een flatscreen-tv met streamingdiensten, een magnetron, een koffiezetapparaat, en meer. De badkamers zijn voorzien van gratis toiletartikelen, en in de gemeenschappelijke keuken bereid je je eigen maal. Geniet van je hapje en drankje op het gemeenschappelijke terras of op het balkon van je eigen appartement. Wij zeggen: niets meer aan doen!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Sofitel Golfe d’Ajaccio Thalassa Sea & Spa Hotel

Super-de-luxe vijfsterrenhotel met wereldklasse service

Bekijk bij Trivago

Het afgelegen einde van Kaap Porticcio, aan de rotsachtige kust van Zuidwest-Corsica, vormt het decor voor het Sofitel Golfe d’Ajaccio Thalassa Sea & Spa Hotel 5-*****. Een hele mond vol, maar een hotel van dit kaliber heeft zo’n prestigieuze naam met recht verdiend.

De kamers en suites zijn zonnig en stijlvol, uitgerust met hoogwaardige voorzieningen zoals Bose geluidssystemen, Hermès-badproducten en Sofitel’s pluche MyBed. Je hoort het: aan luxe geen gebrek. 

Geniet van op maat gemaakte spa behandelingen of plons in het verwarmd zoutwaterzwembad. Daarnaast heeft het hotel directe toegang tot een intiem privéstrand aan de Middellandse Zee. Sluit je dag af met een etentje bij eigen restaurant La Carte Postale. Hier smul je van verfijnde Corsicaanse gerechten met een schitterend uitzicht toe.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Villa Alba Rosula in Ajaccio - Foto Booking.com

Moderne, luxe Villa in de heuvels van Ajaccio

Bekijk bij Trivago

Luxueus, puur en gul: Villa Alba Rosula 4-**** en eigenaren in een notendop! Deze heerlijke plek biedt een oase van rust en luxe, genesteld in idyllische omgeving. De villa ligt namelijk in de beeldschone heuvels rond Ajaccio, dicht bij Lazaret Beach.

De eigenaren zijn fijn volk, altijd klaar om het gasten naar de zin te maken. Eén van die eigenaren kan overigens als voormalig chefkok een knap staaltje koken, waardoor elke maaltijd bij Alba Rosula een culinaire belevenis wordt.

De kamers bevinden zich op de eerste verdieping en vanaf het balkon kijk je uit over de infinity pool en de prachtig aangelegde tuin. Villa Alba Rosula is de perfecte uitvalsbasis voor een flinke dosis rust, pal in de lokale schoonheid van Ajaccio en omgeving.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel San Carlu in Ajaccio - Foto Booking.com

Chic hotel in het historische centrum van Ajaccio

Bekijk bij Trivago

Het charmante Hotel San Carlu 4-**** ligt in hartje Ajaccio, en combineert viersterrenluxe met historische grandeur. Gebouwd op de fundamenten van Napoleons verpleegstershuis, biedt dit hotel een unieke ervaring met een adembenemend uitzicht op de citadel en de oude haven. 

Hotel San Carlu ligt pal in de oude wijk van Ajaccio, naast de beroemde Citadel en op 50 meter van het strand van Saint François. Die locatie is niet alleen praktisch gezien een pluspunt, maar ook vanwege de aanwezigheid van een dakterras. Hier heb je namelijk exclusief panoramisch uitzicht over de stad, waar je optimaal van geniet vergezeld met een cocktail.

Dit hotel is meer dan een verblijf; het is een poort naar het verleden, een plek waar elke hoek verhalen fluistert. En dus nemen we het voor lief dat de kamers misschien een beetje klein zijn. Want wat ze niet hebben in afmetingen, maken ze dubbel en dwars goed qua karakter.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel Les Mouettes in Ajaccio - Foto Booking.com

Stijlvol strandhuis uit 1880 direct aan zee

Bekijk bij Trivago

Hôtel Les Mouettes 4-**** is een elegant en stijlvolle strandhuis uit 1880. Halverwege de jaren vijftig werd het gebouw omgetoverd tot een hotel, en wat voor eentje. Deze parel is lid van de prestigieuze ‘Châteaux & Hôtels Collection’-club, dus een beetje hotelkenner weet: hier zit je goed. 

Het hotel beschikt over 27 kamers, waarvan een aantal met een verbluffend uitzicht op de Golf van Ajaccio komen. ‘s Ochtends wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in de tuin naast het zwembad, met uitzicht op het strand. 

Dan nog even over de locatie van het hotel, die een eervolle vermelding verdient. Want met een heerlijk rustige ligging pal aan een privéstrand, maar het levendige centrum van Ajaccio op zo’n 20 minuutjes wandelen, geniet je hier van het beste van twee werelden.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Dolce Vita in Ajaccio - Foto Booking.com

Beroemd hotel aan zee met een zwembad en een prachtig terras

Bekijk bij Trivago

Hotel Dolce Vita 4-**** vierde hoogtij in de jaren 70 met exclusieve avonden vol je-van-hetten. En hoewel tijden misschien veranderd zijn, blijft Hotel Dolce Vita een fantastische vakantiebestemming, alom gewaardeerd om een elegante, verfijnde sfeer. 

Het hotel is gelegen aan de weg van Ajaccio naar de Sanguinaires Eilanden, tussen rotsachtige inhammen en prachtige zandstranden. De 32 slaapkamers en suites zijn van alle gemakken voorzien en hebben grote erkers die de Middellandse Zee onthullen.

Een enorm houten dek overschaduwd door bomen en uitzicht op de Middellandse Zee. Een turqoise zwembad met ligbedjes. Een prachtig strand pal voor de deur en een verfijnd restaurant. Hotel Dolce Vita mag dan al een tijdje meegaan, de luxe en elegantie bleef en daar kun jij als gast ultiem van genieten!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Simone

Van oog in oog staan met gorilla’s in Congo tot de Transsiberië Expres in hartje winter, mij kun je wakker maken voor een nieuw avontuur. Maar wat ik minstens net zo leuk vind? Een goede stedentrip! Weinig dingen maken mij zo gelukkig als het ontdekken van een nieuwe stad. Ik weet feilloos de leukste plekjes te vinden, en die deel ik graag!