Gouda

Gouda mag dan klein van formaat zijn, de bekendheid van dit oer-Hollandse stadje is wereldsgroot! Dat zit ‘m natuurlijk in de heerlijke kaas die er vandaan komt, maar Gouda heeft heus meer te bieden. Een historische binnenstad, bijvoorbeeld, met charmante steegjes aan het water. Pik gezellig een terrasje mee, bezoek de beroemde kaasmarkt en geniet van een leuk hotelletje; daar heeft Gouda er namelijk genoeg van.

De leukste hotels om te overnachten in Gouda

Sfeervol, lekker dichtbij en weer ‘ns wat anders: Gouda is een heerlijke stad waar je jezelf prima wat dagen kunt vermaken. Het is bovendien bij uitstek een plek om met de kids naartoe te gaan. Maak er een boottochtje en bezoek de koekjesfabriek: wedden dat Gouda het goed doet bij de mini’s?

Overigens is Gouda ook zonder kroost helemaal leuk. Voor een romantisch weekendje die toch een stuk beter te betalen is dan eenzelfde variant in de grotere omliggende steden, bijvoorbeeld. Of een solotrip, gewoon, omdat je altijd die historische kaasmarkt eens van dichtbij hebt willen zien.

Hoe je bezoek aan Gouda er ook uitziet, we raden je aan om er een slaapplek bij te boeken. Wel zo leuk!

Leukste hotels in Gouda

Slapen in de karakteristieke kaasstad Gouda

Weet je wat Gouda naast eerder genoemde bezienswaardigheden ook heeft? Een handjevol unieke slaapplekken. Wil je dus bijzonder overnachten in Gouda, dan heb je ruim de keus. Zo vind je er een voormalig weeshuis omgetoverd tot een luxe boutique hotel, of een hippe slaapplek in een oude watertoren.

De meeste hotels liggen lekker centraal, zodat je gemakkelijk al wandelend het historische centrum ontdekt. Een enkeling ligt wat buiten het centrum, maar dan is daar goede reden voor. Bijvoorbeeld het huisje aan het water. Scrol snel verder en bekijk de leukste slaapplekken in Gouda!

Dit zijn de leukste hotels in Gouda

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda in Gouda - Foto Booking.com

Chique boutique hotel met gastronomisch restaurant

Bekijk bij Trivago

Een van de jongste telgen van de poepie-chique Relais & Châteaux-familie, die zit zomaar in ons eigen Gouda. In een voormalig weeshuis, nota bene. Als we het dan over bijzonder overnachten hebben! Ga d’r even voor zitten, wij stellen aan je voor: Relais & Châteaux Weeshuis Gouda 4-****.

Weeshuis Gouda, of WSHS voor intimi, staat voor ‘art de vivre’; het leven vieren. Ze richten er hun hele hotel op in, zodat het met dat vieren wel goed komt. Bijvoorbeeld bij champagnebar COCO, of bij LIZZ*, waar je kunt fine dinen zonder je spaarrekening te plunderen.

Je hebt er de keuze uit 25 intieme, excentrieke kamers. Sommige kamers hebben uitzicht op de fijne binnenplaats inclusief terras, luxere kamers komen met een vrijstaand bad. Het mag duidelijk zijn: dit 16e-eeuwse voormalig weeshuis is met liefde getransformeerd tot een uniek boutique hotel.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Goudse Watertoren in Gouda - Foto Booking.com

Gerestaureerde watertoren met luxe inrichting en een balkon

Bekijk bij Trivago

Het kleinste woontorentje van Nederland, kopt de website van Goudse Watertoren 3-***. Yes! Nog zo’n bijzonder hotel om te overnachten te pakken.

Wat in 1920 werd gebouwd als watertoren, werd in 2018 omgetoverd tot één luxe slaapplek. Dat lees je goed: deze stek heb je helemaal voor jou (en/of je partner, vriend, familielid, medereiziger) alleen! Het interieur bestaat uit stoere industriële elementen afgewisseld met warme huiselijkheid.

De Goudse Watertoren ligt lekker rustig, maar dicht bij genoeg om wandelend het station of historische binnenhart van Gouda te bereiken. Maar ook in je toren is het goed toeven. Op het balkonnetje, bijvoorbeeld, waar de namiddagzon op staat. Of lekker languit in je bed op grote hoogte: een wenteltrap brengt je naar je slaapplek op 10 meter hoog. Slapen in een stukje Goudse historie? Het kan, in de Goudse Watertoren.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
De Pastorie in Gouda - Foto Booking.com

Short stay hotel met luxe, moderne appartementen

Bekijk bij Trivago

Het regent gerestaureerde adresjes in Gouda. Wat wil je, met zo’n leeftijd en rijke historie! Numero drie heet De Pastorie 4-****, en zit gevestigd in een, jawel: voormalige pastorie.

De Pastorie is niet zomaar een hotelletje, maar een zogenaamde short stay. Het historische karakter van het pand is zorgvuldig behouden, binnenin zijn verschillende luxe, moderne appartementen gestopt. Wil je dus ook in Gouda je eigen keukentje en woongedeelte, naast een comfortabele plek om te overnachten? Dan zit je bij De Pastorie goed.

Het is de perfecte optie als je wat langer in Gouda moet zijn. Van je eigen wasje draaien tot een thuis gemaakte maaltijd op de bank, dít is wat we bedoelen wanneer we ‘van alle gemakken voorzien’ willen. Boek één van de veertien appartementjes, en je bent zomaar opeens eventjes een local.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hofje van Sint Jan in Gouda - Foto Booking.com

Grachtenpand met meerdere slaapkamers, als privéverblijf te huur

Bekijk bij Trivago

Stel, je komt met een mannetje of 4 tot 6 richting Gouda en jullie willen het allerliefst gewoon je eigen stek. Kan geregeld worden! Hofje van Sint Jan is een privaat grachtenpand met het Sint Jan als buurman. Je huurt ‘m uitsluitend in z’n volledigheid af, en hoeft dus nooit te delen.

In totaal beschikt het Hofje van Sint Jan over 3 slaapkamers, twee met tweepersoonsbedden en eentje op zolder, met twee losse bedden. Er zijn twee badkamers en twee keukens, waarvan eentje met een barretje, en er is een zithoek op de begane grond.

Het Hofje van Sint Jan werkt samen met Jantje zag eens pruimen hangen, een winkel waar jonge mensen met een verstandelijke beperking werken. Zij heten je als gast welkom. Nu hóéft het niet, maar het winkeltje nodigt ook zeker uit om eens rond te neuzen. Wedden dat je met een uniek souvenir naar huis gaat?

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Het Suikerpandje in Gouda - Foto Booking.com

Intiem verblijf in het historisch centrum met twee gastenkamers, een woonkamer en terras

Bekijk bij Trivago

De charmante steegjes die door het binnenhart van Gouda kronkelen zitten vol verborgen schatten. Hét bewijs: Het Suikerpandje 4-****. Deze te leuke plek is even zo charming als de steegjes zelf en bovendien hartstikke intiem.

Ook Het Suikerpandje is namelijk weer zo’n plek die je helemaal voor jezelf hebt. Je kunt er met 2 tot 4 mensen blijven slapen en krijgt dan naast je eigen slaapkamer met badkamer toegang tot de woonkamer met kitchenette en een zonnig terrasje op de begane grond.

Met een ligging pal in het historisch centrum van Gouda, wandel je vanaf je verblijf overal gemakkelijk naartoe. Tot slot wonen eigenaren Jeannette en Hans ‘om de hoek’, zij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Wij zeggen: boeken die hap!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Gîte81 in Gouda - Foto Booking.com

Romantische cottage aan het water in groene omgeving

Bekijk bij Trivago

Een romantisch weekendje er even helemaal tussenuit? Combineer ‘m met Gouda, door bij Gîte81 3-*** te overnachten. Hier aangekomen begrijp je ineens waarom deze omgeving ook wel bekend staat als ‘het Groene Hart’…

Goed, Gîte81 mag dan een stukkie buiten het centrum liggen. Maar daar krijg je ligging aan de Reeuwijkse plassen en natuurgebied het Goudse hout voor terug. Op steenworp afstand ligt restaurant ‘t Vaantje, die wat ons betreft een eervolle benoeming krijgt, omdat je hier, naast heerlijk lang terrassen, ook elektrische sloepjes en e-choppers kunt huren. Kun je kiezen: het water op of de stad in!

Dan nog even over het huisje zelf. Gîte81 is een charmante cottage waarin je alles vindt wat je nodig hebt. Een complete keuken, vloerverwarming en twee terrassen, om maar wat te noemen. Gîte81 heeft één slaapkamer met een tweepersoonsbed, wat ‘m perfect maakt voor een romantisch weekend Gouda en omgeving.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Simone

Van oog in oog staan met gorilla’s in Congo tot de Transsiberië Expres in hartje winter, mij kun je wakker maken voor een nieuw avontuur. Maar wat ik minstens net zo leuk vind? Een goede stedentrip! Weinig dingen maken mij zo gelukkig als het ontdekken van een nieuwe stad. Ik weet feilloos de leukste plekjes te vinden, en die deel ik graag!