Seychellen

Op vakantie naar de Seychellen klinkt voor veel mensen als een onbereikbare droom. En dat terwijl er tegenwoordig zeer regelmatige lijndiensten zijn en je dus ‘relatief’ goedkoop op vakantie kunt naar deze eilandstaat in de Indische Oceaan. Prachtige stranden met wuivende palmbomen, luxe hotels en resorts langs de kust en een temperatuur die altijd rond de 30 graden ligt; veel beter dan dit, wordt het niet. Zoals je van ons gewend bent zochten wij de leukste plekken om te overnachten op de Seychellen uit, met als resultaat 18 paradijselijke adresjes. Scrol snel verder en boek je droomreis naar de Seychellen!

Overnachten op de Seychellen

Alles over de leukste eilanden om te overnachten op de Seychellen

  • Favoriete hotels: Onze persoonlijke favoriete hotels op de Seychellen.  > Bekijken
  • Mahé: Het grootste en meest veelzijdige eiland van de Seychellen, met meer in zijn mars dan parelwitte stranden.  > Bekijken
  • Praslin: Dit prachtige eiland is veruit de meest toeristische en heeft daarmee de meeste keus qua hotels en resorts.  > Bekijken
  • La Digue: Klein, ongedwongen en beeldschoon: volgens sommigen vind je hier de mooiste stranden ter wereld.  > Bekijken
Leukste hotels in Seychellen

Paradijselijke eilandengroep in Afrika

De Seychellen is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten noorden van Madagaskar. De 115 eilanden zijn van die echte bounty eilanden, met hagelwitte stranden, wuivende palmen en indrukwekkende rotsformaties. Het water is kraakhelder, wat de Seychellen een populaire bestemming maakt onder duikers en snorkelaars. De kans is namelijk groot dat je er roggen, reuzenschildpadden en kleurrijke visjes tegen het lijf zwemt.

De beste maanden om de Seychellen te bezoeken zijn april, mei, oktober en november. Rond deze tijd heb je de beste kans op stralend weer en is het lekker rustig. Waar je dan precies naartoe moet? Dat lichten wij voor je uit!

De leukste hotels en resorts op de Seychellen

Van de 115 eilanden die de Seychellen rijk is, is slechts een derde bewoond. En daarvan vind je over het algemeen op drie eilanden de meeste accommodaties. Er zijn enkele privé-eilanden met enorm luxe (en onbetaalbare) resorts erop, maar laat dat je niet uit de weg slaan. Er zijn namelijk allerlei soorten accommodaties beschikbaar, dus ook goedkoop overnachten op de Seychellen behoort tot de mogelijkheden.

De meeste accommodaties op de Seychellen zijn resorts of gasthuizen, uitgedost in een tropisch jasje met natuurlijke materialen en luxe afwerkingen. Een beetje afhankelijk van je stijl, kun je je ultiem in de watten laten leggen bij een vijfsterrenresort, of juist voor een ongedwongen, karakteristieke plek gaan. Waar je ook voor gaat, je gaat er geheid een fantastische tijd tegemoet. Er zijn namelijk weinig plekken zo mooi als de Seychellen, en voorbereid met ons lijstje weet je zeker dat je daar een goede uitvalsbasis bij boekt!

 

Mijn favoriete hotels op de Seychellen

Naar boven

Wil je als hotel opvallen op een paradijselijke bestemming als de Seychellen, dan moet je van goeden huize komen. We vonden er vier adresjes waar dat het geval is. Bijvoorbeeld omdat je er goedkoop kunt overnachten zonder in te leveren op kwaliteit, of omdat je er gewoon een parel van een lodge aan hebt waar je als gast flink in de watten wordt gelegd. Kijk, en oordeel zelf!

Mijn favoriete hotels op de Seychellen:

Chalets des Vacances in Seychellen - Foto Booking.com

Goedkope chalets met eigen keuken in een tropische omgeving

Bekijk bij Trivago

Gelegen in het zuidelijke puntje van Mahé, is Chalets des Vacances echt een verborgen parel. Van de goedkope kamers tot de rustige ligging, en dat terwijl je op Mahé zit: er zijn maar weinig redenen om je verblijf hier niet te boeken!

Goed, eentje dan: Chalets des Vacances ligt niet direct, direct aan het strand. Maar wel bijna, en juist doordat er geen strand pal voor de deur ligt, zit je hier omringd door tropisch groen. Je kunt hier je eigen chaletje boeken, elk met eigen keuken, een woonkamer en een patio. Er is één familiechalet waar je met vijven kunt overnachten (en op aanvraag bedden voor kids onder de 12 worden bijgeplaatst).

Vanaf het vliegveld is het ongeveer een halfuurtje rijden naar Chalets des Vacances. Tel er een uurtje aan boodschappen doen bij op, en je bent alsnog een stuk beter af dan wanneer je nog urenlang op een boot naar een ander eiland moet varen. In de nabije omgeving vind je wat restaurantjes, supermarktjes en uiteraard de fenomenale stranden waar de Seychellen om bekend staan.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Secret Garden Villa, Gerard Payet in Seychellen - Foto Booking.com

Avontuurlijke villa in de jungle met uitzicht op zee

Bekijk bij Trivago

Secret Garden Villa, Gerard Payet staat garant voor een magische ervaring op de Seychellen. Dit verblijf ligt verscholen in de jungle van het eilandje La Digue, en gaat met zijn natuurlijke materialen haast op in de omgeving.

Toe aan wat stilte in verbinding met de natuur? Dan is dit de plek. Let wel: je moet een tikkeltje avontuurlijk zijn om hier te overnachten. Je slaapt namelijk midden in de jungle en veel van de kamers en ruimtes van deze plek zijn open. Daarnaast ligt het op een heuvel, dus enige fitheid is nodig om er te komen. Dat maakt deze plek echter alleen maar unieker en exclusiever, waardoor je er een interessant type reiziger tegenkomt en, mocht het binnen je straatje passen, er een unieke tijd tegemoet gaat.

Nu we de meesten zijn afgetaaid, nog even wat pluspunten voor degene die dit wél een geweldige plek lijken: je kamer komt met fenomenaal uitzicht, waar je zelfs tijdens het douchen, in bad of vanuit je bed van kunt genieten. Eén van de kamers komt zelfs met een eigen barretje. Er is een dek met schommels waar je terecht kunt voor een cocktail en waar met liefde een maaltijd voor je wordt gekookt. Als kers op de taart wandel je in zo’n 10 minuten naar een parelwit strand.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
AQUA Boutique Hotel in Seychellen - Foto Booking.com

Modern boutique hotel met volledig uitgeruste suites, een zwembad en een spa

Bekijk bij Trivago

Van avontuurlijk en rustiek gaan we naar modern en super-de-luxe, namelijk met AQUA Boutique Hotel 4-****. Deze fijne stek ligt op Mahé, op een dik kwartier rijden ten noorden van hoofdstad Victoria. Zo heb je er dus het beste van twee werelden; een rustige omgeving in de buurt van genoeg levendigheid.

AQUA is kleinschalig, je vindt er namelijk slechts 9 suites. Yes, dat lees je goed: dit luxe boutique hotel beschikt uitsluitend over suites. Alle suites zijn hetzelfde en zijn van het type waar je zo in kunt trekken. Ze komen namelijk met een eigen keukentje en zelfs met een wasmachine, woonkamer en balkon, elk met uitzicht op zee.

Je eigen stek op de Seychellen, wie had dat gedacht? Wat ons betreft is dit een perfecte uitvalsbasis wanneer je van wat luxe en een moderne inrichting houdt. Oh, en hadden we al verteld dat AQUA een infinity pool én een eigen spa heeft? Score!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Chauve Souris Relais in Seychellen - Foto Booking.com

Exclusief privé-eiland met vijf huisjes, een restaurant en sublieme service

Bekijk bij Booking

We sluiten de favo’s af met één super-de-luxe optie, want een hotel als Chauve Souris Relais kunnen we nu eenmaal niet overslaan…

Chauve Souris Relais ligt op een privé-eiland, zo’n 500 meter van de kust van het eiland Praslin. Een boottochtje van 5 minuten brengt je naar deze magische plek, bestaande uit een collectie van vijf unieke huisjes, elk in unieke, rustieke stijl. De huisjes zijn gemaakt van natuurlijke steen en ingericht met houten meubels en afwerkingen, wat het geheel een luxe, warme uitstraling geeft.

Er is een restaurant waar je de hele dag door terecht kunt om honger te stillen. Twee keer per dag gaat er een bootje naar verschillende restaurants en naar Anse, een heerlijk strand op Praslin met watersport en verschillende horecagelegenheden.

Je raadt het al: echt goedkoop is een huisje hier niet. Maar mocht je het je kunnen veroorloven, dan is dit een unieke optie die, vergeleken met de andere resorts en hotels op privé-eilanden, relatief betaalbaar een exclusieve ervaring biedt!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Leukste hotels in Mahé, Seychellen

Mahé

Naar boven

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen. Op het eiland woont dan ook veruit het grootste deel van de bevolking, waardoor het er een stuk levendiger is dan op de kleinere eilanden. Hier wissel je je stranddagen af met bruisend nachtleven een avontuurlijke hikes. Dit is overigens ook het eiland waar het internationale vliegveld ligt. Een goed idee om dit eiland met een ander eiland te combineren, dus, zodat je na je vlucht eventjes bij kunt komen of zeker weet dat je je vlucht niet mist.

De leukste hotels op het eiland Mahé:

DoubleTree Allamanda 4-****
Bekijk dit hotel
Uiteraard is het Hilton vertegenwoordigd op de Seychellen, met o.a. het DoubleTree Allamanda. Vergeleken met de overige hotels, valt dit hotel een beetje in de middenklasse qua prijs. Niet onbetaalbaar, maar ook zeker niet goedkoop. Daar krijg je echter wel een boel voor terug. Denk aan een privéstrand voor de deur, een infinity pool met uitzicht over zee, een spa, een restaurant én natuurlijk een comfortabele, moderne kamer met eigen balkon.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

JA Enchanted Waterfront 5-*****
Bekijk dit hotel
Gelegen aan een adembenemend strand met kristalhelder water, biedt het JA Enchanted Waterfront luxe accommodaties, waaronder ruime kamers met privébalkons, maar ook privévilla’s met eigen zwembad. Geniet van gastronomische gerechten in de restaurants, ontspan aan het zwembad met een verfrissend drankje of breng een bezoekje aan de spa bij het zusterhotel van JA, op 15 minuutjes varen. Avonturiers kunnen deelnemen aan watersportactiviteiten zoals snorkelen en duiken om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. Kortom: het JA Enchanted heeft alles in petto voor een onvergetelijke vakantie op Mahé eiland.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Georgina’s Cottage 2-**
Bekijk dit hotel
Goedkoop overnachten op de Seychellen, dat wordt mede mogelijk gemaakt door Georgina’s Cottage. Dit charmante verblijf ligt in het dorpje Beau Vallon, op steenworp afstand van een van de mooiste stranden van het eiland. Georgina’s Cottage is kleinschalig en wordt met liefde door een enthousiaste familie gerund, waardoor er een vriendelijke en gastvrije sfeer hangt. Mocht je hier je verblijf boeken, dan kunnen zij je helpen met het huren van een auto, die je vervolgens bij de cottage kunt parkeren.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in Praslin, Seychellen

Praslin

Naar boven

Praslin is het meest toeristische eiland van de groep. Uiteraard zit ook Praslin niet om beeldschone stranden verlegen, terwijl het hart van het eiland bestaat uit een tropisch bos. Het ligt net ten noorden van het eiland Mahé en hoewel het een slag kleiner is, vind je hier veruit de meeste hotels en resorts. Zo’n ruim aanbod komt met een fijne veelzijdigheid, waardoor je er kunt kiezen tussen vijfsterren luxe, of juist een betaalbaar hotel op de Seychellen. Oordeel zelf:

De leukste hotels op het eiland Praslin:

Coco de Mer Hotel and Black Parrot Suites 4-****
Bekijk dit hotel
Een infinity pool ín zee met aangrenzend een enorm dek boven het water, een spa, een gastronomisch restaurant met uitzicht, moderne kamers, en dat alles genesteld tussen de tropische jungle van Praslin en het kraakheldere water van de Indische Oceaan. Je begrijpt: een vakantie bij Coco de Mer is precies zoals je ‘m had voorgesteld bij de gedachte aan een paradijselijk verblijf op de Seychellen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Chalets Cote Mer 3-***
Bekijk dit hotel
Chalets Cote Mer is ontstaan uit liefde voor Praslin. De familie die het verblijf nog altijd in bezit hebben, trokken in de jaren 60 naar Praslin voor een eenvoudiger bestaan. Het verblijf is daar een weerspiegeling van: hoewel je er alle faciliteiten vindt die je maar nodig hebt, is dit een plek zonder al teveel poespas. Er is een zwembad en een restaurant en je kunt er je eigen huisje boeken. Chalets Cote Mer wordt gerund met respect voor de natuur en het eiland, en daar kun jij met een verblijf je steentje aan bijdragen.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

La Petite Maison
Bekijk dit hotel
Droom je van een romantische vakantie met een flinke dosis privacy op de Seychellen, en als het dan eventjes kan zonder je spaarrekening leeg te trekken? Dan moet je bij La Petite Maison zijn. Bij La Petite Maison boek je een eigen villa die je helemaal voor jou alleen hebt. Er zit een keuken en een zwembad bij, en een groene tuin. Heel veel in de buurt zit er niet, dus is het aan te raden om een autootje te huren. Of flink boodschappen in te slaan en gewoon lekker ‘thuis’ te blijven!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Leukste hotels in La Digue, Seychellen

La Digue

Naar boven

Ten noordwesten van Praslin, ligt het eilandje La Digue. Dit is voor degene die buiten de gebaande paden de Seychellen willen ontdekken. Je vindt er verschillende karakteristieke verblijven, met aanzienlijk lagere prijzen dan de toeristischere resorts op grotere eilanden. Bovendien kent La Digue een ontspannen, ongedwongen sfeer, typerend voor een klein eiland. En de adembenemende schoonheid van de stranden? Dat is natuurlijk een wel heel fijne bonus!

De leukste hotels op het eiland La Digue:

Le Repaire 3-***
Bekijk dit hotel
Le Repaire is een klein boutique hotel vlak bij het centrum van het hoofddorpje op La Digue. Met moderne kamers, elk met een eigen balkonnetje, een zwembad en een authentiek Italiaans restaurant, is Le Repaire een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Bijvoorbeeld te fiets, die je bij Le Repaire kunt huren (auto’s zijn maar heel beperkt toegestaan op het eiland). Of te voet, vanaf Le Repaire wandel je namelijk zo het aangrenzende strand op of het dorpje in.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Cocotier du Rocher 3-***
Bekijk dit hotel
Cocotier du Rocher is een zogenaamde self-catering accommodatie, wat betekent dat je er voor je eigen maaltijden moet zorgen. Gelukkig is dat hier geen enkel probleem, de bungalows komen namelijk met een volledig uitgeruste eigen keuken. Elke bungalow is omringd door tropisch groen, dus om privacy hoef je je geen zorgen te maken. In twintig minuutjes wandel je naar het strand en in de nabije omgeving zitten verschillende cafeetjes en restaurants.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Anse Grosse Roche Beach Villa 4-****
Bekijk dit hotel
De oostkust van La Digue is nóg schaarser bewoond dan het westen, waardoor het er soms voelt alsof je het eiland voor je alleen hebt. Aan deze kant liggen maar weinig accommodaties. We benoemden de Secret Villa al in onze favorieten. Buurman van deze bijzondere plek is de Anse Grosse Roche Beach Villa, een verzameling appartementjes direct aan zee. Hier geniet je van de rust en van het parelwitte strand, waarvan de kans groot is dat je ‘m voor je alleen hebt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Marie-France Beach Front Apartments 2-**
Bekijk dit hotel
Midden in het hoofddorp van La Digue én aan zee, dat is toch wel een beetje de jackpot qua locatie. Maar het wordt nog beter. Bij Marie-France boek je namelijk je eigen appartementje voor twee personen, aan zee, voor een wel heel betaalbare prijs. Je krijgt er zelfs een keukentje en een eigen balkon bij. Verschillende restaurants, een supermarktje en de jetty waar je op de ferry stapt liggen allemaal om de hoek. Niets meer aan doen!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Simone

Van oog in oog staan met gorilla’s in Congo tot de Transsiberië Expres in hartje winter, mij kun je wakker maken voor een nieuw avontuur. Maar wat ik minstens net zo leuk vind? Een goede stedentrip! Weinig dingen maken mij zo gelukkig als het ontdekken van een nieuwe stad. Ik weet feilloos de leukste plekjes te vinden, en die deel ik graag!