Paphos

Even een dikke shout-out naar het culturele en historische hart van Cyprus: Paphos. Want wat is dat een leuke bestemming! Je vindt er alle basisbenodigdheden voor een fijne zonvakantie en meer. Zo heeft Paphos eigenzinnige trekpleisters als een kattenpark en eeuwenoude mozaïek. Én, niet geheel onbelangrijk: een rits aan fijne resorts waar het, in de warme temperaturen die Cyprus rijk is, heel goed toeven is. 

De leukste plekken om te overnachten in Paphos

Hoewel de meningen over de exacte jaartallen verdeeld zijn, gaat de stad Paphos al eventjes mee. De legende is dat Aphrodite (je weet wel, de Griekse godin van de liefde) hier ter wereld kwam. Feit is in ieder geval dat Paphos een rijke historie kent en je als bezoeker de glimpen uit het verleden kunt bewonderen. Perfect voor een vakantie met een beetje diepgang in de vorm van een lesje geschiedenis.

Dat neemt niet weg dat Paphos ook gewoon een heerlijke zonbestemming is. Cyprus is het gros van het jaar zomers zonnig en warm, met vrijwel het hele jaar door temperaturen in de dubbele cijfers. In de echte zomermaanden kan het oplopen tot 45 graden, dus wij raden aan om gewoon lekker in het voor- of najaar te gaan. Bijkomend voordeel is dat je dan lekker goedkoop een retourtje en een resort scoort.

Waar overnachten in Paphos, Cyprus

Goedkoop naar de zon? Op naar Paphos!

Paphos bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte is waar je moet zijn voor cultuur en historie, terwijl het nieuwe gedeelte de met resorts gevulde strip aan zee is. Allebei fijn, maar als je eventjes mag kiezen, dan verblijf je het beste aan zee. Daar is het namelijk stukke beter uit te houden op een zonnige dag. Wissel je verblijf in een fijn resort af met tripjes, en je hebt een veelzijdig verblijf op Cyprus te pakken. Oh, en hadden we al verteld dat de meeste resorts vijf sterren hebben, maar alsnog goed betaalbaar zijn?

Stranddagen in luxe combineren met culturele excursies en activiteit, zonder dat je daar je spaarrekening voor leeg hoeft te trekken. Klinkt goed? Kijk dan even mee, want Paphos is er de perfecte plek voor.

Dit zijn de leukste hotels in Paphos

The Ivi Mare - De leukste hotels in Paphos, Cyprus

Elegant adult only hotel met rustige ligging aan zee

Bekijk bij DeVakantieDiscounter
Bekijk bij TUI

The Ivi Mare 4-**** is misschien wel de elegantste van het aanbod in Paphos. Met een ligging pal aan zee en een adult only concept, is deze knappe kiet de perfecte optie voor een rustgevende vakantie zonder kroost.

Iedere kamer is ingericht met natuurlijke kleuren en een chique inrichting. Lekker ontspannen doe je op de loungebedden bij het zwembad of bij de poolbar, voorzien van een cocktail. Wil je je energie even kwijt? Dan kun je in de gym van het hotel terecht. Kun je vervolgens weer extra tot rust komen bij het wellnesscentrum met sauna en jacuzzi. Om het af te maken boek je er een massage bij.

The Ivi Mare ligt zo’n beetje tussen het vliegveld en het centrum van Paphos in. Het is een goed idee om een autootje te huren, zodat je het eiland gemakkelijk kunt verkennen. Je kunt bij The Ivi Mare gratis parkeren. Als alternatieve optie kun je er ook fietsen huren.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Elysium - De leukste hotels in Paphos, Cyprus

Luxe vijfsterrenhotel met privévilla’s en een spa

Bekijk bij DeVakantieDiscounter
Bekijk bij TUI

Het chique Elysium 5-***** sleept keer op keer prijzen in de wacht, en wij begrijpen best waarom. Dit fijne vijfsterrenhotel straalt allure uit en heeft bijpassend service waar de meeste hotels een puntje aan kunnen zuigen. Klaar om je in Paphos onder te dompelen in luxe? Dan moet je bij Elysium zijn!

Qua accommodatie heb je ruim de keus: van ‘eenvoudige’ tweepersoonskamers tot complete privévilla’s met een eigen zwembad. Dat geldt overigens ook wanneer het op eten en drinken of activiteiten aankomt. Er is animatie voor de kids, er zijn tennisbanen en een rondje golf is zo geregeld. Liever wat minder actief? Op naar de spa! Gedurende de dag schuif je bij één van de vijf restaurants of drie barretjes aan voor versnaperingen.

Het Elysium komt in klassieke Mediterraanse stijl en ligt op een prachtig stukje grond. De accommodaties zijn onderverdeeld in verschillende gebouwen en in de tuin eromheen kom je het ene na het andere fijne plekje tegen. Beschut aan een van de zwembaden, in de ligwijde aan het glinsterende baaitje of op het terras: bij het Elysium is het overal goed toeven.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Olympic Lagoon Paphos - De leukste hotels in Paphos, Cyprus

Familievriendelijk vakantieparadijs met alles erop en eraan

Bekijk bij DeVakantieDiscounter
Bekijk bij TUI

Jouw vakantie Onbezorgd (met hoofdletter O) tegemoet? Laat dat maar aan Olympic Lagoon Paphos 5-***** over! Dit enorme vakantieparadijs heeft alles in petto om het gasten naar de zin te maken, ongeacht hun leeftijd.

Olympic Lagoon ligt op een lap grond vol zwembaden en vertier. De kamers liggen verspreid door de tuin, waardoor een verfrissende duik nooit heel ver weg is. Ook het strand is lekker dichtbij, Olympic Lagoon ligt namelijk pal aan zee.

Er zijn meerdere kids clubs, voor de kleine vakantiegangers en de pubers (en alles daar tussenin). Dankzij aanwezigheid van o.a. een tennisbaan, jeu de boules, een gameroom en een speeltuin vermaken zij zich wel! En jij? Jij komt ook niets tekort, dankzij een uitgebreid wellnesscentrum én meerdere restaurants en bars.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Atlantica Mare Village Paphos - De leukste hotels in Paphos, Cyprus

Gloednieuw hotel met Swim Up kamers

Bekijk bij DeVakantieDiscounter
Bekijk bij TUI

Het Atlantica Mare Village Paphos 5-***** is gloedjenieuw, en komt dus met knappe, moderne kamers als jouw uitvalsbasis in Paphos.

Atlantica Mare Village is perfect voor de waterratten onder ons. Zo vind je er een waterpark compleet met glijbanen waar de kids zich urenlang kunnen vermaken, en beschikt Atlantica Mare over Swim Up kamers. Dit zijn kamers die direct aan een zwembad grenzen, die je al dan wel of niet met buren deelt. Ben je met een groep of een groot gezin en neem je aangrenzende kamers, dan heb je dus een privézwembad!

Ook voor Atlantica Mare geldt dat je er geniet van een uitgebreide rits aan faciliteiten. Zwembaden, restaurants en activiteiten wachten je op, en met de glinsterende zee aan de voet van het resort wissel je je verblijf gemakkelijk af met stranddagjes.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
TIME TO SMILE Aliathon Village - De leukste hotels in Paphos, Cyprus

Complex met ruime appartementen met keuken

Bekijk bij DeVakantieDiscounter
Bekijk bij TUI

In alle vrijheid van je eigen, betaalbare appartementje genieten? Dat doe je bij Time to Smile Aliathon Village 4-****. Deze plek biedt je het comfort van thuis, in de heerlijke vakantiesfeer.

De appartementen komen in verschillende groottes, van 1-kamer appartementen om met z’n tweetjes van te genieten, tot ruime appartementen met tot wel 3 aparte slaapkamers. Perfect als je met familie of vrienden naar Paphos afreist. Elk appartement komt met een eigen keukentje en met een balkon of terras. Er is een supermarkt en een bakkerij aanwezig, zodat je in alle rust je dag kunt beginnen. Geen zin om zelf te kokkerellen? Gelukkig zijn er ook meerdere restaurants en een koffiebar aanwezig!

Time to Smile Aliathon Village is een concept van Tui. In de praktijk houdt dit bijvoorbeeld in dat er een Nederlandse gastheer of -vrouw aanwezig is, om je te voorzien van de beste tips over Paphos en Cyprus. Daarnaast mag je van de faciliteiten van het aangrenzende hotel Aliathon Ionian gebruikmaken.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Amavi - MadeForTwo Hotels - De leukste hotels in Paphos, Cyprus

Romantisch adult only hotel speciaal voor koppels

Bekijk bij DeVakantieDiscounter
Bekijk bij TUI

Amavi, MadeForTwo Hotels 5-***** is een uniek hotel, speciaal ontworpen voor koppels. Kroost is er niet welkom, zodat je er samen even helemaal tot rust komt. En de details, die zijn tot in de puntjes uitgevoerd.

Zo heeft elke kamer zeezicht, waardoor je er kunt genieten van de zonsondergang. Bij de spa kun je terecht voor een duo behandeling en in de bar proosten jullie met champagne. Doe maar luxe!

Het strand ligt voor de deur, er zijn twee zwembaden in de tuin aanwezig en een binnenzwembad voor de koelere dagen. Dankzij het dine-around concept raak je nooit uitgekeken op het menu: met dit concept kun je bij verschillende restaurants aanschuiven en geniet je bijvoorbeeld van de Japanse of de Mediterraanse keuken.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Simone

Van oog in oog staan met gorilla’s in Congo tot de Transsiberië Expres in hartje winter, mij kun je wakker maken voor een nieuw avontuur. Maar wat ik minstens net zo leuk vind? Een goede stedentrip! Weinig dingen maken mij zo gelukkig als het ontdekken van een nieuwe stad. Ik weet feilloos de leukste plekjes te vinden, en die deel ik graag!