Barcelona

Unieke architectuur, kilometers lang strand, eindeloos veel shopmogelijkheden, tapasbarretjes en een bruisende uitgaanscultuur. Barcelona is écht het totaalplaatje. In deze heerlijk veelzijdige stad geniet je bovendien 300 dagen per jaar van zon. Kortom: de perfecte stedentrip, en dat op een kleine twee uurtjes vliegen. Hotelletjes minstens zo leuk als de stad zelf, die vind je er ook in overvloed. Wij zochten de leukste uit, kijk mee naar de leukste plekken om te overnachten in Barcelona!

Overnachten in Barcelona

Alles over de leukste buurten en plekken om te overnachten in Barcelona

  • Favoriete hotels: Onze persoonlijke favoriete hotels in Barcelona.  > Bekijken
  • Ciutat Vella: Het historische hart is na jaren verwaarlozing nu helemaal hip en happening en barst van de leuke plekjes en wijken.  > Bekijken
  • L’Eixample: Dit kleurrijke en enorme stadsdeel bestaat uit de typerende Barca blokken en iconische trekpleisters.  > Bekijken
  • Gràcia: Leef als een local in deze charmante, ietwat minder toeristische (maar daardoor niet minder levendige) wijk.  > Bekijken
Leukste hotels en resorts in Barcelona, Spanje

Leuke steden, daar zit Spanje absoluut niet verlegen om. Zo heb je er culturele en kunstzinnige hotspot Madrid, studentikoos Valencia, zonnig Marbella, én natuurlijk het hippe Barcelona. Over die laatste gaan we het vandaag uitgebreid hebben. Dat is overigens niet de eerste keer, Barcelona verdiende al eerder onze onverdeelde aandacht toen we vol lof over de boutique hotels van Barcelona schreven. En toen nog een keertje, maar dan uitsluitend over de hotels in Barcelona met een zwembad op het dak.

We doen het dunnetjes over, maar beloven je: geen dubbelen, onderstaand lijstje heeft alleen maar nieuwe adresjes. Mocht je er dus niets tussen vinden (onmogelijk!), spit dan ook de andere Barcelona-pagina’s even door. Mag je sowieso doen, hoor. Dat zijn namelijk ook stuk voor stuk parels.

Mijn favoriete hotels in Barcelona

Naar boven

Favorieten uitkiezen in een stad met een aanbod als Barcelona, dat is een beste opgave. Ik ben er eens goed voor gaan zitten, met als resultaat een uiteenlopende selectie hotels. Bijvoorbeeld wanneer je wat langer de stad komt ontdekken en daar een eigen, hip, betaalbaar appartementje bij wilt. Of wanneer je denkt; jullie kunnen me wat, ik ga er geld tegenaan gooien voor een kneiter luxe verblijf. Maar ook het tegenovergestelde: lekker cheap slapen, die centen geef jij wel in de stad zelf uit. Nou, genoeg geteased, kijk mee naar de aller- állerleukste hotels in Barcelona.

Mijn favoriete hotels in Barcelona:

Alma Barcelona in Barcelona - Foto Booking.com

Super-de-luxe hotel met een spa, een binnenzwembad en een dakterras

Bekijk bij Trivago

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, trappen we af met Alma Barcelona 5-*****. Dit beeldschone adres is er eentje voor de luxepaarden onder ons, die in Barcelona flink in de watten gelegd willen worden.

Een schaduwrijke tuin, een dakterras, een binnenzwembad: het is dat Barcelona zo leuk is, anders zou je bijna binnen blijven bij Alma Barcelona. Komt bij dat je midden in het bruisende Eixample zit, waardoor je vanaf je thuisbasis zó een van de leukste buurten van de stad inrolt.

Eenmaal terug bij Alma kom je bij van de drukte van de stad. Bijvoorbeeld in de uitgebreide spa, met een ontspannen behandeling. Juist energie gekregen van de stad? Alma organiseert regelmatig culturele avonden, met inspirerende sprekers, live muziek of een wijnproeverij. Maak je geen zorgen, geef gewoon bij het personeel aan waar je van houdt en zij zorgen dat jouw exclusieve verblijf onvergetelijk wordt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Casa Jam in Barcelona - Foto Booking.com

Ecologisch verantwoord, goedkoop hostel in de hippe wijk Gràcia

Bekijk bij Trivago

Huiselijk, duurzaam verantwoord, en dan ook nog ‘ns goedkoop. Het Casa Jam 2-**  is het totaalplaatje onder de hostels en verdient dus met recht een felbegeerd plekje tussen onze favo’s! Laat die ‘s’ je overigens niet afschrikken: Casa Jam is een hostel waar je gewoon kunt kiezen tussen een slaapzaal of een privékamer.

Daar gaan we eventjes wat dieper op in, want Casa Jam heeft verschillende accommodatietypes beschikbaar. Te beginnen met de slaapzalen, waar je kiest tussen gemixt of vrouwen, en dan nog ‘ns kiest uit 4 of 6 bedden. Perfect voor de sociale vlinders of de reizigers die hun zuurverdiende centen liever in de stad uitgeven. Dan zijn er nog de ‘doodgewone’ privékamers, of je kiest een familiekamer, groot genoeg voor de hele bups.

Casa Jam ligt in de hippe wijk Gràcia, bekend om het kleurrijke Park Güell en de bruisende creatieve scene. Geheel in stijl komt ook Casa Jam met een unieke aanpak, het hostel staat namelijk compleet in het teken van verantwoord reizen.

Dan zijn we er nog niet, want Casa Jam heeft meer te bieden. Zo is er een gezamenlijke keuken en woonkamer waar je als gast gebruik van mag maken. Casa Jam heeft werkplekken beschikbaar en regelmatig staat er een evenement op de agenda. Begin je dag met een yogalesje of vamos a la playa met een gehuurde fiets. Genoeg te doen, zien en beleven, al helemaal wanneer je van Casa Jam je onderkomen maakt!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Casa Camper Barcelona in Barcelona - Foto Booking.com

Design boutique hotel in hartje stad met een dakterras en een Michelin restaurant

Bekijk bij Trivago

Heb je best oor naar een milieuverantwoord tripje Barcelona, maar mag het best een tandje luxer dan Casa Jam? Hebben we nog een Casa voor je in de aanbieding, namelijk Casa Camper Barcelona 4-****. Dit beroemde hotel ligt op steenworp van La Rambla en staat volledig in het teken van design.

Met slechts 40 kamers behoort Casa Camper tot de categorie boutique. En zoals het een echt boutique hotel betaamt, komt Casa Camper met allerlei eigenzinnige, fijne extra’s. Bijvoorbeeld een buffet bar waar je de hele dag door terechtkunt voor een (gratis!) snack of een drankje. Voor het grovere geschud kun je terecht bij Dos Papillos: een Michelin restaurant waar Spanje en Azië samenkomen.

Je bent een design hotel of je bent het niet: de kamers bij Casa Camper staan volledig in het teken van functionaliteit en comfort. Voor de non-designers onder ons: dat betekent dat je er heerlijk slaapt en van alle gemakken bent voorzien. Je kunt er zelfs een massage boeken voor een ontspanmomentje op je eigen kamer. Ontspannen kan overigens ook op het zonovergoten dakterras, bijvoorbeeld na een flinke workout sessie in de 24-uurs gym. Stap onder de regendouche en plof daarna neer op een pluche bank. Niets meer aan doen!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
numa Roca in Barcelona - Foto Booking.com

Appartementjes met kitchenette en terras

Bekijk bij Trivago

Nog eentje dan, om het af te leren. Want ook numa | Roca 3-*** verkiezen we met recht tot favoriet. Dit is er namelijk eentje waar je als local de stad ontdekt, met als uitvalsbasis (eventueel) je eigen appartementje.

Altijd al ‘ns willen weten hoe het voelt om in (een van) de leukste steden van Europa te wonen? Alle lof voor numa, want dankzij deze fijne keten is dat ware local gevoel zo gefikst. Numa beschikt over een hele rits appartementjes in Europa’s meest felbegeerde steden. Uiteraard kan Barcelona niet ontbreken, waar de stek onder de noemer Roca gasten ontvangt.

Roca ligt pal in Eixample, op steenworp afstand van een metrostation. Dikke plus qua locatie, dus. De accommodatie is in een retro modern jasje gegoten, wat kekke tegeltjes, een retro kleurenpalet en moderne gemakken inhoudt. Zo check je er contactloos in, heb je er 24/7 toegang tot support en geniet je van supersnel internet. Er zijn drie kamertypes: twee in maatje knus, één wat ruimer met huiselijke voorzieningen zoals een kitchenette. Die laatste is perfect wanneer je wat langer komt en niet elke dag uit eten wilt, terwijl de eerste juist fijn zijn als je op je accommodatie wilt besparen. Aan jou de keus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Overnachten in Ciutat Vella, Barcelona

Ciutat Vella

Naar boven

Ciutat Vella is het historische hart van Barcelona, met veruit de meeste hippe wijkjes. Dat was heus niet altijd zo, het stadsdeel tussen L’Eixample en de zee werd zelfs een poos verwaarloosd. Inmiddels is nieuw leven in het stadsdeel geblazen en vind je er de places to be; wijken El Born en El Raval. Barri Gòtic komt met de trendy restaurantjes en bars. Ja, het is er druk, zoals een historisch centrum betaamd. Maar tóch is Ciutat Vella absoluut de moeite waard. Al helemaal wanneer je er een uitvalsbasis als een van onderstaande adresjes bij boekt.

De leukste hotels in het centrum van Barcelona:

Hotel 1898 4-****
Bekijk dit hotel
Slapen aan La Rambla in een historisch, luxe hotel, dat kan dankzij Hotel 1898. De kamers zijn, een setje suites daargelaten, niet per se om over naar huis te schrijven (het is Barcelona, dan mag je best kritisch zijn). Maar de faciliteiten maken een boel goed. Hotel 1898 heeft namelijk een fenomenaal dakterras, met uitzicht over Barcelona waar je van kunt genieten al plonzend in het zwembad. Ietwat frisjes? Niet getreurd, in de gewelfde kelder lonkt een binnenzwembad!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Yurbban Passage Hotel & Spa 4-****
Bekijk dit hotel
Passatge de les Manufactures is een historische passage die het historisch centrum met Eixample verbindt, oftewel: oud met nieuw. Boven dit historisch stukje Barcelona ligt een minstens zo bijzonder hotel: Yurbban Passage Hotel & Spa. Deze oase van rust behoort tot de boutique hotels van Barcelona: met slechts 60 kamers en een bekende naam, wil je hier snel bij zijn. Die bekende naam is niet uit de lucht komen vallen: een zwembad op het dakterras, een spa met binnenzwembad. De moderne, comfortabele kamers zijn de kers op de taart!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Antiga Casa Buenavista 4-****
Bekijk dit hotel
Spiksplinternieuw, deze toko, en nú al een dijk van een tip: Antiga Casa Buenavista. Dit fijne hotel is hartstikke sfeervol, een beetje alsof je in een warm bad terechtkomt. Personeel spreekt je persoonlijk aan en zorgt ervoor dat je een fijne tijd hebt, zowel binnen als buiten het hotel. Dat fijne verblijf binnenshuis, dat zit ‘m in de details. Zo komt je kamer met Chromecast en digitale krant, maar ook een yogamat of zelfs een stijltang, mocht je die nodig hebben. De kamer Superior Buenavista heeft een bad op het privéterras. Mocht die een beetje buiten je budget liggen, weet dan dat Antiga Casa Buenavista ook met een felbegeerd zwembad op het dak komt.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in L’Eixample, Barcelona

l’Eixample

Naar boven

De enorme wijk l’Eixample strekt van de Sagrada Familía rechtsbovenin, helemaal tot de Placa d’Espanya, linksonderin. Om je daar een beeld bij te geven: van de een naar de ander ben je ruim een uur onderweg met de benenwagen. Het voelt dus een beetje gek om deze buurt over één kam te scheren. Zelfs de adresjes zijn er enorm uiteenlopend, waardoor je er voor ieder wat wils vindt. Zowel qua hotels, restaurants, winkels en culturele hotspots. Wil je liever niet in het drukkere historische centrum slapen, maar wél in de buurt van alle bezienswaardigheden, lees dan mee!

De leukste hotels in l’Eixample:

Casa Consell Gran Via 2-**
Bekijk dit hotel
Helemaal leuk, al die moderne, hippe boutique hotelletjes. Maar wat eigenlijk minstens net zo leuk is, dat is een authentiek, huiselijk gastenverblijf. Zo eentje als Casa Consell Gran Via. Druipend van charme en errug betaalbaar, is een verblijf hier een prima keus. Gran Via heeft slechts 14 privékamers, elk met eigen badkamer. Er is een gemeenschappelijke ruimte met een keuken, waar je gedurende dag gratis een bakkie met een gebakje meepikt. Kom je met een grote groep? Check dan ook even de appartementjes die Casa Consell op verschillende locaties beschikbaar heeft.
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Margot House 3-***
Bekijk dit hotel
Knus en kunstzinnig, dat is Margot House in een notendop. Er hangt een intieme sfeer, wat logisch is voor een hotel met slechts 9 slaapkamers. Niet zomaar slaapkamers, overigens. Stuk voor stuk uniek en minstens net zo prachtig ingericht als het hotel zelf. Schuif aan voor een uitgebreid ontbijt in de eetkamer, om vervolgens in de gezellige woonkamer je plannen voor de komende dag te bespreken. Geen haast, met een locatie zo middenin de stad, krijg jij dat lijstje bezienswaardigheden heus wel afgevinkt!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Magatzem 128 3-***
Bekijk dit hotel
Een hotel met redelijk geprijsde kamers, op toplocatie en dan het liefst ook nog een beetje aantrekkelijk om naar te kijken. Een soort heilige graal die maar lastig te vinden is in Barcelona. Totdat je Magatzem 128 tegenkomt. Graag gedaan! Deze fijne stek komt met all of the above, en meer. Een cafeetje op de begane grond, bijvoorbeeld, waar je tussen de buurtbewoners aanschuift voor een kop lokaal geroosterde koffie. Bovendien is dit de perfecte optie als je in je uppie komt, want Magatzem heeft naast tweepersoons kamers en lofts ook eenpersoonskamers (we hoeven je als solo reiziger vast niet te vertellen hoe moeilijk die tegenwoordig te vinden zijn).
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Overnachten in Gràcia, Barcelona

Gràcia

Naar boven

We gaan van kleine straatjes en toeristisch, naar steeds een beetje ruimer en lokaler. Laatste stop voor vandaag: Gràcia. De charme van deze wijk zit ‘m absoluut in het feit dat hij niet overspoeld is door toeristen, waardoor de rasechte Barcelonezen er zelf ook regelmatig neerstrijken. Op een gezellig pleintje, bijvoorbeeld, om wat tapas en vino’s te nuttigen. Schuif aan, doe mee, leef lokaal en boek je stek in Gràcia.

De leukste hotels in Gràcia:

The Central House 2-**
Bekijk dit hotel
Goedkoop overnachten in Barcelona? Dan is The Central House een prima optie. Ook wanneer je je hostelfase voorbij bent is dit een fijne betaalbare optie, je boekt er namelijk ook gewoon een privékamer. The Central House is alles wat je van een hostel wil: schoon, modern, en goed gelegen. Je wandelt er zo naar het metrostation en checkt contactloos in en uit. En zeg nou zelf, wetende dat je maar een paar tientjes per nacht betaalt, dat slaapt toch een stuk beter, of niet?
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Praktik Bakery 3-***
Bekijk dit hotel
Is het een bakkerij? Is het een hotel? Nee! Of, nou ja… Het is een bakkerij én een hotel in één! Uniek in z’n soort, althans in Barcelona, en eigenlijk is dat best verrassend. Want is er een betere manier om ‘s ochtends wakker te worden dan met de geur van versgebakken brood? Wij vinden persoonlijk van niet. De kamers zijn minimalistisch en knus, waardoor je ook nog ‘ns hartstikke betaalbaar tukt bij Hotel Praktik Bakery. Nóg een reden om te boeken!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ohla Eixample 5-*****
Bekijk dit hotel
We begonnen met een klapper, dus leek het ons alleen maar logisch om af te sluiten met een soort van zelfde kaliber. Ohla is super-de-luxe, dus voor een verblijf hier moet je diep in de buidel tasten. Maar hé, voor wat, hoort wat! Je krijgt ervoor terug: toegang tot de infinity pool op het dak, een knappe kamer en meerdere gastronomische ervaringen onder hetzelfde dak. Even serieus, zelfs het ontbijt wordt hier onder toeziend oog van Michelinchef Fran López bereidt, dus als dat geen goed begin van je dag wordt, dan weten wij het ook niet meer!
➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Simone

Van oog in oog staan met gorilla’s in Congo tot de Transsiberië Expres in hartje winter, mij kun je wakker maken voor een nieuw avontuur. Maar wat ik minstens net zo leuk vind? Een goede stedentrip! Weinig dingen maken mij zo gelukkig als het ontdekken van een nieuwe stad. Ik weet feilloos de leukste plekjes te vinden, en die deel ik graag!