Opaalkust

De Franse Opaalkust, in het Frans ‘Côte d’Opale‘, is een vaak over het hoofd gezien stukje Frankrijk. Met de imposante kliffen, authentieke leuke dorpjes en gevarieerde natuur en prima leuke stranden een heel veelzijdige streek die ook nog eens dichtbij huis ligt. Ik neem je mee langs de leukste hotels, plaatsen en plekjes om te overnachten aan de Opaalkust!

Overnachten aan de Opaalkust

De Opaalkust is de perfecte streek voor een heerlijk weekendje (of langer) aan de Franse kust. Op iets meer dan vier uur rijden van Utrecht kom je in een heel andere wereld terecht. En dat is genieten: Met de kliffen, prachtige havendorpjes, vergezichten en leuke stranden is er van alles te zien en te beleven. Een absolute aanrader dus.

En of je nu op 1 vaste plek blijft zitten of meerdere plaatsen in de streek bezoekt, je gaat er gegarandeerd van genieten. Beloofd! Ik neem je mee langs de leukste dorpjes aan de Opaalkust en deel negen van de leukste hotels en andere plekjes om te overnachten aan deze verrassend leuke streek.

Tip: Combineer de Opaalkust met Rouen, Normandië of Parijs of doe eens gek en rij via Reims in de Champagnestreek terug naar huis voor een waanzinnige mini-rondreis door Noord Frankrijk.

Waar overnachten aan de Opaalkust _ Côte d'Opale

De leukste plekjes aan de Opaalkust

Hoewel er meer dan honderd plekjes en dorpjes langs de Opaalkust te vinden zijn, zijn er een aantal highlights die je toch echt wel moet bezoeken. Het grootste deel van de hotels op deze pagina kun je ook in of rondom de plaatsen vinden die ik je hieronder tip.

  • Boulogne-sur-Mer: Dit is de grootste vissershaven van Frankrijk, en geloof me, de zeevruchten hier zijn om je vingers bij af te likken! Bovendien is er een geweldig aquarium, Nausicaá, dat je kunt bezoeken. En als dat niet genoeg is, wandel dan rond de oude stadsmuren voor een prachtig uitzicht over de stad.
  • Le Touquet: Stel je voor dat je ‘s ochtends wakker wordt en de zeelucht inademt terwijl je over het prachtige zandstrand van Le Touquet uitkijkt. Deze stijlvolle badplaats is de perfecte plek om te ontspannen, te zonnebaden of te genieten van watersporten. En vergeet niet de markt te bezoeken op maandag, donderdag en zaterdag!
  • Wimereux: Dit charmante dorp heeft een prachtige Belle Époque-architectuur, en de promenade is ideaal voor een ontspannen wandeling. Vanwege de gunstige windomstandigheden is het ook een paradijs voor windsurfers!
  • Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez: Deze twee spectaculaire klifformaties zijn een must-see. Ze bieden je een adembenemend uitzicht op het Kanaal en op een heldere dag kun je zelfs Engeland zien! Ook zijn er tal van wandel- en fietspaden om te verkennen.
  • Montreuil-sur-Mer: Ondanks de naam ligt dit stadje niet aan zee, maar het is absoluut een bezoek waard. De middeleeuwse stadsmuren en de geplaveide straatjes zijn gewoonweg betoverend. Bovendien vind je er het beroemde toneelstuk Les Misérables in de zomer, een geweldige ervaring!
  • Saint-Omer: Niet direct aan de kust, maar dichtbij genoeg om te genieten van de Opaalkust en zijn charmes. Het staat bekend om zijn prachtige kathedraal en het rustige moerasgebied, het Marais Audomarois, waar je heerlijk kunt kanoën.

Dit zijn de leukste hotels aan de Opaalkust

Chateau De Montreuil - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Boutique Hotel in oud landhuis  – Le Touquet

Bekijk bij Trivago

Een écht stijlvol plekje om te overnachten aan de Opaalkust? Check dan Chateau De Montreuil 4-****. Dit mooie tot hotel verbouwde landhuis ligt in Le Touquet, in het hart van de Opaalkust.

Elke kamer is uniek en super stijlvol ingericht, met adembenemende uitzichten op het park of de citadel. Er staat een uitgebreid en vers ontbijtje voor je klaar en als de zon schijnt is er een fijn terras.

Er is een reden dat onder andere de Britse Royal Family en Whitney Houston ooit hebben gelogeerd in dit hotel. Tijd dat je in hun voetsporen treed!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Maison 76 - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Leuke Bed & Breakfast – Montreuil-sur-Mer

Bekijk bij Trivago

Op zoek naar een leuke Bed & Breakfast die een beetje chic en fancy is ingericht? Dan is Maison 76 4-**** de beste spot voor jouw overnachting aan de Opaalkust.

De B&B is gevestigd in een 18e-eeuws herenhuis in het hart van Montreuil-sur-Mer. De ruime kamers met luxe bedden en eigen badkamers zijn om door een ringetje te halen.

Begin de dag goed met een vers ontbijtje en trek er lekker op uit. Na een lange (en warme dag) wacht het frisse zwembad in tuin op een duik. Zowel qua prijs als locatie echt een aanrader!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Régina & Spa - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Betaalbaar hotel met zwembad en spa – Berck-sur-Mer

Bekijk bij Trivago

In hartje Berck-sur-Mer ligt het mooie Hotel Régina & Spa 3-*** hotel. Een uitstekende plek voor wie een betaalbaar maar goed hotel aan de Opaalkust zoekt.

Dit charmante hotel combineert moderne gemakken en comfort met een vleugje charme uit de 20ste eeuw. Kamers komen ik verschillende soorten en maten waaronder studio’s met kitchenette’s zodat je zelf kunt koken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wellness faciliteiten – zwembad, sauna, hamam, en bubbelbad! Het strand ligt op een paar minuten lopen, net als het centrum van Berck-sur-Mer. De perfecte combo tussen prijs, kwaliteit en locatie!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Le Grand Hôtel Le Touquet-Paris-Plage - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Hotel met spa aan het strand

Bekijk bij Trivago

Le Grand Hôtel Le Touquet-Paris-Plage 4-**** is een stijlvol en luxe plekje om te overnachten. Op maar 5 minuten afstand van het mooie strand van Le Touquet is dit een van de mooiste plekjes.

De kamers zijn comfortabel en luxe en comfortabel ingericht. Voorzien van alle gemakken die je zoekt: Een goed bed en een nette badkamer. Het restaurant Baya serveert smakelijke gerechten.

Maar het echte topstuk van dit hotel is de Spa: met een verwarmd zwembad, hamam, sauna, infrarood sauna en fitnessruimte!

Het is niet de goedkoopste optie, maar voor die prijs krijg je wel waar voor je geld. Echt een pareltje in Le Touquet!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Opal'Inn - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Mooi en betaalbaar hotel direct bij het strand – Boulogne sur Mer

Bekijk bij Trivago

Voor een leuk en betaalbaar hotel bij het strand aan de Opaalkust is Opal’Inn 3-*** in Boulogne-sur-Mer de beste keuze.

Het hotel ligt vlakbij het centrum van het dorpje maar ook op steenword afstand van het strand. De perfecte locatie dus.

De kamers zijn ruim en degelijk ingericht en hebben een grote TV, goed bed, eigen badkamer en airco. De beste kamers zijn die met zeezicht!

Er is elke ochtend een lekker ontbijt en parkeren doe je gratis voor de deur. Een uitstekende keuze als je een hotel met goede prijs/kwaliteitsverhouding zoekt.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel Barrière Le Westminster - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Luxe 5-***** hotel vol glitter & glamour – Le Touquet

Bekijk bij Trivago

Hôtel Barrière Le Westminster 5-***** is een iconisch vijfsterrenhotel in het hart van Le Touquet-Paris-Plage, combineert de grandeur van art-deco-stijl met moderne luxe.

Alle 105 kamers zijn echt waanzinnig mooi ingericht en bieden je werkelijk alles wat je maar kunt wensen: Het toonbeeld van elegantie! Er is airconditioning en je hebt een prachtig uitzicht op het bos en de vuurtoren.

Met twee restaurants, waaronder de met een Michelinster bekroonde ‘Le Pavillon’, en een luxe Nuxe-spa met binnenzwembad, is verwennerij gegarandeerd.

Het prijsniveau ligt aan de hoge kant, maar de kwaliteit en sfeer maken dit meer dan goed. Een perfecte keuze voor een romantisch en chic weekendje weg aan de Opaalkust!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hôtel des Arts - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Tof Art Deco hotel – Wimereux

Bekijk bij Trivago

Wil je jezelf echt even verwennen? Check dan het Hôtel des Arts 4-**** in Wimereux! Dit toffe hotel straalt pure art-deco klasse uit. De kamers? Mega knus, met comfy bedden en luxe badkamers.

En het ontbijt, wow! Denk aan een uitgebreid buffet dat je smaakpapillen laat juichen. Even chillen doe je in bar Le Mona Lisa, met een lekker wijntje of koffie.

Prijzig? Een beetje, maar absoluut waar voor je geld. Een historisch hotel met moderne voorzieningen en overheerlijk eten in één van de mooiste kustplaatsjes. Gun jezelf dat verwenmomentje en boek bij Hôtel des Arts!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Metropole - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Leuk 3-* hotel in het centrum van Boulogne sur Mer

Bekijk bij Trivago

In het centrum van Boulogne sur Mer ligt Hotel Metropole 3-***. Een uitstekend hotel met goed prijskaartje.

De kamers zijn modern en hip, met een uniek interieur in elke kamer. Je hebt ook toegang tot een tuin voor wat ontspanning en een bar voor een drankje.

Elke ochtend begin je de dag met een ontbijtbuffet, ideaal voor het opladen van je batterijen voor een dag vol avontuur. Het prijsniveau? Best betaalbaar, zeker als je de ligging en faciliteiten in overweging neemt. Kortom, Hôtel Métropole is een leuke plek om te verblijven als je Boulogne-sur-Mer en de Opaalkust wilt verkennen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Najeti Hotel du Parc - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Leuk hotel vlakbij het strand en bos – Neufchâtel-Hardelot

Bekijk bij Trivago

Op maar twee kilometer van het strand en 1 km van het bos ligt Najeti Hotel du Parc 3-***, een heel goed beoordeeld hotel met fijne kamers.

De moderne kamers ademen sfeer en sommige bieden zelfs een balkon of terras met uitzicht op het park of bos.

Zin in een duik? Pak je zwemspullen, want er is een verwarmd buitenzwembad. En om te relaxen is er een sauna. In de ochtend kun je smullen van een ontbijtbuffet en voor de echte Franse keuken zit je goed in het restaurant.

Qua prijsniveau zit je in de middenklasse, maar met alle extra’s krijg je echt waar voor je geld. Dus, ready voor een trip naar de Opaalkust? Check dan zeker Najeti Hôtel du Parc.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
ibis Styles Boulogne-sur-Mer Centre Cathédrale - Overnachten in Opaalkust - Foto Booking.com

Boutique hotel op toplocatie – Boulogne sur Mer

Bekijk bij Trivago

Check het ibis Styles Boulogne-sur-Mer Centre Cathédrale 3-*** eens. Een super leuk Boutique Hotel middenin het historische stadscentrum en pal tegenover de kathedraal van Boulogne sur Mer.

En het strand? Slechts een kort ritje van 5 minuten. Je kamer, trendy ingericht, is voorzien van alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf.

Hou je van een goed ontbijt? Begin je dag met een lokaal, zoet en hartig buffet. Je kunt er ook terecht voor lunch, diner of gewoon een drankje aan de bar of op het terras met uitzicht op de kathedraal.

Het prijsniveau? Budgetvriendelijk. Dus, zoek je een stijlvolle plek in het hart van Boulogne-sur-Mer zonder je portemonnee te plunderen? ibis Styles is de plek voor jou!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Ingmar

Nice to meet you! Ik ben Ingmar, oprichter van WaarOvernachtenIn.nl en al meer dan vijftien jaar ondernemer in de reisbranche. Ik deel al mijn kennis en ervaring graag met je!