5 bijzondere overnachtingen in Nederland, België en Duitsland

Er is niets mis met een normale hotelkamer. Maar zo nu en dan wil een mens wel eens wat anders: iets bijzonders, een nieuwe ervaring, eentje waar je jaren later nog over praat… gewoon iets anders. Tegenwoordig is dat geen enkel probleem: er zijn zowel in binnen- als buitenland vele mogelijkheden om er eens lekker tussenuit te gaan, maar dan wel anders dan anders. Dit zijn onze favoriete bijzondere overnachtingen in Nederland, België en Duitsland.Bijzonder Hotel in Belgie The Lodge - Expedia Bijzonder Hotel in Belgie The Lodge - Expedia

5. In een tuchthuis, België

Een hotel met een verhaal. Een hotel waarbij je terug in de tijd gaat, maar waar je wel de luxe van nu ervaart. Deze bijzondere overnachting vind je in Vilvoorde, een plaats vlakbij Brussel. Hotel The Lodge is gesitueerd in een voormalig tuchthuis, maar het heeft daarvoor ook nog dienst gedaan als verbeteringsgesticht, kazerne en gevangenis. Hoewel het hotel nog vele oude elementen van het tuchthuis heeft gelaten voor wat het is, en veel kamers nog tralies voor de ramen hebben, hoef je niet bang te zijn om opgesloten te worden. De deur naar buiten is altijd open! Een bijzondere plek in België.

Bekijk dit hotel

Bijzonder hotel in een biervat | Expedia Bijzonder hotel in een biervat | Expedia

4. In een biervat, Duitsland

Gaat er bij jou wel een glas pils of twee in? Wat dacht je van een overnachting in een echt biervat? Helaas zit de oorspronkelijke inhoud er niet meer in, maar misschien kun je nog wat van de lucht opvangen terwijl je in je comfortabele bed ligt. In het Duitse Ostbevern vind je in een paar kamers van Landhotel Beverland oude biervaten om in te slapen. De fusten dateren van de 19e eeuw, maar waren tot ongeveer 1995 nog in gebruik. Het vat is opgesteld in een kamer, samen met nog twee extra bedden en alle luxe van nu. Het bier staat alvast voor je klaar!

Veel goede deals vinden we op Trivago. Een prima plek om te beginnen.

Bekijk dit hotelBijzonder Hotel in Nederland Kubus - Expedia Bijzonder Hotel in Nederland Kubus - Expedia

3. In een sterrenkubus, Nederland

De Sterrenkubus is een perfecte accommodatie voor wanneer je eens met hele gezin weg wilt. In het Twentse Lattrop-Breklenkamp ben je meer dan welkom voor een logeerpartij bij de boer in de natuur. Bij je overnachting zit het gebruik van een telescoop inbegrepen, waardoor niets je meer tegenhoudt om de sterren eens van dichtbij te ontdekken. Wil je liever op je gemak naar boven turen, dan bieden het tweepersoonsbed, de bank en het transparante koepeldak van de sterrenkubus je deze mogelijkheid ook.

Bekijk dit hotel2. In een hobbithol in Nederland

Was jij een aantal jaar geleden ook zo ‘In de Ban van de Ring’? Wij waren vooral fan van de hobbits en hun schattige woningen, en zijn dan ook erg blij dat we nu ook zelf een nachtje kunnen doorbrengen in zo’n accommodatie. In Castrium vind je deze hobbitwoningen, compleet met ronde ramen, ronde deuren en gebouwd half onder een heuvel. De vakantieplek is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen, en ingericht met bedden, een leefruimte en badkamer. Het is net alsof je echt in ‘The Shire’ verblijft.

Bekijk dit hotel

sphair sphair

1. Onder de sterrenhemel in België

Slapen in een luchtbol onder de sterrenhemel? Dat klinkt waarschijnlijk als een ver-van-je-bed-show, maar niets is minder waar. In het Vlaamse Lier (vlakbij Antwerpen) kun je namelijk terecht voor een bijzondere overnachting in de Sphair. Je slaapt in een doorzichtige tent, midden in de natuur en zónder pottenkijkers. Het ontbijt wordt ‘s ochtends netjes gebracht, maar verder zullen jij en je partner helemaal alleen (en droog) kunnen genieten van de sterren, en van elkaar.