Workum

Tussen Franeker en Stavoren ligt het historische stadje Workum. Stad, ja; ook Workum is een van de Friese Elfsteden en heeft een eeuwenlange geschiedenis waarin de stad meermaals onderwerp van bijzondere gebeurtenissen over verhalen was. En dat prachtige historische stadscentrum, de mooie ligging in de natuur met veel water in de buurt maakt Workum een populaire stad om te bezoeken. Voor een dagje of wat langer. De leukste hotels in Workum en andere plekken om te overnachten in deze leuke stad kom je tegen op deze pagina waar we je graag voorzien van tips & tricks.

Overnachten in Workum

Volgens de bekende schilder Jopie Huisman was Workum een paradijs op Aarde. Niets kwam dichter in de buurt van de hemel dan Workum. Wij zijn nooit in de hemel geweest maar wel in Workum en kunnen in ieder geval beamen dat het een prachtig stadje vol sfeer en charme is. Net als bijvoorbeeld Franeker is ook Workum klein en compact maar heeft de stad een enorm lange en bijzondere historie en veel bezienswaardigheden, gezelligheid in een compact stadscentrum. Allemaal overgoten met een saus van historie en sfeer.

Tot in de 18e eeuw was Workum namelijk een heel drukke internationale haven en was de stad een spil in de internationale handel. Workum heeft dan ook wel echt een nautisch sfeertje terwijl het niet direct aan zee ligt zoals in Harlingen bijvoorbeeld wel het geval is. Het gevolg van dat nautische sfeertje is wel fijn, de stad is leuk en gezellig en een typische stad waarvan de echte grote groei en bloei

In Workum is genoeg te zien en te doen. Bijvoorbeeld de oude vuurtoren aan het water, tegenwoordig een heerlijke plek met uitzicht over het weer, is een van de bezienswaardigheden in Workum. Ook de Blazerhaven, een museumhaven vol prachtige oude schepen en een oude werf, het middeleeuwse stadscentrum met de majestueuze Sint Gertrudiskerk (de grootste laat gothische kerk van Friesland) en natuurlijk het Jopie Huisman museum waar veel van het werk van deze beroemde schilder te vinden is. En de stad zit vol met leuke restaurantjes en de nodige kroegjes waar je je uitstekend zult vermaken.

Slim: Workum ligt aan de Spoorlijn Leeuwarden – Stavoren waardoor je Workum makkelijk kunt combineren met andere plaatsen aan deze spoorlijn. Combineer een bezoek aan Workum bijvoorbeeld met het historische Stavoren of Hindeloopen en doe een dagje Sneek! Absoluut de moeite waard!

Hotel in Workum

Hotels in Workum

Het aanbod van leuke plekjes om te overnachten in Workum is beperkt. Workum is geen Parijs of Dusseldorf en kan het dus stellen met een kleiner aanbod aan plekken om de nacht door te brengen. Dat zijn vooral wat kleinere en compactere stadshotels en herbergen en geen grote hotels met veel kamers en/of voorzieningen. Als je dus een hotel in Workum boekt, dan kom je eigenlijk altijd terecht in knusse, kleine en gezellige hotels, vaak gerund door lokale ondernemers met veel oog voor detail en comfort. En dat kunnen we stiekem ook wel waarderen!

Dit zijn onze favoriete hotels in Workum

Hotel Hotel de Gulden Leeuw - Overnachten in Workum

Hotel de Gulden Leeuw 3-***

Bekijk bij Trivago

Dit hotel ligt in het centrum van de oude stad Workum. Het hotel biedt meer dan een goede nachtrust. Het hotel heeft een stijlvol restaurant, een sfeervolle bar en een zonnig terras aan het marktplein. Een van de leukere hotels in Workum waar je heerlijk kunt overnachten zonder poespas. Lekker relaxed, heerlijk genieten. Een aanrader!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Wymerts - Overnachten in Workum

Hotel Wymerts 3-***

Bekijk bij Trivago

Aan de bekende Wymerts, een vaart bij Workum, ligt dit mooie 3-*** hotel. Het centrum van Workum ligt niet heel ver, zo’n 5 minuten lopen. Met de auto rij je in 10 minuten naar het strand aan het IJsselmeer. Alles klopt aan dit leuke hotel: Moderne en degelijke kamers met een eigen badkamer en een heerlijk bed, een uitgebreid ontbijtje en een vriendelijke bediening.

En als je voor de luxe kamers gaat, dan heb je zelfs een bad in je slaapkamer. Bubbelen met uitzicht… heerlijk!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
B&B de Garaazje - Overnachten in Workum

B&B de Garaazje

Bekijk bij Trivago

Deze leuke B&B ligt aan de Elfstedenroute, aan het water, en is volledig ingericht om een heerlijke overnachting bij het centrum van Workum te voorzien. Je komt terecht in een leuke Bed & Breakfast met een sfeervolle inrichting en veel aandacht van de hosts. Dat maakt deze B&B een van de leukere en betere plekjes in Workum!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Bed and Breakfast Blommehûs - Overnachten in Workum

Bed and Breakfast Blommehûs

Bekijk bij Booking

Deze leuke sfeervolle B&B ligt vlakbij het centrum van Workum en is de perfecte uitvalsbasis voor wie knus en gezellig wil overnachten in dit leuke stadje. De B&B is voorzien van meer dan alles wat je nodig hebt: Er is een keuken zodat je thuis kunt koken, je hebt een fijn bed en een eigen badkamer. Het topstuk van deze knusse B&B is toch wel de tuin met veel groen, rust en ruimte en een prachtig uitzicht. Qua locatie loop je naar het centrum van Workum en parkeren kan, vanzelfsprekend, gratis voor de deur.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.