Stavoren

Aan het IJsselmeer ligt het kleine maar leuke en gezellige Stavoren. De stad (want het is 1 van de 11 Friese steden) is een populaire plek om een dagje uit te waaien of om te verblijven om dicht bij het strand van het IJsselmeer te zitten. En overnachten in Stavoren kan op verschillende plekken en in verschillende hotels en accommodaties. Sommigen liggen in het hart van de stad, anderen aan de rand. Welke plek je ook kiest, aan Stavoren heb je een uitstekende bestemming!

Overnachten in Stavoren

Stavoren ligt direct aan het IJsselmeer en is een watersport paradijs. Met verschillende grote jachthavens en de sluis die schepen vanuit het IJsselmeer richting Heeg laat varen is het een belangrijk knooppunt. Als een van de Friese elfsteden was Stavoren al lang geleden een belangrijke plek van handel en dat is terug te zien in het hele kleine maar super mooie en historische stadscentrum waar verschillende herenhuizen en pakhuizen te vinden zijn en waar je de contouren van deze middeleeuwse stad nog terugziet.

Tegenwoordig gaat ‘t natuurlijk veel minder om handel en is de pleziervaart en het toerisme erg belangrijk voor Stavoren. Niet gek dus dat er de nodige bezienswaardigheden, een klein maar leuk museum en een strand in de stad te vinden is. En dankzij het station met een directe lijn naar onder andere Sneek en Leeuwarden is Stavoren ook uitstekend te combineren met andere Friese plaatsen.

Hotels in Stavoren

Een plekje om te overnachten in Stavoren is best wel lastig te vinden. Beter gezegd: Het aanbod van hotels in Stavoren beperkt zich tot 1 hotel. Daarnaast is er een leuke B&B in de stad te vinden. Daarmee is het aanbod super beperkt maar kun je wel gewoon een plekje boeken. In de regel zijn de accommodaties in Stavoren namelijk niet uitverkocht.

Een alternatief is dan ok naar een hotel in Sneek of Hindeloopen te kijken waar ook veel leuke hotels te vinden zijn.

Onze favoriete hotels in Stavoren

Hotel De Vrouwe van Stavoren Overnachten Stavoren

Hotel De Vrouwe van Stavoren 3-***

Bekijk bij Trivago

Direct tegenover het standbeeld van de Vrouwe van Stavoren en op loopafstand van het station ligt het enige hotel van Stavoren. Aan de buitenkant zie je niet dat dit hotel een bijzonder aanbod heeft: Je kunt hier namelijk in een enorm wijnvat overnachten. Die wijnvaten zijn een unieke manier om de nacht door te brengen; erg leuk!

Ook normale kamers zijn hier beschikbaar en deze zijn ruim en modern ingericht en voorzien van alle luxe die je nodig hebt tijdens een fijn verblijf. Er is een heerlijk ontbijt beschikbaar in de ochtend; lekker vers en uitgebreid. En als je even wil relaxen dan kun je terecht in het bubbelbad of de sauna die voor alle gasten beschikbaar zijn.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
De olde banck Overnachten Stavoren

De Olde Banck 3-***

Bekijk bij Trivago

De Olde Banck is een mooie B&B in het centrum van Stavoren. Een sfeervol ingericht gebouw dat huist in een pand dat vroeger als bank werd gebruikt. Veel van de oude elementen zijn ook nog terug te vinden wat zorgt voor een unieke sfeer en vibe. Een erg leuke plek voor je overnachtingen in Stavoren. Qua prijs is deze B&B erg betaalbaar; een overnachting is er een stuk goedkoper dan in het hotel van Stavoren.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
B&B de Pastory Overnachten Stavoren

B&B de Pastory

Bekijk bij Trivago

Deze Bed & Breakfast ligt in Warns, niet ver van Stavoren. Je komt terecht in een prachtige kamer met veel licht, een ruime groene tuin en een heerlijk bed. De hosts kunnen je van alles vertellen over de omgeving en voorzien je van alle tips die je nodig hebt om het maximale uit je verblijf in Stavoren te halen. Een uitstekende uitvalsbasis voor een overnachting in de buurt van Stavoren.

Er staat een uitgebred ontbijt voor je klaar en parkeren kan voor de deur. Je hebt hier een van de leukste plekken gevonden om te overnachten bij Stavoren!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.