Lauwersoog

In het noorden van Groningen, tegen Friesland aan, ligt het dorpje Lauwersoog. Het ligt midden in het natuurgebied Lauwersmeer wat jaarlijks vele bezoekers trekt die de prachtige en unieke natuur van dit gebied willen ontdekken. Hoewel niet heel groot, biedt Lauwersoog en omgeving een breed palet aan mogelijke activiteiten en is het een populaire bestemming voor een vakantie in Nederland. En de beste plek om te overnachten in Lauwersoog? Die ga je op deze pagina zéker vinden!Overnachten in Lauwersoog

Lauwersoog is de poort naar Schiermonnikoog en de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige natuurgebied Lauwersmeer. Veel mensen kiezen ervoor om te overnachten in of rondom Lauwersoog als onderdeel van hun vakantie op Schiermonnikoog. En dat is een prima idee, zeker als je vroeg of juist heel laat met de boot moet. Kies er dan wel voor om minstens 1 dagje extra te overnachten in Lauwersoog en om wat van het dorp en de mooie omgeving te ontdekken. Het is namelijk echt de moeite waard! Niet zonder reden kreeg de Lauwersmeer in 2004 de derde prijs in het mooiste gebied van Nederland, na de Weerribben (bij Giethoorn) en het leuke Moddergat (dat ongeveer tussen Lauwersoog en Dokkum ligt)

Hotels in Lauwersoog

Het aantal plekken om te overnachten in Lauwersoog is beperkt, want hoewel het een prachtig dorpje is met een heerlijk natuurgebied, zijn er maar aan handvol accommodaties te vinden. De meeste van de hotels, B&B’s en huisjes in Lauwersoog zijn ook vrij klein. Wel heel leuk dus; want dat staat gelijk aan heel kleinschalig overnachten met veel aandacht voor de gasten.

Behalve een aantal hotels, zijn er ook twee grote vakantieparken bij Lauwersoog te vinden. Om ons overzicht van de beste plekken om te overnachten in Lauwersoog compleet te maken, hebben we deze ook in ons overzicht meegenomen.

Onze favoriete hotels in Lauwersoog

Slaaphuisjes LauwersmeerPlezier! Overnachten Lauwersoog

Slaaphuisjes LauwersmeerPlezier

Bekijk op Trivago

Bij Slaaphuisjes LauwersmeerPlezier slaap je niet in een hotel, chalet, B&B of vakantiehuisje. Nou, niet helemaal zoals je misschien zou verwachten. In plaats van de huisjes in de vrije open natuur te plaatsen, overnacht je in een van de huisjes die samen in een grote gedeelde ruimte geplaatst zijn. Dat klinkt misschien gek, maar het is een geweldige manier om te overnachten en biedt veel meer mogelijkheden dan je zou verwachten.

Alles is voorzien: Een uitstekend bed, een goede badkamer maar ook een gezellige chilhoek, een prachtig terras en een heel goed en vers ontbijt. Voor het geld hoef je het niet te laten: Je boekt al een huisje vanaf €80 per nacht!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Wad Else Overnachten Lauwersoog

Wad Else 3-***

Bekijk op Trivago

Een fijn en luxe huisje waarbij je alles voor jezelf hebt. Wad Else ligt op een superlocatie op loopafstand van de dorpskern van Lauwersoog en is voorzien van alle gemakken. Er is ruimte voor maximaal 6 personen en daarmee is het de perfecte locatie voor gezinnen of families die een hotel of overnachtingsmogelijkheid in Lauwersoog zoeken. Verder is er eigenlijk alles: Een ruime woonkamer met TV + WiFi, een goede keuken, twee badkamers, een terras, parkeerruimte en meer. Een goede plek dus, voor wie wat meer ruimte nodig heeft.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

B&B - Sauna D'Olle Pastorie Overnachten Lauwersoog Booking.com

B&B – Sauna D’Olle Pastorie

Bekijk op Trivago

Deze Bed & Breakfast ligt in Vierhuizen, op een paar kilometer afstand van Lauwersoog maar mag niet op ons lijstje van leukste plekken om te overnachten in Lauwersoog ontbreken! Waarom? Omdat het super knus, gezellig en persoonlijk overnachten is en daar zijn we groot fan van! Behalve prima slaapplekken (kamers in verschillende groottes) ga je hier ook niet zonder volle maag weg, elke ochtend staat een heerlijk vers ontbijtje voor je klaar en mag je zoveel eten als je wil. En als extra kers op de taart kun je tijdens je verblijf gebruikmaken van de sauna. Wij zijn fan!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Landal Park Suyderoog Lauwersoog

Landal Natuurdorp Suyderoogh

Midden in natuurgebied Lauwersmeer ligt het 4-**** Landal Natuurdorp Suyderoogh. Een zeer ruim opgezet vakantiepark waar overnachten in de natuur centraal staat. Daarvoor hoef je echt geen comfort in te leveren; de cottages zijn prachtig ontworpen en ingericht en van alle gemakken voorzien waaronder een ruime keuken, een lekker bed en een goede badkamer. Vanuit het park zit je op de fiets eigenlijk heel snel in het centrum van Lauwersoog, Vierhuizen of Zoutkamp maar sta je ook binnen 5 minuten midden in het prachtige natuurgebied.

Je kunt op het park eigenlijk alles regelen: Je boodschappen doen, een keertje lekker uit eten, fietsen huren en, als het weer een keertje tegenzit, plonsen in het leuke zwembad!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.