Holwerd

In het noorden van Friesland, direct aan het bijzondere wad en met een uitgestrekte natuur in alle richtingen ligt het leuke dorpje Holwerd. Holwerd is de perfecte uitvalsbasis voor een aantal dagen in de Friese natuur (met de fiets, wandelend of met de auto) maar is dankzij haar strategische ligging bij de veerboot naar Ameland ook heel geschikt als tussenstop voor een vroege of late boot. 

Wat ons betreft kies je echter voor een paar dagen Holwerd, want het dorpje kan bekoren en biedt echt meer dan genoeg leuks om je goed te vermaken. En Holwerd is rijk aan een aantal superleuke plekken om te overnachten. Doe je voordeel met ons overzicht van de leukste plekken om te overnachten in Holwerd.

Overnachten in Holwerd

In het noorden van Friesland, niet ver van Dokkum, ligt het leuke en gemoedelijke plaatsje Holwerd. Holwerd is zéker niet groot en telt maar 1630 inwoners. Toch is het een ongelooflijk leuk dorpje waar van alles te doen is en waar je je uitstekend kunt vermaken wanneer je graag het noorden van Friesland wilt ontdekken. Holwerd is natuurlijk ook bekend als de plek waar de veerboot naar Ameland vertrekt en veel mensen die een vroege of juist late boot naar Ameland nemen, kiezen ervoor om te overnachten in Holwerd.

Hotel in Holwerd

Een hotel in Holwerd is snel gevonden want het aanbod is niet extreem breed. Toch zijn er best wel wat keuze’s waardoor we je graag helpen met het vinden van het juiste plekje. Omdat Holwerd echt heel compact is, is er maar 1 plek waar je kunt overnachten en dat is in het centrum van het dorp.

Bij de pier naar Ameland zijn bijvoorbeeld geen hotels te vinden. Dat laatste stukje zul je dus echt met de bus, auto of lopend (is niet handig) moeten doen. Gelukkig is Holwerd leuk, gezellig en super knus! Lekker in je voordeel gebruiken dus en een paar nachtjes doorbrengen in dit middeleeuwse dorpje.

 

Onze favoriete hotels in Holwerd

Overnachten in Holwerd

Hotel Zee van Tijd 3-***

Bekijk bij Trivago

Dit pas recent geopende hotel ligt midden in het middeleeuwse centrum van Holwerd en is een van onze favoriete plekjes om te overnachten in dit leuke dorpje. Hoewel het gebouw heel duidelijk al erg oud is, hoef je op comfort helemaal niets in te leveren en is tijdens de meest recente verbouwing een geweldige combinatie tussen klassiek oud en modern comfort met een stevige saus ‘gezelligheid’ over het gebouw gegoten.

De kamers zijn modern en sfeervol ingericht en overduidelijk is er niet bezuinigd op het nodige comfort. Een geweldig groot en comfy bed wacht op je en de moderne badkamer zal niet tegenvallen.

En dat maakt Hotel Zee van Tijd een perfecte locatie om te overnachten in Holwerd. Voor 1 nacht, maar plak er vooral een paar aan vast, want de eigenaars kennen de streek als geen ander en kunnen je van alles vertellen over de schoonheid van de omgeving.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Goedkoop overnachten in Holwerd

Blomsteech 3-***

Bekijk bij Trivago

Leuke accommodatie die ook geschikt is voor wat grotere gezelschappen. Met plek voor 4 personen kun je hier met het hele gezin terecht. Je hebt dan de beschikking over een heel appartement inclusief eigen keuken en badkamer. Perfect dus voor wie het mooie noorden wil gaan ontdekken.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Slapen in Holwerd

Logement Nij Bonga

Bekijk bij Trivago

Deze knusse Bed&Breakfast ligt in het centrum van Holwerd, op loopafstand van alles. Hier overnacht je lekker relaxed en comfortabel in een van de mooi ingerichte kamers in het gebouw. Behalve een prima bed heb je bij Logement Nij Bonga ook een eigen badkamer. Alles ziet er fris, schoon en super mooi uit en ook het prijskaartje om te slapen in deze B&B is prima. Een aanrader dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Hotel Holwerd

Inn Friesland

Bekijk bij Trivago

Inn Friesland ligt iets buiten Dokkum, in het dorpje Ternaard, maar mag niet ontbreken op ons lijstje. In een prachtig verbouwde boerderij heb je alles wat je zoekt vol aandacht voor inrichting, stijl en de nodige comfort.

Een prachtige boutique overnachting dus, met fijne bedden, een hele mooie tuin en een heerlijk bad om in weg te dommelen. Al met al een uitstekende keuze als je een overnachting vlakbij Holwerd zoekt en een auto tot je beschikking hebt!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.