Hindeloopen

Hoewel Hindeloopen nog geen 500 inwoners telt is deze plaats al heel lang een stad. En een stad van belang, want dankzij de ligging aan de toenmalige Zuiderzee was Hindeloopen een belangrijke havenstad. En dat heeft ervoor gezorgd dat de stad nog steeds een super authentiek en mooi stadje is gebleven zonder moderne ontwikkelingen. Qua overnachten is de keuze in Hindeloopen beperkt, maar er zitten een paar prachtige plekjes tussen die het overwegen zéker waard zijn. Doe je voordeel met onze tips & tricks om de leukste hotels & B&B’s van Hindeloopen te ontdekken!

Overnachten in Hindeloopen

Maak een stap terug in de tijd als je richting Hindeloopen gaat. Deze prachtige Friese stad is een verzameling van eeuwenoude gebouwen, pakhuizen en herenhuizen. Als havenstad van weleer is de gouden eeuw hier namelijk op alle fronten nog springlevend. De boeiende historie, knusse stadscentrum en de locatie aan het IJsselmeer maakt Hindeloopen een hele leuke stad om te bezoeken. Voor een weekendje aan ‘zee’ of in combinatie met het nabijgelegen Stavoren, Sneek of Workum.

Overnachten Hindelopen

Onze favoriete hotels in Hindeloopen

Hotel de Stadsboerderij - Overnachten in Hindeloopen

Hotel de Stadsboerderij

Bekijk bij Trivago

Dit is het enige ‘officiele’ hotel van Hindeloopen. Hotel de Stadsboerderij ligt midden in het centrum van de stad. Het hotel heeft een paar kamers en is knus, klein en compact. Geen enkel probleem, want kleine hotels zijn leuk en sfeervol. En dat is bij Hotel de Stadsboerderij niet anders. Kamers zijn ook niet heel groot maar wel prima modern en comfortabel ingericht. Hier ga je geen klachten over hebben.

Er is een ruim ontbijt beschikbaar met veel verse producten en op de begane grond zit een bar. Hier kun je ook terecht voor de nodige hapjes. Parkeren kan gratis voor de deur. Qua prijs is dit een middenmoter, geen extreem goedkoop hotel maar ook zéker niet duur. Al met al prima prijs/kwaliteit.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Sonnehûs - Overnachten in Hindeloopen

Sonnehûs

Bekijk bij Booking

Een knus en leuk huisje is waar dit appartement in gevestigd is. Je hebt ruimte voor maximaal 6 personen, maar ook als je met z’n 2’en komt is dit een uitstekende plek om te overnachten in Hindeloopen. Het appartement is sfeervol en praktisch ingericht en is perfect voor een romantisch weekendje Hindeloopen. Je hebt een prachtige groene tuin met heerlijk uitzicht waardoor je in de warme maanden buiten kunt ontbijten. Perfect op alle fronten dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Het Dijk Huisje - Overnachten in Hindeloopen

Het Dijk Huisje

Bekijk bij Trivago

Je loopt binnen een minuut de dijk op waar je een prachtig weids uitzicht hebt over het IJsselmeer. Het Dijkhuisje is volledig ingericht en voorzien van een lekkere comfortabele slaapkamer, een eigen keukentje en een tuin om wat zonnestralen op te vangen. Praktisch, schoon, compleet en aantrekkelijk geprijsd. Een lekker plekje voor je overnachting in Hindeloopen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
Atelier B&B 'Sinnestriel' - Overnachten in Hindeloopen

Atelier B&B ‘Sinnestriel’

Bekijk bij Trivago

Een hele mooie, goed verzorgde B&B. Alles was aanwezig om het de gasten naar hun zin te maken. En de plek, midden in het pittoreske Hindeloopen was uniek!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.
B&B Uit Alle Windstreken - Overnachten in Hindeloopen

B&B Uit Alle Windstreken

Bekijk bij Booking

Het ontbijt is goed en gevarieerd. De B&B is schoon en netjes en smaakvol ingericht met spullen en foto’s uit alle windstreken. De eigenares maakt graag een praatje, is goedlachs en zorgt voor een fijne sfeer. Een heerlijke plek om te overnachten in Hindeloopen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.