Dokkum

Dokkum wordt ook wel de ‘Poort naar het Wad’ genoemd en is de noordelijkste stad van Friesland. Het is ook het regionale centrum voor Noord-Oost Friesland. Wij zijn er geweest, hebben de stad ontdekt en de leukste plekjes voor je op een rij gezet. Hoewel het geen grote stad is, is de keuze van accommodaties relatief reuze. Doe je voordeel met onze tips om de beste plekjes te vinden om te overnachten in Dokkum!De leukste plekken om te overnachten in Dokkum

Dokkum is maar klein. En dat is maar goed ook: Juist die charme van een kleine middeleeuwse stad vol verhalen is wat het zo’n heerlijke bestemming maakt als je een keer een lekker weekendje weg wilt. En dankzij veel aandacht en energie in het behouden van die historie, bruist Dokkum van gezelligheid maar is cultuur en historie nooit ver weg! En die combo maakt het dan ook een van onze favoriete steden van Friesland!

Behalve een super bestemming voor een leuke stedentrip op zichzelf, kun je Dokkum ook uitstekend gebruiken als uitvalsbasis voor de regio Noord-Friesland. Breng een bezoek aan het pittoreske Kollum, de natuur van het prachtige Lauwersmeer en het klassieke waddendorpje Moddergat (aanrader!). En natuurlijk is er meer, want wadlopen, paardrijden, fietsen en wandelen zijn maar een paar van de fijne activiteiten die je in en rondom Dokkum kunt doen. En voor de liefhebber: Plak er een dagje Leeuwarden aan vast!

En als je richting de eilanden gaat dan is Dokkum ook een prima tussenstop. Zo pak je vanaf Dokkum in een kwartiertje de bus naar de pier van Holwerd voor de veerboot naar Ameland en zit je ook in no-time bij de haven van Lauwersoog om de boot naar Schiermonnikoog te pakken.

In Dokkum zijn tegenwoordig behoorlijk wat goede hotels te vinden. We hebben er een aantal bezocht. Lees bijvoorbeeld ons verslag van ons bezoek aan Hotel de Abdij Dokkum. Ook andere goede hotels en plekken om te overnachten in Dokkum hebben we voor je onder elkaar gezet. Dat doe je bij voorkeur in het oude centrum van de stad trouwens. Maar mocht je kiezen om buiten het oude stadscentrum te overnachten, dan kun je praktisch lopend naar de stad.

De leukste hotels in centrum van stad:

  • Hotel de ABDIJ Dokkum: Dit is het meest luxe hotel van Dokkum en voorzien van veel faciliteiten en luxe. Hier hebben we echt geslapen als goden in een enorm bed met heerlijk zachte dekens, goede kussens en sublieme verzorging door het team van het hotel. De combinatie van de toplocatie in het centrum, zeer veel faciliteiten en super luxe hotelkamers maakt dat we dit hotel echt met stip bovenaan onze lijst van Dokkum zetten.
  • Hotel Café Restaurant De Posthoorn: Een leuk hotel dat midden in de stad ligt. De kamers zijn modern en voorzien van goede bedden. Hier hebben we lekker gegeten – en gedronken. Prima prijzen en daardoor een hele goede keuze.
  • Hotel van der Meer: De kamers in Hotel van der Meer zijn lekker licht en ruim en daardoor is dit een hele fijne plek. Er is gratis wifi, koffie, thee en het ontbijt staat bekend als een van de beteren!
Booking.com