Billund – Legoland

Overnachten in Billund staat praktisch gelijk aan een overnachting in of bij Legoland. Billund is namelijk vooral Legoland maar verder best een leuk plaatsje midden in Denemarken. Omdat een dagtrip naar Legoland vanuit Kopenhagen of Aarhus best een opgave is, doe je er goed aan om voor 1 of 2 nachtjes een hotel te boeken in Billund. 

Overnachten in Billund

Billund, een slaperig plaatsje midden in Denemarken… Wat is hier te doen? KLM vliegt er in ieder geval een aantal keer per dag naartoe. Goed, je weet het al! In Billund is het eerste en bekendste Legoland park te vinden! Sinds de jaren 80 is Billund daarmee ineens een van de meest bekende bestemmingen van Denemarken geworden (Na hoofdstad Kopenhagen, natuurlijk!). En omdat een dagtripje vanuit Kopenhagen of Aarhus niet zo heel praktisch is, kun je het beste een overnachting in Billund boeken als je een dagje Legoland in de planning hebt staan.

Waar je dan moet overnachten? Je keuze is ruim, in Billund zijn namelijk veel meer hotels te vinden dan je zou verwachten voor een plaatje van deze omvang (aan de andere kant heeft het ook een vliegveld, ook best bijzonder!). Met het oog op een bezoek aan Billund én een bezoek aan Legoland hebben we onze favoriete hotels van Billund voor je onder elkaar gezet.

Net zoals bij bijvoorbeeld Disney liggen er ook bij Legoland Billund een aantal hotels die onderdeel uitmaken van de Legoland franchise. En net als bij Disneyland Parijs liggen er ook hotels vlak naast de ingang en vlak in de buurt. Qua plek is Billund echt klein genoeg, al is een auto altijd handig en doe je er dus wel goed aan om een plekje op loopafstand of met shuttle naar Billund en/of Legoland te boeken. De hotels op onze lijst voldoen aan dat criterium.

Onze favoriete hotels in Billund

LEGOLAND Castle Hotel Overnachten bij Billund - Legoland

LEGOLAND Castle Hotel

Bekijk op Trivago

Als je kinderen al maanden of zelfs jaren uitkijkt naar een bezoek aan LEGOLAND, maak er dan een extra groot feest van en boek een kamer in het nieuwe Legoland Castle Hotel dat direct bij de ingang van het Legoland park ligt. Zoals je kunt verwachten van een Legoland Hotel is alles, maar dan ook wel echt alles, in LEGO stijl. Dat betekend overnachten in kamers in prinsessen, tovernaars of ridderthema en natuurlijk voorzien van heel veel lego.

De kamers zijn er zowel voor koppels als voor families en zijn lekker ruim opgezet. Qua prijskaartje zijn de hotels zeker niet de goedkoopste maar voor de belevenis zou je het eigenlijk wel moeten overwegen.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Legoland Overnachten Billund - Legoland

Hotel Legoland 4-****

Bekijk op Trivago

Als je voor de complete LEGO ervaring gaat en niet per se het goedkoopste hotel van Billund zoekt, is Hotel LEGOLAND jouw keuze. Het ligt direct aan de ingang van het park en is volledig in LEGO stijl ingericht. Ninjas, ridders en piraten bevolken de kamers en natuurlijk is er een enorme lego speeltuin en speelplek voor de kids. En voor de ouders is er een gezellig bar met goede cocktails.

In het LEGO Hotel kun je zowel kamers voor families (van 4 tot 6 personen) vinden als suites voor koppels. Je mag dus helemaal zelf invullen hoe je deze LEGO ervaring gaat beleven. Als je een onvergetelijk avontuur voor de kinderen wil organiseren dan is dit echt het beste hotel in Billund!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Lalandia Billund Overnachten Legoland

Lalandia Billund 4-****

Bekijk op Trivago

Het Lalandia Billund is niet echt een hotel maar voelt meer als een soort ‘Center Parks’ park met heel veel voorzieningen. Het is een groot en ruim opgezet vakantie park en ligt, afhankelijk van de afstand waar je cottage op het park ligt, op zo’n 10 tot 20 minuten lopen.

De cottages komen in verschillende grootte’s; van 4 tot maximaal 8 personen en alles ertussenin. Ze lijken erg op wat je kunt verwachten bij een overnachting in een Center Parcs of Landal park in Nederland en zijn voorzien van een prima keukentje en eigen badkamer.

Het hoogtepunt van Lalandia is natuurlijk het enorme indoor waterpark. Het Aquadome is precies wat je verwacht en is een van de grootste zwembaden van Scandinavië. Behalve een geweldige tijd in het LEGOLAND park kun je dat nog verder verlengen met een geweldige ervaring in dit bizar grote waterpark.

Je mag overigens op de dag van check-out nog de hele dag gebruikmaken van het aquapark. Neem het er dus goed van en geniet met het hele gezin van maximale quality time!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Propellen Overnachten bij Legoland Billund

Hotel Propellen 4-****

Bekijk op Trivago

Als je niet per se in een hotel in een Lego thema hoeft te slapen, en een park vol activiteiten en mogelijkheden zoals het Lalandia niet je ding is, dan zou je voor hotel Propellen kunnen kiezen. Dit frisse en moderne hotel ligt op maar 500 meter van de ingang van LEGOLAND en is dus een prima keuze voor wie een overnachting bij de ingang van het park zoekt.

Het hotel heeft 4 sterren en is voorzien van alle mogelijke denkbare luxe die je nodig hebt tijdens je verblijf. Na een lange lang dag in Legoland wachten er verschillende restaurants op je: Dat wordt kiezen waar je gaat eten ‘s avonds.

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.

Hotel Svanen Billund Overnachten Billund Legoland

Hotel Svanen Billund 4-****

Bekijk op Trivago

Hotel Svanen is een wat zakelijker hotel dan de LEGO hotels of het bekende Lalandia vakantiepark. Toch is het een prima plek om te overnachten in Billund als je wat meer over je budget moet nadenken maar je wel een hotel dichtbij de ingang van Legoland zoekt.

Het is een prima degelijke plek om te overnachten en het hotel is voorzien van alles dat je van een 4-**** hotel mag verwachten. Er zijn uitstekende kamers, zowel voor koppels als voor families en de kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met fijne douche. Het ontbijt is inclusief en is lekker groot, inclusief veel lekkere dingen voor kinderen. Parkeren kan trouwens ook gratis! Een prima plek om te overnachten bij Legoland dus!

➜    Klik hier voor meer informatie en boeken.