Bergen (mons)

In Bergen, in het Frans Mons genoemd, vindt je enorm veel erfgoed op een paar vierkante kilometer. Dat maakt de stad dan ook een uitstekende bestemming voor een leuk weekendje weg in België! Prachtige pleinen vol monumentale panden, een gezellig avond en nachtleven en verschillende prachtige museu maken Mons een stad waar je je makkelijk een kort of lang weekend kunt vermaken!

De beste plekken om te overnachten in deze Waalse stad? We zijn er een paar keer geweest en hebben onze ervaringen over de leukste plekken en hotels voor je onder elkaar gezet op deze pagina.Waar overnachten in Bergen?

Het hart van Bergen wordt gevormd door het prachtige plein dat omringd wordt door prachtige monumentale panden. Hoewel je zou verwachten dat hier vele hotels te vinden zijn, zijn er maar weinig hotels in het centrum van Mons te vinden. Gelukkig zijn er een aantal goede bij het station te vinden waardoor je binnen 5 a 10 minuten lopen op het centrale plein, het Grand Place de Mons, staat.

Ook buiten het centrum zijn een aantal goede en leuke hotels te vinden. Het grote voordeel van deze hotels is dat je in de regel gratis kunt parkeren, zodat je geen geld kwijt bent aan dure parkeerkosten. Mons is klein en compact dus ook vanuit een van de hotels buiten het centrum loop je snel naar het histosche stadscentrum.

Overnachten in het centrum van Bergen

In het oude centrum van Mons zijn maar een paar hotels te vinden. Het zijn stuk voor stuk kleinschalige en schattige hotels. Zelf ben ik een aantal keer wezen overnachten in Bergen en heb ik ook een keer in het centrum geslapen.

Knus en gezellig overnachten doe je bij Hotel Saint Georges dat tegenover de universiteit ligt. Binnen 5 minuten sta je op het grote plein. Overnachten in het Hotel Le Saint Georges is een goede keuze want kamerprijzen liggen vrij laag. Je krijgt een mooie kamer met alle noodzakelijke voorzieningen. Het hotel heeft tevens een prachtige en rustige tuin om te relaxen na een lange vermoeiende dag in Bergen.

Een persoonlijke favoriete keuze is Martin’s Dream Hotel. Het is een 4**** hotel in het centrum van Bergen dat in een oude kapel gevestigd is. De kamers hier voelen dan ook alsof je in een paleis overnacht. Gelukkig zie je dat niet terug in de prijzen want wij sliepen hier voor €120 per nacht.

Overnachten bij het station van Bergen

Het station van Bergen ligt aan de rand van het historische centrum en er zijn een aantal prima hotels te vinden in dit deel van de stad. Een goedkope maar prima keuze is bijvoorbeeld Hotel Le Terminus. Het ligt tegenover het station en krijgt 2 sterren. Kamers zien er goed en compleet uit en reviews zijn goed. Per nacht ben je hier ongeveer €75 per kamer kwijt.

Zoals op veel meer plekken kun je ook in Bergen een hotel van de Ibis keten vinden. Het ibis Mons Centre Gare krijgt 3 sterren en heeft het gebruikelijke niveau van de Ibis hotels. Dit hotel is een van de hotels dat afgelopen jaren gerenoveerd is; verwacht dus een kamer met uitstekend bed en fancy faciliteiten.

Ook Van der Valk heeft een hotel in Bergen. Achter het station van de stad ligt het 4****Congres Hotel Van der Valk Mons. Met 4 sterren is het een van de luxere opties in de stad. Je kunt hier overigens gratis parkeren en voor een nacht betaal je ongeveer €130.

Booking.com

Overnachten buiten het centrum van Bergen

Ook buiten het centrum van Bergen zijn goede hotels te vinden. Omdat Mons een echte congresbestemming is zijn er hotels van bekende ketens te vinden die, buiten de congresdagen om, vaak lekker goedkoop te boeken zijn. Een slimme keuze als je met de auto komt en een hotel in Bergen zoekt waar je gratis kunt parkeren.