Doornik

Op slechts een tiental kilometer van het veel bekendere Lille (Rijsel), ligt Doornik (Tournai in het Frans). Dit historische stadje met prachtige pleinen, een bijzondere kathedraal en vele café’s en restaurants is de perfecte locatie voor een leuk weekendje weg in België! Dankzij de ruim aanwezige hotels, B&B’s en pensions is het vinden van het juiste hotel in Doornik ook helemaal niet moeilijk!Waar overnachten in Doornik

Het centrum van Doornik is klein en compact maar zit vol met leuke bezienswaardigheden! De eeuwenoude kathedraal is een van de topstukken van de stad, net als de prachtige oevers langs de Schelde trouwens. Hier vindt je vele goede restaurants waar je heerlijk geniet in het zonnetje.

De beste locatie om te overnachten in Tournai is het centrum, de meeste hotels in Doornik zijn dan ook hier te vinden en lopen qua comfort en prijsstelling redelijk uiteen waardoor er voor iedereen de beste plek om te overnachten in Tournai te vinden is.

Zelf hadden we tijdens een vriendentrip een hele goede ervaring bij Apart’hotel Le Dix dat midden in het centrum van Doornik ligt. De kamers waren groot en compleet inclusief keukengerei en. prima bedden. De prijs was vergelijkbaar: laag en dus goed.

Recht tegenover de kathedraal van Doornik ligt Hotel Cathédrale. Met 3*** en prima reviews is het een goed hotel in een imposant gebouw. De locatie van dit hotel is top: in het centrum van Doornik op loopafstand van alle bezienwaardigheden. Voor liefhebbers van fiersen: ze verhuren fietsen zodat je de stad én de mooie omgeving per tweewieler kunt gaan ontdekken.

Ook als stel zijn we een keer een weekendje weg naar Doornik geweest. We sliepen toen in het 3*** Hotel d’Alcantara dat ook in het centrum van de stad te vinden is. Het gebouw is knus en de kamers zijn ruim en compleet. Voor ongeveer €100 hebben we hier geslapen waarbij het, uitstekende, ontbijt bij de prijs zat inbegrepen.

Booking.com